Gears of War

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Gears of War

Příspěvek od aliencz »

MichiGen píše:GoW je taka intenzivna , striktne naskriptovana jazda ktora vsak po dohrani relativne rychlo visumi, aj ja som bol z toho nadseny, ale vybrat si co si po rokoch zahram ci GoW alebo STALKERA ci HL 2 tak by bol GoW z menovanych hier na poslednom mieste.
To je samozřejmě otázka vkusu každého soudruha, to si nemá cenu nijak vyčítat či se o tom přít. Já se např. Budu asi k STALKROVI 2 vyloženě nutit z povinnosti po dohrání jedničky a HL2 ... tu hru jsem finišoval z povinnosti dohrát rozehranou hru. Navíc je to nefér srovnání, dynamika i grafika GoW vs HL2 to je nebe a dudy.

P.S. jak je to s unlock poslední nejvyšší obtížnosti, která je v prvním kole GoW nedostupná, takže se dá hrát jen na HARDCORE? Přibudou nějaké novoty?
Ladis1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ladis1 »

Kdyby po nainstalování, nešla hra spustit, zkuste změnit datum ve vašem PC na rok 2008, mě to pomohlo. :wink:
Našel jsem to někde na netu, je to údajně nějaká chyba hry.
Naposledy upravil(a) Ladis1 dne čtv 12. bře 2009, 17:43, celkem upraveno 1 x.
18ekips
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 18ekips »

:o
X2 3800+ | ATi 4850 | 2 GB RAM | W 7

Zrušme komunisty
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Zdravím, na Athlonu X2 s 8800GTS to jede na plné, na 1920x1200 bez problému. Na Athlonu s939 2,4GHz se stejnou grafikou a 1GB paměti na 1600x1200(ale na cokoliv jiného taky, nezáleží na nastavení rozlišení ani detailů)se to chová hrozně divně. Třeba jeden celý level projedu s 50FPS a pak - jeden snímek za 5 vteřin, prostě katastrofa... Nevíte čím by to mohlo být? Zní to jako málo paměti, ale GoW si vezme asi 500MB a zbytek je volný(sleduju to normálně v Task Manageru...). Neví někdo čím by to mohlo být? Protože vytížení procesoru taky nejde před 50% - i když i tak je to moc, nemělo by se to tak projevit. A hlavně - divné věci dělá zvuk, on tak popraskává...
Kdyby někdo věděl co s tím...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No tak já nevím, asi to bude malou operační pamětí... Teda ne absolutně, ale přece jen když chtějí Gears 500MB z třeba 700 volných a většina t toho musí být souvislé bloky, dá se očekávat, že se to takto dodrbe...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Mám dotaz.

Koupil jsem GoW v TopSeller edici - dá se změnit jazyk na EN?

Funguje hra rovnou a obsahuje všechny patche, nebo musím něco stahovat?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Zdravím, mám tu jeden zádrhel se kterým bych potřeboval poradit, nacházim se na začátku, mám hledat družstvo alfa a projít parlament. Před parlamentem se nachází kašna. Prolezl jsem parlament skrz na skrz, zkoušel destrukci dveří, bez výsledků...prosím tedy o radu co a jak.

Další věcí je, že hra se chová přinejším divně, když pominu nutnou instalaci patche aby jste si hru vůbec v roce 2009 zahráli. Hra padala po skoro každém načtení pozice, částečně to zpravil patch 1.2, ale objevil je ještě závažnější problém...hra nejde normálním způsobem vypnout - pomůže jedině tvrdý restart, to samé se teď stává při nahrávání pozice při úmrtí. Zatim ve mně hra nechala hodně rozporuplné pocity.

Jen dodám, že se jedná o originální hru.

To Paul: Hra neobsahuje žádný patch, aby jsi hru vůbec pustil je potřeba si stáhnout minimálně jeden patch, který umožnuje hraní hry v r.2009.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Hra je velmi háklivá na některé přítomné hry s crackem, vyloženě nesnáší nainstalované klonery DVD mechanik a podobně. Doporučuji zabruslit na oficiální stránky českého distributora, je tam toho docela hodně. Např. z nějakého důvodu hra nesnáší přítomnost F.E.A.R. na stejném PC a pod.

http://www.cdprojekt.cz/pomoc_lista.asp?gid=481

Já měl z počátku také potíže, (Vista 64bit) ale po "vyčištění" PC od nekorektních produktů vč. registrů a správné instalaci vč. patchů pak hra šlapala jako hodinky a moc jsem si ji užil.

Nákup hry za skvělou cenu rozhodně doporučuji:
http://cz.cdprojekt.com/topseller/
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Podpora na cdprojektu je výborná věc, ale abych kvůli jedný hře hned reinstaloval systém...to ne, navíc to ve mně vzbouzí dojem že se MS opět vyznamenal a dal záležet na kvalitě chybových hlášení :­-­(­ s takovými tahanicemi ohledně správného chodu hry jsem se ještě nesetkal. Za pár posledních hodin jsem zažil více restartů než poslední rok zpět. Jinak zkusil jsem některé věci popsané na supportu cd projektu (virtuální mechaniky, registry, Temp) bez výsledku ... zbývá už jen ten reinstal. Jen uvedu, že používám XP 32bit.

Zkuste mi prosím někdo poradit s postupem ve hře, trošku jsem se šprajcnul, třeba se mi to povede projít s minimem úmrtí a tak restarty nebudou potřeba, pokud by se padání hry rozšířilo i na nahrávací sekvence, půjde někam na dno police, ať to nevidim.
Kollda píše:Zdravím, mám tu jeden zádrhel se kterým bych potřeboval poradit, nacházim se na začátku, mám hledat družstvo alfa a projít parlament. Před parlamentem se nachází kašna. Prolezl jsem parlament skrz na skrz, zkoušel destrukci dveří, bez výsledků...prosím tedy o radu co a jak.
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Další nápověda:
http://www.abecedaher.cz/index.php?page ... 0000009466

Před parlamentem úplně za začátku v první misi jsem si žádné kašny nevšiml. Nicméně parlamentem proběhneš v různých bojích dál, dovede tě to až do dalšího levelu k takové velké jámě. Nebo jsi dál?
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

OK, ještě si počtu...

Mám na mysli tuto budovu (v úkolech se pořád mluví o parlamentu z toho usuzuji, že se jedná o parlament).
http://img140.imageshack.us/img140/2488/gow.jpg

v horním patře budovy je podivná textura...
http://img140.imageshack.us/img140/2692/gow2.jpg

Snad budou obrázky dosti výmluvné...po odklonění protiútoku se otevře vchod do vyšších pater a stráží ho 3 sarančata, dál je cesta volná, bohužel žádné vodítko jak dál...
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Kollda píše:OK, ještě si počtu...

Mám na mysli tuto budovu (v úkolech se pořád mluví o parlamentu z toho usuzuji, že se jedná o parlament).
http://img140.imageshack.us/img140/2488/gow.jpg

v horním patře budovy je podivná textura...
http://img140.imageshack.us/img140/2692/gow2.jpg

Snad budou obrázky dosti výmluvné...po odklonění protiútoku se otevře vchod do vyšších pater a stráží ho 3 sarančata, dál je cesta volná, bohužel žádné vodítko jak dál...
Aha, no tak v první řadě tohle není "začátek". To bys měl při dotazech být přesnější. Pravými dveřmi vejdeš ovnitř přes jednoho hajzlíka. pak musíš uvnitř ucpat díru, ze které pořád vylejzají další hemzáci. Jakmile to celé vyčistíš, dostaneš možnost pokračovat dál. Video nápověda i pomůže.
http://gearsofwar.herniweb.cz/viewpage.php?page_id=1

Kompletní návod hry:
http://www.madukas.estranky.cz/clanky/navody-/ofwar

Tvůj problém:
Act I: Hammer
Vyběhněte po schodech nahoru a zlikvidujte dole dva Drony.Pak Kim otevře velké dveře napravo a vy projděte po schodišti dolů,kde zabijte Drona a pak se setkáte s dalším týpkem jménem Cole
Naposledy upravil(a) aliencz dne ned 3. kvě 2009, 13:01, celkem upraveno 3 x.
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

prepac, ale zaseknut sa v GoW? To sa da?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Kollda
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kollda »

Jasně, na tuto pozici jsem se dostal hodně rychle, pořád je to první akt, ale budiž...

Jinak návod jsem také našel...ale cením si toho. O to víc mě pobavilo podivné chování mé hry...Když se dveře otevřou a postřílim 3 sarančata co tam jsou, žádná rozprava neproběhne a dveře do vyššího patra jsou hned otevřená...dále nejsou žádní nepřítelé, ani žádní nový kolegové...tam kde já mám velmi pochybnou texturu, jsou normálně dveře, které vedou za normálních okolností k postupu ve hře... Je to ďábelskej forek od hry, protože se takhle nehnu z místa...

Wuuduu: Asi ano, i hry mají své dny:)
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

zdarec hele lidi hraje to jeste nekdo v multiplayeru ?? je porad dost hracu nebo uz nikdo..? mel bych zajem to zkusit :)
ivule7
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivule7 »

Ahojky, koupil jsem Gears of War a provedl tyto věci v rámci instalace

- instalace hry
- vytvoření profilu ve hře
- vytvoření profilu na live windows
- potvrzeni profilu na live windows (email)

Hru jsem včera rozehrál na profil ve hře (lokal), protože to připojení na windows live ehm nejak nepremáva. Začal ji hrát, dostal se k Rybám v sudu a dneska pouštím opět na hráčském profilu a píše, že kontrolní bod nemám a začínám odznovu.

Kde jsem udělal chybu? Jak hrát hru a mít uložené pozice tak, abych si ji dohrál?

Děkuji

Ivoš.
ivule7
Nováček
Nováček

Příspěvek od ivule7 »

ivule7 píše: Kde jsem udělal chybu? Jak hrát hru a mít uložené pozice tak, abych si ji dohrál?

Ivoš.
Pravděpodobně to bude tím, že jsem hru neměl registrovanou u cdprojektu.
Zítra to potvrdím.
I.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Gears Of War - Ultimate Edition (PC)

Příspěvek od Vlastik80 »

https://youtu.be/DolK-Op0Yms
https://youtu.be/zIWP16KnSRQ
Microsoft chce všechny přesvědčit, že už tentokrát bere podporu PC vážně. Na noční PC Gaming Show tak šéf tvůrčího studia Rod Fergusson směl oznámit, že remake prvního dílu Gears of War s podtitulem Ultimate Edition, který měl být koncem srpna jen na X1, vyjde i v PC verzi. S podporou rozlišení 4K, DirectX 12 z Windows 10, vylepšením vizuálních efektů a bez zamknutí framerate.

http://www.eurogamer.cz/articles/2015-0 ... zen-remake
... no, snad dodají i další díly pro pc :roll:
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Doufám že ne, po GW1 se všichni začali opičit a konzoloidní krytí cpali uplně všude.... Díky, už ne
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“