Asus M2N-E (AM2, nF570 Ultra) - tipy a rady
Moderátor: Eddward
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- talkymato
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Prepac, ale tieto veci (SP2, BIOS sound enabled) robim automaticky. Skusim este drivery pre zvukovku. Ale instalacia prebehla OK a predny panel ide pekne tak si nemyslim ze je to v tom.... Dalsie napady/skusenosti vitaneRainMakeR píše:maš servise pack 2 u winxp? stahni si nejnovjěší ovladače na zvukovku i drivery na chipset.to by mělo pomoct.maš v biosu zapnutou zvukovku na zakl desce? audio onboard lan enabled
- Wilik
- Administrátor
Mam dotaz, jde o desku Asus M2N-E, tj ta pro ktere je toto tema (jak Guli chytre poradil) a nebo opravdu jen o Asus M2N (coz by naznacovalo to 6kanalove audio), ktera by mela byt ve vlastnim tematu?
Naposledy upravil(a) Wilik dne stř 4. dub 2007, 20:44, celkem upraveno 1 x.
- MemphisM
- Začátečník
-
- M_cody
- Nováček
Re: ASUS M2N - problem so zvukom
Tak s tou integrovanou zvukovkou jsem si užil taky spoustu legrace Nakonec se mi nejvíc osvědčily ovladače AD1988B_2KXP_510016110WHQL z FTP Asusu nainstalované přímo na čisté instalaci WXP SP2. Ale mně zase pro změnu nefunguje právě front panel......i když to může být způsobeno konektorem v mém case. A co se týče nefunkčního zadního vystupu, tak doporučuju vyzkoušet různé konfigurace typu reproduktoru ve vlastnostech zvuku - mně při výpadku pomohlo několikrát změnit a nakonec vrátit na původní nastavení a pak už všechno fungovalo v pohodě.talkymato píše:Zdravim uzivatelov PCtuning fora. Vcera som zlozil PC s doskou ASUS M2N a zvuk mi nechcel ist cez vystup z MB, iba cez front panel konektor. Skusal som najst nieco v ovladacej utilite, ale nic. Mohlo to byt tym, ze som zrusil wizarda ked som prvykrat vlozil konektor do zadneho vystupu na repro? Alebo Vas napadaju ine riesenia? Je tam ADI 6-channel High Definition Audio CODEC Dakujem Vam za radu a pomoc.
- talkymato
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: ASUS M2N - problem so zvukom
Reinstall ovladacov to vyriesil Takze je to OK. Vdaka za opdovedeM_cody píše:Tak s tou integrovanou zvukovkou jsem si užil taky spoustu legrace Nakonec se mi nejvíc osvědčily ovladače AD1988B_2KXP_510016110WHQL z FTP Asusu nainstalované přímo na čisté instalaci WXP SP2. Ale mně zase pro změnu nefunguje právě front panel......i když to může být způsobeno konektorem v mém case. A co se týče nefunkčního zadního vystupu, tak doporučuju vyzkoušet různé konfigurace typu reproduktoru ve vlastnostech zvuku - mně při výpadku pomohlo několikrát změnit a nakonec vrátit na původní nastavení a pak už všechno fungovalo v pohodě.talkymato píše:Zdravim uzivatelov PCtuning fora. Vcera som zlozil PC s doskou ASUS M2N a zvuk mi nechcel ist cez vystup z MB, iba cez front panel konektor. Skusal som najst nieco v ovladacej utilite, ale nic. Mohlo to byt tym, ze som zrusil wizarda ked som prvykrat vlozil konektor do zadneho vystupu na repro? Alebo Vas napadaju ine riesenia? Je tam ADI 6-channel High Definition Audio CODEC Dakujem Vam za radu a pomoc.
- Stanin84
- Nováček
-
Zdravím všechny. Půl roku mi jel počítač v pohodě, ale dnes nejde zapnout. Včera jsem přidával RAM a dával nový HDD. Všechno jelo celý den v pohodě. Dnes ráno jsem ho zapnul a po cca 2 - 3 vteřinách se vypne (po pípnutí). Nevíte, čím to může být? Špatně se vyspal, nebo co? Díky - sestava VIZ níže.
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W
- Hurvy
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Cau
potreboval bych radu ohledne nove sestavy s deskou Asus M2N-E... myslite ze to bude v pohode ?
-2x 1GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA
-AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4200+ EE (65W) 64-bit Windsor BOX socket AM2
-ASUS M2N-E, nForce570 Ultra, DualCh DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, 8ch audio, scAM2
-CoolerMaster Elite 330 - černý (black) tower, ATX, 4x5,25", 2+5x3,5"
-Zdroj SWEEX 400W DUAL FAN, 80 a 90 mm větrák, zlatý (gold)
-Palit ATI Radeon X1950GT 512MB Pcie
-Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II
ještě uvažuji o z.desce Abit KN9 Ultra - nForce 570 Ultra
díky za radu...
potreboval bych radu ohledne nove sestavy s deskou Asus M2N-E... myslite ze to bude v pohode ?
-2x 1GB DDR2 800MHz PC6400 A-DATA
-AMD Dual-Core Athlon A64 X2 4200+ EE (65W) 64-bit Windsor BOX socket AM2
-ASUS M2N-E, nForce570 Ultra, DualCh DDR2 800, PCIe x16, SATA II RAID, USB2.0, GLAN, 8ch audio, scAM2
-CoolerMaster Elite 330 - černý (black) tower, ATX, 4x5,25", 2+5x3,5"
-Zdroj SWEEX 400W DUAL FAN, 80 a 90 mm větrák, zlatý (gold)
-Palit ATI Radeon X1950GT 512MB Pcie
-Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620AS - 320GB SATA II
ještě uvažuji o z.desce Abit KN9 Ultra - nForce 570 Ultra
díky za radu...
- marek16
- Začátečník
Zkontroloval bych zapojení komponent do desky(hlavně ram,cpu,)Stanin84 píše:Zdravím všechny. Půl roku mi jel počítač v pohodě, ale dnes nejde zapnout. Včera jsem přidával RAM a dával nový HDD. Všechno jelo celý den v pohodě. Dnes ráno jsem ho zapnul a po cca 2 - 3 vteřinách se vypne (po pípnutí). Nevíte, čím to může být? Špatně se vyspal, nebo co? Díky - sestava VIZ níže.
- Don
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
podival bych se hlavne na pameti... na jejich zasazeni ve slotu... pokud jsi pridaval jednu zkus nejdriv kazdou zvlast a pokud to najede tak otestovat memtestem
CPU:i3-10105; MB:Gigabyte B560M D3H; RAM:HyperX 2x8GB DDR4; HDD: SSD Samsung Pro 1TB, WD 1TB Greenline; PS:Corsair HX650W; Case:SilverStone GD09B Grandia; Monitor:Panasonic VX-P50VT50E; Mouse:Logitech MX Performance; Keyboard:Logitech Wireless Illuminated K800
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
Audio: Asus Xonar Essence ST, NAD C375BEE, VMA-II S
- Stanin84
- Nováček
-
Tak jsem odpojil USB webkameru a rozjelo se to.. chvilku pohoda a druhý den zase nešel pustit. Ještě jsem měl otočený kabel u floppy (mám ji kvůli našim:)) a zase to jelo.. no a teď to zase nejede.. Náladověší desku jsem ještě neviděl
AMD Athlon64 X2 3600+EE, ASUS M2N-E, Seagate SATA/300 320GB/7200ot, 2 x 512MB RAM Kingston 667, Fortron 500W
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
včera jsem flashnul na teto desce nejnovější bios přes asus update.
everest my neukazuje senzory teplot a otaček(neukazoval ani před flashnutim)
nevite čim by to mohlo byt?vše je zapojeno spravně
v biosu jsou hodnoty OK ale ve win jsou špatný,resp žadny
je na to třeba i jinej program na diagnostiku
a setka se někdo z vás s tímhle problemem?
díky za rady
everest my neukazuje senzory teplot a otaček(neukazoval ani před flashnutim)
nevite čim by to mohlo byt?vše je zapojeno spravně
v biosu jsou hodnoty OK ale ve win jsou špatný,resp žadny
je na to třeba i jinej program na diagnostiku
a setka se někdo z vás s tímhle problemem?
díky za rady
- petrmegac
- Nováček
-
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
no jako on ten everest ukazuje 3 hodnoty ale ani jedna nesedí
třeba u CPU ukazoval i 10 000 otaček to sme s kamošem měli otevřenou bočnici a čekali kdy ten větrak odlitne LOL
a neda se to nějak nastavit v biosu?tam jsem nějaky nastaveni (hardware monitoring?)viděl takjsem dal enabled i disabled ale stejně to nepomohlo.
třeba u CPU ukazoval i 10 000 otaček to sme s kamošem měli otevřenou bočnici a čekali kdy ten větrak odlitne LOL
a neda se to nějak nastavit v biosu?tam jsem nějaky nastaveni (hardware monitoring?)viděl takjsem dal enabled i disabled ale stejně to nepomohlo.
- petrmegac
- Nováček
-
- RainMakeR
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- crash3r_cz
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
zdarec
nevíte čím to může být,když sem si poskládal novej PC .
mám tam tuto Asus M2n-e 570 Ultra
3800+ Am2 X2
2Gb ram Corsair twinx DDR2 6400 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38525
Prostě když zapnu pc a hodím se do biosu ,tak se mi sekne ,když nabootuju z cd ,tak se mi sekne taky za pár minut,ať dělám co dělám,tak se sekne ...teplotou to fakt být nemůžu .... vypadá to jako by se zaplnily ram a nedokázali se sami smazat,je to možný ??? Myslíte že je špatná deska,ramky nebo prostě nekompatibilita ?
3800+ Am2 X2
2Gb ram Corsair twinx DDR2 6400 http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=38525
Prostě když zapnu pc a hodím se do biosu ,tak se mi sekne ,když nabootuju z cd ,tak se mi sekne taky za pár minut,ať dělám co dělám,tak se sekne ...teplotou to fakt být nemůžu .... vypadá to jako by se zaplnily ram a nedokázali se sami smazat,je to možný ??? Myslíte že je špatná deska,ramky nebo prostě nekompatibilita ?
- MemphisM
- Začátečník
-
1. zkus paměťový moduly samostatněcrash3r_cz píše:zdarec
3800+ Am2 X2
2. nepřehnals to s časováním nebo frekvencí pamětí?
3. nevím jak moc se dá věřit těm popisům na CZC, ale je tam uvedený napětí na pamětech 2,1V a tahle deska dá jen 1,95V - to by hodně vysvětlovalo
- crash3r_cz
- Červená karta
-
- Kontaktovat uživatele:
1. sem skoušel ,ale nic moc nepomohlo ,pořád se zasekává.
2. sem to netaktoval ...všechno je v def.
3. srry ,sekl sem se ... jsou to tyto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33858
http://www.svethardware.cz/art_doc-1CB1 ... 7AB5D.html
myslíš že bych měl buď zvětšit napětí ,nebo snížit frekvenci ?
3. srry ,sekl sem se ... jsou to tyto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=33858
- Dr.Z
- Nováček
-
cau, ja si myslim ze to je tim napetim pameti, mrkni kolik mas nastaveno a jaky casovani, urcite pojedou kdyz je nechas na cl5 a 800mhz, ta deska je znama tim, ze zvlada jen nizky napeti u pameticrash3r_cz píše:1. sem skoušel ,ale nic moc nepomohlo ,pořád se zasekává.