Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Prosim vas ma tato doska moznost zapnutia PC pomocou klavesnice???
Niekedy som to mal na starsej doske EPOX, dost by sa mi to hodilo, Diky moc
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
BRBlosh
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRBlosh »

Streethawk píše:Este raz, treba nejako specialne chladit NB a SB???Pytam sa pretoze sa mo zda ze ich teploty su za hranicou vlaznosti :roll:
Kupil som si tento pasiv na ten NB:
http://www.alza.sk/northbridge-chladic- ... d63842.htm

Bude to stacit?Bude to lepsie ako ten co tam je?Je o dost vyssi, takze teoreticky by mal byt efektivnejsi :?
To skor by som kupil nejaky chladic co ma heatpipe, ale dlho som nebol na strankach. Ten chladic bude efektivnejsi, ked budes na neho fukat....ale na heatpipe nema, napr. novy thermalright :-)
Core 2 Duo installed...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

BRBlosh píše:
Streethawk píše:Este raz, treba nejako specialne chladit NB a SB???Pytam sa pretoze sa mo zda ze ich teploty su za hranicou vlaznosti :roll:
Kupil som si tento pasiv na ten NB:
http://www.alza.sk/northbridge-chladic- ... d63842.htm

Bude to stacit?Bude to lepsie ako ten co tam je?Je o dost vyssi, takze teoreticky by mal byt efektivnejsi :?
To skor by som kupil nejaky chladic co ma heatpipe, ale dlho som nebol na strankach. Ten chladic bude efektivnejsi, ked budes na neho fukat....ale na heatpipe nema, napr. novy thermalright :-)
NEchal som tam ten povodny(nevedel som ako ho dat dole, zrejme by som musel vybrat celu dosku znovu von, kaslem nato)a pridal som nan aktivny vetracik, uvidime ci to pomoze.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

mam tu pro vas - overclockery par tipu

http://img144.imageshack.us/img144/2968/dsc04258wd4.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/4259/dsc04259du7.jpg
http://img175.imageshack.us/img175/7749/dsc04260lx3.jpg

doporucuju ten pasiv, kam se dava ten vetracek pripevnit (od vyrobce je
tam jen tak a neni prikitovanej k desce, takze nechaldi mosfety jak ma)
- nejlepsi je takovy to stahovadlo na draty - umelohmotny, nevim jak se
tomu rika
pred upevnenim dejte na mosfety teplovodivou pastu

dale sundejte ten plech s napisem ASUS z MCH, je prilepen pouze lepidlem
takze je sundani opravdu lehke, muj tip je, abyste tema stahovakam
stahli spise MCH pasiv a poradne ho pritahli a ty cvovky od vyrobce dali
spise na mosfety

kdyz budou mosfety dobre chlazene, nebude se prehrivat CPU (teplota mi
klesla o 5*C !!) a nebudete muset davat takovou voltaz do CPU

dnes me to tak napadlo, vyzkousel jsem to a vono to funguje !!

// edit: primestable http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=138943

//edit mhl, smazány tagy [img]
Dyron
Nováček
Nováček

Mam problém s touhle deskou (P5B Deluxe)

Příspěvek od Dyron »

Mam tuhle desku a dva SATA disky 36GB a 320 GB. Nemužu je rozchodit, nejde mi ani nainstalovat Win XP, ale v BIOSu jsou vidět...když spustim instalaci, tak se natahaji akorat ovladače objeví se obrazovka s s napisem jestli chci instalovat windows a když to potvrdim, tak se mi to restartuje. Zkousel sem i ovladače z diskety a porad je to stejný. Zkoušel jsem i předinstalovat windows na jinym PC a když to tam pripojim, tak jakoby chteji nabehnout, asi na sekundu se objevi logo vindows a pak nasleduje restart...v jinym pocitaci ty disky fungujou. Nevim cim to je, zkousel sem ruzny nastaveni BIOSU a nic....Obcas se mi pri startu objevi hláška Overclockink fail! Ale nikdy sem žádný přetaktování nedělal....Bios nastavim na defaultní hodnoty a stejně mi to nejde....Co s tím? Ví někdo? Prosim poraďte...Díky
kupco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupco »

Zvysok zostavy??? Je nova?
CPU: Intel Core i7-13700K, CPU cooler: Noctua NH-D15S chromax.black, GPU: GAINWARD GeForce RTX 4090 Phantom 24GB, MB: ASUS ROG STRIX Z790-E GAMING WIFI, RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6400MHz CL32, SSD: Crucial P5 Plus 2TB, CASE: Fractal Design Torrent Compact White TG Clear, PSU: ASUS ROG STRIX 1000W GOLD, LCD: ASUS 27" PG279Q, KB: Corsair K70 Cherry Brown, MOUSE: Logitech G502 Proteus Spectrum, NTB: ASUS Zephyrus G14 (RTX2060),
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

kupco píše:Zvysok zostavy??? Je nova?
Je uplně nová, mam ji druhý den....

Sestava Core2Duo E6600, 2048 DDR2 800MHz, Cl5, Kingstone, Disky WD Raptor 36GB, WD Caviar 320GB YS,
Radas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radas »

Zkoušel si memtest ejstli jsou paměti v pořádku?
MSI X670E Tomahawk, R9-7900X, Thermalright Ultra 120, Kingston DDR5 6000 2x16 CL30,
Sapphire RX6800, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, Samsung 990 2TB,
WD 30EFRX, Antec P180B, Corsair TX750W
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

Radas píše:Zkoušel si memtest ejstli jsou paměti v pořádku?
Paměti jsou OK...
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Mam problém s touhle deskou (P5B Deluxe)

Příspěvek od dexterav »

Dyron píše:Mam tuhle desku a dva SATA disky 36GB a 320 GB. Nemužu je rozchodit, nejde mi ani nainstalovat Win XP, ale v BIOSu jsou vidět...když spustim instalaci, tak se natahaji akorat ovladače objeví se obrazovka s s napisem jestli chci instalovat windows a když to potvrdim, tak se mi to restartuje. Zkousel sem i ovladače z diskety a porad je to stejný. Zkoušel jsem i předinstalovat windows na jinym PC a když to tam pripojim, tak jakoby chteji nabehnout, asi na sekundu se objevi logo vindows a pak nasleduje restart...v jinym pocitaci ty disky fungujou. Nevim cim to je, zkousel sem ruzny nastaveni BIOSU a nic....Obcas se mi pri startu objevi hláška Overclockink fail! Ale nikdy sem žádný přetaktování nedělal....Bios nastavim na defaultní hodnoty a stejně mi to nejde....Co s tím? Ví někdo? Prosim poraďte...Díky
Vdimm na 2.25V
sata režim na ide
časovanie na 5 6 6 15
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

dexterav píše:
Dyron píše:Mam tuhle desku a dva SATA disky 36GB a 320 GB. Nemužu je rozchodit, nejde mi ani nainstalovat Win XP, ale v BIOSu jsou vidět...když spustim instalaci, tak se natahaji akorat ovladače objeví se obrazovka s s napisem jestli chci instalovat windows a když to potvrdim, tak se mi to restartuje. Zkousel sem i ovladače z diskety a porad je to stejný. Zkoušel jsem i předinstalovat windows na jinym PC a když to tam pripojim, tak jakoby chteji nabehnout, asi na sekundu se objevi logo vindows a pak nasleduje restart...v jinym pocitaci ty disky fungujou. Nevim cim to je, zkousel sem ruzny nastaveni BIOSU a nic....Obcas se mi pri startu objevi hláška Overclockink fail! Ale nikdy sem žádný přetaktování nedělal....Bios nastavim na defaultní hodnoty a stejně mi to nejde....Co s tím? Ví někdo? Prosim poraďte...Díky
Vdimm na 2.25V
sata režim na ide
časovanie na 5 6 6 15
To pomůže???
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

dexterav píše:
Vdimm na 2.25V
sata režim na ide
časovanie na 5 6 6 15
Prosim Te, kde se ty hodnoty v BIOSU daji zmenit, ja to nemuzu najit....
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jumper settings a v nastaveni chipsetu - NB...jinak vyssi hodnoty, nez 5-5-5-15 nedoporucuju, je to pak spise nestabilni a do pameti davejte vic nez 2.15V jen v pripade, ze do NB davate min, jak 1.65V
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

h4__ píše:Jumper settings a v nastaveni chipsetu - NB...jinak vyssi hodnoty, nez 5-5-5-15 nedoporucuju, je to pak spise nestabilni a do pameti davejte vic nez 2.15V jen v pripade, ze do NB davate min, jak 1.65V
jeste se zeptam, je to bezpecny, hrat si s tim napetim?
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

Dyron píše:
dexterav píše: Vdimm na 2.25V
sata režim na ide
časovanie na 5 6 6 15
To pomůže???
Tak sem prenastavil ty hodnoty a stejne mi to nejde...nemuze byt problem nekde na desce, jako treba radič, nebo tak???
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ťažko súdiť ,mne to pomohlo, nexcelo to ísť ani na defaultoch spočiatku... :(
inak presno to isté robí mne ak dám disky do režimu AHCI
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

dexterav píše:ťažko súdiť ,mne to pomohlo, nexcelo to ísť ani na defaultoch spočiatku... :(
inak presno to isté robí mne ak dám disky do režimu AHCI
Ja už fakt nevim....nevim jestli dát desku na reklamaci nebo tak....a napětí pamětí má vliv na disky, nebo to nějak ovlivnuje celý system???
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

napeti je relativne bezpecne, ja jedu v BIOSu na 1.580V v realu je to cca 1.52V na 3.5GHz...jinak odpoj vsechny PCI zarizeni, zkontroluj taky 8mi pn EATX 12V na CPU, ja nevim, musite to zkouset, jako nejsem vestec, abych vam vyvestil nastaveni BIOSu, me to taky stalo nejakou praci
Dyron
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dyron »

h4__ píše:napeti je relativne bezpecne, ja jedu v BIOSu na 1.580V v realu je to cca 1.52V na 3.5GHz...jinak odpoj vsechny PCI zarizeni, zkontroluj taky 8mi pn EATX 12V na CPU, ja nevim, musite to zkouset, jako nejsem vestec, abych vam vyvestil nastaveni BIOSu, me to taky stalo nejakou praci
8pin EATX? Ja mam jen 4 pin....teda vsiml jsem si ze deska ma 8 pin, z nihž 4 jsou zaslepeny....muj zdroj ma jen ten 4pin...je to problem, musi tam byt ta redukce???
BRBlosh
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRBlosh »

Dyron píše:
h4__ píše:napeti je relativne bezpecne, ja jedu v BIOSu na 1.580V v realu je to cca 1.52V na 3.5GHz...jinak odpoj vsechny PCI zarizeni, zkontroluj taky 8mi pn EATX 12V na CPU, ja nevim, musite to zkouset, jako nejsem vestec, abych vam vyvestil nastaveni BIOSu, me to taky stalo nejakou praci
8pin EATX? Ja mam jen 4 pin....teda vsiml jsem si ze deska ma 8 pin, z nihž 4 jsou zaslepeny....muj zdroj ma jen ten 4pin...je to problem, musi tam byt ta redukce???
Aky mas preboha zdroj, dufam, ze nie nejaku lacnu "boxovanu" 350 Watt :-)

Aspon 400 Watt na takuto masinu....

A co sa tyka tych chladicov mofsetu, je tam urcite ta "zuvacka", asi sa chystam to cele prehodit, ale to musim si najst cas na vymontovanie celej dosky....
Core 2 Duo installed...
Odpovědět

Zpět na „Asus“