Asus P5E (775, X38 + ICH9R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Lidi , máte desky za XXX tisíc a nemáte čtečku karet nebo flashku ? Bolí to dělat v biosu ? tam je to primitivní, skoro pro blbce, nebolí to, je to hned a nikdy sem neměl problém.Mám v ruce už 5 desku asus.
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

Proto vymysleli více variant jak tam BIOS dostat. Teď až bude nový BIOS zkusím to z flashky přes AZ flash, doufám, že se to nezhroutí. :sad:
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

owoce: nechápu kam jsi se tak rozběhl !! Je přece jedno jak, hlavně že BIOS se nahraje a je jedno odkud. Já mám dobrou zkušenost s Asus Update, proto se nemusím zpovídat jestli mám nebo nemám flasku, nebo jestli to dělám, nebo nedělám z BIOSu. Jak jsem psal, je více variant jak dostat BIOS na desku, proto bych takhle neútočil. Když se ti to dělá dobře z BIOSu, fajn, někomu se to lépe dělá přes Update.
NB: Acer Nitro 17 AN17-41-R8FE Obsidian Black / Telefon: Samsung Galaxy S24+ 12GB/256GB Marble Gray - SPIGEN / Watch: Samsung Galaxy Watch Ultra Šedý Titan
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Lany píše:
dumar píše: Je to tak ...vse v poho..rychle,jednoduche a funkcni. Zbytecne jsem stresoval.Asi opravdu museli delat neco nepatricneho
:) Diky Jackal
No tak já mám opačnou zkušenost. Měl jsem Asus P5N32-E sli plus, nyní mám Asus MAXIMUS a u obou jsem měl problém s flashováním biosu. Po flashy se deskz neprobudily. Nepomohl ani CMOS res. Musel jsem vyndat baterii a dát CMOS res. Pak teprve obě naběhly.

Flashoval jsem na VISTA 32, Q6600 4Gb RAM.
proc neflashujes pres EZ Flash 2?
nemel bys tyto problemy a jeste by ti zustalo nastaveni v BIOSu
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Jackal píše:owoce: nechápu kam jsi se tak rozběhl !! Je přece jedno jak, hlavně že BIOS se nahraje a je jedno odkud. Já mám dobrou zkušenost s Asus Update, proto se nemusím zpovídat jestli mám nebo nemám flasku, nebo jestli to dělám, nebo nedělám z BIOSu. Jak jsem psal, je více variant jak dostat BIOS na desku, proto bych takhle neútočil. Když se ti to dělá dobře z BIOSu, fajn, někomu se to lépe dělá přes Update.
jasny, ja jsem to taky delal pres asus update, ale pres bios je to lepsi a hlavne mensi riziko
owoce to psal z jednoho jasnyho duvodu, aby se tady pak zase nekdo neobjevil a nebrecel, ze pri flashi se mu neco pokazilo
je vim moznosti flashovat, ale jsou rizikovejsi a ,,bezrizikovy,,
proc zustavat u neceho staryho, kdyz je vymysleny novy a lepsi?
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

miskoboss: nastavení BIOSu tu zůstane i po Asus Update, pokud tak zvolíš, ale hned jak bude nový BIOS, tak ho tam nacpu přes EZ Flash 2, když jak tu bylo napsáno, je to tak jednoduché, skoro pro " blbce ". :wink:
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

miskoboss: nic jiného než nový BIOS, flashku (čtečku) a vstoupit do BIOSu, víc nic ? Zkusím jak to bude možné a když se mi to bude líbit, poděkuju za radu. Díky. :-D

Edit: owoce, sorry. :-D
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

Jackal píše:miskoboss: nic jiného než nový BIOS, flashku (čtečku) a vstoupit do BIOSu, víc nic ? Zkusím jak to bude možné a když se mi to bude líbit, poděkuju za radu. Díky. :-D

Edit: owoce, sorry. :-D
fleshka s novym biosem
pri bootu zmacknes ALT+F2
a vyberes kde to mas
enter a ses v klidu :)
Jackal
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Jackal »

miskoboss:
fleshka s novym biosem
pri bootu zmacknes ALT+F2
a vyberes kde to mas
enter a ses v klidu :)
Tak to vypadá opravdu jako pro .... :-D Děkuju. :-D
dumar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dumar »

owoce píše:Lidi , máte desky za XXX tisíc a nemáte čtečku karet nebo flashku ? Bolí to dělat v biosu ? tam je to primitivní, skoro pro blbce, nebolí to, je to hned a nikdy sem neměl problém.Mám v ruce už 5 desku asus.
:D :D :D Mam 4GB flashku i ctecku karet uz nejaky ten patek, ale pres ten Asus update to bylo opravdu za chviku a taky jednoduche :listen: hlavne ze to tam je , ale priste zkusim i ten AZ flash :)
owoce
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od owoce »

Já to ale nemyslel zde - jak tu bylo řečeno, až vám to nějak spadne ... V biosu je menší riziko a příjde mi to i trochu pohodlnější, rovnou pak ponastavuju všecko možný...mě ASUS Update moc nefungoval , použil sem ho jen jednou když sem nahrál blbej bios a nemoh sem se ho za boha zbavit :-D
Apple MacBook Pro Unibody | 2.4 GHz (@2.7 GHz Windows 7) | NViDIA 9400M/9600GT | 4 GB RAM | MyBook 750GB | Apple Numeric Keyboard | Apple Magic Mouse | Razer Copperhead | Razer ExactMat |vDell 2408WFP | Genius 5.1 ve dřevě
Apple iPhone 3G 8GB | Koss Porta/Pro
detrhomer
Nováček
Nováček

Příspěvek od detrhomer »

h4__ píše:
detrhomer píše:...

Do 70°C je to relativně rozumná teplota. Výš to už není na 24/7 používání.

tím myslíš jádro, nebo cpu jako celek?q6600
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Jádra.
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

v cem merite teplotu chipsetu?
ja to nikde nemuzu poradne vycist
mam CPUID hardware monitor, kterej monitoruje vsechny cidla a tam mam teplotu 40°C, pritom na pasivu nelze udrzet ruku!!!
je tam tak 60°C

dik za rady
faugusztin
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od faugusztin »

miskoboss píše:mam CPUID hardware monitor, kterej monitoruje vsechny cidla a tam mam teplotu 40°C, pritom na pasivu nelze udrzet ruku!!!
je tam tak 60°C
A nema to P5E rovnako ako vsetky P5K, kde teplota zakladnej dosky = teplota napatoveho regulatora pamati (zdroj) ? To by aj odpovedalo tvojmu zisteniu, ze chipset je horuci a teploty si v BIOSe pritom nizke.
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

faugusztin píše:
miskoboss píše:mam CPUID hardware monitor, kterej monitoruje vsechny cidla a tam mam teplotu 40°C, pritom na pasivu nelze udrzet ruku!!!
je tam tak 60°C
A nema to P5E rovnako ako vsetky P5K, kde teplota zakladnej dosky = teplota napatoveho regulatora pamati (zdroj) ? To by aj odpovedalo tvojmu zisteniu, ze chipset je horuci a teploty si v BIOSe pritom nizke.
no to ja nevim jak to ma, potrebuju zjistit teplotu chipsetu, tak se ptam jak to zjistujete vy
mimuzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od mimuzik »

Takže si kupuji novou sestavu:

Asus P5E
Corsair Power Supply HX520 520W
Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz KHX6400D2LLK2/2G
Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
Asus EN8800GTS TOP/HTDP/512M, PCI-E

Pojede mi to normálně nebo bude někde chyba ? Podle mně by to mělo být OK ale radši se zeptám Vás, chtěl bych provádět OC ale nevím jestli to má význam s tímto procesorem ?! Poraďte pls, díky :wink:
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

mimuzik píše:Takže si kupuji novou sestavu:

Asus P5E
Corsair Power Supply HX520 520W
Kingston DIMM 2048MB DDR II 800MHz KHX6400D2LLK2/2G
Intel Core2 Duo E8400 3,00GHz 6MB 1333MHz 775pin BOX
Asus EN8800GTS TOP/HTDP/512M, PCI-E

Pojede mi to normálně nebo bude někde chyba ? Podle mně by to mělo být OK ale radši se zeptám Vás, chtěl bych provádět OC ale nevím jestli to má význam s tímto procesorem ?! Poraďte pls, díky :wink:
pojede to
a nenasirej s recma, ze s timto CPU nepujde taktovat 8-)
mimuzik
Nováček
Nováček

Příspěvek od mimuzik »

Já jsem neříkal, že nepůjde ale jestli to má význam ?! Jsem už starší osoba a nikdy jsem neměl potřebu provádět OC takže si to chci zkusit :D
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

mimuzik píše:Já jsem neříkal, že nepůjde ale jestli to má význam ?! Jsem už starší osoba a nikdy jsem neměl potřebu provádět OC takže si to chci zkusit :D
reknu to naopak, na tebou vybrane sestave netaktovat znamena prokuratora :-D

taktovat pujde a velmi pekne, ja jenom doporucim, aby sis o tom neco precetl, na tomto foru je toho napsany dost
nastaveni z biosu se da taky najit, takze hura do OC
Odpovědět

Zpět na „Asus“