Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
spajda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od spajda »

TAktuji e6600 zatim 3240MHz 360*9 a v zatesi orthos 77 stupnu s ninja chladicem a 1,331V v biosu. Zda se mi to opravdu moc, chladic sem ja nenasazoval, ale zda se ze drzi dobre. A to sem musel otevrit case. Jakou nejlepsi regulaci vetracku v biosu zapnout?Nekterym volbam moc nerozumim . Proc mi speedfan ukazuje 32000rmp?neznate jiny programek na regulovani vetracku?
Diky za rady
-------------
Q4,4G,HD4850,WD disky,enermax500W,atd.
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

ten speedfan ukazuje co do rychlosti otáček i mně nesmyslné hodnoty, ale otáčky samy jdou regulovat dobře (přes procenta). Pouze se mi na asus p5n-e sli reguluje při regulaci chassis fan 1 i chassis fan 2, což nějak nechápu.

Jiný program neznám.
show must go on..
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexx narsil »

tak mam E6400, ale nejak se me nelibi teploty. kdyz ho hodim na 2.4GHz 1,325V tak v tazezi pri orthosu vyleti teplota az na 66stupnu chladic mam Thermalright XP120 + PAPST. chladic sedi dobre 2x sem to kontroloval. teplota merena v Core Temp. to asi neni dobre co?
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

hm teplota na to ze to je c2duo je docela vysoka. ale porad je to v normalu. muzes to nechat byt, zkontrolovat pastu (dat novou) koupit novy chladic nebo ho poslat na reklamaci kvuli vysoky teplote, oni to nemeri, jen ti vymeni kus za kus (no teda jak kde). ale na to ze to ma topit o dost min nez pentium d tak nevim, mam 925 (3.12ghz) a teplota v orthosu nejde pres 43.
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

moje pasta - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=31427
muj chladic - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32833
+ 120 vetrak

to si myslim ze je snad OK. sem chtel pretaktovat CPU na 2,8GHz, alee kdyz uz pri 2,4 GHz ma 66stupnu tak to asi nepude no :(
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nemas tam az moc pasty? :roll:
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Flegy píše:nemas tam az moc pasty? :roll:
no snad ne davam tenouckou vrstvu na CPU. no jeste to teda predelam do tretice 8-)
edlin3
Nováček
Nováček

Příspěvek od edlin3 »

A sedi ti chladic dobre? ja jej mel taky a potykal jsem se s problemem vysoke teploty jeste na Dualcore pak sem prisel na to ze nesedi optimalne. Uz jej sice namam ale myslim ze mi pomohlo otocit chladic
dexx narsil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

edlin3 píše:A sedi ti chladic dobre? ja jej mel taky a potykal jsem se s problemem vysoke teploty jeste na Dualcore pak sem prisel na to ze nesedi optimalne. Uz jej sice namam ale myslim ze mi pomohlo otocit chladic
no tak sem to jeste kontroloval a vypada to takhle poobvodu je chladic pritisklej k CPU ale smerem ke stredu uz neni, ten film z pasty byl neporusen, coz melo za nasledek ze teplota se zvysila cca o 5stupnu, tak sem teda musel pridat vice pasty a zase to o tech 5stupnu kleslo, takze pri nepretaktovanym v klidu 40-42stupnu v zatezi kolem 58stupnu :sad:
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

srovnej do roviny ihs a stykovou plochu chladice,nic jinyho ti poradne stejne nepomuze :(
IkE Blaster
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster »

to mel tady nekdo taky takovej problem, ze cpu nebyl rovny. myslim ze to bylo aj core2duo (ne p4 ?). bud reklamaci nebo ho opatrne srovnej na dobre vyvazeni brusce, radsi ale reklamaci. nebo to nech byt. mozna bych si taky zkusil pujcit nejaky osvedceny chladic (ac freezer 7pro).
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Tak...moje měření,snad se bude někomu hodit

deska ASUS P5B Deluxe 0910bios
E6400 @ 3,2GHz 1,385v BIOS, 1,34REAL
Noctua NH-U12F

Speedfan 4,32
CPU 62, CORE:1 63,CORE:2 63 (na začátku,do 20min 64C)

CoreTemp 0,93
CORE:1 63,CORE:2 63 (na začátku,do 20min 64C)

TAT
CORE:1 63,CORE:2 60

Jen dodám,že to jsou teploty po 4hod... a tat mi ukazuje o 2-3C min.
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Kalamity
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kalamity »

Ja sem na tom podobne.Stejnej takt a mam pri zatezi
57 - 61C.Nepretaktovanej me dela pri zatezi max 52C.Vetrak sem nechal automaticky ovladat desku a jede na 1100 otacek z 2500 moznejch.Neni temer vubec slyset.A vykon po pretaktovani je vic nez slusnej.
Fractal Design DefineR4
Gigabyte Z87-HD3,Intel i5 4670K@4.3 Noctua NH-D14
Gainward GTX1070 GS 1632MHz-1835MHz
Seasonic S12II-520 80Plus Bronze
Satrej
Nováček
Nováček

Nárůst teploty

Příspěvek od Satrej »

Ahoj,
Mám E6420@3,3G def. napětí + box chladič a testuju tady ty teploty jako vy a chci se na něco zeptat. Teplota v klidu na jádrech (mereno Tat, everest, Coretemp) je 45 st. a po kliknutí na tlačítko start v zátěžovém testu vyleze teplota o 15 st výše. to bych rekl ze je normální. Ale je normální že vyleze o 15 st do jedné sekundy ? Nemnělo by to být postupné ten nárust ? Tak jak se zahřívá chladič ? Díky za odpověď.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Nárůst teploty

Příspěvek od izerS18 »

Satrej píše:....Ale je normální že vyleze o 15 st do jedné sekundy ? Nemnělo by to být postupné ten nárust ? Tak jak se zahřívá chladič ? Díky za odpověď.
tak procík jede hned na full,ale převod tepla je pozvolný. :wink:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Satrej
Nováček
Nováček

Re: Nárůst teploty

Příspěvek od Satrej »

izerS18 píše:
Satrej píše:....Ale je normální že vyleze o 15 st do jedné sekundy ? Nemnělo by to být postupné ten nárust ? Tak jak se zahřívá chladič ? Díky za odpověď.
tak procík jede hned na full,ale převod tepla je pozvolný. :wink:
Co to znamena pozvolne. ? Za jak dlouho by se zhruba mnela zvednout teplota o 15 stupnu s boxovanym chladicem v super vetrane skrini ? 2x 120mm vetraky na 1400ot + 120mm fan ve zdroji + GF fouka taky vzduch ze skrine v case je primo KOSA. disky maji 29 st. Bavime se o teplote v jadrech CPU.
PS: nevite jak to maji tyhle new procaky s kvalitou povrchu ?
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

je to normalní,protože se z IHS špatně teplo přenáší a při takovým velkým přikonu co CPU má teplota může letet okamzite o 15C nahoru.Kdyby jsi měl např vodu která má daleko vetsi ucinnost tak ti teplota behem te jedne sekundy vyleti treba jenom o 2-3C
Satrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Satrej »

Highlander píše:je to normalní,protože se z IHS špatně teplo přenáší a při takovým velkým přikonu co CPU má teplota může letet okamzite o 15C nahoru.Kdyby jsi měl např vodu která má daleko vetsi ucinnost tak ti teplota behem te jedne sekundy vyleti treba jenom o 2-3C
Hm , tak to je naprd teda ten procak , protoze to ta ucinnost chladice neni pak skoro zadna . U AMD mi to nedelalo. Tam to lezlo postupne. Ten prechod je tady hodne spatnej , asi to chce lepsi pastu a asi zkontrolovat plochu procesoru . To vam to dela stejne i po lapovani a z dobrym chladicem ? Mam namysli ten rychlej skok. Oteplotach ted nemluvim ty budou celkove nizsi asi u lepsiho chladice.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Kdyz se procesor vylapuje na naprosto lesklou plochu a stycna plocha chladice se taky vylapuje a pouzije se kvalitni pasta, tak ten skok je daleko mensi než treba tvych 15C.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

u mě to je šokově cca 9C (Coollaboratory už je objednaná) a po hodině ORTHOSu je to o 16C od idle teploty.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“