HD4850/4870 chlazení

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
wydlosh
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: HD4850/4870 chlazení

Příspěvek od wydlosh »

Drizztcz píše:...
Tak ten log je se vší úctou trochu divnej, jestli to bylo logováno při hraní tak je mi přinejmenším podezřelé, že grafika většinu doby jela na snížených taktech a vytížení GPU bylo většinou 0%. Ale úplná pitomost je, aby ti čidla ukazovala i při 60% otáčkách 15C, to by ti v pokoji muselo mrznout :) Koupí nového casu a pár větráků se zkrátka nemůže snížit teplota ze 100 na 33, osobně bych to tipoval na vadné čidlo, ale věř si čemu chceš :)
traxiiik píše:
wydlosh píše:...
Diky takový malý mrzáci a jak topý.
Ted jsem tam dal malý pasivky teploty jsou v burn kolem 85°C na kolik stupnu bych je mel stahnout ?
85 už je IMHO celkem OK, ale osobně bych na to pro jistotu časem ještě vyrobil nějakej "macatější" pasiv
Naposledy upravil(a) wydlosh dne pon 20. říj 2008, 19:02, celkem upraveno 1 x.
CPU: Core i5-10400F MB: ASRock B460M-ITX/AC GPU: XFX AMD Radeon RX 6600 RAM: Crucial Ballistix Black 16GB (2x8GB) DDR4 3000 HDD: Kingston A2000-500GB PSU: Seasonic CORE GM-500
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Dobře diky za radu ...
Zejtra neco utvořim a postnu to sem.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Ta čidla musí být špatně nakalibrována, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Krteq píše:
Ta čidla musí být špatně nakalibrována, jinak si to nedokážu vysvětlit.
Proč :-) třeba doma netopí a má v baráku 10-15C, tomu bych pak věřil:-)
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

Tak sem se nechal inspirovat Stratosem a zkusím nalepit pasivy ze starejch komplu co máme ve škole pomocí ty teplovodivý pásky od AKASY. Mam vsak par otázek. První je jestli to nemuzu nejak posrat a neco zkratovat vim ze by to nemelo vodit prez tu pasku, ale stejne se ptám. a za druhé jestli by byl nekdo ochoten me na fotce zadní strany ukázat kde by to bylo nejlepsí všude nalepit. Všem děkuji za jakekoliv odpovedi 8-) jo a mam HD 4870 s červeným krytem a accelerem 2x 120mm vetraky a jednu 120 zezadu
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Drizztcz píše:Nevidím důvod, proč by měl kecat? Teďka mi ukazuje teplotu 28C a když šáhnu na kartu, tak vlažná, což by té teplotě odpovídalo.
to je i podle me uplna blbost, tolik bych veril maximalne se slusnym vodnikem, ale jednoslot to takhle nema sanci utahnout, leda ze by ti to jelo na nejakejch ultra nizkejch taktech a i v 3D

//jesus sem si po pul dni neaktualizoval stranku a koukam ze uz to bylo receno :)
phz^
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phz^ »

nemá tady někdo tu zkušenost ? :?:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

drhori píše:Tak sem se nechal inspirovat Stratosem a zkusím nalepit pasivy ze starejch komplu co máme ve škole pomocí ty teplovodivý pásky od AKASY. Mam vsak par otázek. První je jestli to nemuzu nejak posrat a neco zkratovat vim ze by to nemelo vodit prez tu pasku, ale stejne se ptám. a za druhé jestli by byl nekdo ochoten me na fotce zadní strany ukázat kde by to bylo nejlepsí všude nalepit. Všem děkuji za jakekoliv odpovedi 8-) jo a mam HD 4870 s červeným krytem a accelerem 2x 120mm vetraky a jednu 120 zezadu
nalep je hlavne primo z druhe strany nad tema napajecima obvodama. Pak muzes i vedle protoze PCB samo o sobe to teplo rozvadi. Ja tedka zase planuju nalepi jeste lepsi pasivy snad to bude do tydne, pak sem hodim zas naky fotky.
drhori
Nováček
Nováček

Příspěvek od drhori »

dik za odpoved to sem potreboval vedet budu mit nekolik pasivu z můstků (co starý školní PC daj) tak bych to tam nejak oriz a nalepil
Q9400 na 3,5 GHz,deska ASUS Maximus Formula 2, DDR2 Patriot Viper 4GB 1066Mhz, HD 4870 s accelerem + 2*120fans, Case Armor MX + 4 vetraky
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Nevíte jestli je vada cidel, kdyz mi v zátezi hlásí na VRM 120- 150°C?? mám sapphire HD4870 +Accelero S1 + 2x 120mm nexus a na VRM mám thermalright pasivky..

ObrázekObrázek /zátěž: World in conflict

ObrázekObrázek - pasivky i zeshora

ObrázekObrázek - celkový pohled

PS. sry za kvalitu fotek. bylo to focený na rychlo. Pasivky sou samozřejmě i zespoda
Naposledy upravil(a) Nism0 dne stř 22. říj 2008, 22:58, celkem upraveno 1 x.
Bla bla bla, stejně to nikoho nezajímá :D
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Pokud máš pasivky nalepené správně, tak je to vážně zlé. A navíc to je i v klidu. Pasivky od TR sice nejsou největší, ale ty co mám od AC TT jsou taky slabé a mám tak v klidu asi 55-60st. Zkus přelepit pasivky, aby doléhaly na celou plochu čipů. Tyhle pasivky mají širší základnu než mám já a hned vedle VRM čipů jsou další součástky, jenž jsou výš, tak jestli nejsou pasivy na šikmo. Fakt nevím.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

hele nevim, ale jak sem psal, tam to mam velmi podobne - mam tam vysoky PC pasivky na nich nalepeny TR pasivky, ze zadu stary AC pasiv a stejne mi to leze v Crysis ke 125 st. a ve furmarku jeste vys - uz ani nezkousim jak vysoko. Chce to nejspis nejakej tlustej kus plechu a na to nalepit pasivy jeste - nejspis nedokazou mensi pasivy akumulovat dostatek tepla, ja uz z toho taky nevim - sehnal jsem si tedka starsi pasiv z mobo, zkusim to domacim naradim nejak upravit a pak se uvidi, jestli ani to nepomuze, tak uz na to kaslu z vysoka. :angry2: Zatim je to vse stabilni - hlavne me se proste zdalo, ze se mi teploty pri upravach ani nemenily. :wink:
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

Fofrer píše:hele nevim, ale jak sem psal, tam to mam velmi podobne - mam tam vysoky PC pasivky na nich nalepeny TR pasivky, ze zadu stary AC pasiv a stejne mi to leze v Crysis ke 125 st. a ve furmarku jeste vys - uz ani nezkousim jak vysoko. Chce to nejspis nejakej tlustej kus plechu a na to nalepit pasivy jeste - nejspis nedokazou mensi pasivy akumulovat dostatek tepla, ja uz z toho taky nevim - sehnal jsem si tedka starsi pasiv z mobo, zkusim to domacim naradim nejak upravit a pak se uvidi, jestli ani to nepomuze, tak uz na to kaslu z vysoka. :angry2: Zatim je to vse stabilni - hlavne me se proste zdalo, ze se mi teploty pri upravach ani nemenily. :wink:
zkusim originální plech. napíšu.
Nism0
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nism0 »

s orig plechem nepřesáhnu 100°C takže ho tam namontuj
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja planuju pres vikend opet predelat chlazeni, Na napetove cipy udelam pasive 4x vetsi nez original. Mam pripraveny pasive ktery jenom orezu a vyvrtam diry na pridelani :). Pocitam ze kdyz se takhle ofukovana plocha zvedna cca 4x teplota by mohla v zatezi jit dolu tak o 20°C
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Stratos píše:ja planuju pres vikend opet predelat chlazeni, Na napetove cipy udelam pasive 4x vetsi nez original. Mam pripraveny pasive ktery jenom orezu a vyvrtam diry na pridelani :). Pocitam ze kdyz se takhle ofukovana plocha zvedna cca 4x teplota by mohla v zatezi jit dolu tak o 20°C
Tak pak pls udělej fotky. taky plánuji radikálně vyřešit chlazení regulátorů. Můj plán je dát na ně dlouhou měděnou plošku tlustou tak jen 2mm, aby se byli výše než vedle stojící součástky a něj přidělat staré pasivy.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze sem to trosku vylepsil vetsi upravy asi az o vikendu nebo o svatku.

Zatim sem pridal dalsi pasivy a nandal sem NOCTUU s tema vylepsenejma lopatka (vetsi prutok vzduchu)

A teploty LUXUS.

CRYSIS WARHEAD 1920x1200 vse na max
GPU:69°C
VRM 88°C

FAR CRY 2 vse na max
GPU:60°C
VRM:79°C

to sou maximalni dosazene teploty po hodine hrani. Pri stale tichem chodu kdy grafika neni skoro slyset.

Ono koukal sem na ten chladic na VRM a bude to trosku tezsi ho vyrobit nez sem si myslel takze mam stale puvodni. ALe pocitam ze az ho vyrobim klesne teplota WRM o dalsich 10°C minimalne, protoze stavajici original je celkem dost malej tj spoleha se na vetsi prutok vzduchu.

v Klidu kdy mam otacky zcela na minimum cca 200ot/min je teplota na 45°C pro jadro a 60°C pro VRM.

Fotky nahodim o vikendu :)
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sheep-Master »

Zdravím, příští týden mi příde HD4870 tka sme se chtěl zeptat jak moc je hlučný ten základní chladič.Taky určitá výhoda je že fouká teplo ven a tak teplo nezůstává ve skříni.Když tma dám Accelero tak to bude topit do skříně což se mi už tolik nelíbí
C2D E6600@3,4GHz + AC Freezer, GIGABYTE P35 DS3, 2x2GB A-DATA 900Mhz, SAPPHIRE HD4850 750/2200 + Accelero S1, Samsung F3 1TB, SB Audigy 4, Corsair HX520, TT Swing, LG 24" 245WP-BN

Lenovo Thinkpad W500 + SSD Intel 320 120GB + 9 Cell Battery
Fofrer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fofrer »

Sheep-Master píše:Zdravím, příští týden mi příde HD4870 tka sme se chtěl zeptat jak moc je hlučný ten základní chladič.Taky určitá výhoda je že fouká teplo ven a tak teplo nezůstává ve skříni.Když tma dám Accelero tak to bude topit do skříně což se mi už tolik nelíbí
myslim ze to najdes v kazde recenzi :)
Ale jak jsem to videl ja : v iklidu o ni nevis vubec, v zatezi lehke sumeni - ovsem pokud chces mit trosku pretaktovano / lepsi teploty - musis zvysit otacky - do cca 30% ok, pak se hluk stupnuje rychlejc. ;-)
traxiiik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od traxiiik »

Takže sem to chlazení mosfetu na 4870 konečně pořešil.
Stačí to nebo je to ještě moc ?

IDLE :
Obrázek

LOAD: asi po 20min Crysis
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“