Zaklínač 3 - technická stránka hry
Moderátor: Baneshee
- Riku
- Začátečník
Re: Zaklínač 3 - Technická stránka hry
Ten gog je vůbec takovej "polskej" Poland Trolland
PS5 | LG OLED CX55
- pavel2003
- Červená karta
-
Nejen majitelům Radeon grafik, ale i mnoha majitelům NVIDIA grafik jsou trnem v oku NVIDIA GameWorks technologie, které firma do hry zakomponovala se svolením tvůrců (velké peníze). Opět můžeme říci, že nepředstavují v žádném ohledu to, co známe pod definicí slova optimalizace. Většina prvků má minimální vizuální vliv, například HBAO+ proti normálnímu SSAO, v podstatě jediné, čeho se zapnutím této NV fičury dočkáte, je pokles výkonu.
K velkému překvapení výkon více poklesne na GTX grafikách než na Radeonech a úbytek je zhruba 3-5%. Mnohem kontroverznější je ale téma NVIDIA HAIRWORKS. Ta totiž má vizuální vliv značný, na vlasy postav i srst zvířat. Nicméně technologie je dělaná jen na GTX grafiky, na Radeony není optimalizovaná a běží na nich mizerně. Kritika je však oprávněně slyšet nejen od majitelů Radeonů, kteří jsou tím pádem okrádání o kvalitu hry, ale i od majitelů GTX grafik. HairWorks totiž velmi špatně běhá i na GTX grafikách! Dopad na výkon je drtivý až do nepoužitelnosti
Už v dnes základním nízkém FullHD rozlišení pošle i GTX Grafiky do kolen a s výjimkou GTX TITAN X žádná není schopna dát 40FPS v průměru! U Radeonů je propad ještě horší a tvůrci hry potvrzují, že tu technologii ani optimalizovat pro ně nepůjde, čímž tak přiznávají, že se na větší technické optimalizace vykašlali. Kromě NVIDIA jsou tak hráči i novináři kritizováni tvůrci hry, že vůbec tuhle technologii do hry povolili, když existuje TressFX, které umí stejné věci lépe s menším dopadem na výkon a je přístupné bez licenčních poplatků a bez omezování pro AMD nebo NV hardware! Zde tvůrci jednoznačně výrazně selhali a TressFX prostě mělo být součástí hry. NVIDIA nám nicméně svými GameWorks opět dokázala, že kromě marketingu její optimalizace a technologie vůbec optimalizacemi nejsou a dělají problémy nejen majitelům jiného HW, ale i majitelům vlastních grafik Geforce GTX. Je sice pěkné, že do toho všeho NV investuje čas i peníze, ale výsledný přínos je pro hráče slabě řečeno tristní, což evidentně vidí a drtivá část majitelů GTX grafik a NV je tak terčem oprávněné kritiky, obzvlášť když to není poprvé. NVIDIA prostě neumí dělat herní optimalizace a použitelné technologie, dělá zbytečné kraviny s negativním přínosem pro herní technologie a nepoužitelné pro hráče. Smrdí z toho marketing a snaha oblbovat zákazníky na sto honů.
K velkému překvapení výkon více poklesne na GTX grafikách než na Radeonech a úbytek je zhruba 3-5%. Mnohem kontroverznější je ale téma NVIDIA HAIRWORKS. Ta totiž má vizuální vliv značný, na vlasy postav i srst zvířat. Nicméně technologie je dělaná jen na GTX grafiky, na Radeony není optimalizovaná a běží na nich mizerně. Kritika je však oprávněně slyšet nejen od majitelů Radeonů, kteří jsou tím pádem okrádání o kvalitu hry, ale i od majitelů GTX grafik. HairWorks totiž velmi špatně běhá i na GTX grafikách! Dopad na výkon je drtivý až do nepoužitelnosti
Už v dnes základním nízkém FullHD rozlišení pošle i GTX Grafiky do kolen a s výjimkou GTX TITAN X žádná není schopna dát 40FPS v průměru! U Radeonů je propad ještě horší a tvůrci hry potvrzují, že tu technologii ani optimalizovat pro ně nepůjde, čímž tak přiznávají, že se na větší technické optimalizace vykašlali. Kromě NVIDIA jsou tak hráči i novináři kritizováni tvůrci hry, že vůbec tuhle technologii do hry povolili, když existuje TressFX, které umí stejné věci lépe s menším dopadem na výkon a je přístupné bez licenčních poplatků a bez omezování pro AMD nebo NV hardware! Zde tvůrci jednoznačně výrazně selhali a TressFX prostě mělo být součástí hry. NVIDIA nám nicméně svými GameWorks opět dokázala, že kromě marketingu její optimalizace a technologie vůbec optimalizacemi nejsou a dělají problémy nejen majitelům jiného HW, ale i majitelům vlastních grafik Geforce GTX. Je sice pěkné, že do toho všeho NV investuje čas i peníze, ale výsledný přínos je pro hráče slabě řečeno tristní, což evidentně vidí a drtivá část majitelů GTX grafik a NV je tak terčem oprávněné kritiky, obzvlášť když to není poprvé. NVIDIA prostě neumí dělat herní optimalizace a použitelné technologie, dělá zbytečné kraviny s negativním přínosem pro herní technologie a nepoužitelné pro hráče. Smrdí z toho marketing a snaha oblbovat zákazníky na sto honů.
- Hladis
- Moderátor
Co to je za blabol
- Broxik
- Začátečník
To je z dd worldu ne? Jinak hairworks je skoda ze tolik zere nicmene se moc tesim. Uz at ten posraty postak dorazi s tou krabiic.
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
- Frostys
- Začátečník
-
Stáhněte si GOG DownloaderKrteq píše:To by mě taky zajímalo.PKBO píše:... jak tu hru z GOG stáhnu ? installer stáhnout nejde, to mam stahovat pre-download po jednom ?..
https://www.gog.com/downloader
Pak rozklikněte hru na webu ve vaší Library, tam More > GOG Downloader Links
Tam stačí zvolit Installer (úplně nahoře) a hra se vám stáhne sama. Samozřejmě ji budete mít i v GOG Galaxy.
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
- Krteq
- Čestný člen
-
GOG Downloader samozřejmě stažený a nainstalovaný mám, nedávno jsem přes něj instaloval SS2, ale Witcher 3 se mi tam včera večer ještě neobjevil a v knihovně jsem měl jen ty pre-downolady a patch zvlášť, po installeru ani stopy.
Zkusím dneska a uvidíme.
Zkusím dneska a uvidíme.
- T1ger
- Začátečník
-
Neodporucam pouzivat to Galaxy cosi. Slo to na tom priserne ked som robil pre-download. Radsej sa lognut na gogu a stiahnut tie 4gb subory. Je ich tam asi 7 a stahuje sa max rychlostou.Krteq píše:To by mě taky zajímalo.PKBO píše:... jak tu hru z GOG stáhnu ? installer stáhnout nejde, to mam stahovat pre-download po jednom ?..
Cez galaxy mi nedokazalo uz ani stiahnut patch. Stahovalo ho asi 10krat od zaciatku do konca az som to zrusil a stiahol manualne
Potom vsetko facha
Btw Krteq, ty to nesmies hrat. Slubil si XD
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- 0martas0
- Začátečník
-
Ano, ten blábol je z ddddd....
- Hladis
- Moderátor
Bylo mi to podezrely......
PS: Jinak testnu nekdy odpoledne, az bude cas, hru i na GTX960 a pak uvidim jak to s tim Keplerem je. Ještě si pohraju s nastavenim a porovnam to s výsledky z webu.
PS: Jinak testnu nekdy odpoledne, az bude cas, hru i na GTX960 a pak uvidim jak to s tim Keplerem je. Ještě si pohraju s nastavenim a porovnam to s výsledky z webu.
- Ache
- Pokročilý
Ty testy u poláků jsou super ne? Hladisovo GTX780 dostává na zadek i od R9 290
Minimálně je vidět, že hra není deoptimalizovaná na AMD grafiky / AMD zvládlo ovladače. Ale kepler je na tom fakt blbě... co bude s tim konspiračnim tématem?
Minimálně je vidět, že hra není deoptimalizovaná na AMD grafiky / AMD zvládlo ovladače. Ale kepler je na tom fakt blbě... co bude s tim konspiračnim tématem?
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- Hladis
- Moderátor
Další polskej test http://www.purepc.pl/karty_graficzne/wi ... raficznych
Ache: ja si to proměřím "na vlastni bulvy". Pak rozjedu rage
Ache: ja si to proměřím "na vlastni bulvy". Pak rozjedu rage
- Frostys
- Začátečník
-
Hral jsem asi hodku a pul vcetne tutorialu atd. A pak tu karetni hru v hospode.
Na sestave v podpisu se mi to zatim hybe mezi 50 a 60 fps. Temer vse mam na full, ted z hlavy si presne nevzpomenu, ale vlasy jsem musel vypnout.
vecer kdyztak napisu
Hra jinak vypada... No, kdyby aspon ty stromy vypadaly lepe, tak pohoda. Jeste ze budu mit na poradne hrani cas az za tyden. Tak budu doufat, ze treba neco opravi. I ty pohyby stromu a travy ve vetrru
Na sestave v podpisu se mi to zatim hybe mezi 50 a 60 fps. Temer vse mam na full, ted z hlavy si presne nevzpomenu, ale vlasy jsem musel vypnout.
vecer kdyztak napisu
Hra jinak vypada... No, kdyby aspon ty stromy vypadaly lepe, tak pohoda. Jeste ze budu mit na poradne hrani cas az za tyden. Tak budu doufat, ze treba neco opravi. I ty pohyby stromu a travy ve vetrru
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
mne to hádže appcrash po spustení, microsoft visual aj net framework som aktualizoval, posledné catalysty nahodil, tak neviem, či je to hardwarom
priznám sa nemám ho kúpeného, ale keďže gog verzia nemá drm chcel som ju vyskúšať, či ju vôbec na tom mojom šrote spustím (aby som vedel ako som na tom)
krabicovku mám objednanú
priznám sa nemám ho kúpeného, ale keďže gog verzia nemá drm chcel som ju vyskúšať, či ju vôbec na tom mojom šrote spustím (aby som vedel ako som na tom)
krabicovku mám objednanú
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- Paul
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Hmm dle těch polských testů je 970 téměř dvakrát rychlejší než 280X.
Toto se mi líbí
Jinak na 280X to jede taky v poho. 40+ fps pokud se vypne hairworks a shodí foliage a shadow na high. Ale jsem furt ve White orchard.
A perfektně stabilní, žádný bugy a crashe. Ale víc zahraju po práci.
Toto se mi líbí
Jinak na 280X to jede taky v poho. 40+ fps pokud se vypne hairworks a shodí foliage a shadow na high. Ale jsem furt ve White orchard.
A perfektně stabilní, žádný bugy a crashe. Ale víc zahraju po práci.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- blekota je boss
- Začátečník
nemáte někdo ozkoušený jak nastavit detaily, aby hra běhala rock solid 60fps a přitom se to na vizuálu projevilo co nejmíň? mám Radeona 290ku... Štve mě, že u novejch her některý efekty a nastavení berou mrtě moc a rozdíl skoro nejde poznat, pak musí člověk hodinu ladit než může začít hrát...
- _marduk_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
tak som to rozchodil cez gog galaxy, 1600*900, všetko low, hrať sa to dá, uvidíme náročnejšie scény
Naposledy upravil(a) _marduk_ dne úte 19. kvě 2015, 13:35, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 2700X/SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 | Gigabyte B450 AORUS PRO | Kingston HyperX Predator 16GB 3333MHz | MSI Radeon RX 6700 XT MECH 2X | Samsung 970 Evo Plus 500GB | WD60EFAX | WD80EFAX | Seasonic Focus GX 650W | SilentiumPC Signum SG1M | Razer DeathAdder V3 | Genius SlimStar 130 | Genius SP-HF 1250B | Dell S2721DGFA | Sony WH-1000XM4
- geimz
- Nováček
-
niekto, kto má 760 a podelí sa o dojmy?
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: MSI N760 TF 2GD5/OC Gaming HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
- Nerboard
- Začátečník
-
ma niekto random freezy? proste z nicoho nic po nejakom case to sekne(najcastejsie v menu, inventar atd) a musim to zhodit cez task mng a znova spustit. bug?
- Pepa1
- Mírně pokročilý
-
geimz píše:niekto, kto má 760 a podelí sa o dojmy?
mno.... mám 770 a dle těchto testů :
http://www.guru3d.com/news-story/the-wi ... rks,4.html
Nvidia Keplery pěkně pohřbila....
zajímavé je, že je to už několik driverů za sebou...
- Ache
- Pokročilý
Konspirační teorie tady nevedeme!Pepa1 píše:Nvidia Keplery pěkně pohřbila....
zajímavé je, že je to už několik driverů za sebou...
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO