Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jessie.james píše:mate nekdo zkusenosti s temato HDD bloky od galaxiho? ODKAZ
jsou sice za dobrou cenu, ale docela pochybuji o jejich chladicich schopnostech. dela nekdo neco podobneho? dival jsem se na netu a nasel par HDD bloku, ale jsou za nechutnou cenu.
bloky na HDD dělal/dělá? Erty, na hdd nepotřebuješ nějakej extra blok, stačí když okolo toho poteče voda (přesně ertyho a galaxiho bloky), jiný řešení nemá cenu, disky budou mít kolem 30°C (tak to mám teda já)
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

tak jsem si odpověděl :)
http://www.scame.cz/sca_56.htm
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jessie.james píše:mate nekdo zkusenosti s temato HDD bloky od galaxiho? ODKAZ
jsou sice za dobrou cenu, ale docela pochybuji o jejich chladicich schopnostech. dela nekdo neco podobneho? dival jsem se na netu a nasel par HDD bloku, ale jsou za nechutnou cenu.
u tech bloku si platis i za odhlucneni ale i tak jsou ty ceny nechutne. jinak na bloky ti staci jak rikal Gr8 Vivec kdyz tam voda bude protikat.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

Gr8 Vivec píše:bloky na HDD dělal/dělá? Erty, na hdd nepotřebuješ nějakej extra blok, stačí když okolo toho poteče voda (přesně ertyho a galaxiho bloky), jiný řešení nemá cenu, disky budou mít kolem 30°C (tak to mám teda já)
jako nepocitam, ze mi nejaky blok bude chladit HDD na 20°C, ale mel jsem na mysli neco takovehoto ODKAZ. plechovou krabici si zbastlim doma, ale ty bloky dohromady nedam.
dival jsem se na ertyho stranky a nasel tyhle bloky OBRAZEK. neni mi ale konkretne z tohoto obrazku jasne, jak je ten blok delan. ta medena trubice je pripajena na zadni stranu toho bloku nebo je umoznen prutok vody blokem. proste jde mi o to, jestli to neni medeny plech s pripajenou trubickou na zadni strane, pro silikonove hadicky, ale jestli voda proteka primo blokem.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

jessie.james píše:jako nepocitam, ze mi nejaky blok bude chladit HDD na 20°C, ale mel jsem na mysli neco takovehoto ODKAZ. plechovou krabici si zbastlim doma, ale ty bloky dohromady nedam.
dival jsem se na ertyho stranky a nasel tyhle bloky OBRAZEK. neni mi ale konkretne z tohoto obrazku jasne, jak je ten blok delan. ta medena trubice je pripajena na zadni stranu toho bloku nebo je umoznen prutok vody blokem. proste jde mi o to, jestli to neni medeny plech s pripajenou trubickou na zadni strane, pro silikonove hadicky, ale jestli voda proteka primo blokem.
ne, voda protéká jen trubkou která je napájená na měděnou placku a bohatě to stačí protože to nebrání průtok a uchladí to jakejkoliv disk
raptor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od raptor »

Co říkáte na tento blok CPU? http://www.jscomputers.cz/Alphacool_Nex ... 14150.html

Prý je lepší než mnou vybraný XP Bold. CO na to říkáte vy zkušenější?
CPU: E6750@3,6GHz + WB, MB: ASUS P5K-E RAM: 2x1GB GEIL DDR2 800 GPU: SAPPHIRE HD2900XT 512MB+WB, HDD: WD250KS SATA II | Zdroj: Enermax Liberty 500W | Case: CoolerMaster Centurion 530 2x 120mm Fan, DVD: Pioneer DVR 212, LCD: 19" EIZO 1910AS
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Nexossy nejsou spatny ale jejich cenu zvysuje nutnost dokoupit sponu.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 550W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Petko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petko »

pejsek píše:Nevim sice jak vypada ten radiator z VAZu ale na tvou sestavu bych videl asi 2x kadeta nebo Recorda. Kdybys dal nejake rozmery toho radiatoru a napsal jak ma huste zebrovani... Zkus jestli to ho profoukne fan... Jestli ne tak to tam ani nedavej... Asi tak..
No ten radiator z toho VAZU je 24cmx16cm a 5,5cm hlubokej. Zebra ma 1mm od sebe. Nevidel sem nikdy jak hustej je origos radiator. Ale ten Vazovej je podle me docela hustej. A jevite nekdo jestli bude stacit cerpadlo
EHEIM 1048 na tolik bloku???2xGK celoblok, CPU a Chipset??? nebo se podivat radej po necem vykonejsim???
CPU:Intel Core i7 5820K 3,30 @ 4000 Mhz+ SCYTHE SCMG-4000 Mugen 4 MB:Asus X99-S RAM:G.Skill F4-3000C15Q-16GRR 4x4GB DDR4 3000MHz VGA:GTX 980 Ti EVGA 4GB FTW ACX 2.0+ [06G-P4-4996-KR] HDD:System-Crucial MX100 SSD 256GB SATAIII, Data-Seagate 3TB ST3000DM001 Zdroj:Seasonic G-550 80+ Gold Case:Cooler Master Elite 431 Plus Repro: Genius SW-5.1HT, dřevo Klav.: Logitech G15 Myš: Logitech G5 System:Win7 profesional x64
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

to petko: eheim může tahat bloky kldně 4, záleží na restiktivnosti, ideálně se na něj hoděj bloky EK, ale kupovat fullcover blok na 7900GT je zbytečný, GPU bloky si můžeš objednat přes jejich stránky a zaplatit kartou, já jsem si takhle objednal blok na GPU, zatím čekám než dojde domů, ostatní se daj koupit na českej e shopech

těžko říct jak moc restriktivní bude ten radiátor v VAZu, kdbys sem hodil fotky tak se to dá od oka odhadnout...jinak je poměrně velkej tak by to moh uchladit v poho
Petko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petko »

no digi fotak bohuzel nemam, tak ze s tou fotkou to asi nepude.a k tomu cerpadlu, na CPU a Chipset budu davat prave EK.Ale na GK stoji fullcover
2490,-. Pro me to je 5000,-. Jedu SLI :( . A tak se mi ta cena splha k 10.000.
A proc myslis ze na 7900 je fullcover zbytecnej??? nebudou se ty RAMky hrat??? Prece jenom nebude tam nic co by je aspon ofukovalo.
Jedinej fan v Case bude ve zdroji. A to na ne vliv nebude myt.
Kolik maji teplotu ted s referencnim chladicem nevim. Nemam to jak zmerit. Ale GPU mi v ovladacich hlasi 55 stupnu bez zateze.tak nevim.myslel sem ze ten celoblok by byl prece jen lepsi. Ale zadny zkusenosti nemam.
Toho vodnika delam hlavne kvuli tichu.Taktovat se nechystam. A tyky kvuli chipsetu. Pri praci ve WIN mam na nem teplotu 55 stupnu a pri zatezi to leze az k 70.Jenze dalsi vetrak na nej znamena dalsi kraval. A uz tak je to dost hlucny. Hlavne ty referaky od GK.
Tak ze ty bys tam dal jen blok na CIP GK????
CPU:Intel Core i7 5820K 3,30 @ 4000 Mhz+ SCYTHE SCMG-4000 Mugen 4 MB:Asus X99-S RAM:G.Skill F4-3000C15Q-16GRR 4x4GB DDR4 3000MHz VGA:GTX 980 Ti EVGA 4GB FTW ACX 2.0+ [06G-P4-4996-KR] HDD:System-Crucial MX100 SSD 256GB SATAIII, Data-Seagate 3TB ST3000DM001 Zdroj:Seasonic G-550 80+ Gold Case:Cooler Master Elite 431 Plus Repro: Genius SW-5.1HT, dřevo Klav.: Logitech G15 Myš: Logitech G5 System:Win7 profesional x64
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

7900GT topí málo, bohatě stačí obyč blok, fullcover jsou vyhozený peníze, z http://www.ekwaterblocks.com/shop/ vyjde jeden blok na gpu za 1200,- i s poštou

poku ale chceš fakt ticho tak budeš potřebovat pasivní radiátor, což ten z VAZu pasivně zvládat nebude na 100%, jinak další větráky...
Petko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petko »

to Gr8 Vivec, TAk sem se jeste dival na ty stranky EK.
Buhuzel neumim ani anglicky ani slovinsky nebo jak to je.
A k te me grafice 7900 potrebuju jeste neco aby to slo primontovat. Ale nevim co ani kde to vezmu. :( A jeste k te platbe kartou???
to musim mit ale kartu kterou se da platit i mimo republoku ne???
A tou ja bohuzel nedisponuju. Nedaji se ty normal GK bloky sehnat tady v ČR???
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tak jsem poskladal myslim si, ze solidniho vodnika za 3,5k:

Alphacool Radiator NexXxoS Pro II
Hydor Pumpa L 20 - bulk
CPU a GPU WB Viscool
Hadicky+ fitinky 500
expa neni pouze fillport

takze jeste zbyde :)

co vy na to-myslim ze za tu cenu??? :?
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Petko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Petko »

poku ale chceš fakt ticho tak budeš potřebovat pasivní radiátor, což ten z VAZu pasivně zvládat nebude na 100%, jinak další větráky...[/quote]

NO s tim VAZ radiatorem to asi nepude.Zkousel sem ho profouknout fanem a nic moc. Je fakt hustej. 2x 120 na 12v uz by slo ale, delalo by to moc kravalu.
Tak ze asi pujdu do Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III nebo II.
A s dvema 120kama na 5v by to melo stacit chladit a tichy by to bylo doufam taky.
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

myom píše:tak jsem poskladal myslim si, ze solidniho vodnika za 3,5k:

Alphacool Radiator NexXxoS Pro II
Hydor Pumpa L 20 - bulk
CPU a GPU WB Viscool
Hadicky+ fitinky 500
expa neni pouze fillport

takze jeste zbyde :)

co vy na to-myslim ze za tu cenu??? :?
Co tím budeš chladit?Něco podobného mám v záměru,akorát blok Alphacool Nexxos XP silver a radiator Alphacool Radiator NexXxoS Pro III
.....
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

2PIESZKAM: vlastne nic pokousim se udelat par sestav s ruznou cenou a s tim jsem se jebal celkem dlouho. chtel jsem vytvorit vodnika s co nejnizsi cenou, ale aby byl schopny. myslim ze tato sestava roztriska vsechny komerecni reseni za 5k, jenom jsem chtel znat vas nazor :)
Mr.Nigga
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr.Nigga »

Vyjádřete se mi k tomu lidi prosím :)
Mr.Nigga píše:dostal jsem se k této podobě:

1x Eheim 1048
1x CPU blok V2
1x GPU blok
1x Alphacool NexXxoS Pro III
2m hadice silikonová 10/14
6x fitting 12mm na G 1/4

čerpadlo, radiátor a hadice jsem vybral na casemodding.cz, bloky jsou z Viscoolu(s tím, že bych je objednal s 12mm fittinkama), stejnětak fittinky(2 pro radiátor, 2 na čerpadlo + 2 na expu nebo jen tak do zásoby :) ).

U toho čerpadla si nejsem jistej, jestli nebudu muset ještě kupovat nějakou redukci jako je toto nebo jestli je součástí balení :?

expu si vyrobím doma, už mám vyhlédnutou oběť :twisted:

Nepřehlédl jsem něco nebo tam mám nějakou botu o které nemám tušení? :roll:

Respektive co všechno musím k tomu čerpadlu a tak celkově koupit, abych to mohl smontovat a jelo by to
Díky
I'm living on reds, vitamin C and cocaine. Everything's a blur
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

Mohli byste mi ohodnotit toto?
Alphacool Nexxos XP silver
Alphacool Radiator NexXxoS Pro III
Hydor Seltz L 20
hadice 10/8
expanska od ertyho
Chladit chci sestavu v podpise,zatím jen cpu
později koupím lepší pumpu a dokoupím bloky na čipset a grafiku...
Máte nějaké výtky?
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

narazil jsem na TENHLE waterblock chladic HDD. stoji nejakych 950 Kc. zajima me, jestli to ma cenou za ty penize koupit, jestli se to vyplati. ma jej treba nekdo koupeny a muze poreferovat? zda se mi to ale lepsi volba, nez treba TENTO. chtel bych vodou chladit dva HDD. nebude ten ThermalTake chladic prilis restriktivni? jake cerpadlo by pak bylo vhodne pro dva takove chladice + CPU + GPU blok (popr. chipset blok)?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

na disky si kup od ertyho, nic jinýho nemá smysl, ten TT je pěknej shit stejně jako veškerý vodní chlazení od TT, ten druhej co zmiňuješ je o hodně lepší, ale v ruce jsem ho neměl, ale čet jsem na něj pochvalný recenze a není restriktivní

s čerpadlem ti neporadim dokud nevim jaký bloky chceš použít
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“