To asi ne. Výkon až o 38% zvedali právě už beta ovladače 310.64. Tyhle už výkon ve FarCry 3 nezvednou oproti verzi 310.64. Srovnávají to právě se starší verzí 310.33. Kdo máte 310.64, tak se zvýšení výkonu ve FarCry nedočkáte.Nerboard píše:Nove nvidia 310.70 certifikovane ovladace. Vs beta 310.64 to pridalo tak 3-8fps.
http://www.geforce.com/whats-new/articl ... s-released
Far Cry 3
Moderátor: Baneshee
- Deegr
- Začátečník

-
Re: Far Cry 3
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
Samsung SSD 830 Series 128GB,
GeForce GTX 780M 4GB (770/5000Mhz@980/6000Mhz), 750GB HDD 7200, 17.3" LED 90% NTSC GAMUT,
- RiCK
- Začátečník

Tak stuttering to neopravuje. Škoda
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Deegr
- Začátečník

-
AMD už přišla také s novými ovladači pro FarCry 3
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pa ... river.aspx
Goldmax X7, Core i 7 4800MQ 2.7Ghz (Turbo 3.9Ghz@4.1Ghz), 8GB RAM 1600Mhz CL8,
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
HUD se dá vypnout hex editorem
Takže se snad brzy dočkáme modu, pokud tedy Ubi neudělá brzy patch.
Takže se snad brzy dočkáme modu, pokud tedy Ubi neudělá brzy patch.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- ulver
- Začátečník

To je sice od AMD pekne ale ja pri 1920x1080 ziadny narast fps nevidim. Ach jaj, nova VGA a uz musim uberat detaily. A to ju mam asi mesiac.Deegr píše:AMD už přišla také s novými ovladači pro FarCry 3
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- durod
- Středně pokročilý

mezi custom a render, melo by to vypadat takhle(vse co chces extra upravit musis vlozit tam-terrain, water, shadow, atd...)T1ger píše:@Durod: a kde to nastavenie kopirujete? Priamo do gameprofile jedno, ze kde?
Kód: Vybrat vše
</CustomQuality>
-<Post>
<quality GameDepthOfField="0" DepthDownsample="1" CinematicDepthOfField="1" FXAALevel="2" CloudShadows="1" MotionBlur="1" id="high" />
</Post>
</RenderProfile>@ulver
To jsi myslel i ja, ale i takovy AC3 se nehraje optimalne na full, Hitman detto tam se snizovat taky musi...¨
@Ache
ja ti cece nevim, ale ten rozdil mezi upravenym post FX a skutecne ultrahigh nevidim, pricem ti nevadi shimmering, hlavne listi, kdyz nemas aplikovany MSAA+ A2C?
Psal jsi, ze nekde rozdily videt jsou, kdyz tak je posti, kdyz na ne narazis...
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
- ulver
- Začátečník

Lenze vo FC3 mi fps nehumanne kolise. Z krasnych 60fps to padne aj na 42fps. Vo vacsine hier by som povedal 40fps nooo dobre teda zatnem zuby. Lenze v tejto hre 40fps strasne bije do oci. Proste sa to strasne trha. Hlavne ze ma kazdy presviedcal ze s HD7950 nebudem mat prepady fps vdaka 384bit zbernici. Sranda je, ze kamos ma take iste fps na OC GTX660Ti. Som nasrany sam na seba ze som sa dal na 7950 nahovorit. Ani nechcem vediet ako mi da Crysis 3 pri max detailoch na hubu. Nevadi, na leto poriesim GTX700. 
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
- T1ger
- Začátečník

-
@Ulver: ak si pouzival beta ovladace k far cry3 tak dalsi update ti je na nic. Zvysuje to vykon az o 25% ale len ked mas zapnute 8xMSAA
Cize to je aj tak nerealne a uplne zbytocne. Ale chvalit sa tym da, to je fakt 
@Durod: diky, vyskusal som a ide to lepsie
fps stabilnejsie a hlavne trosku zvysene. Jedine co som zmenil z toho tvojho configu je DepthDownsample na 0. Ak je aktivne tak to dava strasne zubate sceny. Ked je to vypnute tak je to paradne 
Dik za radu.
@Durod: diky, vyskusal som a ide to lepsie
Dik za radu.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- RiCK
- Začátečník

ulver nemyslím si, že problém bude v HW, ale skôr v "kvalitnej" optimalizácii...
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- ulver
- Začátečník

Chapem, len ma to stve ze to nejde tak, ako by podla mna na HD7950 malo. A to mam AA2x, PostFX medium, Shadows medium, SSAO.RiCK píše:ulver nemyslím si, že problém bude v HW, ale skôr v "kvalitnej" optimalizácii...
- Ache
- Pokročilý

Ten domek třeba: http://www.abload.de/img/farcry3myjve.jpgdurod píše:Psal jsi, ze nekde rozdily videt jsou, kdyz tak je posti, kdyz na ne narazis...
dá se na to narazit u u efektů vody v potoce atd...
Já už hru neladím ale hraju. Nastavení 1920x1200, FXAA, ULTRA, HDAO mě vyhovuje (ještě se jakš takš dá 2xAA při vyplém FXAA, ale to vypadá hůře). Ten shimmering stejně ani 4xMSAA s tím A2C (takové nic moc TRAA - poctivý SGSSAA to není
Ale tak každý si to může nastavit jak chce. Zprasený je to tak nebo tak, protože grafika je fakt smích - zlatej crysis.
Zatím co hraju, tak se to celkem dá, ty přídavný úkoly by tam být nemusely... očekávám že tak od půlky hry už mě budou srát stejně jako v Just Cause 2... kdyby tam nechali jen tu příběhovou linii bez nějakého kraftění, tak... ale nebudu dělat soudy dokud sem to nedohrál.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- durod
- Středně pokročilý

@ulver, ale DepthDownsample="0" je "really" high, celej ten edit gameprofilu je, ze pri DepthDownsample="1" to jede jakoby na mediu, pricem ti zustavaja FXAA2, cloudshadow a blur.... To jsi nemusel vubec editovat....
@Ache, a jak nastavujes FXAA, v menu to neni...ci to myslis, ze mas postFX na ultra, ktery FXAA obsahuje?
Jinak, neskousel jsi invidia inspector s SGSSAA?
@Ache, a jak nastavujes FXAA, v menu to neni...ci to myslis, ze mas postFX na ultra, ktery FXAA obsahuje?
- Ache
- Pokročilý

no přes úpravu gameprofile jsem nastavil FXAA=0. Ale jak řikam to nastavení FXAA a bez MSAA se mě zdá ok. Většinou to běží 60fps, a jen někde v džungli kde je hodně trávy stromů a tak to sjede na 45fps. FXAA (na postprocesing high-ultra se zapíná jeho nejvyšší level) je zde uděláno dobře a ani textury nějak moc nerozmazává.durod píše:@Ache, a jak nastavujes FXAA, v menu to neni...ci to myslis, ze mas postFX na ultra, ktery FXAA obsahuje?
No nic, už se těším na nějakou GTX780 kdy to dáme na 1920x1200, 8xMSAA+A2C, ULTRA... a stejně se to bude cukat.
Né já to už nebudu řešit, jdu zase hrát, naštěstí samotný průběh hry mě zatím baví a v tomhle nastavení nijak neotravuje. Akorát to kraftění je hovadina. Fakt nechápu proč peněženku musíte vyrobit třeba z prasete a né třeba z kozy. Něco se zase musí vyrábět ze psí kůže (ještě čekám kdy tam dostanu recept na pes alá divočina konzervu)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Nerboard
- Začátečník

-
Padak a wingsuit ziskas neskor. Na 670gtx to vali skoro nonstop 60+ bez msaa. Ono sa mi to bud len zda alebo aj bez AA nevidim ziadne extra zuby a radsej plynulost ako trosku lepsi vizual.
- assassin_89
- Nováček

-
ulver píše:Lenze vo FC3 mi fps nehumanne kolise. Z krasnych 60fps to padne aj na 42fps.
To mas az takove propady ?? Ja ted porizoval ASUS HD 7950 v2 DCII 2 top. Mam takty 1,1 ghz jadro ,6300 pameti. Ve hre 1920x1080, bez MSAA a s HDAO. Jinak vsechny detaily na max, Jak jsem sledoval FPS mi kleslo pod 70 jen pri rychlich scenach...pod 60 jsem snad nesel vubec a to sjem to testoval asi hodinu (s Vsync se to drzi na 60 stale bez propadu). Hrano s ovladaci 12.10.
- rbclass
- Žlutá karta

-
AA (fxaa) obsahuje posteffectNerboard píše:Padak a wingsuit ziskas neskor. Na 670gtx to vali skoro nonstop 60+ bez msaa. Ono sa mi to bud len zda alebo aj bez AA nevidim ziadne extra zuby a radsej plynulost ako trosku lepsi vizual.
- durod
- Středně pokročilý

Asi jsem mimon, ale proc vubec upravujes GamerProfile, kdyz v menu nastavujes postFX na Ultra? tim padem tam mas vse a zasah do profilu, jenom kdyz chces neco vypnout- blur, DOF,atd.Ache píše:no přes úpravu gameprofile jsem nastavil FXAA=0.
A kdyz nastavis FXAALevel=O, tak snad FXAA vypnes?(aspon u mne, kdyz jsem nastavil na 0, pri nastaveni postFX high v menu byl vyrazny alias, ktery neni normalne ani na LOW s "cistym" GamerProfilem)
jinak souhlasis, implementace FXAA je na slusne urovni
- zhor
- Začátečník

Ja s renderingem zadnej problem nemam, zato ale s hratelnosti. Dle tipu na ubi-foru mam ve hre uplne vypnutej AA protoze je zkurvenej a pusobi vic jak 50% pokles fps a navic blbe vypada plus postfx=low/false, jinak vsechno na max. a na lehce taktnuty 580 to jede jak z praku, bez cuknuti-mrknuti nebo lagu.
Horsi je to s hratelnosti, aby me bavilo plnit ukoly potrebuju mit pocit uveritelnosti, t.j. ze 'tam jsem', coz se mi pri tech neprirozenych barvach nejak nedari i kdyz jinak mam rad zivejsi barvy, tohle je ale moc. V tomhle byly FC1+2 jednoznacne lepsi, protoze clovek mel pocit ze je skutecne v tropech resp. Africe a bavilo me tam jen tak courat cestou-necestou. Tady mi ty fosforeskujici barvy porad pripominaj ze jsem jen v blbe renderovany hre. Navic to hnusny uzivatelsky rozhrani, cerny textovy okno zakryvajici vyhled v pulce obrazu, paneboze kdo to vymyslel, to snad delalo maly dite, o ty hovadine uplay ani nemluvim.
Zacal jsem hrat vcera takze jsou to prvni dojmy, nezbejva nez doufat ze si zvyknu nebo to opravi patch, jinak budu mit pocit ze me (zase) okradli...
Horsi je to s hratelnosti, aby me bavilo plnit ukoly potrebuju mit pocit uveritelnosti, t.j. ze 'tam jsem', coz se mi pri tech neprirozenych barvach nejak nedari i kdyz jinak mam rad zivejsi barvy, tohle je ale moc. V tomhle byly FC1+2 jednoznacne lepsi, protoze clovek mel pocit ze je skutecne v tropech resp. Africe a bavilo me tam jen tak courat cestou-necestou. Tady mi ty fosforeskujici barvy porad pripominaj ze jsem jen v blbe renderovany hre. Navic to hnusny uzivatelsky rozhrani, cerny textovy okno zakryvajici vyhled v pulce obrazu, paneboze kdo to vymyslel, to snad delalo maly dite, o ty hovadine uplay ani nemluvim.
Zacal jsem hrat vcera takze jsou to prvni dojmy, nezbejva nez doufat ze si zvyknu nebo to opravi patch, jinak budu mit pocit ze me (zase) okradli...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
- Pepa1
- Mírně pokročilý

-
Far Cry 3 patch 1.02
http://forums.ubi.com/showthread.php/73 ... 2012-12-04
Release note – Patch 1.02
----------------------------------------------
Multiplayer fixes for the patch:
PVP:
- Fixed some issues with user created maps when more than 8 players were playing them.
- Improved matchmaking for both Multiplayer and Co-op modes.
- Improved team balancing when playing in party.
- Fixed issues with Live balancing patch system.
Map Editor:
- Fix for the Map Editor crash at launch when the PC user contains language-specific characters.
Single Player fixes for the patch:
- Fixed issue where players fall through the world when not connected to the Ubisoft servers.
- Fixed the "View Leaderboard" and "Start Trial" buttons in the World Map.
- Improved stability when quitting to desktop.
- Fixed issue with leaderboards.
http://forums.ubi.com/showthread.php/73 ... 2012-12-04
Release note – Patch 1.02
Multiplayer fixes for the patch:
PVP:
- Fixed some issues with user created maps when more than 8 players were playing them.
- Improved matchmaking for both Multiplayer and Co-op modes.
- Improved team balancing when playing in party.
- Fixed issues with Live balancing patch system.
Map Editor:
- Fix for the Map Editor crash at launch when the PC user contains language-specific characters.
Single Player fixes for the patch:
- Fixed issue where players fall through the world when not connected to the Ubisoft servers.
- Fixed the "View Leaderboard" and "Start Trial" buttons in the World Map.
- Improved stability when quitting to desktop.
- Fixed issue with leaderboards.
- Ache
- Pokročilý

abych zapnul ten downsample a zbytek mě na ultra... ale jak řikam, to už to nedělám protože PostFX na low,medium (tj. downsample=1) = hnusné některé objekty. viz. ten screen.durod píše:Asi jsem mimon, ale proc vubec upravujes GamerProfile, kdyz v menu nastavujes postFX na Ultra?
Holt obětuju MSAA a jede to ok.