Vodní chlazení - vybíráme komplet

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

NEONET píše:chci postupne prejit na vodu, kvuli vykonu a tichu, zatim to chci jenom zkusit, takze jenom procak, jestli se mi to osvedci tak pribyde chipset a grafika...
chtel bych zacit na tomto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=36037
soucasti je uplne vse co potrebuju, od bloku az po kapalinu, je to na zacatek dostacujici volba?
samozrejme disky chladi stale 1x140mm FAN a misto 2x 80mm fan outtake by byl ten radiator
pro zacatecnika je to dobra volba. sice je to opravdu levne reseni, cemuz odpovida kvalita vsech soucasti toho setu, ale nenech se odradit mistnimi uzivateli, pokud se chces s vodnim chlazenim seznamit, neni co resit :wink:
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Kamikadze píše://este sem koukal a asi nakonec vemu ty tygony. U nas stoji silikon 10/14 za 85Kc + posta z casemodding.cz, v USA tygon 10/14 za 125Kc/m a posta u par metru trubice bude v pomeru te ceny za postu za radiator skoro nic
tygon za 85Kc metr ? kde ?
"A computer allows you to make mistakes faster than any other invention with the possible exceptions of handguns and Tequila."
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

MaWa: a to to mame doporucovat? :roll: imho v clanku co vysel na pct byly celkem dobre chrakterizovany.

NEONET: pocitej s tim, ze jestli se ti to osvedci a budes chtit CHLADIT vodou, tak ten BW stejne zahodis a pujdes od zacatku. zase na ruhou stranu ty necele 3k moc neboli, takze na seznameni - proc ne.

btw dneska mi prisli uz konecne hadice, takze probehne veliky upgrate vodnicka a pak nahodim fotecky :) :oops:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

myom píše:MaWa: a to to mame doporucovat? :roll: imho v clanku co vysel na pct byly celkem dobre chrakterizovany.

NEONET: pocitej s tim, ze jestli se ti to osvedci a budes chtit CHLADIT vodou, tak ten BW stejne zahodis a pujdes od zacatku. zase na ruhou stranu ty necele 3k moc neboli, takze na seznameni - proc ne.
ne, to ja nerikam. ale kdybyste misto hysterickych vylevu jak je to "suxx" napsali rovnou to, co jsi napsal ted, tak by to bylo lepsi pro obe strany :wink:

btw....rekni mi, pokud by si poskladal vodnika za 2500Kc, a pak chtel upgradovat, co z toho by si nechal ? mozna hadice a fitinky...takze v tomhle smeru je ten big water uplne stejny :roll:
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

tak diky, vemu ho, pozdeji jestli se mi osvedci samozrejme koupim jiny bloky, cerpadlo expanzku a radiator, fitinky a hadice mi snad zustanou :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

MaWa: tam je dulezita podminka POKUD. za 2,5k takoveho vodnika jako je BW nevyrobis. ale zas na druhou stranu... proc za 2,5k si zaplnit celou case radiatorama, expou, blokem, hadicema, atd. kdyz chladit budu mozna o 5°C lepe jak s hiend vzduhem jenom na procaku o polovinu levnejsim a bohuzel i pravdepodobne tissim... :sleepy:

NEONET: PVC hadice ti ztvrdne a jelikoz jejich fitinky maji specificky rozmer, tak i ty zahodis... :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

myom píše:MaWa: tam je dulezita podminka POKUD. za 2,5k takoveho vodnika jako je BW nevyrobis. ale zas na druhou stranu... proc za 2,5k si zaplnit celou case radiatorama, expou, blokem, hadicema, atd. kdyz chladit budu mozna o 5°C lepe jak s hiend vzduhem jenom na procaku o polovinu levnejsim a bohuzel i pravdepodobne tissim... :sleepy:
staci investovat 400Kc do poradneho ventilatoru na radiator a mas to stejne tiche jako kdyz ten ventilator bude na chladici CPU :wink:
a opet rikam, na vyzkouseni vodniho chlazeni je to dobra volba. protoze je to levne a jakz takz to funguje. a tomuto cloveku jde imho prave o to vyzkouseni :roll:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

MaWa píše:ne, to ja nerikam. ale kdybyste misto hysterickych vylevu jak je to "suxx" napsali rovnou to, co jsi napsal ted, tak by to bylo lepsi pro obe strany :wink:
ono když už to píšeš po sto padesátý tak už to zkrátíš jen na to sux, obvzlášť když je to popsaný ve FAQ

a vyhodit 2500,- za to vyzkoušení je investice fakt nahovno protože ono to funguje, ale tak nejvíc půl roku, pak začne bejt pumpa hlučná, bloky přestávaj těsnit a pod...to toho člověka spíš od dalších pokusů odradí
navíc ten set je absolutně neprodejnej (možná tak další lamě) takže v bazaru to slušně neprodá aby měl na lepší díly

navíc voda se dá postavit za 4000,- komplet pro cpu, nb, gk, sice to bude podobná kvalita, ale třeba radiátor ti může zůstat, nebo třeba blok na chipset..sám jsem na takový vodě začínal. komplet erty pcu, nb, gk, radiátor, bloky na disky, expa od trodase a hydor l20, stálo mě to 4500,- se všim všudy
takhe si já představuju entry vodu, ne thrmaltake...

\\abych byl konkrétní:
erty cpu blok 450,- + spona s775 100,-
radiátor black ice lite 360ka 999,-
pumpa Hydor L20 607,-
hadice silikon 2m 170,-
téčko jako expa 10,-
fitinky na radiátor 60,-
těsnící páska 4,-
suma: 2400,-
a bude to chladit nepřekonatelně líp, radiátor si můžeš nechat do budoucna, hadice taky
Naposledy upravil(a) Vivec dne pon 31. pro 2007, 11:49, celkem upraveno 1 x.
Sicco2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sicco2 »

staci investovat 400Kc do poradneho ventilatoru na radiator
to sem tedka taky řešil jaký ventilátory na radiatory,ale když bych dal 6x400 jen za větráky tak za co bych koupil zbytek chlazeni :-D
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

Gr8 Vivec píše: \\abych byl konkrétní:
erty cpu blok 450,- + spona s775 100,-
radiátor black ice lite 360ka 999,-
pumpa Hydor L20 607,-
hadice silikon 2m 170,-
téčko jako expa 10,-
fitinky na radiátor 60,-
těsnící páska 4,-
suma: 2400,-
a bude to chladit nepřekonatelně líp, radiátor si můžeš nechat do budoucna, hadice taky
tak jeste kde to koupit at to vidim, vim reknes si hledej, ale ja fakt nvm jestli najdu to spravne atd
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

erty: http://www.ertyh2o.net/
snad ještě vyrábí- to nemám ověřený, kdyby ne tak zkusit bazar, zrovna teď tam někdo prodává galaxiho bloky, to je ještě lepší jak od ertyho

zbytek jsc a casemodding, fitinky a téčko baumaxy, stejně tak PTFE páska a stahovačky
MaWa
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MaWa »

Gr8 Vivec píše: a vyhodit 2500,- za to vyzkoušení je investice fakt nahovno protože ono to funguje, ale tak nejvíc půl roku, pak začne bejt pumpa hlučná, bloky přestávaj těsnit a pod...to toho člověka spíš od dalších pokusů odradí
kolik si jich prodal ze tohle hodnotis ? nebo to je zase jedna pani povidala aneb videl jsem jednou jeden kus (nebo dva) tak tomu rozumim nejvic na svete ? prodali jsme jich desitky a ano, reklamovatelnost je vyssi nez u beznych komponent, ale stale je to pod 10%. coz si myslim, ze je slusne a nekteri jini vyrobci muzou jen tise zavidet. puvodni big water byl hodne spatny, ale dnesni 735, 745, 760i jsou uz dost slusne na to, kolik stoji.
Gr8 Vivec píše:navíc voda se dá postavit za 4000,- komplet pro cpu, nb, gk, sice to bude podobná kvalita, ale třeba radiátor ti může zůstat, nebo třeba blok na chipset..sám jsem na takový vodě začínal. komplet erty pcu, nb, gk, radiátor, bloky na disky, expa od trodase a hydor l20, stálo mě to 4500,- se všim všudy
ctyri a pul litru neni dva a pul litru. to urcite uznas. a k tomu tvemu navrhu...urcite to neni tak lama friendly a ze bych teda zrovna srovnaval T expu a expu od TT do 5.25" pozice (i kdyz nic extra), nebo TT pumpu a hydora L20 - to mne jen utvrzuje v tom, ze jsi asi uz nejaky cas v praxi big watera nevidel... :roll:
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

za 4500,- jsem ale chaldil všechno od cpu po disky, a to je hoodně velký rozdíl protože je to pak i tichý což se o TT říct nedá ;-)
ale to byl jen takový přiklad...

ad ten build: jak už jsem psal: kvalita srovnatelná s TT, co je ale důležiější dá se to upgradovat a to velice snadno, jistě, i TT se dá, ale je to jako když celej svět používá v zásuvkách 230V a ty jedeš na 110V

jinak se navzájem asi těžko přesvědčíme, takže končím diskuzi, nechť si to každej přebere jak chce :)
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

MaWa píše:
Kamikadze píše://este sem koukal a asi nakonec vemu ty tygony. U nas stoji silikon 10/14 za 85Kc + posta z casemodding.cz, v USA tygon 10/14 za 125Kc/m a posta u par metru trubice bude v pomeru te ceny za postu za radiator skoro nic
tygon za 85Kc metr ? kde ?
normalni trubka z casemodding.cz, sorry, jestli jsi mne nepochopil
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Darki
Nováček
Nováček

america

Příspěvek od Darki »

čau mám v plánu si pořídit vodníka a když jsem viděl ty ceny na http://www.sidewindercomputers.com/ tak už v pořízení neváhám jen bych se chtěl zeptat jestly tady někdo nemá zkušenosti s tímto obchodem, tedy rychlost doručení a hlavně cena poštovného (na jejich stránkách sem našel tabulku cen podle destinace a vahy tak jestly platí) + jestly se pak neplatí clo nebo něco podobného.díky za radu.
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: america

Příspěvek od wydlosh »

Darki píše:čau mám v plánu si pořídit vodníka a když jsem viděl ty ceny na http://www.sidewindercomputers.com/ tak už v pořízení neváhám jen bych se chtěl zeptat jestly tady někdo nemá zkušenosti s tímto obchodem, tedy rychlost doručení a hlavně cena poštovného (na jejich stránkách sem našel tabulku cen podle destinace a vahy tak jestly platí) + jestly se pak neplatí clo nebo něco podobného.díky za radu.
Nedávno jsem odtamtud objednával, zkušenosti vesměs dobrý. Doručení trvalo od okamžiku kdy obdrželi mojí platbu necelý týden, cenu pošty si můžeš zjistit i rovnou přes e-shop, vyplivne ti jí to při tvorbě online objednávky. Clo se neplatí myslím do $40 hodnoty (vč. pošty), nad $40 je to 19% z ceny (opět včetně pošty), ale dá se s nima dohodnout (nebo alespoň pro mě to udělali), aby na balík napsali menší hodnotu a aby se tudíž nemusel proclívat. Jinak ještě upozornění - jestli budeš platit převodem z účtu do zahraničí tak počítej ještě s poplatkem bance (já platil cca litr), přes paypal by to asi bylo levnější.
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

s tou platbou do zahranici jedine pres paypal. nema zadne poplatky. u nas je to zhruba do 300 za prevod a pokud si nastavis expresni vyrizeni, tak 750kc (u CS).
5h4rk51n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 5h4rk51n »

Zdravím, chtěl bych si taky postavit vodníka, ale jsem v tomto oboru naprostý začátečník, pročetl jsem si sice moře článků, diskusí a všeho možného, ale raději bych se chtěl pro jistotu zeptat, co říkáte na tento set, který jsem si sám navrhnul.

CPU Blok - Alphacool NexXxos XP Light
VGA Blok - Alphacool NexXxoS GP2-07B
Radiátor - Black ICE Radiator GT Stealth 360 X-Flow + 3×120mm větráky
Pumpa - Innovatek HPPS i High Power - 12V
Mám dotaz k pumpě, trošku jsem pátral a prý se musí na sací otvor pumpy koupit nějaká redukce na připojení 1/4" hadice či co, je tohle ono ??
Expanzka - Eastar AGB 150
A tohle všechno pospojovat 10/8 PUR hadičkami.

Děkuji předem za rady.

Hlavně mě zajímá, jak se s tímhle vypořádá pumpa, když budu mít radiátor položenej na horní straně Case čili to bude nejvyšší bod okruhu a zda by případně utáhlo v budoucnu další 360 radiátor a další blok na VGA.
Také bych se chtěl zeptat co říkáte na výkon CPU a VGA bloků, jsou totiž poměrně levné, ale v testech docela obstály.

Sestava, kterou by tohle mělo chladit je v mém podpisu.
Zatím chci chladit jenom procesor a grafickou kartu.
Také by mě zajímalo, kolik se do obvodu vleze odhadem vody, když vezmu v úvahu, že v expanzce budu mít cca 100ml kapaliny.

Omlouvám se za tento sáhodlouhý post, ale nechi nic nechat náhodě a navíc do toho budu investovat téměř 10 000,- chci mít tedy jistotu...
Naposledy upravil(a) 5h4rk51n dne pon 7. led 2008, 22:35, celkem upraveno 1 x.
Intel Core i7 2600K @4,6GHz; Gigabyte P67A-UD4-B3; SEASONIC X-750 750W; Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz; SSD Corsair Force 120GB.
MSI GeForce GTX 580 LIGHTNING @ 960/4900 MHz
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

čerpadlo laing ddc s alphacool topem
na gpu radši alphacool GP3, přesněji tento: LINK
5h4rk51n
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 5h4rk51n »

Kurnik, to je ale rychlá odpověď :)
Máte na mysli například TUHLE ???
Intel Core i7 2600K @4,6GHz; Gigabyte P67A-UD4-B3; SEASONIC X-750 750W; Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz; SSD Corsair Force 120GB.
MSI GeForce GTX 580 LIGHTNING @ 960/4900 MHz
Odpovědět

Zpět na „Voda“