Asus P5E (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Zarathustra
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zarathustra »

paiaahc píše:koukam, spravne tema pro me, uvazuju o teto zakladni desce, rad bych to osadil C2D E8200, nevite, jestli se uz dodavaji s biosem, ktery ten procak zvladnou? taky jsem uvazoval o chladici Noctua NH-U9F, pak o Scythe Mine, co si to tak ctu, tak u obou se musi sahnout k upravam. ma nekdo tip na chladic, kterej bude tichej a soucasne bude pasovat bez uprav, nebo se nemam uprav bat a vzit ten Scythe nebo Noctuu?
Ta Noctua jak píšou http://www.noctua.at/main.php?show=comp ... u9f&lng=en
není kompatibilní a že potřebuješ nový bracket"Requires new fastening brackets."
http://www.noctua.at/main.php?show=fast ... &setlng=en

Nejlepší je asi:THERMALRIGHT Ultra-120 eXtreme
CPU:Intel E8400(Q747A4o6) 9*455 4095MHz-core 1,375V,Chladič:Scythe Mine cooler(po úpravě přichycení k socketu LGA775),MB:Asus P5E, RAM: 2*1024MB 800+ a 1066+ 2*1024MB DDR2 A-Data, HDD:36.7GB+320GB,VGA: Radeon Powercolor 3850 256MB+Accelero S1,DVD:Samsung SH-S183A,Pioneer DVR 212,Zdroj:LC Power Titan 560W,LCD: 22" Benq T221WA,Bedna:Eurocase Server 207S,OS:Win Vista,3D Mark 06-10494-grafika oc 745/939
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

tnema píše:
spajdr píše:vdrop pencil mod
Mohu místo tušky použít vodivý lak, co mi zbyl z doby 7900GT :?:
Můžeš, jestli chceš dát desku na reklamaci. :lol:
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

spajdr píše:Můžeš, jestli chceš dát desku na reklamaci. :lol:
Vodivým spojem bych ju odvařil ?
ntb lenovo i5/1660Ti
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

tnema píše:
spajdr píše:Můžeš, jestli chceš dát desku na reklamaci. :lol:
Vodivým spojem bych ju odvařil ?
Jj odvařil nepotřebuješ překlenout rezistor ale pouze změnit jeho hodnotu. Vodivým lakem bys ji poslal do kitek :jaw:
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Jinak doporučuju ten bios 601 ofiko , jedu na E8400 @ 4050mhz na 1,296V orthos stable , provozuju s boxem na max momentálně a šlape...S předchozím biosem sem musel mít 1,4v abych to rozjel, nechápu .. Jinak vdrop mod rozhodně udělat, luxusní záležitost.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

cau, mozna uz to tu bylo ,ale procitat 11 stranek by nebylo na 5min.... :)

takze mam takovej "problem" kdyz spustim treba hru Trackmania Nations a jsem v menu, tak me neco ze zaklůadky, asi ze zvukovky zacne takovej skaredy pisteny... nvm co to je... ale dela to jen v menu a kdyz vjedu do win tak to prestane... fakt nvm... diky
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

owoce píše:Jinak doporučuju ten bios 601 ofiko , jedu na E8400 @ 4050mhz na 1,296V orthos stable , provozuju s boxem na max momentálně a šlape...S předchozím biosem sem musel mít 1,4v abych to rozjel, nechápu .. Jinak vdrop mod rozhodně udělat, luxusní záležitost.
sakra tak rikate, ze se ten Vdrop mod fakt vyplati? asi se na to budu muset kouknout
ja jsem ted nahodil tu 601, prechazel jsem z 502
velmi me potesilo, ze pri najeti si to pamatovalo nastaveni, je to ma asi 3 asuska, vzdycky jsem musel davat clear CMOS, ted to probehlo uplne lehce
zkusim teda ubrat napeti na CPU, ale 1.34 je myslim dost v klidu pri 4GHz
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Rammstein píše:cau, mozna uz to tu bylo ,ale procitat 11 stranek by nebylo na 5min.... :)

takze mam takovej "problem" kdyz spustim treba hru Trackmania Nations a jsem v menu, tak me neco ze zaklůadky, asi ze zvukovky zacne takovej skaredy pisteny... nvm co to je... ale dela to jen v menu a kdyz vjedu do win tak to prestane... fakt nvm... diky
ses si jistej ze to je ze zakladni desky?
nemuze to byt treba grafika?

ja nic podobnyho nepozoruju
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

miskoboss píše: ses si jistej ze to je ze zakladni desky?
nemuze to byt treba grafika?

ja nic podobnyho nepozoruju
mno tezko rict no.... ale myslim si ze spis zvukovka.... netusim proc to dela atd
Acer Aspire V3-571G -> Intel Core i5 -> nVidia 730M 2GB -> 8GB RAM -> HDD 1000GB -> IPS FullHD Displej!!!!
tnema
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od tnema »

Rammstein píše:takovej skaredy pisteny... nvm co to je... ale dela to jen v menu a kdyz vjedu do win tak to prestane... fakt nvm... diky
a neni to z VGA ? Me vychazi taky divny zvuk pri crysis v uvod menu a je to z vga, pak to prestane.
ntb lenovo i5/1660Ti
Rammstein
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Rammstein »

tnema píše:a neni to z VGA ? Me vychazi taky divny zvuk pri crysis v uvod menu a je to z vga, pak to prestane.
mno nevylucuju to... je to mozne, ale zase by to delalo u i jinych aplikaci ?
goelr
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od goelr »

Rammstein píše:
tnema píše:a neni to z VGA ? Me vychazi taky divny zvuk pri crysis v uvod menu a je to z vga, pak to prestane.
jj, mrkni do fora o 88gts (92)...mam ji taky a obcas mi to taky nekde dela...ale spise vyjimecne (vlastne hry uz moc nehraju..)
CPU: AMD RYZEN 5 7600X + NH-U14S MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GK: MSI GeForce RTX 4070 Ti VENTUS 3X RAM: Kingston FURY 32GB SSD: Samsung 850 PRO, Crucial M4 HDD: Seagate 8TB PSU: Seasonic Focus Gold 850W Case: Fractal Define R6
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Rammstein píše:
no to prave nemusi delat u jinych aplikaci, to je prave ta prdel
pokud to neni nejak zavazny, ze ti to vadi ze to nemuzes prekousnout, tak se s tim moc nezdrzuj
dumar
Začátečník
Začátečník

novy Bios

Příspěvek od dumar »

nejaka zmena oproti 0402? Cim jste to flashovali? Asus update nebo AFUDOS BIOS nebo necim jinym diky za odpoved :)
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Já přes Asus Update a verzi mám 0601. Změny jsem nepocítil. :wink:
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

Jackal píše:Já přes Asus Update a verzi mám 0601. Změny jsem nepocítil. :wink:
No prave nejsem si jisty flashovat pres Asus update...par maniku tu melo s flashem pres tuto utilitku problemy
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?t=114779
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Nevím co se těm pár maníkum podařilo, ale už jsem dával 3 BIOS na tuto desku a přes Update vše v pořádku. :wink:
Notebook: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black
Keyboard: Logitech MX Keys S Graphite, Mouse: Logitech G Pro X Superlight 2, Monitor: 27" AOC Q27G2S/EU Gaming QHD, OS: Windows 11 Pro x64, Verze 24H2 (Professional)
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

Jackal píše:Nevím co se těm pár maníkum podařilo, ale už jsem dával 3 BIOS na tuto desku a přes Update vše v pořádku. :wink:
Je to tak ...vse v poho..rychle,jednoduche a funkcni. Zbytecne jsem stresoval.Asi opravdu museli delat neco nepatricneho
:) Diky Jackal
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

chlapi dulezity je nevymyslet vymysleny
dat na flashku bios a pres AZ flash(co tato deska podporuje) tam krasne a bezpecne nahrat

jednodusi to byt nemohlo
Lany
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lany »

dumar píše:
Jackal píše:Nevím co se těm pár maníkum podařilo, ale už jsem dával 3 BIOS na tuto desku a přes Update vše v pořádku. :wink:
Je to tak ...vse v poho..rychle,jednoduche a funkcni. Zbytecne jsem stresoval.Asi opravdu museli delat neco nepatricneho
:) Diky Jackal
No tak já mám opačnou zkušenost. Měl jsem Asus P5N32-E sli plus, nyní mám Asus MAXIMUS a u obou jsem měl problém s flashováním biosu. Po flashy se deskz neprobudily. Nepomohl ani CMOS res. Musel jsem vyndat baterii a dát CMOS res. Pak teprve obě naběhly.

Flashoval jsem na VISTA 32, Q6600 4Gb RAM.
Odpovědět

Zpět na „Asus“