Umírá klasické RPG ? aneb kam se žene herní trh...
Moderátor: Baneshee
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Umírá klasické RPG ? aneb kam se žene herní trh...
Na AP jsem taky hodně zvědav, hlavně od toho čekám takovou současnější obdobu Deus Ex (ten šel taky dohrát bez jedinýho zabití), snad to nezklame..času na to měli dost.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Weslo
- Středně pokročilý

Kam se žene herní trh netuším ale musíš říct že jediné co mi dnešních RPG vadí je jejich délka - měly by být mnohem delší.Dnešní RPG jsou po všech stránkách téměř dokonalé a já si myslím že naopak vývoj jde dobrým směrem.
Žádné výzvy u hraní díkybohu nepotřebuju (mám jich dost v reálném životě) a tak jsem naprosto spokojen.
Žádné výzvy u hraní díkybohu nepotřebuju (mám jich dost v reálném životě) a tak jsem naprosto spokojen.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No nevím, teď hraju Dragon Age a po 13 hodinách mám furt pocit že se plácám na začátku : ).Witchera jsem taky hrál nějakejch 70 hodin, Fallout 3 to samý, Drakensang jakbysmet..kdyby byly ještě delší tak bych nikdy nic nedohrál (a sralo by mě to).
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Hydr0gen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Weslo: A který RPG jsi hrál? Jak píše Paul, to je hned několik hlavní zástupců současných RPG, který krátkostí rozhodně netrpí...
Desktop: Core i7 920, MB MSI X58M, Asus GF9600 GT Silent, RAM Corsair 3x2GB DDR3 1600MHhz, HDD Seagate Barracude 500GB 7200RPM NCQ 16MB Cache, zdroj Xilence 550W
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Boze co jsi hral na Witcherovi 70h? Driv byly hry klidne na 300h a dohrali se ... DAO melo dobrej zacatek ale mam pocit ze tam vyplacali sve nejlepsi karty a pak to slo z kopce dolu ... konec uz byl utrpeni kdy clovek rychle vsechno prosel aby to mel za sebouPaul píše:No nevím, teď hraju Dragon Age a po 13 hodinách mám furt pocit že se plácám na začátku : ).Witchera jsem taky hrál nějakejch 70 hodin, Fallout 3 to samý, Drakensang jakbysmet..kdyby byly ještě delší tak bych nikdy nic nedohrál (a sralo by mě to).
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
- Wuuduu
- Středně pokročilý

70 hodin sa dal, ale 45 z nich sa len tak motas a pozeras krasu grafiky a detaily, ked uz mas urobene vsetky questy, bocne, polobocne a uplnebocne...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prostě jsem plnil všechno a pořádně ho prozkoumával. 300 hodin ? nejsem magor sorry. Naštěstí si vývojáři uvědomujou že lidí co u jedný singleplayer hry stráví stovky hodin je extrémní minimum.Nordir píše:Boze co jsi hral na Witcherovi 70h? Driv byly hry klidne na 300h a dohrali se ... DAO melo dobrej zacatek ale mam pocit ze tam vyplacali sve nejlepsi karty a pak to slo z kopce dolu ... konec uz byl utrpeni kdy clovek rychle vsechno prosel aby to mel za sebouPaul píše:No nevím, teď hraju Dragon Age a po 13 hodinách mám furt pocit že se plácám na začátku : ).Witchera jsem taky hrál nějakejch 70 hodin, Fallout 3 to samý, Drakensang jakbysmet..kdyby byly ještě delší tak bych nikdy nic nedohrál (a sralo by mě to).
- Weslo
- Středně pokročilý

Mě těch 300h přijde akorát.Poslední dobou jsem hrál Witchera a DAO a obojí mi přišlo dost krátký... i když úžasný.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- axloth
- Začátečník

-
Dneska jsem dohral DAO. No super, ale treba takovej Orzammar mi prisel dost utahanej... Rozhodne jsem to uz chtel dohrat.
- Maxtor
- Začátečník

-
300h..? co to je za blbost.. to je tak na 3 roky hrani.. kde bys to posbiral simte.. ty pocitadla nepocitaj animacky, menu apod.. 
Game, kterou budes intenzivne parit tyden, ti napocita tak do 20h herniho casu..
Game, kterou budes intenzivne parit tyden, ti napocita tak do 20h herniho casu..
- Thellwin
- Administrátor

I BG1 + TotSC jsem hrál přes týden, denně tak těch 12 až 16 hodin (ano, vstával jsem k BG a odpadal do postele od BG
), takže ani tak starý RPG nemělo herní dobu 300 hodin, ale jen něco málo přes 100. A to jsem byl opravdu pečlivý.
Goldnoob team proud member!
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
bavime se o rpg styl Daggerfall, Might and Magic nebo Wizardry kde tech 300h nebyl problem nahrat.Thellwin píše:I BG1 + TotSC jsem hrál přes týden, denně tak těch 12 až 16 hodin (ano, vstával jsem k BG a odpadal do postele od BG), takže ani tak starý RPG nemělo herní dobu 300 hodin, ale jen něco málo přes 100. A to jsem byl opravdu pečlivý.
- Maxtor
- Začátečník

-
U BG jeste ta stovka budiz.. s tim problem ani tak nemam, ale to jsou vyjimky..
Pred par dny jsem si dojel akcnejsi, starsi Jade Empire.. uprostred mala pauza, ale tak rekneme 7 dni to byt po tech 5-8h byt mohlo.. jak kdy..
Na pocitadle na finishi 21h.. coz je naprosta klasika drtive vetsiny her.. realny cas hry, ktery pocita save se od toho, ktery u toho prosedite, razantne lisi.. bych chtel videt 300h gamesu.. to mate na parbu nejakych 3 mesicu v kuse..

Stejne tak muzes vysedavat u The Sims, ktery taky nemaj zadnej casovej konec.. to, ze je tech 250h uz ale jen o zmagorenem opakovani stejnych ukonu a ne o hrani hry, to uz je vedlejsi..
Pred par dny jsem si dojel akcnejsi, starsi Jade Empire.. uprostred mala pauza, ale tak rekneme 7 dni to byt po tech 5-8h byt mohlo.. jak kdy..
Na pocitadle na finishi 21h.. coz je naprosta klasika drtive vetsiny her.. realny cas hry, ktery pocita save se od toho, ktery u toho prosedite, razantne lisi.. bych chtel videt 300h gamesu.. to mate na parbu nejakych 3 mesicu v kuse..
No tak pokud nekdo nema problem hrat to bez pribehu.. bez questu.. proste u toho jen jak magor sedet a porad dokola delat ty respawn dungeony.. no problem..Nordir píše:bavime se o rpg styl Daggerfall, Might and Magic nebo Wizardry kde tech 300h nebyl problem nahrat.
Stejne tak muzes vysedavat u The Sims, ktery taky nemaj zadnej casovej konec.. to, ze je tech 250h uz ale jen o zmagorenem opakovani stejnych ukonu a ne o hrani hry, to uz je vedlejsi..
Naposledy upravil(a) Maxtor dne úte 26. led 2010, 16:06, celkem upraveno 1 x.
- Thellwin
- Administrátor

Upřímně, jsem rád, že se tyhle RPG, kde je opravdu nutné prosedět stovky hodin nedělají. Podle mě už je toho pak moc.
- Weslo
- Středně pokročilý

300h jsem plácnul jen tak na základě jinejch 300h v diskusi .. nicméně BG2+datadisk jsem hrál půl roku a byl bych rád kdyby podobnou hru udělali zase...
- Thellwin
- Administrátor

Půl roku intenzivně asi ne 
Jako herní dobu beru +/- to, co je třeba u hry opravdu odsedět a půl roku hraní u BG2 + ToB opravdu nehorzí, pokud tedy nehraješ jenom o víkendech občas.
Jako herní dobu beru +/- to, co je třeba u hry opravdu odsedět a půl roku hraní u BG2 + ToB opravdu nehorzí, pokud tedy nehraješ jenom o víkendech občas.
- Weslo
- Středně pokročilý

Intenzivně určitě ne
ale denně ano.... ale to je fuk.Prostě mám subjektivně pocit že se nynejší RPG dělají krátké.A také že si všechno nápady vyplýtvají na začátku a konec je takový dost nemastný neslaný (typicky třeba Zaklínač,Mass Effect,DAO)
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Prave ze ne ... objevoval si nova mista nove lidi nove ukoly atd. vsechno se na sebe navalovalo. Nebylo to o respawnuMaxtor píše:No tak pokud nekdo nema problem hrat to bez pribehu.. bez questu.. proste u toho jen jak magor sedet a porad dokola delat ty respawn dungeony.. no problem..Nordir píše:bavime se o rpg styl Daggerfall, Might and Magic nebo Wizardry kde tech 300h nebyl problem nahrat.
- Maxtor
- Začátečník

-
S tim plytvanim na zacatku naprosty souhlas.. a ne ze to tak delaj ted.. tyka se to prakticky vsech her poslednich par let.. zminoval jsem Jade Empire.. to samy.. miliarda animacek, kecu.. ke konci to gradovalo tak, ze clovek vlastne uz skoro ani nehral, jen koukal na dialogy apod.. dohraval jsem to z povinnosti a jeste tohle vsechno.. jsem myslel, ze to rozkopu.. a to nejsem nejaky nulovy ctenar.. na takovy NWN si nenecham sahnout..
Byla to fajn game, ale za tu posledni 1/4 by autori zaslouzili pesti..
Pred nejakym mesicem jsem si dal jeste Hard to be God, ktery nikde moc nechvalili.. a osobne se me to libilo.. zadne ukrutne nadseni se nekonalo, ale je fakt, ze jsem do dohral rad, jednim smahem, bez vsech tehle podobnych otravnych a nudnych nesmyslu, ktere kazi prakticky veskerou konkurenci..
Stejne tak Daggerfall mel geneovane dungeony, kdy prakticky vsechny vypadaly stejne.. porad dokola.. bud upirskej z hliny, nebo kamenej, velkej s kostrama apod.. samozrejme vsechno zalozene na respawnu, resp novem generovani dungeonu.. jedine co bylo stabilni byyly myslim ty diry do zeme..
Jen at se nehadame o nesmyslech, nechci tyhle gamesy nejak hanit.. sam jsem u Daggerfallu prosedel tydny.. ja jen at na rovinu vidime jak to bylo.. pokud jsi jel po lajne questu a delal i ty okolni, bylo to na dlouho, ale i tak to zase tak nekonecny jak to podavas nebylo..
Teda v pripade Daggerfallu vlastne bylo.. pro vsechny, kteri nemeli opatchovanou game a na konci zjistili, ze to nejde dojet..
Pred nejakym mesicem jsem si dal jeste Hard to be God, ktery nikde moc nechvalili.. a osobne se me to libilo.. zadne ukrutne nadseni se nekonalo, ale je fakt, ze jsem do dohral rad, jednim smahem, bez vsech tehle podobnych otravnych a nudnych nesmyslu, ktere kazi prakticky veskerou konkurenci..
Prosimte.. Wizardry mely respawny uz jen pri prechodech mezi lokacema.. vylezl jsi z mesta a vsechno bylo stejne, jako kdyz jsi do nej sel..Nordir píše:Prave ze ne ... objevoval si nova mista nove lidi nove ukoly atd. vsechno se na sebe navalovalo. Nebylo to o respawnuA hlavne ty hry dokazali bavit po cele delce coz je treba u DAO problem
Stejne tak Daggerfall mel geneovane dungeony, kdy prakticky vsechny vypadaly stejne.. porad dokola.. bud upirskej z hliny, nebo kamenej, velkej s kostrama apod.. samozrejme vsechno zalozene na respawnu, resp novem generovani dungeonu.. jedine co bylo stabilni byyly myslim ty diry do zeme..
Jen at se nehadame o nesmyslech, nechci tyhle gamesy nejak hanit.. sam jsem u Daggerfallu prosedel tydny.. ja jen at na rovinu vidime jak to bylo.. pokud jsi jel po lajne questu a delal i ty okolni, bylo to na dlouho, ale i tak to zase tak nekonecny jak to podavas nebylo..
Teda v pripade Daggerfallu vlastne bylo.. pro vsechny, kteri nemeli opatchovanou game a na konci zjistili, ze to nejde dojet..
- Nordir
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tohle byla slabina poslednich Bioware her az na ME ale ten zase diky sve "delce" byl na jedno odpoledneMaxtor píše:S tim plytvanim na zacatku naprosty souhlas.. a ne ze to tak delaj ted.. tyka se to prakticky vsech her poslednich par let.. zminoval jsem Jade Empire.. to samy.. miliarda animacek, kecu.. ke konci to gradovalo tak, ze clovek vlastne uz skoro ani nehral, jen koukal na dialogy apod.. dohraval jsem to z povinnosti a jeste tohle vsechno.. jsem myslel, ze to rozkopu.. a to nejsem nejaky nulovy ctenar.. na takovy NWN si nenecham sahnout..
Tak to byla kvalitka ... jinak ja mel na mysli objevovani cele mapy skrytych mist atd. Ten "respawn" dungeonu byl takovej bonusMaxtor píše: Teda v pripade Daggerfallu vlastne bylo.. pro vsechny, kteri nemeli opatchovanou game a na konci zjistili, ze to nejde dojet..