Bohužel nelze než souhlasit.no-X | dnes, 19:02
Bulldozer je průšvih, to uznalo i AMD. Osobně jsem nečekal, že bude nějak excelovat, přesto jsem o něm uvažoval jako o možnosti k upgradu. Pokud nějaký produkt dopadne hůř, než čekají pesimisté, tak se jen těžko dá hodnotit pozitivně. Jediným světlým bodem Bulldozeru (pro AMD) je, že čip je o něco menší než Phenom X6, takže časem, až se vyladí proces, nebudou výrobní náklady vyšší, než u staršího Phenomu. Zatím jsou. On se ani pohled na Bulldozer moc měnit nebude, během jeho jepičího života se skladba aplikací (a tím ani výsledky) nezmění. Stačí se podívat zpět jak dlouho trvalo, než začala mít smysl dvoujádra oproti silnějším jednojádrům. Stejné to bylo s příchodem čtyřjader. A za 2-3 roky odteď neštěkne po Bulldozeru ani pes, bude mít výkon low-endu se spoutřebou high-endu. Prostě druhá R600. Pokud si AMD nenapraví reputaci Piledriverem, bude mít docela problém.
jnd | dnes, 19:39
Bulldozer je perspektivní architektura, skoro bych řekl, že první iterace je naschvál tak neefektivní, aby měli velký prostor pro budoucí zlepšeníKdyž do Piledriveru aspoň zdvojnásobí L1 cache, ideálně pro každé jádro samostatně instrukční i datovou (ale to bych asi chtěl moc), tak se výkon určitě zvedne. K tomu nějaké patche schedulerů Linuxu, budoucích Windows a jiných OS taky přidají nějaká ta procenta. No a pak tu máme modení hry jako BF3 či Skyrim, které silně spoléhají na více jader a snad by se mohli pokusit i o nějaké optimalizace mimo Intel.
No uvidíme, já jim dávám šanci, prostoru pro zlepšení je víc než dost.
no-X | dnes, 21:28
V čem je perspektivní? Sandy Bridge s polovinou tranzistorů na nižší frekvenci dosahuje vyššího výkonu. I kdyby AMD zvýšilo efektivitu 2×, má pořád Intel náskok. Je to smutné, ale je to tak.
zde: http://www.diit.cz/diskuze/navzdory-bul ... ava/39009/