noo.. ja by som skusil dat tu GK na default a potom to pustit... predsa len... s Inno3D a OC mam vlastneSwat píše:Tak bych se dovolil zeptat ještě jednou,snad mi pomůže někdo kompetentnější než Wings.Netvrdím,že mám nějaký high-end,ale až na HDD si nemyslím,že bych měl úplnou s...ku na který by měl Oblivion problémy.Jede mi to i v solidních framech,ale to kousání mě zlobí.Za případné rady děkuji.
TES4 : Oblivion - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Othrondir
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- Swat
- Mírně pokročilý

Tak jsem to zkusil,ale je to stejný.Já osobně s taktlou Inno3D problémy nemám,všechno ostatní jede bez problémů.Možná bych měl napsat,že ty záškuby se většinou dějí na stejných místech.Jede to klidně v 45-50ti framech v přírodě,ale na určitých místech to zkrátka na zlomek vteřiny poskočí,hdd ani neblikne.Nemůže to být enginem?Zkusil jsem i několik driverů a je to stále stejný.Jak říkám - jinak to chodí slušně (samozřejmě že to mám nastavený adekvátně svému hw),ale tohle jediný mi kazí požitek........ 
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tohle je opravdu enginem... nahle poklesy jsou normalniSwat píše:Tak jsem to zkusil,ale je to stejný.Já osobně s taktlou Inno3D problémy nemám,všechno ostatní jede bez problémů.Možná bych měl napsat,že ty záškuby se většinou dějí na stejných místech.Jede to klidně v 45-50ti framech v přírodě,ale na určitých místech to zkrátka na zlomek vteřiny poskočí,hdd ani neblikne.Nemůže to být enginem?Zkusil jsem i několik driverů a je to stále stejný.Jak říkám - jinak to chodí slušně (samozřejmě že to mám nastavený adekvátně svému hw),ale tohle jediný mi kazí požitek........
- J X P
- Středně pokročilý

nepanikar, to neni chyba, to je vlastnost ... asi mas hru upravedou modem, ktery oddelava vetsinu loadovacich hlasek. Pokud jdes krajinou tak jsou tam neviditelne prechodove zony, kde se dela loading. je rychly a kratky, bohuzel dela tyhle zaskuby. Sice by ti HDD mel aspon bliknout, ale tim, ze je to tak rychle a muze to byt nekde nacachevany tak to nemusis zaznamenat.Swat píše:Tak jsem to zkusil,ale je to stejný.Já osobně s taktlou Inno3D problémy nemám,všechno ostatní jede bez problémů.Možná bych měl napsat,že ty záškuby se většinou dějí na stejných místech.Jede to klidně v 45-50ti framech v přírodě,ale na určitých místech to zkrátka na zlomek vteřiny poskočí,hdd ani neblikne.Nemůže to být enginem?Zkusil jsem i několik driverů a je to stále stejný.Jak říkám - jinak to chodí slušně (samozřejmě že to mám nastavený adekvátně svému hw),ale tohle jediný mi kazí požitek........
pokud to chces porovnat, vypni si vsechny mody a jdi se projet jen tak krajinou ... uvidis nahle asi 1/2 vterinovou hlasku loading.
Pokud tam mod nemas tak potom ... tezko rict
//edit Thellwin - promazáno OT
---
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
asi takHEAD píše:Nevim cotu porad resite,ale GF7800gtx to na maximalni detaily neda.Takze pokud to hrajes na max. detaily a divis se,ze seti to seka jeto uplne normalni...Problem by byl kdybys to hral treba na medium a i tak seti to sekalo.
proste to NV príliš nesedí, zase ani na ATI to nie je nič so 100fps
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Swat
- Mírně pokročilý

No - HEADe,neber to tak,že se chci hádat,to ani trochu,ale myslím,že z mé strany tu o maximálních detailech nepadlo ani slovo.Chvíli už ty hry taky hraju a vím,co si kde můžu dovolit a co ne.A rozhodně nejsem trouba co si myslí,že i když má kartu za několik tisíc,že půjde vše na full.Jasně že mám dost věcí v Oblivionu postahovaných a právě proto to tu řeším,protože ty záškuby co jsem tu popsal se dějí i když dám absolutně všechno na minimum.Zkusím ještě povypínat ty mody,jak psal "ponorkový blázen" J X PHEAD píše:Nevim cotu porad resite,ale GF7800gtx to na maximalni detaily neda.Takze pokud to hrajes na max. detaily a divis se,ze seti to seka jeto uplne normalni...Problem by byl kdybys to hral treba na medium a i tak seti to sekalo.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- J X P
- Středně pokročilý

jj, zkus je vypnout a hod report (velmi doporucuji omod manager, o neco horsi obdoba JGME). Prisel jsem na to nahodou, kdyz jsem pri testovani zapomel mody zapnoutSwat píše:Zkusím ještě povypínat ty mody,jak psal "ponorkový blázen" J X P
---
- Swat
- Mírně pokročilý

Je to stále stejný a už na to kašlu.Testoval jsem to poměrně dlouho,děje se to pokaždý na stejných místech,klidně v 50ti framech,s modama i bez nich,na detaily jaký mám nastavený i na absolutně minimální.Já to vidím na disk - už se ho dlouho chystám upgradnout.Taky Wokna by snesly reinstal,už to neřeším,uvidím s novým HDD a čerstvou instalací.Jinak jsem taky spadnul do Oblivionu po hlavě,SH3 jsem nešel aspoň měsíc,ale aspoň se kochám svojí VIIC na ploše 
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ono to loaduje uz jenom kdyz se otacis atd, takze je to urcite tim... a co zkusit defragmentaciSwat píše:Je to stále stejný a už na to kašlu.Testoval jsem to poměrně dlouho,děje se to pokaždý na stejných místech,klidně v 50ti framech,s modama i bez nich,na detaily jaký mám nastavený i na absolutně minimální.Já to vidím na disk - už se ho dlouho chystám upgradnout.Taky Wokna by snesly reinstal,už to neřeším,uvidím s novým HDD a čerstvou instalací.Jinak jsem taky spadnul do Oblivionu po hlavě,SH3 jsem nešel aspoň měsíc,ale aspoň se kochám svojí VIIC na ploše
- Swat
- Mírně pokročilý

To jsem všechno udělal,defragmentaci,kontrolu na spyware i viry.Ten Windows chce reinstal,pak uvidím.Taky půjdu do novýho disku,protože ten co mám mi 1.nestačí kapacitou a 2.je pomalej,takže dáme Raptorapalda píše:ono to loaduje uz jenom kdyz se otacis atd, takze je to urcite tim... a co zkusit defragmentaciSwat píše:Je to stále stejný a už na to kašlu.Testoval jsem to poměrně dlouho,děje se to pokaždý na stejných místech,klidně v 50ti framech,s modama i bez nich,na detaily jaký mám nastavený i na absolutně minimální.Já to vidím na disk - už se ho dlouho chystám upgradnout.Taky Wokna by snesly reinstal,už to neřeším,uvidím s novým HDD a čerstvou instalací.Jinak jsem taky spadnul do Oblivionu po hlavě,SH3 jsem nešel aspoň měsíc,ale aspoň se kochám svojí VIIC na ploše... kdyz uz vsechno selze
, popripade zkontrolovat jestli nemas v pocitaci nejakyho toho vira nebo spyware....
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak kdyz nestaci kapacitou.. to je teda jina.. s tou rychlosti bych to mozna nevidel tak cerne.. spis ty pristupovy dobySwat píše:To jsem všechno udělal,defragmentaci,kontrolu na spyware i viry.Ten Windows chce reinstal,pak uvidím.Taky půjdu do novýho disku,protože ten co mám mi 1.nestačí kapacitou a 2.je pomalej,takže dáme Raptorapalda píše: ono to loaduje uz jenom kdyz se otacis atd, takze je to urcite tim... a co zkusit defragmentaci... kdyz uz vsechno selze
, popripade zkontrolovat jestli nemas v pocitaci nejakyho toho vira nebo spyware....
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Patch 1.1 BETA:
http://www.elderscrolls.com/downloads/u ... atches.htm
Pokud máte problémy se stabilitou, je doporučená instalace, pokud ne (můj případ), počkal bych ovšem na finální verzi patche, podle vydavatele totiž není jisté, zda nebudete muset hru po instalaci BETA patche před instalací finální verze (odhadem za několik týdnů) reinstalovat…
Pokud máte problémy se stabilitou, je doporučená instalace, pokud ne (můj případ), počkal bych ovšem na finální verzi patche, podle vydavatele totiž není jisté, zda nebudete muset hru po instalaci BETA patche před instalací finální verze (odhadem za několik týdnů) reinstalovat…
- radekhulan
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Test FPS v závislosti na CPU:
http://anandtech.com/cpuchipsets/showdo ... i=2747&p=1
(je de-facto nutný dualcore, alespoň pro SLI/Crossfire konfigurace)
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
spis je jasne ze je hra dost zavysla na vykonu CPU... ale co jsem zjistoval tak se to moc netyka velikosti cache ale hrubeho vykonu, kdyz jsem si pucil A64 s venice o stejne frekvenci tak jsem mel identicke fps (mozna sem tam nejaka ta pulka navic... ale to neni moc dulezite)radekhulan píše:Test FPS v závislosti na CPU:
- zemla
- Začátečník

Hulane nebude to tim //This beta patch is NOT compatible withradekhulan píše:Patch 1.1 BETA:
copies purchased via direct2drive// Ze ten patch neinstalujes?
Ale jinak dik za NFO.
PC:CPU-AMD X2 Black Edition 6300+/1350v/,RAM-4096Mb DDR2 Adata Viesta extreme +800Mhz,VGA-ATI X2900Xt 512Mb/GPU-830,RAM-2000Mhz,Stock cooler,HDD-Maxtor?120GB+Seagete Barracuda 320Gb,PCI-Soundblaster AUDIGY 4,LCD-Acer AL1717,REPRO-Genius Home theater 5+1.OSTATNI-Klavesice-Microsoft Digital media key,Mys-Microsoft netscroll optical,OS-Window Vista home premium 64Bit
- J X P
- Středně pokročilý

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-