ArgCZ píše:já myslím že jde spíše o divadýlko k akcionářům, musej to udělat nějak šikovně bez následků a tohle s těma certifikacema by mohlo obstát
Tohle nema zadny smysl. Akcionare nejaky VRR vubec nezajima a kdyby nV jen oznamili podporu VRR bez divadylka okolo, tak se nic dit nebude. Ty spis zajimaji jiny veci, jako ze nV asi nezvladli potezebni obdobi.
ArgCZ píše:Memusí, může si udělat třeba vlastní standart pro sloty grafických kartet........, ale nedělají to, divný co?
No vidis, svuj "standart" jako "nVlink" si treba vytvorili, takze delaji
Momentalne nacpali RT do DX jako standart.... Jde jen o to, jaka je vyhodnost a jak si to sami vyhodnoti. G-sync drzeli dlouho, ostatne s touhle technologii prisli oni a prinasela odbyt tegram a zisk. V AMD si vzpomeli az potom, ze se jim na neco podobnyho prasi v supliku a jelikoz AMD nema silu, tak se to pokouseli narvat jako prumyslovy standart, ale urcite ne s tim, aby jim pak zmizeli loga a meli z toho ve vysledku prd, ikdyz "sikovnost" v AMD, jak zazdit vlastni marketing, jim nechybi. Pro AMD paradoxne bylo dobre, ze nV VRR ignorovali. Certifikaci na DP nV ma, VRR neni povina slozka, tedy teoreticky nV v jeji pozici nenutilo neco menit. Sam priznavas, ze jsi to necekal tak brzo a to asi prave nikdo, jelikoz na nV by prisel tlak asi az pozdeji, kdyby AMD bylo kompetitivni a probral by se i intel a tam uz by nV asi nic jineho nezbyvalo. Nejspis nechteli cekat na tenhle moment a snazi se to uhrat tak, aby G-sync a svou znacku udrzeli ve hre.
PS: "Spravny" postup by totiz mel byt takovy, ze monitory proste maji mit napsany jen jaky VESA standart splnuji a u karet by meli mit jen napsany, ze jsou kompatibilni s urcitym VESA standartem. AMD ani nV loga by tam byt nemely. No to neni pro AMD a nV prijatelne reseni, takze AMD tam rve svoje "Freesync" a nVidia se tam snazi rvat svoje "G-sync". Ze by se obe firmy tohohle vzdaly, se mi zda ponekud nepravdepodobne a cele to divadylko s certifikacemi a G-sync by postradalo jakykoliv smysl. Ostatne i uplne nove vydany Razer herni monitor tam ma logo AMD
Adaptive display via AMD FreeSync
a pokud nV chce tohle podporovat, tak bude chtit i sva loga, jako treba "G-Sync compatible", "G-Sync". U svych modulu pak "G-sync Ultimate". Samozrejme vyrobci muzou nV poslat do prdele, to uz je na tom jak se dohodnou.