AMD/ATI - Editace BIOSů, flashování

Všechny ovladače, problémy, řešení a doporučení pro grafické karty a nebo jejich BIOSy.

Moderátoři: morke, Walker1134

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: FAQ - ATI BIOSy, editace BIOSů, flashování

Příspěvek od Krteq »

BBS píše:mám stejnej problem stim že jsem skoušel to co tu radíte akorat stim že jsem to udělal přes bootovací disketu s win a dal jsem tak příkaz atiflash -f -p 0 xxx.bin skoušel jsem to i přes pci nešlo i přes crosffire to jsem napasl atiflash -f -p 1 xxx.bin a přesto my píše samou chybu nevíte co stim winflash jsem skoušel
Co to vypisuje za chybu? Jaký BIOS jsi tam předtím flashnul, že to teď nejde?
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

ake 3D napatie ma HD4850 Gainward GS ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

1.263V
Gainward HD 4850 Golden Sample

GPU Device Id: 0x1002 0x9442
113-AA48501170.234
ATI RADEON HD4800 SERIES
(C) 1988-2005, ATI Technologies Inc.
ATOMBIOSBK-ATI VER011.008.000.000.000000
...
Clock State 3
Core Clk: 700.00 MHz
Memory Clk: 1100.00 MHz
Voltage: 1.263 V
Flags:
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

dik moc, pretoze ked som zapol TechPowerUp Radeon Bios Editor tak mi neukazalo napatia. este raz dik a vlastne este jedna otazka, da sa v tomto programe sofverovo zvysit vcore ? a ak hej o kolko ?
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

Krteq píše:
BBS píše:mám stejnej problem stim že jsem skoušel to co tu radíte akorat stim že jsem to udělal přes bootovací disketu s win a dal jsem tak příkaz atiflash -f -p 0 xxx.bin skoušel jsem to i přes pci nešlo i přes crosffire to jsem napasl atiflash -f -p 1 xxx.bin a přesto my píše samou chybu nevíte co stim winflash jsem skoušel
Co to vypisuje za chybu? Jaký BIOS jsi tam předtím flashnul, že to teď nejde?
chyba je 0FL01 a ja jsem to neflashoval ale kamoš a snažim se mu jí hodit do kupi on se snažil o to aby tam narval bios hd4850 a povedlo ale tet nefunguje
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

foboss píše:dik moc, pretoze ked som zapol TechPowerUp Radeon Bios Editor tak mi neukazalo napatia. este raz dik a vlastne este jedna otazka, da sa v tomto programe sofverovo zvysit vcore ? a ak hej o kolko ?
U standartní HD4850 jde softwarově regulovat pouze do 1.20V.
Wizzard píše:The HD 4850 supports very limited voltage control via BIOS or software, only up to 1.20V
Gainward ale používá u GS jiný layout PCB v oblasti napájecí části, takže nevím. Zkus, změř multimetrem a uvidíš.
BBS píše:chyba je 0FL01 a ja jsem to neflashoval ale kamoš a snažim se mu jí hodit do kupi on se snažil o to aby tam narval bios hd4850 a povedlo ale tet nefunguje
:stupid: Bože... a na jakou kartu se snažil narvat BIOS z HD4850???
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

na HD3870
CPU:Q6600@OC,Zalman CNPS9700,MB:ASUS P5E(x38),DDR2 800@OC,Corsair 2x2gb CL4.4.4.12,Corsair TX650w,HDD segate 250GB,500gb,dvd-RW,GTX560@OC
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Nemám slov... Jedině snad REKLAMACE!
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

proboha :-D :-D prave sem se malem po**** smichy ... prefleshovat by asi melo byt povoleno od 18+ nepo po nejakym vstupnim testu :-D :-D
By me zajimalo jak se vam to povedlo prefleshnout... forcem co? :mrgreen:
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Fofrer píše:...prefleshovat by asi melo byt povoleno od 18+ nepo po nejakym vstupnim testu
Souhlasím, hlavně že se všude píší 3 základní věci:
  1. Úpravy a flashování BIOSu provádíte pouze na vlastní nebezpečí :!:
  2. Pokud přesně nevíte co děláte, nechte to být :!:
  3. Zálohujte si stávající BIOS :!:
...a Přesně to samé jsem psal i ve FAQu pro HD3/4xxx
Krteq píše:Utility pro úpravu a flashování BIOSu
Upozornění!!!
Úpravy a flashování BIOSu provádíte pouze na vlastní nebezpečí!!! Před flashováním nového nebo upraveného BIOSu VŽDY ZÁLOHUJTE PŮVODNÍ BIOS!!!
Pokud nevíte co nastavujete, nechte to být.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Ahoj chtel sem se zeptat jestli nikdo nemate upravený (odemknutý bios na taktovaní) pro tuhle kartu
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53111
všechny odemknuté biosi na HD3870 co sem sehnal mi tam nešli že je udajně špatné ID číslo.Kartu chladim kolem 50 stupňů ale přes 860 na jadře mi nejde a paměti stačí nastavit o 1 Mhz navíc a už to hazí vpu recorver.
BBS
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BBS »

no jo no stim nic neudělam ja sám flashuju nikdy bych nepoužíval jinej bios a force používam jen ve velmi vijmečných případech
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

Krteq píše:U standartní HD4850 jde softwarově regulovat pouze do 1.20V.
tak to by me zajimalo jak tech 1.2 do toho radeonu mam dostat kdyz mi vse ukazuje max 1.15v a to jak ati tray tool ci RBE a to sem i skousel jine biosy z techpowerup databaze.
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Jde to pouze u verzí s referenčním designem PCB.
Více info v tomto postu/threadu: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 2#p7689532 (Jde sice o HD4870, ale je to vesměs podobné).
laginoo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od laginoo »

prave ze mam referencni safirku a stejne vic nenabidne a ani kdyz to skusim na jinem safirackem biose, pak me jeste napadlo jestlo onech 1.2 nejde nastavit jen na 4870 a na 4850 to bude min

edit: tak jak sem tak koukal i do gigabyte biosu tak na referencni 4850 vic jak 1.158 dat nejde, tech 1.2 je bud pekna blbost a nebo nevim co je spatne a to sem koukal do 4 biosu
MB: TUF B550M+ CPU: Ryzen 5 5600 RAM: Crucial Ballistix 4X8GB DDR4 3200@3666 VGA: XFX RX 6700XT HDD: SSD 990EVO 1TB, 2xHDD WD 4TB AUDIO:Logitech Z-5500 PSU: Focus GX-750W CASE: NZXT Phantom, Mugen Max, Noctua redux
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

V těch BIOSech budeš mít vždycky "default" hodnoty, krom OC edicí, kde zas nemáš jistotu jaké mají PCB.
Jsem si naprosto jistý, že to jde regulovat pomocí SW do těch 1,2V. Zkus ATT -> Hardware -> Overclocking setings -> U položky Voltage kliknout na tlačítko se třemi tečkami a přidat si 1,200V custom VDDC. Musí to jet.
Pokud máš multimetr, zkus pak změřit kolik je VDDC ve 3D a pokud bude kolem 1,2V máš vyhráno.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

Ahoj plz poradte zkusil sem všechny biosi HD3870 pro tuhle kartu ze stranky http://www.techpowerup.com/
Udajně by se měl odstranit problem s tim že po překročení hranice 862 Mhz začne zamrzavat karta a však žadný bios mi tento problem neodstranil
mam přesně tuhle kartu:
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=53111
Kartu chladim kolem 50 stupňů ale přes 860 na jadře mi nejde a paměti stačí nastavit o 1 Mhz navíc a už to hazí vpu recorver.

Díky za pomoc
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

OC BUG byl u HD3870 odstraněn od revize BIOSu 010.067.000.xxx. (viz. citace), takže by ti měl pomoct jakýkoliv novější. To že se přes tu hranici nemůžeš dostat může záviset i na více faktorech např. nedostatečné napětí, horší kousek apod., nemusí se jednat o zmiňovaný OC BUG.
Krteq píše:S HD3870 se na jádře nedostanu dál jak na 862MHz, je to normální?
Jedná se o další Bug "starších" revizí BIOSů, kdy nebylo možné dostat se přes hranici 862MHz na GPU. Tento Bug je taktéž opraven od verze 010.067.000.xxx.
rigix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rigix »

podle ediotru tam mam napětí 1.3 ale četl sem nikde že bez v-modu tam změna napětí nepomůže protože to tam zkratka víc nepustí co ja ne to pravdy ? nepomůže to ani trošku ?
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Je to pravda, napěťový regulátor na kartách série HD38xx dovoluje regulovat napětí pouze na nižší hodnoty.

Pokud budeš chtít přidat "šťávu", budeš muset použít Pencil MOD nebo pájku.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“