GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
BROS
Černá karta
Černá karta

Re: GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od BROS »

Pokud si dobre pamatuju, tak na alfe a v ts bohemii se dali koupit 4 dny.
Pamatuješ si správně zrovna tam jsem jednu za tu cenu koupil.... jinak čekám, že nereferenční verze GTX 680 budou začínat na 13000,- Kč

Jó kdybyste alespoň trochu poslouchali oBříka, ten avizoval že k nějakému zdražení po první várce dojde proto jsem spěchal s nákupem....
Naposledy upravil(a) BROS dne čtv 29. bře 2012, 14:34, celkem upraveno 2 x.
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shakall605 »

Hlavně budou mít více napájecích fází. viz EVGA FTW. Brousím si zuby na jednu obdobnou 680tku :roll:
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

HEAD píše: Jinak to ze ji obchodnici vysponujou se dalo cekat.
obecně většina svorně tvrdí, že šlo o dotovanou cenu prvních kusů, takže jde spíše o to že v den vydání recenzí je skladem po celém světě omezené množství levnějších kusů které mají poměr cena výkon přesunout správným směrem, v minulosti to nV aplikovala několikrát, naposledy tuším u GTX275, tenkrát se domluvila s Gainwardem.

osobně nevidím rozdíl mezi dvěma nebo čtyřma dnama, ty jo? Karta se bude prodávat další stovky dnů
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Baneshee píše:...
Dik, presne tam aj hladam, ale toto mi nejak uniklo mojej pozornosti :oops:
Flasar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Flasar »

durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Jste se pomatli nebo co ? Jake zdrazovani? Na Mironetu byly za 10390.- . Kdyz koupi nekdo za 13K GTX680 jeho vec ,jeho penize. Chvili to bojkotujte a obchodnici se umravni. Nebot jsem si nevsimnul,ze by nVida zdrazela o 50USD.

Kdyz uz silou mocou new kartu, tak za 7300.- HD7870....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Jste se pomatli nebo co ? Jake zdrazovani? Na Mironetu byly za 10390.-
Nene.... už nejsou.... nejlevnější za 12500,-Kč.... za tu cenu byla zřejmě ta první várka
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

ArgCZ píše:
HEAD píše: Jinak to ze ji obchodnici vysponujou se dalo cekat.
obecně většina svorně tvrdí, že šlo o dotovanou cenu prvních kusů, takže jde spíše o to že v den vydání recenzí je skladem po celém světě omezené množství levnějších kusů které mají poměr cena výkon přesunout správným směrem, v minulosti to nV aplikovala několikrát, naposledy tuším u GTX275, tenkrát se domluvila s Gainwardem.

osobně nevidím rozdíl mezi dvěma nebo čtyřma dnama, ty jo? Karta se bude prodávat další stovky dnů

Použití výrazu "dotovaná cena" v souvislosti s grafickými kartami a zejména s konkrétním vydáním GTX680, může mít jen dvě vysvětlení: nedostatečná slovní zásoba, nebo prostá hloupost. Že nemají všichni výrobci stejné prodejní ceny je, kupodivu, poměrně obvyklá praxe. I já jsem kdysi kupoval 8800GT za "dotovanou" cenu. Celý ten článek "smrdí" záští, ostatně jak jsme u jistých lidí již zvyklí. 3dfx nám to ale nevrátí.
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

A proč se tomu tak bráníš? Tahle strategie je chytrá a velice účinná, ale tak mysli si co chceš.
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

Ty jsi zjevně nepochopil, na co jsem narážel. Až si koupíš dotovaný mobil za jednu korunu, tak ti to možná dojde.
Řeknu to asi takhle, 20% výkonu u GTX 580 navrch proti GTX 480? To bude stačit tak maximálně na nejslabší modely z řady HD 6900.
...majitelé KEPLER grafik budou brečet, protože ve většině hrách mají nižší výkon, než za tu samou cenu mají konkurenční grafiky HD 7800...
Mohu vám již se 100% jistotou říci, že zatím grafické karty KEPLER rozhodně výkonné HD 7900 neohrozí.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Strategie s nizsi cenou pri uvedeni je dobra, ale mimo jen ten vyraz DOTOVANA cena. Nevim co je na tyhle karte dotovanyho. I za tech "dotovanych" 11 tacu si tam vsechni od nVidie, pres vyrobce po obchodniky masti kapsy. Za 13 si je budou mastit jeste vic. Jestli nekdo neco dotuje, tak zakaznici nVidii, rozhodne ne nVidia nebo vyrobci tu predrazenou kartu
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

a tys asi nepochopil že tyhle karty z první várky výrobci od nV kupují a lepí na ně jen svoje nálepky, takže ano, jeden výrobce potřebuje dotovat aby nepřišel proti ostatním zkrátka, ale to dotovat tu má trochu jiný význam
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

Takže kromě jednoho výrobce se ceny ostatních značek neliší? To je divný, já tam vidím rozdíl i o tisícku. Asi taky "dotované" ceny, kromě těch nejdražších, viď.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

teď už jenom hraješ blbýho, me je to fuk, já proti tomu nic nemám, protože zájem o ty karty nemám vůbec, ale je zřejmý o co jde a ztrácet tu čes s vysvětlováním různých záruk a SW bonusů nebudu.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Já nevim o čem tu melete. Nikdy jsem neviděl prodávat grafiky za dotovanou cenu. To fakt ne.

Existuje jen jedno pravidlo, nabídka a poptávka. Nvidia se rohodla tu kartu prodávat za 500 dolarů místo plánovanejch 300. Tolik ta karta stojí. Nicméně i tak je jí nedostatek, poptávka převyšuje nabídku, takže to šroubuje cenu nahoru, jinak to nejde. Všichni raději prodaj za 13 než aby prodávali stejnej počet za 11 a měli frontu 100 lidí. To samé bylo u 8800GT, ta karta byla za 7000kč no.. ne moc levné, to že pak šla až na 9 byla opět otázka poptávky. To samé Radeony 5850/70, taky se hodně zdražily protože byla obrovská poptávka. Nikdo tu nic nedotuje, jen je jich prostě málo.

Je ta karta předražená ? Ano je. A je ať už je za 11 nebo za 13 to je předražený a Nvidia si mne ruce. Na to je jednoduchej recept - NEKUPOVAT TO.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

dobře tak to nazvěme umělé přidržení startovní ceny, zní to přívětiveji, ale význam je stejný, ta firma která tu cenu přidržela dole na lauch za to buď něco dostala, nebo holt přišla jen o nějaký zisk, nic víc v tom netřeba hledat
obcanskej
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od obcanskej »

U kterého výrobce byla GTX 680 pod 500 dolarů? Jestli nvidia doporučuje prodávat karty za 500 dolarů, tak nevím, jak někdo může použít výraz "dotovaná" cena.
stodolniKING
Nováček
Nováček

Příspěvek od stodolniKING »

Já vidím na newegg.com 7 různých GF GTX 680, pět z nich stojí 499 dolarů
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Kdyz se podivam na ty 680 pod 11 tisic, tak je bud u nas prodavali bez marze nebo nestali 499 USD.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

stodolniKING píše:Já vidím na newegg.com 7 různých GF GTX 680, pět z nich stojí 499 dolarů
Zdendo, ceny na newegg jsou nám v našich končinách na dvě věci.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“