The Witcher 2: Assassins of Kings - o hře jako takové

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: The Witcher 2: Assassins of Kings - o hře jako takové

Příspěvek od MichiGen »

Krasna prva kapitola dohrana a teraz som zacal druhu ktora mi svojim zaciatkom vyrazila dych. Tiez aj narocnost hry na hardware sa na zaciatku druhej kapitoly este zvysila, nielen pri velkej bitke ale i pri beznej prechadzke po kempe.

Fakt si nedokazem predstavit aky zazrak by CD Projekt RED musel spravit aby toto bezalo plynule na zastaralych konzolach s 5 rocnym hardwarom :lol: , som zvedavy no. Tie naroky su vazne velmi vysoke, i ked doteraz som nenarazil na hru ktora by aj na low detailoch vyzerala tak dobre. Niektore hry vyzeraju naprd dokial niesu nastavene naplno, ale Zaklinac 2 ma vizual naozaj paradne nastavitelny.

Zaklinac 2 je asi prva hra ktoru na sucasnej zostave musim hrat takmer na minimalne detaily. Najvacsou brzdou je asi CPU, ale chcelo by to upgradnut asi aj grafiku. Teraz hru uz takto dohram, ale ked bude novy hardware urcite ju rozohram zas a nie len raz :)
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Na konzolích to rozjedou v poho...daj tam rozlišení 1024*644, low detaily, 30fps omezení a přidaj víc loading screenů, a pojede to.

Samozřejmě to proti PC verzi na ultra nebude za nic stát, ale tak to jádro (perfektní hra s kick ass příběhem) tam furt bude.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
xtron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od xtron »

dá se ve hře měnit obtížnost? nikde jsem to v menu nenašel. mrzí mě že není dabing klidně bych si za něj připlatil
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Dá, a klidně uprostřed hry. Je to v menu.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Ja hram na hard, ale som len na zaciatku. Ak to zacne moc prudit, skocim o krok dole s obtiaznostou.

Btw., rozumie niekto systemu obchodovania a inventaru? Nejako mam pocit, ze toto voci W1 zdegradovali. Scrollovaci vypis je menej prehladny, nez plocha zaplnena ikonkami, navyse v pripade ingediencii aj rovno oznacenych podla toho, co obsahuju. Navyse je pomaly. A kym mi recept kvoli autoscrollu vypise, co za prisady potrebujem, zacinaju mi sediviet vlasy.
Navyse naozaj zaujimave eliksiry maju snad vzdy az prilisnu negativnu vazbu na zivot a zdravie, co mi pripada byt prastene. Eliksiry predsa zaklinac berie na este vacsie posilnenie schopnosti, ale ked (vymyslim si) si o trochu posilnim znamenia a zaplatim za to 20% regeneraciou zdravia a 30% zdravia samotneho ... mozem na pouzivanie meca skoro zabudnut. Tak len dufam, ze tomu pridem na chut.
Ukazuje hra vobec, ktore knihy som uz cital - tak ako v 1-ke? A musim mat precitanu knihu tak, aby som mohol ziskavat prisady zo zabitych potvor? Nejako sa mi zda, ze hra nie je az tak zdokumentovana, ako -1ka.

Na kazdy pad - rozumiete obchodu? Este pochopim ten obrovsky nepomer medzi predajnou a kupnou cenou, ale aky zmysel maju recepty na nejaku upravenu kozu za 300 orenov, na ktorej vyrobu potrebujem suroviny za 100 orenov (ak ich nenajdem) a poplatok remeselnikovi k tomu, ked samotny kus tejto koze stoji 30 orenov?

Sorry, prebil som sa cez Iorwetha od lode k tomu pristavisku a ... no, zazivam klasicky pocit stratenia sa.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

UI je slabší než v jedničce, ikdyž jsem s tím žádnej větší problém neměl. Na to scrollování už je mod:

http://www.gog.com/en/forum/the_witcher ... st_of_mods

kadet
Nováček
Nováček

Příspěvek od kadet »

Hru jsem dohrál, ale stále mi vrtá hlavou, jestli je ve hře tato lokace:

Obrázek

Procházel jsem tu hru celkem poctivě a tak mě zaráží, že to tam nikde není. Možná to závisí na rozhodnutí v nějaké kapitole... Setkal se s touto lokací někdo?
PC: Cpu: Intel Core 2 Duo E7200@3,42Ghz, Chladič: Arctic-cool. Freezer 7 Pro MB: Asus P5Q-Pro,Gpu: Gigabyte HD4870 512Mb, Ram:DDR2 A-data Extreme Edition 800+ 4Gb (2x2Gb), Hdd: Samsung F1 640Gb Mechanika: LG GH20LS15 Lightscribe PSU:Fortron 650W ATX OS: Vista 64bit / Linux Ubuntu
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Vždyť to je ten hrad v prologu :-D

Akorát je to screen z nějaký bety, tak to možná vypadá jinak, resp. je to ve dne.

kadet
Nováček
Nováček

Příspěvek od kadet »

Tak díky, já jsem se díval i z bonusovýho dvd na prison break trailer a tam si zaklínač normálně pochoduje pod hradem :D Tak je pravda, že to bylo asi nejspíš z nějaké bety...
PC: Cpu: Intel Core 2 Duo E7200@3,42Ghz, Chladič: Arctic-cool. Freezer 7 Pro MB: Asus P5Q-Pro,Gpu: Gigabyte HD4870 512Mb, Ram:DDR2 A-data Extreme Edition 800+ 4Gb (2x2Gb), Hdd: Samsung F1 640Gb Mechanika: LG GH20LS15 Lightscribe PSU:Fortron 650W ATX OS: Vista 64bit / Linux Ubuntu
nikkec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nikkec »

prosim muze mi nekdo poradit ? jsem ted ve vargenu v tom trpaslicim meste a mam za ukol najit symbol smrti v katakombach no prsoel jsem je uplne cele ..jedine dvere ktere mi nejdou otevrit jsou ty posledni najdu tam ten symbol nebo jak mam pokracovat ??
CPU:Intel Core i7-2600K@4.5Ghz + Cooler Master V6GT , GK:MSI GTX 580 LIGHTNING , MB:ASUS P8P67 EVO , RAM:Kingston HyperX XMP Genesis 8GB 1600Mhz cl8 , PSU:Corsair Professional Gold AX750 750W , HDD:Samsung SpinPoint F3 , ext HDD:WD My Passport Essential SE 750GB USB 3.0 , CASE:Cooler Master HAF 922 W, Monitor:27" iiyama ProLite B2712HDS
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Jak se vám povedlo zabít tu mrchu na konci ve věži když hrajete s Iowerthem? Když jsem hrál s Roachem tak ta scéna byla postavená jinak a dalo se to v pohodě na první pokus. Ale teď nezabírá ani Yrden, ani úskoky... :(
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Tryton
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tryton »

nikkec píše:prosim muze mi nekdo poradit ? jsem ted ve vargenu v tom trpaslicim meste a mam za ukol najit symbol smrti v katakombach no prsoel jsem je uplne cele ..jedine dvere ktere mi nejdou otevrit jsou ty posledni najdu tam ten symbol nebo jak mam pokracovat ??
Vedle v uličce je mrtvola a ta má u sebe klíč, tím to pošteluješ.
Monitor Samsung Odyssey G8 Oled 4K@240 Hz Case: LianLi o11 Dynamic Evo White + White Mesh Kit + 3x EKWB X360M White + 12x LianLi P28 White PSU: Seasonic Prime PX-1600w + CableMod PRO White Board: ROG x670e Crosshair Hero CPU: 9800X3D@5.53 GHz OC + EKWB Momentum2 Monoblock RAM: 32 GB TridenZ5 RGB 6000Mhz 28-36-36-28-1T + EKWB Monarch Module Nickel + EKWB Monarch X4 NVMe: Raid0 2x 2TB Samsung 990 Pro + 2x 1TB Samsung 970 Evo Plus GK: MSI RTX4090 SuprimX 3Ghz/23Ghz + EKWB Quantum Vector2 Fittings: EKWB Torque STC 16/10 Adapters: EKWB Classic Angled Feed: EKWB CryoFuel Clear Tubing: Primochill PrimoFlex Advanced LRT White Pump: EKWB Kinetic D5 Plexi Internal IPS : EKWB Quantum Lumen 7˝ Flow Meter: Freeze Mod Silver External:2xEK_D5dual+2xMora360Pro+18xNF-P12redux+EK_D5_xRes+35cm tube+NexXxosNovaUT60_1080+9xNF-P12+EK_XE240+4xNF-A12x25_CH
Tryton
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tryton »

MichiGen píše:Krasna prva kapitola dohrana a teraz som zacal druhu ktora mi svojim zaciatkom vyrazila dych. Tiez aj narocnost hry na hardware sa na zaciatku druhej kapitoly este zvysila, nielen pri velkej bitke ale i pri beznej prechadzke po kempe.

Fakt si nedokazem predstavit aky zazrak by CD Projekt RED musel spravit aby toto bezalo plynule na zastaralych konzolach s 5 rocnym hardwarom :lol: , som zvedavy no. Tie naroky su vazne velmi vysoke, i ked doteraz som nenarazil na hru ktora by aj na low detailoch vyzerala tak dobre. Niektore hry vyzeraju naprd dokial niesu nastavene naplno, ale Zaklinac 2 ma vizual naozaj paradne nastavitelny.

Zaklinac 2 je asi prva hra ktoru na sucasnej zostave musim hrat takmer na minimalne detaily. Najvacsou brzdou je asi CPU, ale chcelo by to upgradnut asi aj grafiku. Teraz hru uz takto dohram, ale ked bude novy hardware urcite ju rozohram zas a nie len raz :)
Počkej na třetí a na centrum toho rozbořeného elfského města, tam je to teprve hc na hardware ;-) .
Monitor Samsung Odyssey G8 Oled 4K@240 Hz Case: LianLi o11 Dynamic Evo White + White Mesh Kit + 3x EKWB X360M White + 12x LianLi P28 White PSU: Seasonic Prime PX-1600w + CableMod PRO White Board: ROG x670e Crosshair Hero CPU: 9800X3D@5.53 GHz OC + EKWB Momentum2 Monoblock RAM: 32 GB TridenZ5 RGB 6000Mhz 28-36-36-28-1T + EKWB Monarch Module Nickel + EKWB Monarch X4 NVMe: Raid0 2x 2TB Samsung 990 Pro + 2x 1TB Samsung 970 Evo Plus GK: MSI RTX4090 SuprimX 3Ghz/23Ghz + EKWB Quantum Vector2 Fittings: EKWB Torque STC 16/10 Adapters: EKWB Classic Angled Feed: EKWB CryoFuel Clear Tubing: Primochill PrimoFlex Advanced LRT White Pump: EKWB Kinetic D5 Plexi Internal IPS : EKWB Quantum Lumen 7˝ Flow Meter: Freeze Mod Silver External:2xEK_D5dual+2xMora360Pro+18xNF-P12redux+EK_D5_xRes+35cm tube+NexXxosNovaUT60_1080+9xNF-P12+EK_XE240+4xNF-A12x25_CH
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Tak to asi nemá cenu hrát na mém HW :lol:
nikkec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nikkec »

Tryton píše:
nikkec píše:prosim muze mi nekdo poradit ? jsem ted ve vargenu v tom trpaslicim meste a mam za ukol najit symbol smrti v katakombach no prsoel jsem je uplne cele ..jedine dvere ktere mi nejdou otevrit jsou ty posledni najdu tam ten symbol nebo jak mam pokracovat ??
Vedle v uličce je mrtvola a ta má u sebe klíč, tím to pošteluješ.
byl jsem ve vsech ulickach a nikoho nenasel...jednu mrtvolu jsem nasel ale u nej zadny klic nebyl ..jednou jsem ho uz vybral ale ted uz v nem nic neni
CPU:Intel Core i7-2600K@4.5Ghz + Cooler Master V6GT , GK:MSI GTX 580 LIGHTNING , MB:ASUS P8P67 EVO , RAM:Kingston HyperX XMP Genesis 8GB 1600Mhz cl8 , PSU:Corsair Professional Gold AX750 750W , HDD:Samsung SpinPoint F3 , ext HDD:WD My Passport Essential SE 750GB USB 3.0 , CASE:Cooler Master HAF 922 W, Monitor:27" iiyama ProLite B2712HDS
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já tam potkal wraitha s níž jsem si pokecal, přemluvil ho že jsem jeden z jeho starýho týmu..on mi pak dal tu standardu.

nikkec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nikkec »

ja ty potrebne veci jako je to kopi atd jsem vyhral s tim trpaslikem v kostkach..ale jeste mi prave chybi symbol smrti coz je ta seda korouhev nebo co to je :D
mungo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mungo »

Zvedava otazka: Su nejako diskriminovane doplnkove zbrane tak, ako to bolo v prvom diele? Alebo je uplne jedno, ci pouzivam mec ci alternativnu zbran?
Pytam sa preto, ze som najprv behal zo sudlicou a potom s krompacom, pretoze mali najvyssie statistiky. Len Geralt mastiaci banditov po hlave krompacom je taky "nestylovy" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

P.S. Ako uzitocne su vrhacie zbrane?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já jsem nikdy jinou zbraň než meč nepoužil, tedy kromě dýk. Ty jsou docela dobrý.

nikkec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od nikkec »

ja sem stale zaseknuty pri tom ukolu kdy mam sehnat ty simboly kktske :D...nemuzu se ani dostat zpet do mesta nikde tam neni ta mlha ..chjo XD co maaaam delat !!!

napadlo me vyjit z katakomb a jit jinam ...sel jsem a narazil na stary kamenolom kde je plno harpii a kdyz jdu cestou dolu tam kde maji ty svoje hnizda tak pomoci medailonu se mi oznacujou nejake sutry a le nejde s nema nic provest..uplne dole jsou nejake dvere kde je taky potreba klic ja uz fakt nvm pls poradte nekdo kdo jste to projel
Naposledy upravil(a) nikkec dne čtv 26. kvě 2011, 17:05, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“