Asus A7N8X /-E /Deluxe (nF2 /Ultra 400) - zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
robocop
Nikdy nic nevím
Nikdy nic nevím
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s OC na ASUS A7N8X-E Deluxe

Příspěvek od robocop »

N@$ty píše:Ahoj všichni už jsem nešťastný z toho že mi nejde na teto desce o moc nataktovat procesor. Na mé staré Gigabyte GA-7VT600-1394 (http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24762) bez dualchanelu a se šmejdskejma pamětma jsem dosáhl vyššího výkonu než na táhle desce se dvěma ddr400 cl2.5 v duálu. Nemá někdo zkušenost s touto deskou a taktování na ní???

A moje druhá otázka, neví někdo zda ne této desce funguje bez problémo mobile athlon (barton)???

Všem moc děkuji za rady a informace.
AMD Athlon XP-M zde fuguje bez problému.

Jinakl si na tu desku stáhni Uber bios abys mohl zvýšit na petí na chipsetu z 1,6V na 1,9V.-dost to pomáhá stabilite.
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Re: je to na cinch:)

Příspěvek od LeeBa »

Stark píše:No, uz jsem zjistil, ze ac vsude na webu (oficialne ASUS) i v manualu tvrdi, ze to je jack, jedna se evidentne o cinch (a melo me to vola napadnout driv)..nicmene ted resim problem, jak vubec skrz ten spdif dostat nejakej zvuk..nikde v nastaveni nemam "povolit pouze digitalni vystup" ci tak neco..nevi nekdo co s tim?
jj mam uplne stejnej prolem.... kde se da nastavit aby sel zvuk ne z norma jacku ale na spdif ...na cinch... diky kuciii
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

Ten konektor je RCA - jinak CINCH.V ovládacím panelu bys měl najít něco jako SPDIF setup a podobně - aspoň u SoundMaxu i u ALS dřív jsem to tam měl - projdi si ovládací panel ke zvukovce (ne ovladač hlasitosti!)
Ten výstup je primárně na připojení k dekodéru,ne?
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

janis píše:Ten konektor je RCA - jinak CINCH.V ovládacím panelu bys měl najít něco jako SPDIF setup a podobně - aspoň u SoundMaxu i u ALS dřív jsem to tam měl - projdi si ovládací panel ke zvukovce (ne ovladač hlasitosti!)
Ten výstup je primárně na připojení k dekodéru,ne?
mam tam origo nejspis ten soundmax... misto repracku u hodin je tam takovy cosi modrozluty... ale nikde sem nenasel spdif setup !!
janis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od janis »

SoundMax má bílej trojúhelník v modrým čtverci.Prostě po klepnutí na ikonu se ti vysune roletka a v ní mimo ovladač hlasitosti,Windows multimedia apod. by měl být název toho tvýho kodeku (SoundMax,C-media,Realtek apod.) Když na to klepneš,tak právě v tom okně,který se otevře,bys měl najít nastavení SPDIF outu.(někde)
Jinak v Ovládacích panelech je ještě ikona pro nastavení AC-3.
Mrkni se do manuálu k desce,tam nic není?
Co se MD týče - není to na propojení přes optickej kabel?
LeeBa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LeeBa »

stale aktualni !! PLS!!!
T-REX
Nováček
Nováček

Příspěvek od T-REX »

Mam menší problém mam tam kartu INNO3D 6200 128 MB AGP8X a v ovládačoch mi vypíše, že mam to v slote pci – expres8x niekedy aj 16x a padá mi 3dmark05 úplne blbne.
Mam najnovšie ovládače pod kartu aj pod dosku a už neviem čo stým.
Karta je na 100% dobra lebo o kamaráta šla bez problémov. Aj keď ju zaťažím na niakej lepšej hre tak blbne. :(

Na karte mam prevodovi mostík s pcix na agp.
Že, by detekovalo ten zle?
Verzia čipu je NV43 A4
128bit
ovladače 78.01 WHQL
fesak
Nováček
Nováček

Příspěvek od fesak »

zdravim, potrebuju poradit, mam tuto desku , AMD Tthlon 1800+ 1533MHz@2600+ 2000MHz(166*12,5-1,7V), 512MB DDR PQI(400-2,7V), ATI 9600XT 128MB(560/720)80 HDD, 350W, pokud ji treba pretaktuji na jine nez def. nastaveni tak mi strasne dlouho nabihaji okna, narust vykonu je sice potom znacny ale otravuje me, ze se ty win. zpousti starsne dlouho...diky za radu
Spoon7
Nováček
Nováček

Ram

Příspěvek od Spoon7 »

chtěl bych se radu ohledně RAM DDR 3200 v dual channelu, četl jsem že jsou s těmito paměti problémy v dual channelu na 400 MHz, chci si zakoupit paměti 2x512 DDR 3200. Máte někdo vyzkoušeno které bezproblémově pracují. Budou pracovat synchroně s fsb 200. Procesor XP 2500+ @ 3200 200*11. Poraďte které paměti zakoupit. Uvažoval jsem nad OCZ 1024 DDR3200 Platinum 2-3-2-5
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Ram

Příspěvek od Don Martinez »

Spoon7 píše:chtěl bych se radu ohledně RAM DDR 3200 v dual channelu, četl jsem že jsou s těmito paměti problémy v dual channelu na 400 MHz, chci si zakoupit paměti 2x512 DDR 3200. Máte někdo vyzkoušeno které bezproblémově pracují. Budou pracovat synchroně s fsb 200. Procesor XP 2500+ @ 3200 200*11. Poraďte které paměti zakoupit. Uvažoval jsem nad OCZ 1024 DDR3200 Platinum 2-3-2-5
Me (rodicum) jedou v Dual Chanellu tyhle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=24265 bez problemu... Myslim, ze ty OCZ by asi mely taky fungovat.
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Ahoj, právě sem si koupil tuto desku A7N8X-E Deluxe. Je super, ale víte někdo, jak se na této desce dá zvýšit napětí na NB?V BIOSu ta položka není. poraďte
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

Krteq píše:Ahoj, právě sem si koupil tuto desku A7N8X-E Deluxe. Je super, ale víte někdo, jak se na této desce dá zvýšit napětí na NB?V BIOSu ta položka není. poraďte
HW modem, někde sem ho viděl... Ale fakt už nevím kde, googluj.

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Honny píše:
Krteq píše:Ahoj, právě sem si koupil tuto desku A7N8X-E Deluxe. Je super, ale víte někdo, jak se na této desce dá zvýšit napětí na NB?V BIOSu ta položka není. poraďte
HW modem, někde sem ho viděl... Ale fakt už nevím kde, googluj.
Co je to? je ještě nějaká možnost? Koukal sem na upravený BIOS, ale bojím se o desku, přece jen ji mám 2 dny
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Krteq píše:
Honny píše:HW modem, někde sem ho viděl... Ale fakt už nevím kde, googluj.
Co je to? je ještě nějaká možnost? Koukal sem na upravený BIOS, ale bojím se o desku, přece jen ji mám 2 dny
Ja ma taky tuhle desku a mam tam modnutej BIOS a muzu zvedat napeti na chipsetu. Flashovani je na tyhle desce bez problemu. Jde to primo s Widli.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
honny
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od honny »

N@$ty píše:Ja ma taky tuhle desku a mam tam modnutej BIOS a muzu zvedat napeti na chipsetu. Flashovani je na tyhle desce bez problemu. Jde to primo s Widli.
De to? Dik za info, já našel akorát ten mod a ten se mě nechtěl dělat :oops: Suppa, snad to vyzkoušim...

Flash BIOSu je fakt bez problému. :wink:

Kód: Vybrat vše

desktop:  Ryzen 3400G | 32GB DDR4 | 500G SSD NVMe | debian
ntb: T480s | i7 8650U | 16GB DDR4 | 250G SSD NVMe | win10
storage: Athlon 200GE | 16GB DDR4 | 2x 4000G  HDD | debian
Smolicek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Smolicek »

Nazdárek, mám problém, občas mě komp zapomene síťovku mám XP.SP2
nesetkali ste se stím už někdo?

Předem díky
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

N@$ty píše:Ja ma taky tuhle desku a mam tam modnutej BIOS a muzu zvedat napeti na chipsetu. Flashovani je na tyhle desce bez problemu. Jde to primo s Widli.
Jakej BIOS používáš a kde si ho našel?Našel sem akoraát toto: http://www.hwtweakers.net/postt4741.html
Nando
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nando »

Niaky takyto link som hladal!Vdaka!
Athos de la Fere
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Výběr bootování na A7N8X-E

Příspěvek od Athos de la Fere »

Nevíte jestli se dá na této desce volit z kterého disku(mechaniky) budu bootovat, aniž bych musel jít do BIOSu? Co jsem měl jiné desky od Asusu, tak stačilo při POSTu zmáčknout "Esc" a mohl jsem si vybrat z jakého disku nebo mechaniky budu bootovat. Nevím se jestli to nedá někde nastavit v BIOSu, zkoušel jsem mačkat i různé F (F1-F12). Předem díky.
"Všichni nemůžou bejt chytrý, ti hloupí musí tvořit výjimku, jinak by bylo na světě tolik hlouposti, že by z toho byl každej druhej blbej!"
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

Mam tuto desku a mam problem...Zapojil jsem na tuto desku HDD SATA2 Hitachi 250 Gb..Vim ze deska umi jen SATA ale i SATA2 umi, ale kdyz mam pustenou hudbu (s internetu, nebo jineho HDD je to jedno) seka se mi hudba a ruzne spomaluje...rychlost kopirovani je dobra vyuziti CPU minimalni..
Nevim kde je chyba..?Jestli to nezvlada Chipset?
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“