DOC_ZENITH píše: 1. Nízkej nárůst výkonu (3080 neni nástupce 2080, tak to NV marketing prezentoval, protože tam sedí cenově, hardwarově je to ale nástupce 2080TI, neni založená na mainstream čipu ale na osekanym high-endu).
2. Rekordně vysoká spotřeba a skoro žádnej pokrok ve výkon/watt.
3. Málo Vram do budoucna, alespoň u launch modelů. Pomineme li snob-end 3090.
4. Nulovej OC potenciál, vše vyhnané na hranu tak že některé karty byly i nestabilní.
5. Absence Titanu. 3090 je nová "ultra" ala top-end herní grafika, profi features Titanu žádný nenese, teda krom ceny.
1/ Pripada ti ten narust u Ampere vykonu malej ? To co lidi zajima je hlavne vykon/cena a vzhledem k tomu ze to je meritelny je tohle prohlaseni mimo realitu. 99.9% lidi nezajima jak si kdo jaky cip oznaci a kolik trpasliku v nem maka.
2/ Ampere je efektivnejsi, viz. recenze. Poloz si sam otazku, je mozne vubec dlouhodobe pri zachovavani narustu vykonu o vysoka procenta (ktera i vy pozadujete) udrzet spotrebu na uzde ?
3/ Vesteni z koule. 10GB bude pro rozliseni pod 4K dostatecnych a jakou souvislost to ma s uarch jako takovou ?
4/ OC nezajima 99% lidi a OC je dane uz boostem a modely. Ani ja uz OC pro bezny pouziti nedelam, jelikoz karty jsou stejne uz vyhnany boostem na max. a narust vykonu je minimalni.
5/ Tohle nezajima 99.9% lidi a jakou souvislost to ma s uarch jako takovou ?
Napsat kvuli tomuhle ze je Ampere obecne "shit", je hodne zvlastni pristup.
Krteq píše:Holt jsme ta generace která ještě pamatuje velká jádra za $500
Ja si pamatuju rohliky za 20 heleru..........racecar píše: Kto by nepamatal velke jadra za 500.
Promaz OT.