Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací
Moderátor: Loki5567
- hunterak
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Hláška při instalaci. Prosím rychlou odpoved
Dobrý den lidi pri instalaci W7 Home Premium na muj novy NTB Lenovo z570 mi pri vyberu disku hodi tuhle hlasku a nemuzu dal pokracovat víte jak to zmenit?
System Windows nelze nainstalovat na tento disk. Vybrany disk ma tabulku oddilu MBR, V systemech EFI lze systeam Windows instalovat pouze na disky GPT.
System Windows nelze nainstalovat na tento disk. Vybrany disk ma tabulku oddilu MBR, V systemech EFI lze systeam Windows instalovat pouze na disky GPT.
- eLzyx
- Mírně pokročilý

Re: Hláška při instalaci. Prosím rychlou odpoved
Nejdříve bych flashnul BIOS na poslední verzi páč jedna z oprav je "Fixed the hang up issue when installing non-OEM version Windows 7 Operation system."
http://consumersupport.lenovo.com/ot/en ... _5042.html
Po flashi BIOSu bych zkusil instalaci WIN, tak jak jsi to zkoušel. A pokud by to nešlo, tak bych zkusil tento postup:
1.Vlez přes F2 do BIOSu, nastav jako primární bootovací zařízení ATAPI CD, nastavení ulož
2.během inicializace vlož instalační DVD do mechaniky
3.vypni notebook (držením power tlačítka 4s)
4.zapni notebook
5.Stiskni F2 pro vstup do BIOSu
6.Opusť BIOS bez ukládání nastavení
7.Měla by naběhnout instalace WIN bez detekce EFI
8.Pokud ti to instalator povolí, pokračuj. Pokud ne, smázni v tom instalatoru disk, vytvoř novou partišnu (bude MBR) a pokračuj v instalaci.
9.Dej vědět jestli to zabralo.
A když nepůjde ani tohle, tak si stáhni nějakej liveCD disk manager a disk si s ním převeď na GPT. A nebo disk vyšroubuj, připoj do stolního PC a tam jej přeformátuj na GPT.
(já se s jedním novým Lenovem taky slušně mordoval, nakonec se to povedlo tímto způsobem)
http://consumersupport.lenovo.com/ot/en ... _5042.html
Po flashi BIOSu bych zkusil instalaci WIN, tak jak jsi to zkoušel. A pokud by to nešlo, tak bych zkusil tento postup:
1.Vlez přes F2 do BIOSu, nastav jako primární bootovací zařízení ATAPI CD, nastavení ulož
2.během inicializace vlož instalační DVD do mechaniky
3.vypni notebook (držením power tlačítka 4s)
4.zapni notebook
5.Stiskni F2 pro vstup do BIOSu
6.Opusť BIOS bez ukládání nastavení
7.Měla by naběhnout instalace WIN bez detekce EFI
8.Pokud ti to instalator povolí, pokračuj. Pokud ne, smázni v tom instalatoru disk, vytvoř novou partišnu (bude MBR) a pokračuj v instalaci.
9.Dej vědět jestli to zabralo.
A když nepůjde ani tohle, tak si stáhni nějakej liveCD disk manager a disk si s ním převeď na GPT. A nebo disk vyšroubuj, připoj do stolního PC a tam jej přeformátuj na GPT.
(já se s jedním novým Lenovem taky slušně mordoval, nakonec se to povedlo tímto způsobem)
Ryzen R5 3600, Asus ROG Strix X570-F, 32GB DDR4@3600MHZ, Crucial M550 256GB, 300GB VelociRaptor, RX580, Asus Xonar DX, SilverStone Raven II
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
Dell 5491 6C/12T Core i7-8850H, MX130 ve 14"/1,5kg; veterán: OQO 01+
- Edmund
- Nováček

-
problém s nainstalovaným win7
Ahoj potřeboval bych poradit, koupil jsem nový notebook Lenovo ThinkPad Edge E530 bez OS a když jsem do něj chtěl nainstaloval win7 ultimate 32bit, tak instalace proběhla bez problémů, ale po dokončení instalace se notebook restartoval. Naběhla úvodní obrazovka Lenovo a po cca. 5s zčernala a restartuje se pořád dokola. Po vypnutí a opětovném zapnutí to dělá stále dokola. Windows jsem už několikrát přinistaloval, ale pořád to samé.
- bandolier.wz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Win 7 - vše kolem instalace + problemy s instalací
to Edmund:
musis pouzit ORIGINÁLNÍ (MSDN) win7 s SP1
musis pouzit ORIGINÁLNÍ (MSDN) win7 s SP1
- lopy
- Nováček

-
Ahoj,
koupil jsem si ntb Lenovo e530 bez OS. Když vložím do mechaniky instalační dvd na win 7, na ntb se neustále zobrazuje boot menu, když vyberu mechaniku, objeví se znovu a znovu. Zkoušel jsem několik různých verzí, i instalovat přes flashku a nic. Poradí někdo? Díky
koupil jsem si ntb Lenovo e530 bez OS. Když vložím do mechaniky instalační dvd na win 7, na ntb se neustále zobrazuje boot menu, když vyberu mechaniku, objeví se znovu a znovu. Zkoušel jsem několik různých verzí, i instalovat přes flashku a nic. Poradí někdo? Díky
- Majky17
- Nováček

-
Mam taky isty problem ako Edmund ale moze to restartovanie a nenabehnutie windowsu po nainstalovani byt sposobene aj tym ze som predtym mal linux alebo je to cisto problem originality softveru ?
- bandolier.wz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
pouzil jsi ORIGINÁLNÍ (MSDN) win7 s SP1 nebo předaktivované win7 ?Majky17 píše:Mam taky isty problem ako Edmund ale moze to restartovanie a nenabehnutie windowsu po nainstalovani byt sposobene aj tym ze som predtym mal linux alebo je to cisto problem originality softveru ?
- Majky17
- Nováček

-
Noo je to predaktivovana kopia windows 7 ultimate 64bit cize neoriginalna. Napadlo ma ze ci to nebude nejakym nastavenim v BIOSE kedze mam notebook ale tak to je asi jasne ze tam bude samozrejme treba originalny windows. Je to tak ?
- bandolier.wz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ano, předaktivované tam nenacpeš 
- Tygr999
- Nováček

-
Nejde mi nainstalovat Windows 7 :(
Zdravím, před pár dny jsem koupil nové pc a nechal jsem si ho poskládat od CZC. Na pc jsem zkoušel instalovat Windows 7 a nešlo to
BIOS jsem myslím nastavil správně a když vložím dvd s win 7 do mechaniky, píše mi to něco takového: Missing system ... Už jsem zkoušel instalovat i Ubuntu, vyběhlo mi menu a dal jsem start and instal ... objevil se obrázek ubuntu a načítalo se to asi 4 minuty a pak to házelo errory. Nevíte co s tím ??? Nedostal jsem vadné PC ??? Jen tak pro informaci, mám zákl. desku MSI Z77A-G43.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejde mi nainstalovat Windows 7 :(
Mas spravne nastavenou bootovaci jednotku? Mozna ze disk je vadny.
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- CZDaywalker
- Středně pokročilý

-
Missing system znamena, ze na lokalnim zdroji dat neni nainstalovany zadny system.
Zkoušel jsi změnit v BIOSu boot options, tak, aby první volba byla DVD?
Zkoušel jsi změnit v BIOSu boot options, tak, aby první volba byla DVD?
- Tygr999
- Nováček

-
CZDaywalker: jj vybral jsem jako první možnost CD/DVD
tmaven: možná jo, beztak mi to v czc složili z nějakých vadných dílů, proto mi to asi přišlo za 8 dní od objednání.
tmaven: možná jo, beztak mi to v czc složili z nějakých vadných dílů, proto mi to asi přišlo za 8 dní od objednání.
- tmaven
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Slozili ti to z toho co sis objednal.. Vsechno je jen spotrebni zbozi tak se to mohlo pokazit, nemluve o zachazeni dopravcu k balikum..
ASUS ROG STRIX B550-I GAMING ~ AMD Ryzen 7 5800X3D ~ GeForce RTX™ 3070 Ti GAMING OC 8G ~ G.SKill Trident Z RGB 32GB (2x16GB) DDR4 3600 CL17 ~ Corsair SF750W ~ Samsung 980 PRO 1TB ~ Cooler Master MasterBox NR200P ~ Scythe Fuma 2 ~ Dell S2721DGF + BenQ XL2411Z + Samsung 2233RZ ~ www.flyingbbq.cz - Blog o BBQ!
- Fousliezek
- Nováček

-
Ahoj, už jste někdo vyřešili ten problém s problikáváním a nemožnosotí nainstalovat systém? A že by měl jít je aktivovaná verze... Vždyť nějde ani XP ani Ubuntu ani další. Při všech to háže chyby.
Děkuji za odpovědi.
Děkuji za odpovědi.
- Hyby
- Začátečník

-
Re: Instalace Windows 7 - problém s cd/dvd ovladači
Zdravim, mám totožný problém. Zkoušel jsem stáhnout jiný ISO, vypálit to znova, nic nepomáhá. A to upozorňuju, že na všech předchozích PC to fungovalo bez problému (víc jak 10 instalací). Díky za pomocCZDaywalker píše:Podobný problém byl již řešen v několika fórech.kenny456 píše:Zdravim, mám problém s instalací Windows 7. Při instalaci po výběru jazyka napíše: "Chybí požadovaný ovladač zařízení jednotky CD/DVD. Pokud používáte disketovou jednotku, jednotku CD, DVD, nebo USB Flash ovldače, vložte ji nyní." Instaloval jsem z originálního media Win 7 Home Prem. Zkusil jsem stáhnout nový image, ale beze změny. Vyzkoušeno se 2 dvdrom a na 2 HDD, pořád stejné.
Sestava PC:
MSI K9N NEO-F V3
AMD Athlon 64 X2 5400+ EE BOX
ASUS EN9800GT HB/HTDI 512MB DDR3
Kingston HyperX Genesis 4GB (kit 2x 2GB) 800MHz
LG GH22NS30 SecurDisc bílá OEM
Prosím přesuňte toto téma do sekce Win7. Nevsiml jsem si, že je to rozdělené. Děkuji.
Zkusit z toho DVD to nainstalovat jinde, popř si zkusit sehnat jinou instalačku Win7.
Až to budeš mít odzkoušené, dej vědět.
- padlo
- Nováček

-
Zdravím, mám problém s instalací Win 7 home premium na NB Lenovo U165. Potřebuju kvůli upgradu ram přemáznout 32b verzi na 64b. Image je čistej originál, bootuju z flashky. Odzkoušená na jiným pc, je ok. Partišny jsou všechny smázlý, před koncí instalace se objeví: "Instalační program systému Windows nemůže nakonfigurovat systém Windows pro fungování s hardwarem tohoto počítače" a končim, pak už se to jenom resetuje dokola. Nastavení AHCI/native IDE na to nemá vliv, dělá to furt. Už jsem vyzkoušel všechno a pořád to nejede. Nějakej tip co ještě zkusit? Díky
- bandolier.wz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
předaktivované w7 tam nenacpeš...
musis pouzit origo w7 s sp1 a aktivovat dodatečně
- padlo
- Nováček

-
To je na mě? Mám originál z MSDN se SP1, ne nějakej předaktivovanej shit.bandolier.wz píše:předaktivované w7 tam nenacpeš...
- bandolier.wz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
TO JE DIVNÝ, TOTO DELAJI POUZE PREDAKTIVOVANE NEBO BEZ SP1, ZKUS TEDY
http://www.youtube.com/watch?v=j4KBjT-X ... e=youtu.be
p.s. jsi si jisty, ze instalacka neobsahuje ani Složku "$oem$" ?
napiš mi sz , poslu ti link na origo w7 , se kterymi nikdy nebyl problém.
http://www.youtube.com/watch?v=j4KBjT-X ... e=youtu.be
p.s. jsi si jisty, ze instalacka neobsahuje ani Složku "$oem$" ?
napiš mi sz , poslu ti link na origo w7 , se kterymi nikdy nebyl problém.