F.E.A.R. - full

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Fousek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fousek »

keraM píše:Je to supr hra. Už jsem ji prošel tam a zpátky a UI je dost dobrá, vojáci pokaždé na jiném místě :evil: . Ale nejvíc mě sr**a ta malá holka 8-)
Tak hra je to dost dobra.Libi se mi ovladani postavy,vykukovani z poza rohu to mi v nekterych hrach dost chybi a i ten mod zpomaleni je udelany zajimave.Ai vojaku je super a kdyz se po poradne prestrelce porozhlidnu po mistnosti jak je vsechno zdemolovane tak mam skoro orgasmus :o ale Hal-Life je proste jen jeden :)
Asus Commando,Bio 1703,C2D E6600(400x8),1x2048 Corsair,HITACHI SATA 250G,DVD-RW LG,DVD-ROM ASUS, Saphire ATI X1950XTX 6.12,ENERMAX Noisetaker 485W,AUDIGY II,windows XP Pro SP2
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

No tak teraz som to dohral. Musim povdat ze je to NAJLEPSI KONIEC HRY AKU SOM KEDY DOHRAL. Fakt. Ani Mafia, ktoru som doteraz povazoval za hru s najlepsim pribehom, sa mi tak nepaci. Ano, da sa povedat ze vlastne prvych 6-7 intervalov nemate ponatia o co tam vlastne ide ale ten koniec...vsetko zrazu uplne jasne a to ako to vysvetlenie podali pomocou tych halucinacii... :inlove: a nechali si tam miesto aj pre Extraction Point, uz sa neviem dockat kedy to vyjde...a to ma ta hra po 6tom intervali nudila k smrti, v 8 sa to zacalo zlepsovat a devina, desina a 11ka su uplne genialne...
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

Tedka sem ji dohral. Hodne me bavila, na 1680x1050 byla maso. Jinak ten pribeh good ale jnak normal, nevim co na nem bylo jako extra-kdyz srovnam s nakym lepsim rpg tak se muze jit zahrabat :D Na FPS ale pribeh dobry. Uz aby tu byl Extraction Point..
izuel
Začátečník
Začátečník

dotaz

Příspěvek od izuel »

Ahoj,

Předem se omlouvám kdyby to bylo trošku mimo mísu,ale hry fear se to týka. Mam LCD viz dole, mohl by mi někdo vysvětlit co se týče poměru stran u téhle hry tak na jakékoliv rozlišení mi to jede bez postraních pruhů, fear podporu wide nemá. Má jen 4:3 ,ale ve hře mi nic nepříjde protažené (zdeformované) a přesto bez těch pruhů jedu.Tak vlastně ve výsledku nevím jestli mám zachování poměru stran či ne.

děkuju :oops:

ps:jinak tu hru nevím jaký prase programovalo,optimalizace hubo hadr,na mojí sestavě se mi to seká ,bez soft shadow a vše max.no hnus a přitom grafika halflife 2 je daleko lepší a o dost méně náročná.to sem si odpustit nemohl :lol:
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: dotaz

Příspěvek od vesna »

izuel píše:Ahoj,

Předem se omlouvám kdyby to bylo trošku mimo mísu,ale hry fear se to týka. Mam LCD viz dole, mohl by mi někdo vysvětlit co se týče poměru stran u téhle hry tak na jakékoliv rozlišení mi to jede bez postraních pruhů, fear podporu wide nemá. Má jen 4:3 ,ale ve hře mi nic nepříjde protažené (zdeformované) a přesto bez těch pruhů jedu.Tak vlastně ve výsledku nevím jestli mám zachování poměru stran či ne.

ps:jinak tu hru nevím jaký prase programovalo,optimalizace hubo hadr,na mojí sestavě se mi to seká ,bez soft shadow a vše max.no hnus a přitom grafika halflife 2 je daleko lepší a o dost méně náročná.to sem si odpustit nemohl :lol:
Jasne ve hre ti to ani nepride ale jedes pravdepodobne 1280x1024 a roztazene na cely LCD.

Jinak vidim ze mas NECa 1680x1050. Hra tohle rozliseni v menu nema ale to neznamena ze ho neumi! Na to bacha, vetsina novych her co nema tohle rozliseni v nastaveni jde ale prinutit aby v nem jela. A to jak..
Vsechny hry jsou vedeny na http://www.widescreengamingforum.com/ a u kazde je napsane jestli muze jet sirokouhle nebo ne + pripadny postup. Konkretne FEAR je reseny tady http://www.widescreengamingforum.com/fo ... php?t=1779
Jednoduchy navod..

Zkus to a pak mi rekni jestli vidis rozdil :D Jasne ze tam bude, ale priprav se ze to bude jeste tak o 30% narocnejsi na FPS :D Ale ten obraz stoji za to, a nerikej mi ze ti 1900XT se softshadows a nakym tim AA a AF neutahne na 1280x1024 na kterem ted asi jedes..blbost, sem hral na 1680x1050 s 7800GT se soft shadows AA tusim 2x a AF 4x a hazel pres 30fps furt..
izuel
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od izuel »

vesna píše:
izuel píše:Ahoj,

Jasne ve hre ti to ani nepride ale jedes pravdepodobne 1280x1024 a roztazene na cely LCD.

Jinak vidim ze mas NECa 1680x1050. Hra tohle rozliseni v menu nema ale to neznamena ze ho neumi! Na to bacha, vetsina novych her co nema tohle rozliseni v nastaveni jde ale prinutit aby v nem jela. A to jak..
Vsechny hry jsou vedeny na http://www.widescreengamingforum.com/ a u kazde je napsane jestli muze jet sirokouhle nebo ne + pripadny postup. Konkretne FEAR je reseny tady http://www.widescreengamingforum.com/fo ... php?t=1779
Jednoduchy navod..

Zkus to a pak mi rekni jestli vidis rozdil :D Jasne ze tam bude, ale priprav se ze to bude jeste tak o 30% narocnejsi na FPS :D Ale ten obraz stoji za to, a nerikej mi ze ti 1900XT se softshadows a nakym tim AA a AF neutahne na 1280x1024 na kterem ted asi jedes..blbost, sem hral na 1680x1050 s 7800GT se soft shadows AA tusim 2x a AF 4x a hazel pres 30fps furt..
Ahoj děkuju ,žes napsal, já sem dal rozlišení 1600x1200 a bylo jedno jaké dám jestli 1024x768 nebo 1280x960 prostě to sekalo pořád stejně, je to "nejdebi.nější" naprogramovaná hra kterou sem viděl, graficky na to aby byla tak náročná rozhodně nemá! ono to není takové trhání ve smyslu,že by to nestíhala rendrovat,ale takové to swapování a pak to přestane,když je všechno načetlý tak se to netrhne ani malinko na max se soft shadow.+4AA+16AF (Adaptive AA +High Quality AA).Disk mám samozřejmě s defrag, prostě to nechápu.Ten návod vyzkouším ,ale jak sem psal, ať dám jaké koliv rozlišení (rozdíl ve vyší kvalitě rozlišení pociťuju) nevidím žádnou deformaci ani "zoom"

ps: A chtěl bych vidět jak se ti to ani nesekne,pač Radeonek kterýho ho mám je bezpochyby ve všem výkonější než pokakaná 7800 fuchar :P
vesna
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vesna »

No kazdopadne kdyz daz ten hack tak toho na 1680x1050 uvidis vic protoze hra podporuje na vysim rozlizeni zvetseni FOV. viz tady: http://www.widescreengamingforum.com/sc ... s/fear.php

Hele ja sem nepsal ze se to ani neseklo :-D Jasne sem tam to celkem hodne swapovalo a nekdy nake zaskuby taky byly ale zas nic tak hrozneho ze by me to nejak znepokojovalo :) Je to F.E.A.R a neni zrovna optimalizovany tak se s tim smir nebo se na neho vyser :D
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To vesna:FEAR až tak blbě optimalizovaný není,ale na max.textury potřebuješ 2GB RAM.Taky se mi to hryzalo,dal jsem textury na medium a byl pokoj.Po upgradu na 2 GB textury na max.a naprosto v pohodě.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Kama
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kama »

Mám sestavu v podpisu a F.E.A.R. mi chodí podle testu co je ve hře min.32-průměr 68-max.172 takže úplně plynule.Hryzá se to jen při ukládání pozice.

nastavení:
Catalyst 6.8 default
1280x960
všechno na max.
FSAA 2x
soft shadows-off
anizotropní 16x
všechno ostatní zapnutý

článek o nastavení grafiky v této hře: http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=44

Jinak tahle hra se mi dost líbí,sice je hw hodně náročná,ale efekty jsou supr a ta atmosféra...,to nemá žádná jiná hra.Těším se na datadisk!!
Core i7-13700K | ASUS Z790 Hero | G.SKILL Trident 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 | Samsung 990 Pro 1TB | Samsung 850 Pro 256GB | Samsung 870 EVO 1TB | WD Blue 6TB
Asus ROG Strix RTX 4080 O16G | Seasonic Vertex PX-850W | FD Define R5 | Asus ROG Strix XG27ACDNG | Windows 11 Pro 64bit
zhor
Začátečník
Začátečník

F.E.A.R.

Příspěvek od zhor »

Na nize uvedeny sestave vestavenej test ukazuje pri 1280x1024 a vsech max. efektech: min/avg/max=60/110/229.

Predtim jsem to hral na P4+GF6800 ale ted je to uplne jina hra ktera bere dech, zpusobuje zavrat a svirani zaludku, protoze clovek ma pocit ze tam opravdu je ! Behem prvni minuty uplne zapomenete kolik jste vrazili do novyho HW, to muzu garantovat...

----------------------------------------------------------------------------------------
C2D-E6400 :twisted: E6700 + DFInfinity975x + Twin2x2048-6400-5-5-5-12 + PoV7900GTX + Seagate-320GB + Akasa400W
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

izuel píše:.... je to "nejdebi.nější" naprogramovaná hra kterou sem viděl, graficky na to aby byla tak náročná rozhodně nemá! ono to není takové trhání ve smyslu,že by to nestíhala rendrovat,ale takové to swapování a pak to přestane,když je všechno načetlý tak se to netrhne ani malinko...
Mam naprosto stejnou zkusenost a taky nevim jak to resit.
Zatim to resim tak ze tuhle hru nehraju....nejen pro to trhani..ale mise za misi a porad nejaky kancly..to je fakt nuda.

Proste, cpu staci, grafika staci, ramky 2GB, disk je dost rychlej...a stejne se mi to chova stejne jako tobe. zkousel jsem dat i doporucene nastaveni, textury na medim...atd atd. Proste hra jede treba 100fps..ale staci kdyz vlezu treba do maleho kanclu a to cukani me fakt vytaci. Nechapu kterej idiot to programoval.
Treba na to mate nekdo nejakej figl. Byl bych za to vdecny. Protoze naprosto stejne se mi zahryzava Fear combat, ktery bych si chtel narozdil od nudneho Fearu zahrat.

Treba Q4 mi jede naprosto krasne a na ultra detaily vypada lepe nez Fear.
Tak nechapu ze se Fear takhle se*e.

Jinak ten bench mi ukaze minimalni pocet fps kolem 30..prumer kolem 60 a max kolem 200.

U jine hry jsem nezazil, ze hraju....pohodicka 90fps a pak proste sek a fraps nezaznamena zadny pokles fps. Podobne se choval Doom3 kdyz byla prvni verze..proste clovek nekam vesel a kdyz se chte treba rovnou porozhlednout po mistnosti tak se to sekalo jako prase. To sekani trva mzik, ale je to otravujici a uplne mi to Fear znechutilo i pres libive efekty.

Uvazoval jsem ze znovu udelam raid pole a na ten Fear nainstaluju jestli by to nepomohlo, ale fakt nevim. Nebo jine catalisty?

Ted jedna lama otazka protoze PCI-E mam chvili.

U agp a x800xt pomohlo vypnuti fast writes, Fear uz se skoro nehryzal.

Existuje neco podobneho u PCI-E?
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Tak ted jsem si pohral s nastavenim grafiky ve Fearu.
Nastavil jsem vsechno co slo na stredni detaily + 1024x768 + 4 aniso.
Volumetric light jsem nechal vypnute.
CPU settings jsem nechal na maximum.

Mno a ve hre se to uz temer nezatrhava.
Fear benchmark ma vysledky:
minumum: 88
prumer: 172
maximum: 368

Co se tyce ve hre tak se fakt pod tech 80fps nikde nedostanu.

Ted se chci zeptat jaka volba to brzdi jestli neco mate vyzkousene?...nechce se mi zkouset desitky variant nebo jedno po druhem zapinat a testovat.

Nastavenim detailu grafiky na stredni jsem si vyrazne pomohl od zacukavani, ale grafika ma dle benche obrovskou rezervu, tak proc se to sakra trha?
Na max detaily + vsechny feature zapnuty, vyhlazovani apod...se minimalni fps v testu pohybuje kolem 30. To vsak nevysvetluje zacukavani ve hre pri 90fps treba.

Diky za tipy.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

:oops: Koukám,že nejsem sám,kdo je z FEARu nas...ej,naprosto to samý.Jako už jsme tu tři,tak to nebude náhoda.Zkusil jsem všechno:drivery,NET Framework včetně servis packu,nastavení v ATI Tray Tools,reinstal systému - prostě VŠECHNO a je to stejně na h...o!Včera jsem tedy napsal na support Ati,přesně jsem jim popsal problém - framů na rozdávání,ale zážkuby jak prase!Tak mi odepsali,ať projedu jejich knowledge base,jestli tam problém není popsanej (není),ať zkontroluju release notes driverů jestli to neřeší (neřeší) a na konec mě fakt pobavili:napsali mi,ať zkontroluju,jestli moje konfigurace splňuje minimální požadavky na FEAR - no chápete to?Asi 3x jsem musel vyplnit,že můj problém se týká X1900XT 512Mb a oni se mě snad nepřímo ptaj,jestli jí náhodou nemám zapíchnutou ve 486ce...... :? Naprosto to samý,všechny hry lítaj (mimochodem Catalyst 6.10 beta mi přijdou jako brutál - dost velkej nárůst v Oblivionu a navíc HDR+FSAA),ale FEAR prostě ne.Stará 7800GTX naprosto bez problémů - pravda někde až o 30 fps míň.DOUFÁM,ŽE S TÍM U ATI POHNOU!!!!!!!!!! :jaw:
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

FEAR na netu hraju pouze na 15" monitoru,kuli FPS,je to hratelnejsi,ale singl jsem hral na 20" 1600x1200 vse max v ovladacich 8x AA + TPAA a 8x AF a bomba,ale to FPS :(, ale s C2D je FPS vyrazne vyssi
Bedas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedas »

vidíte tam tu jistou podobnost :shock:

Obrázek ........ Obrázek
Naposledy upravil(a) Bedas dne pát 27. říj 2006, 10:52, celkem upraveno 1 x.
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Bedas píše:vidíte tam tu jistou podobnost :shock:
Ne.
0118 999 881 999 119 7253
Bedas
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bedas »

cool.user píše:
Bedas píše:vidíte tam tu jistou podobnost :shock:
Ne.
nóóóóó, to teda JO-JO , vííííííííííííííš :box:
CPU: AMD Phenom X4 9950 BE RAM: Kingston HyperX 1066MHz 4GB(2 x 2GB) Motherboard: Asus M2N32-SLI Deluxe HDD: SAMSUNG HD501LJ, 2x 500GB + 1TB Grafika: ASUS ENGTX275 896MB
..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..:: Water cooling ::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::..::....::..::..::..::..::..::..
[pumpa]Laing DDC 12V PRO AGB + Alphacool TOP -> [cpu blok]EnzoTech SCW-1 - Sapphire revA -> [chipset blok]by Wroom -> [mosfet blok #1]by Wroom -> [radiátor #1]Alphacool NexXxoS PRO I rev2 -> [mosfet blok #2]by Wroom -> [gpu blok]Swiftech MCW60 -> [radiátor #2]Magicool Copper Radiator Triple Xtreme 360 -> [expanzka] [url=ttp://wroom.wz.cz/komponenty/exp_v2/exp_v2.html]by Wroom[/url]
Mayhem(cz)
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mayhem(cz) »

2 litry vína, pár panáku a fear je skvělá kombinace :wink: ! Atmosféra a obtížnost by se dala krájet! SUPER!
popo_1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od popo_1 »

dobrryyy den...je mi to trapne ale FEAR sem dohral deju som v pohode chapal ale ja som nepochopil koncu...nieze by som bol nechapavy ale mam abnglicku verziu hry a nemam cestinu atkze som tomu nerozumel...nemohol by mi niekto povedat co vlastne ten Wade urobil zo svojou dcerou almou a co sa jej to stalo?a este co hovoril paxton fettel pred tym nez som ho zabil (v tej vizii co hovoril) dik :oops:
CPU:E6300 1,86GHz@3150MHz(450x7),Chladic CPU:AC Freezer 7PRO/GK:nVidia GeForce 7600GT Leadtek //MB:ASUS P5B Deluxe/RAM:2x512MB+2x1GB Corsair 800Mhz/HDD:Seagate 7200.10 250GB SATA2,Hitachi deskstar 160GB PATA,Seagate Baracuda 60GB PATA/DVD-RW:TSST SH-S183A/Case:Thermaltake Swing stribrna,presklena/Zdroj:Fortron Blue Storm II 400W
3DMark 01:32392 bodu 3DMark 03:15282 bodu 3DMark05:6574 bodu, Super PI:2M/32M:45,29s/17m 36s
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

mam dotaz, ted sem zacal hrat fear znovu, na x1950pro.
problem tkvi v tom, ze svetlo co jde napr. z oken atd je jakoby rasterizovany na par pixelu.
(1600x1200 vse na max) Dela mi to i u nekterejch svetelnejch efektu v serious sam 2ce kdyz zapnu hdr :(

zde je obrazek, postovat ho nebudu pac je velkej (105kb)
http://imagepolis.com/img.php?img=20070524729862867.JPG
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“