ATi Tray Tools - info thread
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- vaclavka83
- Nováček

-
Re: ATi Tray Tools - info thread
Přišel sem na další věc. Když otevřu správce úloh, tak v procesech je atitray.exe . A když u toho změnim prioritu z normální na nadprůměrnou, tak se ikona zobrazí a vše funguje. Nejspíš se to s nějakým procesem hádá, ale nevim z jakým.
- Krteq
- Čestný člen

-
Něco podobného se mi stávalo na Vistách, kdy se ATT spustil, ale ikona v systray hned zmizla. Stačilo "killnout" proces ve správci úloh a spustit ATT znovu.
Možná by taky pomohlo přepnout v "General Options" možnost startu s win ne přes registry, ale přes položku "po spuštění" a mrknout se jestli není zaškrtnutá volba "Hide Tray Icon on Load".
Možná by taky pomohlo přepnout v "General Options" možnost startu s win ne přes registry, ale přes položku "po spuštění" a mrknout se jestli není zaškrtnutá volba "Hide Tray Icon on Load".
- vaclavka83
- Nováček

-
Tak sem to asi měl špatně nastavený. Nastavil sem to tak jak si napsal a vypadáto, že to bude fungovat. Díky moc za radu. A ještě. Má bejt zaškrtnuto agresivní 3D detekce?
- Krteq
- Čestný člen

-
Není zač
Ohledně té agresivní 3D detekce, můžeš nechat klidně zaškrtlé.
- Mafian277198
- Začátečník

Zdravím, mám takový menší problémek.
Nefunguje mi nastavení antialiasingu v Herních profilech v Ati Tray Tools. Ať nastavím, jakoukoli úroveň AA, ve hře se to neprojeví, přitom po nájezdu kurzorem na ikonku v systray se nastavený AA zobrazí. Dělá to jednak u Direct3D (Vietcong), tak i u OpenGL (RtC Wolfenstein). Nicméně, když profily smažu a AA nastavím manuálně před spuštěním hry, tak je vše v pořádku. S dřívější HD 3850 to neblblo.
GPU = HD 5770
OS = Windows XP SP3
ATT = 1.6.9.1447 (starší verze to dělají také a u novějších někdy nejde nastavit AA ani manuálně)
Ovladače = 10.4 (blbne to se staršími i novějšími, navíc u novějších mi RtC Wolfenstein nejde vůbec spustit, zřejmě kvůli nějaké úpravě OGL), Catalyst Control Center nepoužívám.
Nevíte někdo, čím to je ? Předem díky za všechny rady.
Nefunguje mi nastavení antialiasingu v Herních profilech v Ati Tray Tools. Ať nastavím, jakoukoli úroveň AA, ve hře se to neprojeví, přitom po nájezdu kurzorem na ikonku v systray se nastavený AA zobrazí. Dělá to jednak u Direct3D (Vietcong), tak i u OpenGL (RtC Wolfenstein). Nicméně, když profily smažu a AA nastavím manuálně před spuštěním hry, tak je vše v pořádku. S dřívější HD 3850 to neblblo.
GPU = HD 5770
OS = Windows XP SP3
ATT = 1.6.9.1447 (starší verze to dělají také a u novějších někdy nejde nastavit AA ani manuálně)
Ovladače = 10.4 (blbne to se staršími i novějšími, navíc u novějších mi RtC Wolfenstein nejde vůbec spustit, zřejmě kvůli nějaké úpravě OGL), Catalyst Control Center nepoužívám.
Nevíte někdo, čím to je ? Předem díky za všechny rady.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
stahnout nejnovejsi verzi Ati Tray Tools nebo si to nastavovat v CCC panelu.
- Mafian277198
- Začátečník

Nejnovější ATT je 1.6.9.1486 ? Tu jsem právě zkoušel, a vynucení AA tam nefunguje pro změnu vůbec (aspoň u těch dvou zmiňovaných her).
CCC nepoužívám z důvodu, že mi tam zas pro změnu nefunguje vždy vynucení AF (třeba v Mafii, první spuštění hry po startu PC jde, druhé spuštění hry už nikoli a aby to šlo, musím resetovat PC) a kombinovat ATT a CCC mi také nepomůže, protože i tak vynucování AF úplně nefunguje, který používám neustále.
Asi budu muset zůstat u manuálního nastavování, to mě naštěstí poslouchá. Jediný, co mě ale znepokojuje je, že ovladače 10.5 a 10.6 zahrnují nějakou změnu OpenGL a RtC Wolfenstein pak nejde spustit.
CCC nepoužívám z důvodu, že mi tam zas pro změnu nefunguje vždy vynucení AF (třeba v Mafii, první spuštění hry po startu PC jde, druhé spuštění hry už nikoli a aby to šlo, musím resetovat PC) a kombinovat ATT a CCC mi také nepomůže, protože i tak vynucování AF úplně nefunguje, který používám neustále.
Asi budu muset zůstat u manuálního nastavování, to mě naštěstí poslouchá. Jediný, co mě ale znepokojuje je, že ovladače 10.5 a 10.6 zahrnují nějakou změnu OpenGL a RtC Wolfenstein pak nejde spustit.
Naposledy upravil(a) Mafian277198 dne pát 2. črc 2010, 12:33, celkem upraveno 1 x.
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Vengeance 48GB DDR5 (2×24GB 6,4GHz CL32)|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Fotky PC
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Já mam tyhle problémy všude, ihmo jeden z důvodů proč jsem se musel odklonit od ATI. CCC i Tray tools s novějšími drivery (od druhé poloviny roku 2009) toto dělají. Občas AF jede občas ne, občas v HQ modu občas ne. Občas TRAA jde občas ne. Ono to vše funguje dobře pokud hrajete těch dejme tomu top 30 her ve kterejch se benchmarkuje. Ale zkuste něco jinýho, to pak najednou....., prostě to uživatele naprosto vyignoruje, v CCC mam AF na 16x, v tray tools mam 16x ale ne, ve hře prostě vizuálně furt off. Nebo jiný případy, kdy naběhnu a je to ON, ale pak ve hře třeba jen změnil rozlišení nebo AA a už je to off, doku hru nevypnu, v CCC to nenastavim na jinou hodnotu, vrátim na u původní a pak to zase pro jedno spuštění jde. Řešení jsem nenašel, takže neporadim.
- Mafian277198
- Začátečník

Tak mě to u 7600 GS taky někdy ignorovalo, ale je pravda že s ATI to je o něco horší, ale naštěstí jsem vždycky našel řešení, aby to šlo, jen je škoda, že to musim dělat manuálně, pomocí profilů v ATT by to bylo samosebou lepší.
- Krteq
- Čestný člen

-
ATi Tray Tools BETA 1.7.9.1528
Changelog není k dispozici
Stahujte ZDE
//Oprava číslování verze. Thx to randomofamber
Changelog není k dispozici
Stahujte ZDE
//Oprava číslování verze. Thx to randomofamber
- randomofamber
- Začátečník

Jen taková malá a nedůležitá poznámka. Verze to je 1.7.9.1528...
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D (Noctua NH-D15), MB: ASUS ProArt X670E-CREATOR WIFI, RAM: Kingston FURY Renegade DDR5 32GB 6400MHz (2x16),
VGA: Sapphire Radeon PULSE RX 7900 XTX, SSD sys&data: 2x Kingston Fury 1TB SSD M.2 NVMe/5R, SSD backup: Kingston NV2 1TB SSD M.2,
Case: CoolerMaster HAF XM 922, Zdroj: Cooler Master MWE Gold V2-1250W, Monitor: LCD Monitor 31.5" GIGABYTE M32Q,
Klávesnice: Logitech G815 CZ, Myš: ZOWIE BY BENQ FK2, OS: Win 11 x64 Cz
VGA: Sapphire Radeon PULSE RX 7900 XTX, SSD sys&data: 2x Kingston Fury 1TB SSD M.2 NVMe/5R, SSD backup: Kingston NV2 1TB SSD M.2,
Case: CoolerMaster HAF XM 922, Zdroj: Cooler Master MWE Gold V2-1250W, Monitor: LCD Monitor 31.5" GIGABYTE M32Q,
- Krteq
- Čestný člen

-
ATi Tray Tools BETA 1.7.9.1531
Mimochodem, od verze 1.7.9.1519 podporují ATT i sérii HD 6800.
Stahujte ZDE[F] Fixed bug when value of FlipQueueSize doesn't properly restored
[+] Included delay option before applying colors for game profile
Also FlashOSD values like temperature and so on now have fixed digits
Mimochodem, od verze 1.7.9.1519 podporují ATT i sérii HD 6800.
- A.J
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
zdravím
mám takovy problem, mam konflikt ohtedne ATT a Flash playeru co prehrava videa na youtube a podobne( mel jsem i problem s prehravani HD filmu v BS playeru, psalo to nejaky konflikt s vyhlazovanim, ale to jsem vyresil vlc playerem. Pokud ATT mam vypnute tak videa mi jedou bez problemu, ale pokud ho zapnu, tak uz ty videa nerozjedu a hlasi mi to pád flash playeru. Myslel jsem si ze to bude i novejsima ovladacema na grafiku CCC 10.12 ale postupne jsem vse odebral odinstaloval a zase nainstaloval jak CCC tak i ATT ale problem je porad stejny.
Uz mi nejak dosly napady na reseni.
Edit: tak mi to zniceho nic uz funguje, nevim v cem byl problem.
mám takovy problem, mam konflikt ohtedne ATT a Flash playeru co prehrava videa na youtube a podobne( mel jsem i problem s prehravani HD filmu v BS playeru, psalo to nejaky konflikt s vyhlazovanim, ale to jsem vyresil vlc playerem. Pokud ATT mam vypnute tak videa mi jedou bez problemu, ale pokud ho zapnu, tak uz ty videa nerozjedu a hlasi mi to pád flash playeru. Myslel jsem si ze to bude i novejsima ovladacema na grafiku CCC 10.12 ale postupne jsem vse odebral odinstaloval a zase nainstaloval jak CCC tak i ATT ale problem je porad stejny.
Uz mi nejak dosly napady na reseni.
Edit: tak mi to zniceho nic uz funguje, nevim v cem byl problem.
- Krteq
- Čestný člen

-
ATi Tray Tools BETA 1.7.9.1537
Seznam změn není bohužel k dispozici, ale od buildu 1535 by měl ATT alespoň řástečně podporovat i řadu HD 6900.
Stahujte ZDE
Seznam změn není bohužel k dispozici, ale od buildu 1535 by měl ATT alespoň řástečně podporovat i řadu HD 6900.
Stahujte ZDE
- Thellwin
- Administrátor

Nedaří se mi nastavit ATT tak, aby se mi spouštěl po startu sám a musím to dělat ručně. Ze začátku byly klasické problémy, že se nechtěl nainstalovat, vyřešeno nastavením spouštěním jako správce a kompatibility s Vista SP2, nicméně ať dělám co dělám, tak se sám nespustí.
Zkoušel jsem nastavit klasicky přes program (registry i po spuštění), tady v threadu jsem našel metodu spouštění pomocí naplánované úlohy, ale taky nefunguje. Netuší někdo?
Win 7 x64 a ATT 1.7.9.1537
Zkoušel jsem nastavit klasicky přes program (registry i po spuštění), tady v threadu jsem našel metodu spouštění pomocí naplánované úlohy, ale taky nefunguje. Netuší někdo?
Goldnoob team proud member!
- randomofamber
- Začátečník

Thellwin píše:Nedaří se mi nastavit ATT tak, aby se mi spouštěl po startu sám a musím to dělat ručně. Ze začátku byly klasické problémy, že se nechtěl nainstalovat, vyřešeno nastavením spouštěním jako správce a kompatibility s Vista SP2, nicméně ať dělám co dělám, tak se sám nespustí.
To se myslím dělá pomocí naplánovaných úloh (spuštění po loginu)...
CPU: AMD Ryzen 7 7800X3D (Noctua NH-D15), MB: ASUS ProArt X670E-CREATOR WIFI, RAM: Kingston FURY Renegade DDR5 32GB 6400MHz (2x16),
- Krteq
- Čestný člen

-
Vyšel nový build 1.7.9.1541 s vylepšenou podporou HD 69xx. Mimo jiné byla přidána podpora pro EQAA 
Podpora pro změnu úrovně teselace je od Raye Adamse ohlášena pro příští build.
Stahujte ZDE
Podpora pro změnu úrovně teselace je od Raye Adamse ohlášena pro příští build.
Stahujte ZDE
- Thellwin
- Administrátor

randomfamber - byl by podrobný návod, buď dělám něco blbě a nebo mi to nefunguje tak, jak má
Goldnoob team proud member!
- randomofamber
- Začátečník

Tak asi máš opravdu něco špatně. Když jsem se teď díval, tak už to přes plánovač nemám... Přes ten mám jenom Skype a EPU-6...Thellwin píše:randomfamber - byl by podrobný návod, buď dělám něco blbě a nebo mi to nefunguje tak, jak má
Jinak nevím co za návod potřebuješ. Spustíš Plánovač úloh, kde vytvoříš novou úlohu. Nastavíš spouštět s nejvyššími oprávněními, nastavíš Aktivační událost Při přihlášení a jako akci Spustit program...
- bebanek13
- Začátečník

-
ahoj co mam delat kdyz mam nainstalovanej ATT nataktuju grafiku a pak chci pustit cod4mp a pise to ze to spadlo nebo co ?