Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
JozoM
Nováček
Nováček

Re: Win 7 - jakékoli problémy s instalací

Příspěvek od JozoM »

Ako prve uvediem ,ze mam legalne zakupenu kopiu systemu Windows 7 Home Premium 64bit SK. Vsetko funguje pri instalacii z media ako ma.

Ale, chcel som tu instalacku tweaknut (podla vasho clanku) a integrovat SP1 cez program vLite. Ale akykolvek zasah do tej instalacky, mi znemozni jej nainstalovanie cez vypalene boot DVD alebo boot USB flash. Vyhodi mi horespominany problem s vlozenim ovladacov cez CD/DVD. Ked tu tweaknutu instalacku skusim cez VirtualBOX alebo ju nainstalujem priamo cez hostovky OS tak je vsetko OK, lenze ja to chcem nainstalovat na novy HDD.

Este pred par rokmi ked som to iste robil s Vistou som ziadny takyto problem nemal.
Brázda.l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Win 7 - jakékoli problémy s instalací

Příspěvek od Brázda.l »

Stáhni si někde verzi s již integrovaným SP. A ověř kontrolní součty, že se skutečně jedná o nedotčenou vezi, která je možná stáhnout z MSDN.
PC: Asus P8P67 Pro | Intel Core i5-2500K + Cooler Master Hyper 212+ | Gigabyte GTX560 Ti OC | Kingston 12GB DDR III 1333Mhz | Seagate 500GB | Asus DRW-2014L1T | Enermax 600W NAXN 80+ | HP LP2275w

Notebook: Lenovo Thinkpad X200 7459-1P0
W4RDON
Nováček
Nováček

Problém s instalací

Příspěvek od W4RDON »

Dobrý den, přeinstalovaval jsem notebook lenovo e320 s windows 7 home premium na profesional. Instalačni disk windows jsem si zkopiroval na usb flash disk, protože notebook nemá mechaniku + recover dvd bylo na samostatnem oddilu tak jsem myslel ze po dokončení instalace drivery doinstaluju z toho recover oddílu. Po dokončení instalace se restartoval notebook a mělo se načíst rozhraní windows, ale při bootovaní se mě to pořád restartuje dokola a windows se nenačtou. Prosím poradte mi co s tim.

Děkuji.....
Atta
Začátečník
Začátečník

Re: Problém s instalací

Příspěvek od Atta »

Na to recovery by ale meli byt Windows home ovladacemi. Takze mas 2 moznosti, bud si nainstalovat windowsy z recovery a rovnou se ti nainstalujou ovladace, nebo si nainstalovat svoje windowsy a sam si nainstalovat ovladace, ktery stahnes, ne z recovery.
bandolier.wz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s instalací

Příspěvek od bandolier.wz »

nejsou nahodou ty prof předaktivované?
:listen: BVaudio A300SE + VMA-II S :listen:
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

problém s instal win 7

Příspěvek od jarda.otta »

Dobrý den.Koupil jsem od známého s Francie nový notebook hp pavilion g7.Problém ale byl že na něm byli nainstalovány win 7 ale ve Francouštině, což byl pro mne velký problém.Tak jsem zkusil přeinstalovat českými win 7 ultimate. Nejsem moc znalý it a tak nastal problém už při instalaci.Instalace mě dala vybrat kam mám naistalovat systé.Disk byl ale rozdělen na 4 části a to 1. 200mb systém,2. cca 678gb, 3.cca 14gb a tam bylo napsáno něco jako záloha pro obnovu nebo něco podobného a nakonec 4. cca 4 gb kde stálo něco jako zaloha hp.Ta instalace mě na ten první nepustila, jen na ten druhý velký.Možná jsem udělal chybu že jsem ten první dal vymazat.Ale na ten druhý se instalace povedla. Problémy jsou 2. Vždy po startu pc se restartuje obrazovka do černa,systém nenaběhne, jen dole vlevo problikává něco jako abych zmáčkl esc a pak naskočí červená tabulka s grub4dos s množstvím voleb kterým nerozumím.Pro zkoušku jsem dal 3. volbu a systém naběhne normálně ale vždy po restartu nebo zapnutí pc musím tento proces s grub4dos opakovat. A problém č 2. Po naběhnutí systém se nedostanu na web a tak jsem šel do správce zařízení a tam jsou vykřičníky že nejsou ovladače u řadič jednoduché komunikace pro sběrnici PCI,ředič sběrniceSM,Síťový adaptér,Síťový adapter ethernet,Zařízení PCI a grafický adaptér z rozlišením VGA.Nevím jestli to pomůže, ale ve správě disků je napsáno: Disk 0 základní 698,64gb online a je to rozdělené na 3 části.První černá 200mb nepřiřazeno,druhá modrá C: 678,24gbntfs v pořádku a třetí černá 20,20 gb nepřiřazeno.Tak nevím jestli to má nějakou souvislost.Nevím co mám dělat.Rád bych to celé přeformátovat ale nevím jak.Děkuji za každou radu.Notebook byl zcela nový zabalený s předinstalovaným win7 home ed ale ve francouštině.
jaris
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: problém s instal win 7

Příspěvek od Maranov »

Nejsem si jistý, do jaké míry je takové reinstalace OK v rámci licence, ale což...

Nejlepší je recovery a tools výrobce smazat - tj. během instalace nového systému ručně upravit disk a smazat všechny oddíly a nechat systém vytvořit nové. Drivery a software se dá najít na webu výrobce.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

ono se to řekne.ale proč na novém notebooku hned takové potíže s ovladači?může to být tím že originál francouzké win 7 je měli a naše české win 7 ne? Jinak mám typ (notebook hp "pavilion" g7-1251sf ) a en na stránkách výrobce nemohu najít.nabízí pouze 3 jiné tipy.
jaris
jarda.otta
Začátečník
Začátečník

tak jsem něco našel ale jen pod francouštinou ale nevím co s toho bych měl instalovat.moudrý z toho nejse. http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 00150#N406
jaris
Nagant
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Nagant »

Asi ti tam zůstal nějaký pozůstatek bootloaderu pro možnost obnovy instalace.

Nejspíš to udělat znovu jak radí Maranov, na čistý disk (zbavený všech oddílů, ty zrušíš nějakým manažerem disku z nějakého bootovacího CD). Může to být možná taky provázáno s nějakým nastavením BIOSu.
Jak moc to pak bude složité zprovoznit nevím, ale píšeš, že ten základ Windows 7 ti jede...

Bylo by také vhodné se před smazáním mrknout na ten třetí oddíl, zda tam nejsou nějaké ovladače v použitelné podobě. A někam si to i vyzálohovat.
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

jarda.otta píše:ono se to řekne.ale proč na novém notebooku hned takové potíže s ovladači?může to být tím že originál francouzké win 7 je měli a naše české win 7 ne? Jinak mám typ (notebook hp "pavilion" g7-1251sf ) a en na stránkách výrobce nemohu najít.nabízí pouze 3 jiné tipy.
Potíže s ovladači? Tvůj problém je, že jsi přes loader výrobce nainstaloval nový systém, musíš ten loader a utility výrobce odstranit - smazat všechny oddíly a nainstalovat systém načisto.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Instalace Win7

Příspěvek od bk2601 »

Zdravím. Kolega trochu modernizoval PC, a narazili jsme na docela zajímavý problém.

Instalace W7 proběhne sice úspěšně, ale při práci ve windows, to po chvíli spadne. Spadne ve stylu, že se na monitoru objeví modré čárečky, přičemž pc zůstává stále aktivní. Přehrávač hraje dál, a lze jej přes klávesnici regulovat. Nepomáhá ani nainstalovat ovladače. V průběhu instalace, jakmile zhasne obrazovka, tak se potom sice rozsvítí, ale už jen v podobě modrých čáreček, a poté nepomáhá ani restart. Při naběhnutí do NZ je vše v pořádku. Zde už jsme to museli reinstalovat. Windows 8 dělá to samé, Xp jsou bez problémů. Kde je problém, že Win7 a 8 nejdou?

Sestava:
Deska: Gigabyte GA - MA570S SLI S4 bios FG
Grafika GeForce 7950GT 512MB 296.10 WHQL
CPU: Athlon X2 5200+ 2,60GHz
DISk SSD: OCZ Agility 3.

Můj odhad je, že je problém v grafické kartě, ale jak je to možné?

Ještě jedna věc, je normální mít u toho SSD ve W7 rychlost pouze 130MB čtení, a 100MB zápis? Veškeré moje naměřené hodnoty jsou o hodně nižší než co jsem našel na netu (v režimu Sata2) Čím to může být způsobené? Disk běží v režimu IDE.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace Win7

Příspěvek od X-COM »

Je to tahle deska? http://www.gigabyte.com/products/produc ... id=2539#sp (mají ještě o rok a půl novější BIOS, než používáš teď)
Používat úplně nové komponenty do historických počítačů si říká o problémy. Nevyužití plného potenciálu i problémy s ovladači jsou přesně to, co tě může potkat.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
bk2601
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Instalace Win7

Příspěvek od bk2601 »

Je to ona, ale já sem nechtěl dávat beta bios. Ono ta rychlost by se dala oželet, spíš by mě zajímalo, jak fixnout ty Win7.
NTB: Dell Inspiron 7559 - CPU: Core i5 6300HQ ; RAM: 16 GB DDR4; GPU : GTX 960M 4GB; SSD: Samsung EVO 850 120GB
Phone: Samsung Galaxy Note9
Watch: Garmin Fenix 5
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Re: Nelze spustit instalaci Windows7 64bit

Příspěvek od LoCo99 »

hele mam podobný problem, ovšem já instaluju z origa, všechno v pohodě, ale abych se dostal do windows tak musim nechat při spuštění PC dvd s instalačkou, prioritu bootování nastavit na HDD, mechanika a na nic neklikat... když vyndam dvd tak mi to napíše že bootmgr chybí. Zkoušel jsem opravdu přes tu instalaci, i instalovat znova... nic. Na tomhle disku už sem win7 měl.
Capioca
Začátečník
Začátečník

Instalace windows, maly oddíl

Příspěvek od Capioca »

zdravím,

instaluji windows 7 na pocitac, a kdyz mi naskoci na jakej disk ho chci nainstalovat, tak je tam na vyber jen z:/ s 100mb. ale mam v tom pres satu napojenej disk z notebooku nemuze to byt treba tím? a v tom oddilu je nainstalovanej system.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Instalace windows, maly oddíl

Příspěvek od Butch »

Tam budou nekde moznosti(z hlavy ted nevim, jak se presne ta volba jmenuje) ale pri instalaci W7 muzes disk smaznout, prerozdelit atd... Tam se daji zrusit oddily na disku, pripadne disk rozdelit.
Predpokladam ze data z disku kam instalujes system nepotrebujes.
100MB bude ta boot oblast, tu si windowsy nastavi znovu, normalne bych na disku zrusil vsechny oddily a nainstaloval.

Tedy jestli jsem to spravne pochopil ze v compu mas disk z nb kde uz byl system a ty ted tam chces znovu nainstalovat windows.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

on tam je totis jenom ten 1. smazal jsem ho a toho co de pouzit je furt tech 100mb
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Hm tam by mely byt podrobnosti kde vidis jak je disk rozdeleny.
Ty dalsi oddily jsou nejak zasedle nebo proc nejdou smazat?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Capioca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Capioca »

uz to de stacilo po tom co jsem ho vymazal znovu spustit pc a najednou tam byl jeden co mel 320gb :d. a diky moc za radu
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“