PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
sajnym
Nováček
Nováček

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od sajnym »

Tak to vypadá, že si nejspíše pořídím Da-Lite, jistota je jistota.:)

Mám ještě dotaz k majitelům 3LCD projektorů EPSON, konkrétně k čištění. Někde jsem se dočetl, že se doporučuje čistit cca 1x do měsíce stlačeným vzduchem, ale nikde jsem se nedočetl co mám tím vzduchem pročistit. V manuálu je pouze čištění vzduchového filtru přes který se nasává vzduch pro chlazení uvnitř projektoru (je umístěn v zadní části) a to vyjmutím a následném použití vysavače. Asi je to hloupý dotaz, ale je to můj první projektor tak sbírám informace...:)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

procistit musis prachvy filtr, pekne je to videt tady v me recenzi na TW 5000
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/p ... yvaku.html

http://www.ddworld.cz/images/stories/Pr ... _thumb.JPG
zde mas videt ten kryt co kryje ten prachovy filtr ten jenom vyndas a vyfoukas od prachu
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Já používám plátna od firmy PROJECTA a jsem s nimi nad míru spokojen. Měl jsem 6 let manuální roletové a žádné zvlnění-ani trochu. Ted jsem si pořídil to samé, ale na elektrický pohon s dálkovým ovladačem CINELPRO RF ELECTROL 16:9 139 na 240cm

http://www.projectascreens.co.uk/pages/ ... uct_id=210

Koupil jsem ho ve výprodeji firmy AV MEDIA Praha za 4800 kč na aukru. Původní cena 28000kč

Každou chvíli na aukru prodává firma AVMEDIA nějaká plátna
mrkněte:
http://aukro.cz/show_user_auctions.php?uid=12762189
pavel222
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel222 »

nemáte majitelé epsonu 3200 také takový úzoučký zelený proužek uplně na kraji po levé šířce obrazu? ve tmavých scénách to vidět není, jen když jsou světlé..
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

pavel222 píše:nemáte majitelé epsonu 3200 také takový úzoučký zelený proužek uplně na kraji po levé šířce obrazu? ve tmavých scénách to vidět není, jen když jsou světlé..
nemam.
R.I.P. Rest In Pain
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

taky nic takoveho nemam jak je to zhruba tlusty prouzek? muzes to dyztak vyfotit
Majklus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklus »

Našel jsem pěkné fórum o projektorech a plátnech http://www.avforums.com/forums/projectors/ .

Při jeho pročítání jsem narazil na další případ problémů se zvlněním plátna Da-lite. Zdá se, že moje plátno nebylo ještě z nejhorších, protože tohle zbrusu nové Da-lite Hi Power vypadá spíš jako záclona :D http://www.avforums.com/forums/projecto ... -pics.html .

Vypadá to, že výstupní kontrola jim v poslední době moc nefunguje, protože vypustit něco takového z továrny je ... :evil:
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

celkem krutost fakt divny ze uz mi rukama prosly platna 2 a vsechno OK. Asi proste uz taky musej nekde setrit aby byly konkurencni, prece jenom ceny platen v poslednich letech dost spadly
Majklus
Nováček
Nováček

Příspěvek od Majklus »

Jasně, šetřit můžou, ale tohle šetření není zrovna na šťastném místě. Pro mě osobně je u značkového výrobce podstatné:
1. promyšlený návrh a konstrukce výrobku
2. použití kvalitních materiálů
3. kvalitní výroba a pečlivá výstupní kontrola
To jsou věci, které dělí kvalitní výrobky od těch levných z Číny.

Může se stát, že zboží má skrytou vadu, která se projeví jen v určité situaci a dá se těžko zjistit. V mém případě i u toho odkazu výše je ale vada zcela jasná a viditelná na první pohled. Při výrobě to odflákli a výstupní kontrola to nezachytila. To by se značkovému výrobci stávat nemělo, jinak se od levných čínských výrobců přestane lišit a přijde o zákazníky.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak kazdej vyrobce ma % vyrobku ktere jsou od vyroby vadne, pokud 3 zakaznici ze 100 dostanou nekvalitni zvlnene platno je to naprosto bezny. Tomuhle se proste dneska firmy nevyhnou at se snazej sebevic, je to proste vyjde levnejc ti to pak vymenit za jiny kus nez sprisnit vystupni kontrolu a tim i zpomalit a prodarazit vyrobu a tim by pak museli cenu posunout zas vejs. Pokud je reklamovost pod 5-8% je to celkem v pohode, ostatni firmy na tom nejsou lip ver mi :).
pavel222
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel222 »

jak se dá nejlépe zkalibrovat projektor? aby byli na správné hodnotě jas, barevná hodnota atd?? jak film vypadal přesně v kině si už opravdu nepamatuju :-D nejlépe kdyby bylo na netu nějaké krátké video a u toho obrázek jak to má vypadat. Myslím tím například obličej který je z jedné strany nasvícen třeba od okna takže druhá strana obličeje by byla tmavá a ted jde o správné nastavení jasu jak hodně má být ta druhá půlka obličeje ještě vidět atd.. ale samozřejmě to není jen obličej ale od toho se odvíjí všechny scény.. a pak správná barevná hodnota-více do zelena, více do modra atd atd.. Samozřejmě ten obrázek na netu správně nastavené scény jako ukázka by samozřejmě platilo, že mám doma dobře zkalibrovaný monitor :-D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

nejlepsi je si nechat projektor zkalibrovat optickou sondou. Skus firmu Complex mam dojem ze to delaji.
pavel222
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel222 »

já myslel jako doma jestli to jde - tedy spíš přesněji jak to mohu nejlépe udělat sám doma ?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud s tim nemas zkusenosti tak to doma sam radsi ani nedelej, udelas vic skody nez uzitku, jaky mas konkretni model projektoru?
pavel222
Nováček
Nováček

Příspěvek od pavel222 »

epson 3200. ale já nemyslím jako kalibraci někde uvnitř projektoru či tak něco. já myslím jako normální nastavení jasu, kontrastu, barevné hodnoty atd.. čili věci které se nastavují v menu. Tak jak to nejlépe nastavit aby ten promítaný film byl co nejvíce tomu jak byl natočen..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

podle me nic kalibrovat nemusis, epsony jsou uz tak dobre nastaveny ze si jenom nastavis profil Tmave Kino a vsechno mas v tomto profilu nastaveno.
naar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od naar »

kazdy oko jiny nastav si jak to vyhovuje tobe a ser na to jak rika stratos rezim kino rezim eco a pak uz jen doladit aby se to tobe libilo pravdepodobne se od nastaveni tovarniho moc neposunes..
R.I.P. Rest In Pain
Unleashed83
Nováček
Nováček

Příspěvek od Unleashed83 »

zdravím,chci se zeptat jaký formát plátna koupit,chystam se kupovat Epson EH-TW3200 a nevím zda koupit plátno s poměrem stran 16:9,4:3 nebo 1:1,rozlišení má 1920x1080 což odpovídá 16:9 ,ale jak jsem si všiml, tak třeba Stratos ma 1:1 ,tak nevim,díky za radu :)
Projektor:Epson EH-TW3200
Plátno:Elite Screens elektrické motorové, 84"(16:9) 104,6x185,9cm
Receiver:Pioneer VSX-520-K
Repro:MAGNAT Monitor Supreme set 1000
PC:Core i5 2500K 3,30GHz-4,5GHz,Gigabyte HD6970,DIMM DDR3 8GB 1333 DC KIT
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja mam 1:1 protoze bylo ve svy dobe levnejsi nez 16:9 a muzu si aspon platno dat jak chci nizko i obraz si muzu nastavovat niz nebo vys podle svych potreb, v tomhle se mi zda 1:1 mnohem univerzalnejsi.
mavegun
Nováček
Nováček

Příspěvek od mavegun »

Dneska jsou dostupná plátna 16:9 s širokým černým horním okrajem, takže si můžeš taky obraz posunout jak chceš. A obraz je ohraničený a pak vše vypadá daleko kontrastněji. Z vlastní zkušennosti mohu posoudit a je to fakt rozdíl. Dříve jsem také používal plátno 1:1 a nebylo to ono.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“