Silent Hunter III

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Po par mesicich zdravim vsehcny pritomne ponorkare
Diky vydani dlouho pripravovaneho velkeho modu GWX, jsem se ted v zime opet vratil k SH3 a uz v tom zase litam (tedy spis plavu)... tu a tam je potreba neco pripusobit a upravit, opet tedy modding/hrani 1:1 a jsem rad.
Dotaz na JXP: nahodou nevis, kde v menu_1024_768.ini by se dala zmenit barva pisma zprav v konzole? (default nova-oranzova, stara-bila), dokazu menit font - uplne jednoduse - ale barvu za boha ne...:/
Ad SHIV: zatim to jde trochu mimo me, jelikoz Pacifik je mi oproti U-bootum trochu cizi (snad bude resitelne pridani Atlantiku nejakym addonem nebo mody) a navic bude treba koupit bovy komp :)
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

_Geralt píše:Po par mesicich zdravim vsehcny pritomne ponorkare
Diky vydani dlouho pripravovaneho velkeho modu GWX, jsem se ted v zime opet vratil k SH3 a uz v tom zase litam (tedy spis plavu)... tu a tam je potreba neco pripusobit a upravit, opet tedy modding/hrani 1:1 a jsem rad.
Dotaz na JXP: nahodou nevis, kde v menu_1024_768.ini by se dala zmenit barva pisma zprav v konzole? (default nova-oranzova, stara-bila), dokazu menit font - uplne jednoduse - ale barvu za boha ne...:/
Ad SHIV: zatim to jde trochu mimo me, jelikoz Pacifik je mi oproti U-bootum trochu cizi (snad bude resitelne pridani Atlantiku nejakym addonem nebo mody) a navic bude treba koupit bovy komp :)
taky te zdravim ... bohuzel, zmenu barev jsem resil pouze v jinem pripade, ale zkusil bych porovnat toto

Kód: Vybrat vše

[Settings]
SlidingSpeed=1200;pixels per second
CmdStatesColors=0xAAAAAAFF,0xFFFFFFFF,0xFFFFFFFF,0xFFEEAAFF; notselectable, selectable, selected, highlighted
bila je v hex 0xFFFFFFFF
---
Mr.Koza
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Mr.Koza »

Zdravim,
mam blbej dotaz, v prvni missi kde mam jit do nejakyho ctverce hlidat na 24 hodin taq co se dela potom kdyz uz mam splneno ? jsem dojel zase domu a nič

dix za odpovedi
MK
Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 @ 3.2Ghz),Zalman CNPS9700 LED, ASUS P5E , 2GB (2xKIT 2x512MB) DDR2 800MHz CL5-5-5-12 CORSAIR,Asus GeForce 8800GTS 512, HDD 750+ 2x500GB Samsung + 320GB WD SII, Thermaltake Armor Black 250, Acer 22" AL2216W, Logitech G15 + G7
NB: MSI GX700PX: Core2Duo 7100 , 2+1GB DDR2, 8600GT 512mb, 160gb hdd ||| HTC P3650 Touch Cruise (Polaris)
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Microsoft me jednou privede do HROBU !
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od _Geralt »

J X P píše: taky te zdravim ... bohuzel, zmenu barev jsem resil pouze v jinem pripade, ale zkusil bych porovnat toto

kód:

[Settings]
SlidingSpeed=1200;pixels per second
CmdStatesColors=0xAAAAAAFF,0xFFFFFFFF,0xFFFFFFFF,0xFFEEAAFF; notselectable, selectable, selected, highlighted

bila je v hex 0xFFFFFFFF
ohledne te barvy jsem uz zkouesel, kde co i to co navrhujes.. nekde to tam musi byt schovany
moje prozatimni reseni je pridani dalsiho fontu (*.tga) specialne pro zpravy v konzole a ten si fyzicky nabarvim, moc elegantni to neni, ale da se
doufam, ze subsim bude poradi, i kdyz v historii nikde nic
Mr.Koza píše:Zdravim,
mam blbej dotaz, v prvni missi kde mam jit do nejakyho ctverce hlidat na 24 hodin taq co se dela potom kdyz uz mam splneno ? jsem dojel zase domu a nič

dix za odpovedi
MK
kdyz mas splneno, muzes jet kam chces... treba hedat konvoje na jejich hlavnich trasach, nebo se pokusit proplizit do nejakeho pristavu (extreme nebezpecne, byva melko)
EPoX 9NPA+ Ultra, X2 4200+, AC Freezer64 Pro, 2x512 DDR400 A-Data, Palit1950GT, Hitachi T7K250 160GB, NEC 4550, LC Power 420W, Samsung 959NF
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: re

Příspěvek od tom01 »

Mr.Koza píše:Zdravim,

dix za odpovedi
MK
Pokud to myslíš tak že se nic nedějě když se vrátíš do přístavu, mise se končí ne návratem do přístavu ale normálně myslim přes Esc a tam je nějak ukončit misi, pak už se ti ukáže hodnocení, doplňuješ posádku, vylepšuješ atd.. kdyžtak mě ponorkáři opravte :)
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Přesně tak.Mise se ukončují trochu netradičně,prostě esc a ukončit hlídku,nicméně po splnění 24 hod.hlídky se můžeš pustit do vlastního lovu.Také lze podat radiozprávu o splnění hlídky a občas obdržíš jiný úkol,teď už si ale nejsem jistý,jestli se takto děje během 24hod.hlídky,nebo i po jejím splnění.Každopádně dobrodružství začíná většinou právě po 24hod.hlídce,kdy se můžeš vydat,kam se ti zlíbí.Moje nejdelší plavba trvala zatím asi 6 týdnů,nafty jsem měl stále dost,ale došly torpéda,tak jsem se vrátil do Wilhelmshafenu :roll: .Já to snad znova nainstaluju a namoduju......... :lol:
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Swat píše:...Já to snad znova nainstaluju a namoduju......... :lol:
je to idelani "zimni" hra, brzka tma mi umoznuje pohodlnou plavbu i v nocnim obdobi a aspon neco videt

navic v GWX je poradny kus prace, ti kluci to davali dohromady snad pul roku, vylepseni je spousta viz manual http://www.users.on.net/~jscones/GWX/GWX_MANUAL_EN.pdf (pozor 17MB), me uz staci jen trochu poladit prave tmu, gui, JXP commands :worship: , nejake ty textury ponorek a hura na Tomiky...

utok letadel obrazem
http://www.subsim.com/radioroom/showthread.php?t=102990
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

PLS ludia da sa dako zmenit rozlisenie hry >?? nikde som to nenasiel a potrebujem 1280x1024 nativne na mojom 19" LCD. da sa to nejako ?
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Meloon píše:PLS ludia da sa dako zmenit rozlisenie hry >?? nikde som to nenasiel a potrebujem 1280x1024 nativne na mojom 19" LCD. da sa to nejako ?
da
hod mi SZ s mailem a ja ti to poslu, je to malinky, asi to bude nejrychlejsi
jedina nevyhoda je ze prestanou fungovat klavesy F9-F12 pro stanoviste

----------------------------
btw je tu nejaky aktivni Herr Kaleun?

SH4 uz blizi, dle oficialniho oznameni by mel dorazit u pulce brezna... skoda ze v te dobe budu psat diplomku
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Nedávno jsem jen tak otevřel krabici,mrknul na mapu,na cd si prohlíd vypálený screenshoty apod.Bohužel nemám na to čas,loňský rok čas byl,když se sedne k SH tak to není na hodinu,do toho se člověk musí "zanořit",vždy jsem zasedl a dal jednu patrolu v kuse,třeba do pěti do rána :lol: ,každopádně SH4 koupím tak jako tak,protože JEDNOU K TOMU SEDNU A ZMIZÍM POD HLADINOU!!!!!!!!!!!!! :roll:
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Nechci zbytecne kazit nadesni, ale osobne jsem ohledne SH4 zatim mirne skepticky (rad se necham prijemne prekvapit)

Hodne toho bylo rozebrano na subsimu, samozrejme nikdo hru nevidel, takze to jsou vsechno jen teorie, ale i presto...
jiste je ze dalsi dil prinese vylepseni grafiky (to je imho samozrejmost) a konecne jiz pouzitelny managenet posadky, o dalsich zmenach nemam informace

jen maly priklad toho, co me trapi ve 3ce a je 'hardcoded', takze neni sance na opravu bez yvdani SDK, k cemuz se Ubi zjevne nechysta... podotykam ze spoustu puvodnich bugu a nedotazenosti opravila nadsena komunita modderu, diky niz je ted sh3 stale hratelny
- nemuzu ovladat ponorku... nelze jen na elektrice motory na hladine, nelze nastavit sklon kridelek, nelze precerpavat vodu pro podelne vyrovnani ponorky
- AI... zvuky konvoje vubec nerusi nepratelske hydrolokatory, dokonce ani vybuchujici hlubinne naloze... nesmysl
- dynamicka kampan je spis "radobydynamicka" ... potopim lode a nikomu nechybi... vsechno je skriptovane, zachranim bismarka a nicemu nepomuzu, potopim letadlovku pri operacich v norsku a nikomu to nevadi... pamatujete nekdo na Mig Alley od Rowanu? to byla DYNAMICKA kampan
- NEJSOU vlci smecky a ani NEBUDOU (pomoci modu bylo dosazeno alespon ai ponorek utocicich palubnim delem)
- nulova komunikace s velitelstvim
.... bylo by toho jiste vic, ale tohle me napadlo okamzite

nejsem si uplne jist co vsehcno bude ve 4 nove a jestli alespon nektera moje prani budou splnena... pokud ano, nejak preziju i ten Pacifik, i kdyz si nedelam iluze o vrazednych schopnostech japonske ASW ... navic jsem zvedavy co tam budeme lovit v letech 44-45

ale dosti pesimismu bude to novy ponorkovy sim se soucasnou grafikou a pokud bude dostatecne otevreny modifikacim (tzn. otevrenejsi nez 3ka) bude to bomba
tom01
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od tom01 »

No já nevim, jak už jsem tu jednou psal, představa Pacifiku mě prostě moc neláká, když hrát ponorky, tak za Němce :)

Samozřejmě to zkusím, třeba mě to chytne ani nebudu vědět jak :)
ignor:trodas,heroik, Luks,Nordir, aliencz, Flegy, viky58, facility, hlupak..
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Vy jste evidentně hardcore ponorkáři a vaše obavy chápu.Já jsem spíš požitkář - dostanu do ruky produkt a chci si ho užít naplno tak,jak mi ho vývojáři servírují.O WWII jsem se jednu dobu dost zajímal avšak o ponorkovou válku spíše okrajově.Po zakoupení SH3 jsem byl donucen si něco přečíst a pak jsem naplno ocenil dílo SH3 a takových detailů,jaké posal Geralt výše jsem si vůbec nevšiml resp.mé znalosti nesahají až tak daleko (hluboko :-D ) aby mě to vůbec napadlo,takže už teď jsem si jistý,že obsah SH4 mě bude 100%ně stačit.
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Brcaka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brcaka »

V SH3 mi chybí jedna věc:

Už se vám někdy roztrhlo palubní dělo? Nebo zůstalo torpédo v torpédometu? Nebo se vám třeba zasekl protiletadlový kanón? Nebo jste třeba přišli o jeden motor kvůli únavě materiálu- tedy ne v bitvě?

Měla by tam být nějaká pravděpodobnost, bylo by to zajímavější a taky realističtější...
_Geralt
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od _Geralt »

Brcaka píše:V SH3 mi chybí jedna věc:

Už se vám někdy roztrhlo palubní dělo? Nebo zůstalo torpédo v torpédometu? Nebo se vám třeba zasekl protiletadlový kanón? Nebo jste třeba přišli o jeden motor kvůli únavě materiálu- tedy ne v bitvě?

Měla by tam být nějaká pravděpodobnost, bylo by to zajímavější a taky realističtější...
tohle trochu resi SH3 commander
sh3 options -> model effects: malfunctions

vysledkem je ze pri kazdem spusteni se zapisi nahodne hodnoty do urcitych souboru a vysledkem pak muzou byt prave ruzne poruchy: neschopnost jet nejvyssi rychlosti, snizeny zoom periskopu, neschopnost znovu nabit palubni zbrane, ruzna crush depth, vypadky radaru, sonaru... spousta veci
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

To: Brcaka, Geralt - vy jste fakt masochisti! :twisted:
Brcaka
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brcaka »

Swat píše:To: Brcaka, Geralt - vy jste fakt masochisti! :twisted:
No, přijde ti normální "uplavat" ponorkou 10 000 km a nemít poruchu? :)
LOVIT
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LOVIT »

Brcaka píše:
Swat píše:To: Brcaka, Geralt - vy jste fakt masochisti! :twisted:
No, přijde ti normální "uplavat" ponorkou 10 000 km a nemít poruchu? :)
to mi pripomina jednu prihodu ala "jdeme se podivat co je v pristavu" coz me na tyhle hre taky dost vadi - prazdne pristavy, ale mel sem stesti, ikdyz jak se ukazalo pozdej moc ne, byly tam valecne lode a tak sem si rek snadna korist vypalil sem 4 torpeda na 2 cile a stradoval si to zpet, torpeda zasahla a pak zacala honicka s hlidkovacima lodema, hloubka nic moc, tak na periskop a ty blazni tam hazeli hlubinky :D dostal sem to tak ze sem mel v haji smerovy kormidlo, NASTESTI se mi povedlo uniknout pronasledovani a pak pomoci skvele realistickeho return at dock :) ukoncit misi - jo vedeli ste ze kdyz si date praci prilout zpet na vzdalenost cca 30 km od pristavu dostanete bonus renown?. Jinak Grey wolves dost podstatne vylepsuji hru a sh3 commander dodava take prvky reality, pak nejakej ten modik s dobovou hudbou a projevy a o naladu je postarano.
tak to jen tak trochu mimo tema :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“