Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět

Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x?

Ano
103
64%
Ne
31
19%
Je mi to jedno
28
17%

Celkem hlasů: 162
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?

Příspěvek od beardie »

mohol by si ho pre nas mladsich zopakovat? :oops:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

GeForce FX měla velmi pomalý a nekvalitní FSAA. A přiznivci nVidie tvrdili, že až budou náročnější hry, na který Radeony 9xxx nebudou s AA stačit a bude je nutné hrát bez AA, bude na tom GeForce FX líp. Jenže to bylo opačně. Nejen, že měla pomalejší a horší anti-aliasing, ale v novějších hrách, které začaly používat pixel shading, na tom byla hůř i bez AA. A o dost.

S GeForce 7 to bylo podobné... jak skončila GF7900 oproti X1900 snad ani není třeba rozebírat - pro hry, které začaly skutečně používat PS3.0, nebo intenzivně PS2.0, spadla se najednou GF7900GTX výkonem na úroveň mainstreamové X1950PRO, která byla více než o polovinu levnější:
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... _qualitaet

Neříkám, že GT200 to bude taková katastrofa, ale opět je částečně pozadu - jak s výkonem s MSAA 8x, tak s podporou DX10.1. On takový PhysX na výkonu nepřidá a když není hra hratelná bez něj, tak s ním už nebude vůbec. Naproti tomu jaký vliv má DX10.1 už se v několika testech prokázalo.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

Tak vykopávat tady GF FX a GF 7 je snad už docela dost od věci. Každý ví, že se jedná o architektury, které se vyloženě nepovedly. Na druhou stranu si pamatuju, jak 3 prdele lidí pod testy HD 2900XT vyřvávaly, že ty prvotní testy jsou k ničemu, protože karta je konstruována výhradně pro DX10 a dalších 30% výkonu naženou ovladače. No a ono prd.

A hraní bez AA je naprosto běžná věc, asitak miliardu krát častější, než hraní s 8xAA. Zaměřím-li se na Unreal Engine 3, který je v současné době nejpožívanější, tak snad polovina z jím poháněných her AA vůbec nepodporuje. nVidia toto dokázala celkem slušně vyřešit, na ATi to nejde vůbec (Bioshock), nebo to má mizerný výkon (Mass Effect).

Trochu mi to připadá, jako by jses nám tady zase snažil namluvit, že postupem času bude ATi zase výkonnější. To mi při srovnání současných GeForce a Radeonů přijde dosti bláhové...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Sobo píše:Tak vykopávat tady GF FX a GF 7 je snad už docela dost od věci. Každý ví, že se jedná o architektury, které se vyloženě nepovedly.
Nyní každý ví, že jde o nepovedené architektury, ale tehdy se jich příznivci nVidie zastávali naprosto stejně, jako se teď současných produktů zastáváš ty.

S tvým přístupem bych do to HD2900XT vůbec netahal, protože ta bez FSAA nabízela výkon vyšší, než GTS640, takže v těch "mnoha" hrách, kde nejde nyní AA zapnout, je na tom jistě líp.

Je to tak, nebo je tvůj argument postavený na hlavu? :-) A nebo nás tu začneš přesvědčovat, že AA není zapotřebí vůbec, jako jsme tu od zeleného tábora slýchali v době GeForce 7, která ve všech FP16 HDR hrách také FSAA neuměla, narozdíl od Radeonů?
Nejlepší moderátor ve výslužbě
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

OT_Měly by recenze...

Příspěvek od sam_217 »

GTS640? to ma bejt GF8800GTS 640MB? jestli jo tak pochybuju ze se nejaka HD2900XT hrabala na vykon tohoto tehdejsiho dela.
Stratos píše:k cemu stejne rychly bez AA kdyz bez AA skoro nikdo dneska uz nehraje kdyz i HD4770 ve vetisne her stiha 4-8xAA :)
Z be zAA nehraje nikdo? :D blaznis? mluv za sebe, j v takovym Crysis nezapinam AA vubec, jedine v seriich CoD (5 a 4) si zapnu 4xMSAA, kdyz mi to karta stiha, pak jeste GRID, a ve vesech techto hrach je ale moje nvidia GTS250 s FPS lip, nez konkuencni HD4850...Stalker kdyz sem hral taky bez AA...IL-2 Sturmovil, nema nastaveni AA, jen v ovladacih by se to dalo asi..
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

sam_217 píše:GTS640? to ma bejt GF8800GTS 640MB? jestli jo tak pochybuju ze se nejaka HD2900XT hrabala na vykon tohoto tehdejsiho dela.
http://www.computerbase.de/artikel/hard ... ancerating

vykon bez AA mierne nad GTS640, s AA mierne pod nou
sam_217 píše:Z be zAA nehraje nikdo? :D blaznis? mluv za sebe, j v takovym Crysis nezapinam AA vubec, jedine v seriich CoD (5 a 4) si zapnu 4xMSAA, kdyz mi to karta stiha, pak jeste GRID, a ve vesech techto hrach je ale moje nvidia GTS250 s FPS lip, nez konkuencni HD4850...Stalker kdyz sem hral taky bez AA...IL-2 Sturmovil, nema nastaveni AA, jen v ovladacih by se to dalo asi..
GTS je v CoD5 mierne rychlejsia
http://www.extrahardware.cz/files/image ... g/cod1.png
http://www.extrahardware.cz/files/image ... g/cod2.png

v Gride mierne pomalsia
http://www.extrahardware.cz/files/image ... /grid1.png
http://www.extrahardware.cz/files/image ... /grid2.png

//Krteq - promaz Stratosova výlevu, flamovat se tu nebude :!:

//Krteq - Pánové, došla mi s Vámi trpělivost. Promaz OT + dočasný LOCK

//beardie - doplnene 4 grafy pre vyjasnenie pre sama

//Krteq - Unlock
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Tak jsem se konecne dal do zkoumani rozdilu mezi 1,2,4 a 8× AA.
Tady jsem nahral nejake srovnavaci screeny z Crysis, Far Cry 2, GRID, CoD World at War, 3Dmark 06 - deep freeze, HL2 EP2, UT3. Je tam vzdy vypnuto, 2AA, 4AA a 8AA
http://rapidshare.com/files/239288015/screeny.rar.html
nebo
http://leteckaposta.cz/162470571

Je to delane s GTX 295, takze 8AA jsem nutil pres NVIDIA Control Center jako 8Q a schvalne jsem vybiral takove tituly, kde 8AA bez problemu funguje a nektere weby jej testuji. Osobne jsem byl dost prekvapen tim, ze rozdily jsou hodne male. Snad jen v HL2 je to videt na moste, ale ani tam neni rozdil zdaleka tak vyrazny jako mezi 2 a 4.

Obecne alespon pro mne plati ze vsech her, ktere jsem podrobne zkousel, ze rozdil vypnuto 2AA a 2 vs 4AA je poznat vzdy, ale rozdil 4 a 8AA jen malokdy. To je presne to, co jsem si myslel. Je krasne, ze je to videt na vetracku, ktery sem postnul No-X, ale v praxi to proste videt temer neni...

Jsem zvedavy, jaky to bude mit v procentech dopad na vykon. Do testovani se chci dat bud dnes vecer nebo zitra.

PS. Pripominky a navrhy (krome flamu nekterych uzivatelu) jsou vitany :)
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Kamikadze píše:Obecne alespon pro mne plati ze vsech her, ktere jsem podrobne zkousel, ze rozdil vypnuto 2AA a 2 vs 4AA je poznat vzdy, ale rozdil 4 a 8AA jen malokdy. To je presne to, co jsem si myslel. Je krasne, ze je to videt na vetracku, ktery sem postnul No-X, ale v praxi to proste videt temer neni...
Oto nejde ci tam je rozdiel ide oto co je v 8AA vykonnejsie ...alebo nie?
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

No, jde o to jestli by meli recenze obsahovat testy s 8xAA, kdyz rozdil jak rika kamikadze a ja a jeste nekdo, neni videt :-D.
Samozrejme, ATi ma v tomhle technologicky navrch, dejme tomu kdyz tady otravuju s GTS250 a HD4850, je jasne ze HD4850 ma technologicky navrch, problem je v tom, ze hry jsou optimalizovane na nvidii a proste uz jim to vic sedne a to je presne silene ono - 2roky stare jadro G92, v asi 8mesicu starem 55nm provedeni s nazvem G92b, proti rok staremu RV770 s 800SP, G92 ma jen 128. Karty ATi take lepe zvladaji DX10(.1) spolu s tim vyhlazovanim, potiz je, ze jsou CELKOVE pomalejsi, kvuli ty nevyladenosti driveru - nvidia as tim nema problem, protoze vetsiínou spolupracuje s vyvojari her, kteri jim rovnou pomuzou optimalizovat hru na jejich karty - tudiz kdyz tohle vim, nepotrebuju znat vysledek ATI s 8xAA, kdyz bude stejne pomaly jako nvidia s 8xAA, jenom kvuli tomu, ze ATi ma bez AA jen o 5FPS vic a se zapnutim AA se skoro nic nemeni, protoze podstatne je, ze nvidia bez AA ma o 20FPS vic! a kdo si vybere kartu podle toho, jaky sou propady v procentech vykonu se zapnutim AA? nikdo..kazdy si koupi kartu, ktera ma nejvic FPS celkove.
jeste ke vsemu kdyz vizualni rozdil 8xAA a 4xAA stoji dle me opravdu za "prd".
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

Ssnake
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ssnake »

sam_217 píše:No, jde o to jestli by meli recenze obsahovat testy s 8xAA, kdyz rozdil jak rika kamikadze a ja a jeste nekdo, neni videt :-D.
na kazdeho jednoho co tvrdi ze to nejde videt jsou tady 3 lidi co to vidi, nebo aspon 3 lidi kteri test 8aa chteji....
sam_217 píše:Samozrejme, ATi ma v tomhle technologicky navrch, dejme tomu kdyz tady otravuju s GTS250 a HD4850, je jasne ze HD4850 ma technologicky navrch, problem je v tom, ze hry jsou optimalizovane na nvidii a proste uz jim to vic sedne a to je presne silene ono - 2roky stare jadro G92, v asi 8mesicu starem 55nm provedeni s nazvem G92b, proti rok staremu RV770 s 800SP, G92 ma jen 128.
nechapu jak muzes srovnavat 800 vs 128, stejne tak muzu srovnat 160 vs 128, pricemz tech 128 bezi na x-krat vyssi frekvenci, a pak jeste muzu srovnat i 160 (rv770 - 4870) vs 240 (gtx 280) a opet frekvence jsou nekde jinde....dale pak rv790, a opet plno dalsich jablek a hrusek....
sam_217 píše:Karty ATi take lepe zvladaji DX10(.1) spolu s tim vyhlazovanim, potiz je, ze jsou CELKOVE pomalejsi, kvuli ty nevyladenosti driveru
ati nabizi za stejnou cenu vetsinou lepsi vykon, takze nejake CELKOVE pomalesi bych urcite netvrdil, a tvrdit to kvuli tomu, ze levnejsi karta ati je pomalejsi nez drazi karta nv je totalni zhovadilost, protoze to muzu tvrdit o obracene :-D
//nepocitam akce a skokove slevy jako odpovedi na slevy atd atd ale dlouhodobe ceny
sam_217 píše: - nvidia as tim nema problem, protoze vetsiínou spolupracuje s vyvojari her, kteri jim rovnou pomuzou optimalizovat hru na jejich karty
navic nv zveda vykon v ovladacich stejne casto jako ati a dokonce u NVfriendly her se objevuji kousky ktere v den vydani bezi lepe na ATI...
sam_217 píše: tudiz kdyz tohle vim, nepotrebuju znat vysledek ATI s 8xAA, kdyz bude stejne pomaly jako nvidia s 8xAA, jenom kvuli tomu, ze ATi ma bez AA jen o 5FPS vic a se zapnutim AA se skoro nic nemeni, protoze podstatne je, ze nvidia bez AA ma o 20FPS vic! a kdo si vybere kartu podle toho, jaky sou propady v procentech vykonu se zapnutim AA? nikdo..kazdy si koupi kartu, ktera ma nejvic FPS celkove.
TY ho znat urcite nepotrebujes, napadlo te nekdy ze nejsi na planete SAM a ze jini chteji jine veci nez ty? kazdy by si mel vybrat kartu, ktera v jeho rozliseni a nastaveni ma nejlepsi vykon (nebo jeste pocitas do prumeru 1024/1280/1600/1680/1920/2560 bezAA/4AA/8AA/16AA i pri 24" lcd kde v tvem pripade bys jinak nez 1920 s 4AA nikdy nenastavil?)
sam_217 píše: jeste ke vsemu kdyz vizualni rozdil 8xAA a 4xAA stoji dle me opravdu za "prd".
podle me stoji za prd ti, kteri si mysli ze kdyz rozdil nevidi oni, nevidi ho nikdo...

pamatuju lidi, kteri si na DM nebo PvP vypinali i efekty (kour atd) aby meli lepsi rozhled ve hre, takze co kdybysme zacli testovat hry s minimem detailu? proc se testujou max detaily? a ted si to prirovnejte k situaci kolem AA....

jen tak mimo tema, muzu vedet kolik ti je?
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

sam_217 píše:nvidia as tim nema problem, protoze vetsiínou spolupracuje s vyvojari her, kteri jim rovnou pomuzou optimalizovat hru na jejich karty
Blabol polovina her s logem TWIMP beha lepe na ATI dalsich 30% je vykon vyrovnany. Tohle logo je pouha reklama a kdo veri tomu ze Nvidia spolupracuje 2-3 roky na hre a ma 100% drivery v den vydani na trh je najivka.

Moc dobre si pamatuju na Igora Stanka jak nam ukazoval Trailer ze hry GRID na EXPO 2008 a blabolil ze diky spolupraci s vyvojarema bude G200 nejvykonejsi (doslovne rekl: jedine na Nvidii G200 si vychutnate maximalni detaily) a pak ji porazila ATI HD4870 za polovic penez a to hned s prvotnima ovladacema.
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

Ssnake píše:
sam_217 píše:No, jde o to jestli by meli recenze obsahovat testy s 8xAA, kdyz rozdil jak rika kamikadze a ja a jeste nekdo, neni videt :-D.
na kazdeho jednoho co tvrdi ze to nejde videt jsou tady 3 lidi co to vidi, nebo aspon 3 lidi kteri test 8aa chteji....
A mohl bys mi tedy prosim ukazat rozdily ve screenech, ktere jsem dodal? Kdyz je to tak dobre videt, urcite tam jsou velke. Ja vidim rozdil 0,2,4 a jsem schopen presne ukazat, kde jsou. 8× AA vsak bez 500x priblizeni a zkoumani pixelu za pixelem vidim jen na moste v Half Life 2

Cim dal tim vic mi nedochazi, co je na 8× AA tak prevratneho, ze ho tady jista skupinka lidi musi vsude mit. Porad tak nejak doufam, ze to nejsou ty lepsi fps ATI Radeonu, ale ma to nejaky logicky zaklad
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Stratos píše:Blabol polovina her s logem TWIMP beha lepe na ATI dalsich 30% je vykon vyrovnany. Tohle logo je pouha reklama a kdo veri tomu ze Nvidia spolupracuje 2-3 roky na hre a ma 100% drivery v den vydani na trh je najivka.
Máš ta čísla něčím podložená a neb je to jenom obvyklý plác do vzduchu ?
Moc dobre si pamatuju na Igora Stanka jak nam ukazoval Trailer ze hry GRID na EXPO 2008 a blabolil ze diky spolupraci s vyvojarema bude G200 nejvykonejsi (doslovne rekl: jedine na Nvidii G200 si vychutnate maximalni detaily) a pak ji porazila ATI HD4870 za polovic penez a to hned s prvotnima ovladacema.
Kdo věří tomu, co říkají PR managers a pak je zklamán, tak se není čemu divit. Ostatně, pochybuju, že by v opačném případě, kdy by spolupracovala ATi místo NV přišel člověk od ATi a řekl - poběží to na tom na h***o. Krom toho jsem teď mrknul jenom rychle na jeden test a GTX260 je tam s HD4870 vyrovnaná a GTX280(5) jí překonává. A GTX260 určitě nestála 2x tolik co HD4870, nebo jo ?

Zase úmyslně překrouceno a navíc OT reagující na další OT, protože s AA to nemá nic společného, takže to brzy půjde i s mým postem na SD.
Goldnoob team proud member!
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

ja zase nechapem preco stale riesite ludi, ktory chcu mat "rovnaku" kvalitu pri nizsich FPS

ti, co rozdiel nevidia, nech si nechaju 4xAA, ti co rozdiel vidia, nech si daju 8xAA, framerate nech si kazdy riesi sam
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

beardie píše:ja zase nechapem preco stale riesite ludi, ktory chcu mat "rovnaku" kvalitu pri nizsich FPS
ti, co rozdiel nevidia, nech si nechaju 4xAA, ti co rozdiel vidia, nech si daju 8xAA, framerate nech si kazdy riesi sam
Snazim se na tohle tema udelat clanek, protoze mne zdejsi "diskuse" na toto tema zaujala. Proto se snazim zjistit argumenty vsech stran :)
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Kami, prošel jsem si důkladně Tvoje screenshoty a rozdíl je na některých celkem znát.

3DM06 - Deep Freeze -> Anténa, stožár v pozadí, dráty a sloup v pozadí.
FarCry2 -> Dost je to vidět na trávě, potom třeba bedna za židlí.
GriD -> sloupy a konstrukce v pozadí
HL2 -> tebou zmiňovaný most, vagón zaklíněný v mostě a větve stromu v pozadí

Obecně je rozdíl nejlépe pozorovatelný v kontrastních scénách a v pohybu. Tam se nejčastěji vyskytuje tzv. Crawling (pohyb "zubů" po hraně objektu), problikávání "tenkých" objektů (např. stožáry, dráty apod.). Na statických obrázcích toho moc vidět nejde.

Pokud budeš dělat ten článek, vyber prosím co nejkontrastnější scény pokud možno ne moc přepálené HDR s nějakými objekty v pozadí. Právě tam se rozdíly nejvíc projeví.

Je to podobné jako Anizotropní Filtrování textur. Někomu stačí 4x, protože mu nevadí zkreslení textur v pozadí, pro někoho je to nepřijatelné a bez 16x se neobejde.
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

:oops: jestli sis to nahodou nespletl, ono je to totiz 0xAA, pak 2xAA, pak 4xAA a az pak 8xAA a co se me tyce zrovna koukam na 3DMark06 Deep Freeze 4xAA vs 8xAA na cely obrazovce a ten stozar a antena - ano po prejeti koleckem od jednoho screenu ke druhemu, se tma meni jedna OPRAVDU MIZERNE VIDITELNA HRANA a to tak, ze se u 8xAA posune vice nahoru - takze rozdil skutecne zanedbatelny, pak Farcry 2 - kdyz se podivas tak to jedno steblo travy uplne na pravo je zase u 8xAA dokonce hranatejsi nez 4xAA, ale pravda, co se tyce vetsi casti travy, tak je na 8xAA krapet hladsi, ale jak poznas, jestli to neni jenom efekt toho pohybu? protoze v kazde pozici se to vyhlazeni meni...v Crysis ten rozdil neni videt vubec - ocemz si uz rikal, ze ten cryengine to nejak nic moc...
GRID - sloupy a konstrikce v pozadi? ja nevim jak ty ale ja bych rekl, ze se zase jen posouvaji hrany v dusledku pohybu - u 4xAA je hrana vic v levo a u 8xAA se to posune do prava - na ty konstrukci, HL2 - to je snad jedina hra, kde je to trosicku videt, nejvice bych rekl hlavne na tom vagone, ale takhle maly detaily pri akcni strilecce, prosim vas, nerikejte mi ze kdyz rychle cukate mysi abyste zabili 10 priser pozorujete takovyhle PIDI rozdily...

Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

1) Ano, porovnával jsem 4xMSAA a 8xMSAA (vždy poslední dva screenshoty).
2) Každý nehraje jen zběsilé střílečky, možná časem přijdeš na to, že FPS nejsou jediným herním žánrem.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Thellwin píše: Kdo věří tomu, co říkají PR managers a pak je zklamán, tak se není čemu divit.
Ano a lide co jim veri zde neustale proklamuji TWIMP jako neco uzasneho a 100% :)

Thellwin píše: Krom toho jsem teď mrknul jenom rychle na jeden test a GTX260 je tam s HD4870 vyrovnaná a GTX280(5) jí překonává. A GTX260 určitě nestála 2x tolik co HD4870, nebo jo ?
Ja porovnavam GTX280 vs HD4870 v den uvdeni na trh a jejich prvni recenze ve hre GRID s prvotnima ovladacema kde GTX280 mela mesic k dobru (a take 2 roky vyvoje k dobru pokud prihlednem k TWIMP)

ExtraHW 6.7.2008
Obrázek
ceny:6.7.2008
Obrázek

jak vidis GTX280 opravdu stala 2x tolik :)
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

Thellwin píše:
Stratos píše:Blabol polovina her s logem TWIMP beha lepe na ATI dalsich 30% je vykon vyrovnany. Tohle logo je pouha reklama a kdo veri tomu ze Nvidia spolupracuje 2-3 roky na hre a ma 100% drivery v den vydani na trh je najivka.
Máš ta čísla něčím podložená a neb je to jenom obvyklý plác do vzduchu ?
Stratos: GRID by sme mali, este nejake ine hry aby to bola polovica?
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“