Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
3482
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Alien Isolation , nová hra o vetřelcích

Příspěvek od 3482 »

jo chci, kdyžtak PM
Marek4
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Marek4 »

Chtěl bych se prosím zeptat, jde tam přidat nějaký vyhlazování pomocí ovladačů ? mam poslední drivery od Nvidie a něco jsem o tom četl nebo se mi to zdálo ?

Popř jak.

Omlouvám se pokud se pletu a šířím tu mylné informace.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien Isolation grafika

Příspěvek od Vlastik80 »

http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =324612199

> vylepšit jde obraz celkem znatelně, ale AA vynutit zřejmě nejde, zatím ...
T1ger
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od T1ger »

Tie vylepsene odlesky vyzeraju oproti zakladnej dost UBER! :D
Aj 4k tiene potesia ;)
Skusim dnes vecer ci to ma velky dopad na vykon.
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien Isolation - co Vy na hru?

Příspěvek od Vlastik80 »

BonusWeb: ... udělat z Vetřelce nesmrtelnou příšeru je hodně absurdní, zvlášť když filmy i hry v minulosti mnohokrát jasně ukázaly, že obluda je to sice mrštná a odolná, ale když jí zblízka počastujete dávkou z brokovnice nebo do ní vyprázdníte zásobník pistole, tak je s ní ámen.
To tady ovšem neplatí. Asi dvakrát se mi dokonce stalo, že Vetřelec naběhl mezi tři nebo čtyři přeživší ze Sevastopolu. Zatímco lidé do obludy pálili jak smyslů zbavení, Vetřelec se tvářil, jako by po něm všichni házeli hrách a v klidu si křížovou palbou došel slupnout Amandu Ripleyovou.
Prostě to vypadá, že Vetřelec za těch patnáct let od zničení Nostroma a zmizení Ellen Ripleyové dlabal jen titanové pláty a vyztužil si jimi po vzoru Terminátora vlastní kostru. Absurdní také je, že i když vás podle všeho celou hru pronásleduje jediný Vetřelec, vždycky přesně ví, ve které části obří kosmické stanice jste.
Velkým problémem hry je také to, že je až absurdně prošpikovaná skripty. K hysterickému smíchu mě přinutily hned dva zážitky jdoucí navíc těsně po sobě. Představte si, že se v pokleku potichu plížíte po schodech vzhůru. Schodiště ústí do obrovské haly dlouhé minimálně dvacet metrů. Na druhém konci dvorany je zády k vám otočené žena a snaží se prolomit ochranu bezpečnostních dveří a ještě si u toho povídá.
Ale jakmile překročíte neviditelnou čáru na podlaze, žena se najednou otočí a navzdory tomu, že vás ve ztemnělé hale nemůže vidět ani slyšet, začne po vás s neuvěřitelnou přesností střílet. A to se dalo odpustit před deset lety, dnes už je to jen k pláči.
Druhý zážitek ten právě popsaný svou absurditou ještě překonává. Žena pracující na dveřích si totiž vzápětí přivolá několik kamarádů, všechny vyzbrojené revolvery. Amanda si přitom musí vystačit s futuristickou montpákou. A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat. To už nebylo omluvitelné ani před těmi deseti lety, natož dnes.

+ Systém výroby předmětů
+ Grafika a dobrá optimalizace
+ Občasný pocit opravdového strachu a děsu
- Naprosto absurdní skripty
- Nesmrtelný Vetřelec
- Řídce rozmístěná ukládací místa

Verdikt: 60% Mohl to být výborný herní horor. Jenže Alien: Isolation shazují z žánrových výšin zbytečné a hloupé chyby. (recenze od Petra Zeleného zde)

A co Vy, jak hodnotíte hru, špičková zábava bez výrazných chyb, nebo průměrná schovávačka či dokonalý skvost? :)
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Myslim si , ze je to celkom dobre napisane.
No hra sa mi pači , ale jasne mohli este doladiť kopec veci,
tie skripty su ozaj niekedy na hlavu :roll:
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Po dohrání hodnotím jako průměrnou schovávačku s hodně koukatelnou grafikou a super atmosférou.
PS5 | LG OLED CX55
Mr Lucas
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mr Lucas »

Pokud bych nebyl fanda žánru, tak špičková zábava bez výrazných chyb, jinak ale musím říci dokonalý skvost :P

Mínusy vypsané výše, spíše přidávají na atmosféře, takže za mě jsou to spíše plusy 8)
... Don't give the noise a chance ...
ULN PC: MB: Asus P8P67 B3 CPU:Core i5 2500K / 4,5GHz@1,3V - passive cooled by Phanteks PH-TC14PERAM: Kingston HyperX Genesis Grey 8GB 1600MHz GPU: Sapphire HD 6850 775/4000MHz@0,975V cooled by Accelero S1 + 2x Noiseblocker PL1 (380-700rpm) SSD,HDD: Crucial M4 64GB + WD Green WD20EARS in Silentmaxx HDD Silencer PSU: Enermax PRO82+ 385W cooled by Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) CASE: Cooler Master Cosmos II - Silent mod with two exhaust fans - rear Noctua NF-A14 ULN (400-700rpm), top Noctua NF-S12-800 (390-700rpm) + 2,5-5cm soundproofing material Gumex Type 500, Type 503, Type 505 AUDIO: Onkyo Wavio SE-200PCI -> Yamaha RX V559 -> Eagle Cable Silverline -> Yamaha NS 777, NS 444, NS 333 + Velodyne EQ-Max 12 LCD: 27" Asus VE278Q + 50" Philips 50PFL5008K/12 with Ambilight
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

On je to vlastně problém, dát Amandě do ruky brokovnici, samopaly a RPG atd., tak je z toho obyčejná střílečka, možná v atraktivním prostředí, ale nastaly by pak jiné otázky- teď - proč je tam jen 1 vetřelec samotář ale nesmrtelný, s tím arzenálem přesně opačně- proč jsou tam tisíce na hlaveň nabíhajících vetřelců a kde se berou???
Myslím že udělat hru jinak by znamenalo riskovat že recenze dopadnou daleko hůře a nakonec by se mohla hra zvrhnout v něco co by nebylo hezké... Asi je to nej jak to je, i když se možná drobnosti daly odladit- vznášející se zbraně nepřátel a další drobné chybky, ale nějak razantně to měnit tak je to asi jiná hra a jistě ne lepší ...

PS: A bez toho nesmrtelného vetřelce by to také nebylo ono, prostě by zmizel strach...
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Re: Alien Isolation - co Vy na hru?

Příspěvek od Krteq »

Vlastik80 píše:Druhý zážitek ten právě popsaný svou absurditou ještě překonává. Žena pracující na dveřích si totiž vzápětí přivolá několik kamarádů, všechny vyzbrojené revolvery. Amanda si přitom musí vystačit s futuristickou montpákou. A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat. To už nebylo omluvitelné ani před těmi deseti lety, natož dnes.
Koukám, že recenzent si nějak spletl žánry, tohle není FPS :lol:

Tuhle část jsem prošel pěkně stealth, bez ztráty kytičky a nikoho jsem mlátit nemusel, špinavou práci za mě odvedl slintal :)

BTW. zajímalo by mě, co by pak chtěl recenzent hrát kdyby vetřelce sejmul :mrgreen:
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Ve svém žánru to určitě patří k tomu nejlepšímu. Když ono takových her zas tak moc není.. napadá mě z hlavy Outlast a Amnesia.. ještě něco? Amnesie je pro mě pořád lepší, teď když jí hraji opět a snad u toho vydržím do konce tak mi připadá lepší.

No někde bude chyba, protože já se ani toho nesmrtelnýho vetřelce vůbec nebál.. já měl hrůzu z androidů :D
PS5 | LG OLED CX55
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

Já původně myslel že to bude podobné jako v prvním díle filmu, ale je to zásadně pozměněné. Mohli udělat aliena smrtelného a mohlo jich tam být klidně víc. Když se objeví v bezprostřední blízkosti, pak už se jen nečině čeká na další load hry. Zato androidů je tam plná ***. Ale i tak je to vynikající hra.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Hmm, ta pistolka je tam stejně tedy skoro nanic...

Myslíte že by mělo být pokračování, nebo to nejde navázat či pojmout jinak ale v podobném duchu a i třeba něco přidat či vylepšit?
jack08
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od jack08 »

Pokračování by to sneslo, ale aby z toho zase neudělali např druhou Laru :lol:
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

to Vlastik80: už si to proboha zahrej a nekopíruj sem takové kraviny, hra je to vynikající a podle mě nejlepší jaká tady byla v posledních pár letech :!: PROSTĚ PECKA!!

A ten kdo tam psal tu recenzi je blbec :mrgreen: a neumí tu hru vůbec hrát
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Alien Isolation

Příspěvek od Vlastik80 »

:wink: dík za radu a názor, ale zajímá mě i co na to lidi co to hrají/hráli... A hlavně klid, snad nehoří, jen se ptám jak se hra komu líbí, tak se nemusíš hned čertit. :-P
Icy_DeaD
Černá karta
Černá karta

Re: Alien Isolation

Příspěvek od Icy_DeaD »

Vlastik80 píše:hlavně klid, snad nehoří, jen se ptám jak se hra komu líbí, tak se nemusíš hned čertit. :-P
no jelikoz se vyptavas a vedes tady nejakou prapodivnou diskuzi jak kdybysme byli nekde v Acku na Nove, tak se ani neni cemu divit :D .
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

No jo no jooo, však v pohodě, až hru dohraju, tak napíšu svůj názor, vy mě pošlete do pr*ele a bude klid... :mrgreen:

EDIT: zkusil někdo ta vylepšení:

http://steamcommunity.com/sharedfiles/f ... =324612199

- jestli to má nějak hodně negativní dopad na fps ve hře?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkoušel a dopad na FPS je minimální, ale ty stíny a odlesky jsou dost znát :)
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Mě se to dle screenů právě také líbí (asi věc názoru) a tak mne zajímal právě vliv na fps a také to že to ve hře není v menu, ale musí se to doladit ručně.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“