Obecná Diskuze

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 8 a 8.1.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
supfor
Začátečník
Začátečník

Re: Obecná Diskuze

Příspěvek od supfor »

Jestli je to OK tak konec a děkuji všem za vyjádření!
W10pro64,case Midi ThermWingRS101,zdroj Seasonic S12/II 500W, mb Asus P8Z77-V Deluxe,cpu i5-3570K(3.4-4.2GHz),ram DDR3 DCH 4x4GB CorsairVeng.LP CML8GX3M2A1600MHzC9,gk GTX 1070 Gainward GS,disky SSD CrucCT250MX200(syst.),SSD CrucM4-CT256M4(hry),HDD Seag3250410AS 250GB(data) +2x extHDD(0.5+1TB),mon Eizo EV2436W, tisk Canon iP7250,kláv MicrDigMed.3000,myš Roccat KonePureOpt.,repro BoseCompTM2 III.
Trady
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trady »

CPU: i5-3570K@4,2Ghz (4,4ghz max air) | CPUcooler: GELID Tranquillo rev.2 | MB: Gigabyte Z77X-D3H (rev 1.1) | GPU: Gigabyte GTX 660 OC| RAM: DDR3 Kingston HyperX PnP 2x4Gb@1600Mhz CL9| HDD: SATA 6Gb/s WD Caviar Blue 1TB| SSD: Crucial M4-128Gb | CASE: Fractal Design Define R4 - Black Pearl | PSU: Seasonic S12II-520 | SYSTEM: Windows 10 Profesional
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CyberDeath »

Hezky, super bod pro microsoft ... mame tlacitko start ... a pak nasleduje let klavesnice pres celou mistnost pote co naskoci opet ten zk*rveny metro start !

A jako bonus nebude mozny ani upgrade na finalni verzi (prijdes o vse ve WinAPI).

No nic ... mint cinamon 15 vypada velmi dobre.
AMD Ryzen 9 7945HX, Minisforum BD795i SE, 48GB DDR5 5200, Kolink Rocket Heavy Vented. 2TB Samsung PM9A1
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Omg, linux? To radši nebudu používat počítač vůbec. Když už, tak si kup Mac.
Probook 430G2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Mac je naprosto k nicemu. Na 97% hardware neni ovladac. A rozchodit tam nektere specialni veci je vetsi problem nez na linuxu. Takze mac ne dekuji
AMD Ryzen 9 7945HX, Minisforum BD795i SE, 48GB DDR5 5200, Kolink Rocket Heavy Vented. 2TB Samsung PM9A1
2TB Kingspec XG7000, SAPPHIRE NITRO+ RX 7800 XT GAMING OC, ASUS ROG LOKI SFX-L 1000w
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

CyberDeath píše:Mac je naprosto k nicemu. Na 97% hardware neni ovladac. A rozchodit tam nektere specialni veci je vetsi problem nez na linuxu. Takze mac ne dekuji
MOJE REČ :!:
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

CyberDeath píše:Mac je naprosto k nicemu. Na 97% hardware neni ovladac. A rozchodit tam nektere specialni veci je vetsi problem nez na linuxu. Takze mac ne dekuji
Já řekl kup si mac, ne udělej ze sebe blba co jenom krade a ještě obviňuje společnost, že nevydává ovladače pro piráty.
Probook 430G2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

PS3master : No v tom pripade musim upresnit ze je k hownu zrovna 2x ... protoze stim omezenym hardware na kterem mac pracuje se hodi opravdu jen pro ty 3% nebo kolik si tet OSX ukrajuje. Naprosto nepouzitelny predrazeny hardware s minimalni moznosti prizspusobeni ... no fuj. Kde to sme.
Jinak ale proti OSX nic nemam jde o velmi dobry a stabilni system pro BFU a tech co si stale jeste mylne spojuji video/foto = Mac .

Nehlede na to ze netusim jak mi original licence/mac PC pomuze v rozchozeni treba takove edgecamu ?

A obvinovat nekoho z kradeze na to bych byl byt tebou velmi opatrny pokud nevis nic o proti strane !!!
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Sám jsi zde uvažoval nad nainstalováním OSX na PC...tak se nediv
Omezený hardware, beru, pokud potřebuješ výkon, což nevím...ale pak nechápu, ja můžeš uvažovat o linuxu.
Předražený HW ani ne...Pokud vezmu mac mini, podobný stroj s windows stojí úplně stejně.
iMac 27" s GTX675MX stojí stejně, jako herní MSI s GTX 670MX(all in one) - chci upozornit, že jestli někdo zase napíše, že si můžu daný stroj sestavit, tak sestava je jiný segment zařízení. To je jako kdybych chtěl foťák, a vy jste mi řekli, že si mám koupit mobil, protože má foťák.
Probook 430G2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Hm tak to vemem poporade.
MacMini ... jedina zajimava vec konkurence na PC se pohybuje cenove velmi podobne (u takto malych a vybavench veci)
iMac ... No tohle je neskutecna konina do tet tyhle all-in-One kramy nechapu ... kvalitni monitor s nekolika letou zivotnosti zabijou soucastkama ktere jsou za 1-2roky nepouzitelne? Proste predrazeny hype jak v podobe iMac tak All-in-One PC.
MacPro ... tak tady je to jedine zajimave s moznosti pripojeni par disku (vse predesle je promne naprosto nepouzitelne) . Ale kdyz se podivam na hardware a ceny ... tak si za to poskladam vodou chlazenou silne pretaktovanou i7 pro 24/7 provoz ... hm takze neskutecne predrazene taky.

A ten prilatek za ten preskinovany unix ktery jeste do lonska nebyl ani plne 64bitovy ... skoda mluvit.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

iMac jsem několikrát v minulosti měl. Kromě tvého osobního názoru, že je to kokotina, ti můžu říct, že za 2 roky jsem to prodal se ztrátou 5 tisíc. Tudíž jsem si s příplatkem 5 tisíc mohl dovolit nový iMac. Na kolik tě vyjde upgrade tvého vodou chlazeného PC za 2 roky? A má to své výhody mít pouze iMac, upgrade pak dělá větší radost, když si můžeš komplet znovu rozbalit atd.

No jestli ti stačí myšlenka, že si neplatíš za přeskinovaný unix, fajn. Pro mě jsou důležité programy ne co to je... A když už jsi tady nadhodil nespokojenost s winama, tak mi přišel Mac jako jediné řešení, protože neznám jedinej program, kterej používám a běžel by na linuxu, až na firefox.

A nejvíc mě dostává připojení disků... Holt když tady někdo zůstal v pravěku, tak mu asi ten linux stačit bude
Probook 430G2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

No s cenama tech starych iMacu to rozhodne neni tak zhave jsk popisujes obcas sleduju jak se to na aukru pohybuje.
A ano MacOs je jen preskinovany unix bez vlastniho napadu a co to ma byt s tou sedou na sede a vsude jen seda ? A to ze ma par schopnych aplikaci (tet si nevzpomenu na jmenu ale ma jeden perfektni email klient) , to ho moc nezachrani. Jedina vyhoda tohodle systemu je v tom ze vse funguje jak ma aniz by si se musel starat. Ale je tak neskutecne neprivetivy k jakymkoliv zasahum a zmenam az to hezke neni (tim smerem smeruje prave i windows).
A zit v praveku ? Takze pokud chci mac a par disku tak musim mit velmi drahy NAS protoze tak nejak sem nevidel zadny levny pro vetsi pocet disku hm to je paneboze logika. Nebo pouzivat mizerne USB/firewire ? a mit na stole dalsi 5-6 krabicek na ktere se chyta prach ? Hm logicke opravdu.
Takze ziji za opicema protoze chci mit vse na jednom miste a pripojene tak jak ma byt ?

Pravek o tom OSX muze taky vypravet jeste nedavno v nem sam fungoval (32bit). CO to az do lonska bylo ? Sprava pameti ? Nechce semi to tet dohledavat ale ty jako milovnik Macu to urcite budes vedet . Ktera zasadni cast tveho systemu byla jeste loni 32bitova.
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

sry ale dokud nemáš NAS tak nepochopíš ;) Samozřejmě když doma máš jeden PC na kterym hraješ hry tak tě NAS ani Mac nebere, ale pro nás ostatní?

A u apple se platí peníze navíc protože při vývoji někdo zapojil hlavu a vymyslel jednoduché rychlé plynulé a funkční GUI, které nevím proč bych měl měnit :D To samé u iphone, ať si říká kdo chce co chce tak GUI v iphone pro mě ještě nebylo překonáno, android se snaží ale pořád je v plynulosti 100 let za opicema.
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Máš pravdu. Ale nesouhlasím s tím GUI, takový OS10 je v pohodlnosti ovládání daleko dál než iOS. Ale stejně mám radši iPhone, ale nebýt ho, mám Z10, která je podle mě vynikající telefon.
Probook 430G2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

Me PC jede 24/7 protoze to potrebuji a pristup k diskum mam odkudkoliv potrebuji. A nemusi mi kvuli tomu bezet dalsi krabice za X tisic ktera stejne nedokaze vse co potrebuji. Levne NASy do domacnosti OK pro tech par co to dokaze zuzitkovat. Pokud ale potrebujes vetsi kapacitu tak se musi podivat po necem se zcela jinou cenovkou a to si domu nekoupi nikdo.

<big>lama : Pokud chces poznat rychle prostredi skus WP8 , iphone hodis z okna kvuli jeho zdechlosti stejne jak letel android pred 2 lety (WP7.5).
A nevim kde sem psal ze hraju na PC jen hry ? (primarne na hry sem mel poskladany zcela jiny PC)

Dokud jel Mac na PowerPC tak se daly ceny i pochopit ale od te doby co presel na intel je to jednoduse predrazeny kram. A neco o tom ze musi stat oproti PC 2x tolik kvuli OS .... ale prosim vas .. vsak se ten OS plati pri kazdem updatu znovu a jen tyhle platby zaplati jeho vyvoj i s nejakymi zisky !
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

bohužel WP 7.8 mám a WP8 jsem několikrát okukoval, je to sice rychlejší, ale ten systém má tak minimální možnosti nastavení a aplikace třetích stran stojí taky za nic :( Celkově jsem z windows phone zklamán.

O hrách si nic nepsal, ale podpisu (grafika a televize) se to dalo čekat, tak nic no :D
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

jo omezeni maji ty systemy velke WP7.8 vic nez WP8 (proto sem presel na 8micky Lumia 710->620) . Ale pokud ti staci po telefonu aby ti bezproblemove fungovalo nekolik emailu/telefonoval/smskoval/bezelo skype (problem u WP7.8)/A fungoval kalendar (+ par dalsich drobnosti) a to ze je malo aplikaci ti moc nevadilo tak jde opravdu o nejrychlejsi system.To kdyz me telefon brzdi mam stochuti snim hodit o zed (par uz tak dopadlo :-D).

Samozrejme hraju hry (jinak bych jel jen s APU)... ale neni to priorita to jde snad i videt ze specifikaci :-D .. neni to zrovna herni delo ... jeho prednosti sou jinde.

K OS X ... kazdemu vyhovuje neco jineho. Nekomu jejich software funguje presne jak ocekava a dokaze si cenu za hardware ospravedlnit. nekdo to koupi jen aby byl "IN".
Me nevadi prace v zadnem OS ... pokud neni na mem PC. A ikdyz uz sem mel doma par silenych PC za silene ceny. Kdyz se podivam na iMAC /MacPro a predstavim si co bych za tu cenu poridil pokud se vyseru na OS X. Tak si tu cenu za ten predrazeny kram nedokazu ospravedlnit.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Můžeš mi říct, kde platím dvakrát víc za HW? U kterého zařízení konkrétně?
WP8 opravdu není systém konkurující iOS. WP8 je konkurent tak pro android.
Probook 430G2
CyberDeath
Začátečník
Začátečník

PS3master : OK a co teda umi iOS navic oproti androidu/WP8 ? Tim myslim skutecne navic ne jen koniny pro nactilete aby mohly ukazovat jak skvele umi na display vytlacovat jebaky. WP 8 je trochu jiny system oproti androidu vice svou uzavrenosti podobny prave iOS ovsem s mensi zakladnou a par stale jeste "detskymi" chybami ktere ale v beznem pouzivani vetsinou nezaregistrujes.... a i proti iOS je ten system neskutecne rychly .

A iphone je to same predrazeny kram za 17 tisic ? To jako fakt ? Konkurence ma telefony s podbnou vybavou nebo dokonce lepsi za polovinu. I kdyz do androidu bych nikoho tet uz rozhodne nepremlouval a WP8 nemusi vyhovovat kazdemu.
PS3master
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PS3master »

Já nevím, já si koupil 4S za 6k. Zdá se ti to předražený? V té ceně je na aukru Lumie 820 a to opravdu není konkurence - stupidní super amoled, malé rozlišení, slabý foťák, špatný audio výstup, nedostatečná základna aplikací... rychlý je, ale je úplně na prd.
Probook 430G2
Odpovědět

Zpět na „Windows 8 a 8.1“