neskoncilo to jeste?
GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- MarssCZ
- Začátečník
-
Re: GeForce GTX Titan X/GTX980Ti - info, recenze, zkušenosti
- MarssCZ
- Začátečník
-
Chci se zeptat. Karta je v zaruce u alza.cz. Da se nejak overit pomoci paragonu z alzaboxu zaruka na daný vyrobek?
- Michal86
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Záruka se dá ověřit přímo na pobočce, budou chtít paragon a kartu, aby si zkontrolovali SN. Sám jsem takhle zjišťoval, když jsem tehdy koupil GTX 970 a byl jsem nemile překvapen, naštěstí karta v záruce byla a pán na pobočce mi vytiskl duplicitní účtenku se záručákem.
- MarssCZ
- Začátečník
-
Ale to pri obchodu doma moc nepomuze. Doma to zjistit nejde?
- racecar
- Středně pokročilý
Ja mam na blocku z alzy zaruku v mesiacoch pri kartach.
"Nepochválím-li se sám, nikdo jiný to za mě neudělá."
- MarssCZ
- Začátečník
-
Ale na zarucaku a na karte nemas stejny cislo ze?
Ja vim, ze czc to ma na fakture pod nejakym jejich kodem a pak to maj v systemu, trapaci.
Ja vim, ze czc to ma na fakture pod nejakym jejich kodem a pak to maj v systemu, trapaci.
- racecar
- Středně pokročilý
Tak som to omrkol a mam aj SN na bloku.
- MarssCZ
- Začátečník
-
Jj karta ma SN na sobe, na fakture a na krabici (alza). Na czc tohle nemaji, nekdy to ma jen vyrobek, jinak to maji v systemu primo..
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Tak Má Asus GTX980TI Strixx právě natáhla bačkory. Během monster hunter benchmarku.
Před tim než natahla bačkory tak šla teplota hodně nahoru (dle zvuku fanů) a slyšel jsem i 3x slabé prasknutí) a pak hard shutdown (PC se komplet vypnul jako by byl zkrat). Nyní už KO, artefakty i v 2D, driver nenajede. Tzn celkem brutus smrt.
Už v minulosti jsem ale měl random overheat (více než Furmark) a to když jsem na ní spustil GW2 v kombinaci s malym Broadwellem s L4, strašně jí to vyloadovalo.
Karta byla na 1450/7800 s odstraněnym power-limitem a fixlym undervoltem na 1,15v.
Jdu vytahnout GTX480 ze sklepa... ta mě nikdy nezklamala.
Před tim než natahla bačkory tak šla teplota hodně nahoru (dle zvuku fanů) a slyšel jsem i 3x slabé prasknutí) a pak hard shutdown (PC se komplet vypnul jako by byl zkrat). Nyní už KO, artefakty i v 2D, driver nenajede. Tzn celkem brutus smrt.
Už v minulosti jsem ale měl random overheat (více než Furmark) a to když jsem na ní spustil GW2 v kombinaci s malym Broadwellem s L4, strašně jí to vyloadovalo.
Karta byla na 1450/7800 s odstraněnym power-limitem a fixlym undervoltem na 1,15v.
Jdu vytahnout GTX480 ze sklepa... ta mě nikdy nezklamala.
- Krteq
- Čestný člen
-
- Hladis
- Moderátor
Jsi ji takhle umucil k smrti ? Predpokladam mosfet to vzdal. A to přitom není nejak blbe chlazena karta a kaskadu ma slusnou. Monster hunter je dost CPU limitovanej bench a nemel by kartu moc mucit. Ten odstranenej powerlimit tomu asi taky nepridal. Doufam ze to mas v zaruce. Ale ja to rikam porad..... GIGABYTE
- racecar
- Středně pokročilý
Kokos a moje nie a nie zhoriet. Chcelo by to dobropis. Asi im ta voda neprospieva.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Mosfetům nic neni, ty maj overkill, vypadá to na GPu nebo paměť, kdyby to byly mosfety tak by to neskončilo artefakty. Fyzicky jsem nic nenašel.
- Hladis
- Moderátor
No rikals ze tam něco zapraskalo, tvrdej shutdown a bylo hotovo. To vypadalo na napajeni a odpal neceho.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Jo, akusticky ano, ale kdyby to, tak už by to nenajelo, bylo by to ve zkratu nebo naopak rozpojenej obvod, nebo ten prdlej mosfet out a zbytek pořád OK (takovejch karet s různými mosfet faily jsem v době minim mánie viděl, hlavně ty Gigabyte Tahiti/hawaii prskavky).
Dle mého názoru to co jsem slyšel šlo z chladiče jak se tepelně roztahovalo to železo (jak řikam musel tam bejt dle fanů velkej nárůst teploty). Ostatně myslim si že právě chladič může za smrt karty, měl výrobní vadu na kterou jsem nadával už když jsem kartu koupil a přepastovával jádro. Je to ten typ co má heatpipe hned na jádro, a u tohodle nejsou v rovině, jedna je více vystouplá než ostatní, takže jedna sedí hned na jádru, druhá má mezi sebou a jádrem tunu pasty, tzn jádro bylo nerovnoměrně chlazené, tzn se nerovnoměrně rozpínalo což urychlilo nástup studeňáku. Tyhle artefakty co mam jsou typickej studeňák mezi GPU a Vram. Opřímně čekal jsem že se to dříve či později stane, čekal jsem ale že to aspoň rok vydrží (do nástupu next-gen high-endu), ale ustála to jen cca 7 měsíců mrcha.
Dle mého názoru to co jsem slyšel šlo z chladiče jak se tepelně roztahovalo to železo (jak řikam musel tam bejt dle fanů velkej nárůst teploty). Ostatně myslim si že právě chladič může za smrt karty, měl výrobní vadu na kterou jsem nadával už když jsem kartu koupil a přepastovával jádro. Je to ten typ co má heatpipe hned na jádro, a u tohodle nejsou v rovině, jedna je více vystouplá než ostatní, takže jedna sedí hned na jádru, druhá má mezi sebou a jádrem tunu pasty, tzn jádro bylo nerovnoměrně chlazené, tzn se nerovnoměrně rozpínalo což urychlilo nástup studeňáku. Tyhle artefakty co mam jsou typickej studeňák mezi GPU a Vram. Opřímně čekal jsem že se to dříve či později stane, čekal jsem ale že to aspoň rok vydrží (do nástupu next-gen high-endu), ale ustála to jen cca 7 měsíců mrcha.
- Hladis
- Moderátor
Hmm, to je dost brzo na studenak. Tam musela byt nejaka skryta vada. I ten narust teploty.......skoda ze jsi to nemonitoroval, protože klidne tam mohlo dojit k nejakymu šoku. Nemyslim ze by krivy heatpipe byly pricinou, pokud ten cip udrzel teploty ok. Ten bench není zadny Furmark a jak jsem psal, je dost CPU limited, takze ten by to nemel nejak mucit. Mno hlavne ze to mas v zaruce.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Njn mohl je udržet ale třeba jen ve středu. GM200 je obrovská a pokud se bude třeba kraj přehřejvat tak teplota středu bude stále OK, senzor tam byl jen jeden. Ale žádné známky nestability nebyly takže extra přehřejvání tam taky bejt nemohlo. Studeňák se může udělat vždy, někdy to trvá den někdy 10 let, je to loterie.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Tak mam novou 980TI z reklamace. Pryč je bohužel můj starej dobrej kus, teď jsem dostal shit kus.
Stará karta dávala kolem 1550Mhz max na vzduchu. Epic win bylo že dala 1460 s undervoltem na jen 1,1v.
Nová karta je ale shit kus. S 1,1v nedá ani 1400, a nakonec jsem se zastavil na 1405Mhz při 1,15v. Max na vzduchu s 1,2v + by bylo kolem 1450 prostě tfuj, to dělat nebudu už takhle je to nehoráznej výtop. Původně to vypadalo na 1445 1,15v, ale ač to bylo stable v náročnejch benchmarcích, pak jsem si chtěl zahrát GW2 a artefakty. Paměti daj 7900 takže takovej průměr. Bleh... už aby tu byla Vega, tohle neplánuju long-term.
Jediné + jsou nišší teploty GPU, protože tenhle chladič je asi OK, tuhle jsem vůbec nerozebíral přišla s pečetí na šroubech a pasta se zdá dobrá tak to necham bejt. Fany jsou ale v enginech co vytahnou hodně power hlučnější kvůli těm 1,15v.
Stará karta dávala kolem 1550Mhz max na vzduchu. Epic win bylo že dala 1460 s undervoltem na jen 1,1v.
Nová karta je ale shit kus. S 1,1v nedá ani 1400, a nakonec jsem se zastavil na 1405Mhz při 1,15v. Max na vzduchu s 1,2v + by bylo kolem 1450 prostě tfuj, to dělat nebudu už takhle je to nehoráznej výtop. Původně to vypadalo na 1445 1,15v, ale ač to bylo stable v náročnejch benchmarcích, pak jsem si chtěl zahrát GW2 a artefakty. Paměti daj 7900 takže takovej průměr. Bleh... už aby tu byla Vega, tohle neplánuju long-term.
Jediné + jsou nišší teploty GPU, protože tenhle chladič je asi OK, tuhle jsem vůbec nerozebíral přišla s pečetí na šroubech a pasta se zdá dobrá tak to necham bejt. Fany jsou ale v enginech co vytahnou hodně power hlučnější kvůli těm 1,15v.
- michalpuk
- Začátečník
-
Jen pro zajimavost jaky mas na ni asic quality? Typuju ne vic jak 70.
Tech 1450 bylo max co ti prosel benchmark, tj ne stable na delsi dobu? Jestli jo tak je to fakt slabe.
Tech 1450 bylo max co ti prosel benchmark, tj ne stable na delsi dobu? Jestli jo tak je to fakt slabe.
Ryzen 9800x3d + Noctua NH-D15S, Asus ROG STRIX X670E-A GAMING WIFI, GIGABYTE GeForce RTX 4090 Windforce, ADATA XPG 48GB KIT DDR5 6000MT/s CL30, Fractal Design Ion 760W platinum, Define R4 window + 5x NF-A14 ULN, Samsung 990 PRO 4TB + Samsung 990 PRO 2TB + Intel 660p 2TB, Creative Sound Blaster Z, LG oled 42 C2
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Asic je 74%. Ta předchozí ale měla obdobně, asic neni vše.