Gigabyte K8NE (nF4-4x) - zkusenosti?

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

zasa píše:OK Takže mám zůstat u Sygate? :roll:
Pokud jsi s nim spokojen, tak proc ne.
Ja teda firewall nepouzivam, protoze vetsinou jsem s tim mel jen problemy (u me je to urcite mezi zidli a klavesnici :) )
Zadnyho vira jsem do ted z netu nechytl (klepu na drevo), takze tak no...
NORMIK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

NJ

Příspěvek od NORMIK »

Takže mé zkušenosti s rev. 2.0 jsou obdobné jako u předcházejících příspěvků - systém najede jen při 210MHz a už při 215MHz se mu vůbec nechce.
Výsledky mám lepši s BIOSem FB než s FD (se kterým to nejelo skoro vůbec).
Věděl jsem že nemohu čekat zázraky ale že to bude až tak slabé...
Ještě jsem se nasmál při zapojování ventilátorů, rev 2.0 chybí konektor PW FAN.

N. 8)
Ahlon 650MHz Slot A; Gigabyte GA-7IX chipset AMD Iron Gate; Ati Rage Fury MAXX 64MB ...
fanATIc...
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: NJ

Příspěvek od Palec123 »

NORMIK píše:Ještě jsem se nasmál při zapojování ventilátorů, rev 2.0 chybí konektor PW FAN.

N. 8)
Muzu se zeptat co to je PW FAN?

Moje revize 1.0 ma konektory 2 a to cpu fan/system fan..

Mohla by mit rozhodne vic, ale kdyz k vetrackum dostavas pribalene ruzne redukce, tak to clovek muze prehlidnout...
Pawlis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pawlis »

<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Zdary, poradte jak chladit tuhle mrsku, nejlepsi by bylo kdyby nekdo zmeril teplotu toho origos pasivu kdyz se na nej fouka nakym fanem a pak bez a pak na to placnul tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
a zase zmeril tak samo, proste potrebuju vedet esli mi tohle stihne uchladit tu mrsku na ktere pazuru neudrzim ani zaboha :)
Vodni blok drahy jak ***** se mi na to kupoat nechce :(
Samozrejme radny OC je samozrejmosti takze fakt potrebuju at to uchladi s rezervou, moc se mi na to ani foukat nechce at mam konecne v pokoji ticho, disky,proc a gpu chlazene vodou ;)

Zdarec :)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
jimm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimm »

<big>lama píše:Zdary, poradte jak chladit tuhle mrsku, nejlepsi by bylo kdyby nekdo zmeril teplotu toho origos pasivu kdyz se na nej fouka nakym fanem a pak bez a pak na to placnul tohle
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32076
a zase zmeril tak samo, proste potrebuju vedet esli mi tohle stihne uchladit tu mrsku na ktere pazuru neudrzim ani zaboha :)
Vodni blok drahy jak ***** se mi na to kupoat nechce :(
Samozrejme radny OC je samozrejmosti takze fakt potrebuju at to uchladi s rezervou, moc se mi na to ani foukat nechce at mam konecne v pokoji ticho, disky,proc a gpu chlazene vodou ;)

Zdarec :)
s timhle pasivem by jsi měl docela problem.... taky jsem se poohlížel po něčem podobným, ale u GB dobře věděli, proč je ten standartní pasiv tak nízkej.... měl by si asi problém s grafárnou, nevešla by se ti tam... , hlavně jsetli máš nějakou velkou krávu.... vzhledem k tomu, že namam bočnici s fanem, tak jsem to řešil 40mm větrákem, tak aby se tam vešel vedle GK
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

to ze tam mam grafiku moc neresim jelikoz pasiv se da ruzne ohybat a rezat, fantazii se meze nekladou, spis uz se tak pokukuju po mem starem falcon rocku kterej jsem mel na socce A, tak ho seriznu ze vsech stran, pozohybam zebirka a az to bude tak pokud si vzpomenu tak vam to sem ukazu :) bude to ale nejaky ten tyden mozna trvat :)

Zdarec

EDIT: 40vetracek tam ani za boha nechcu, jelikoz dela hluk, a krindypindy ze na 5V je tichej nemam rad, pro me neni nic dostatecne tiche :) Jsem nejakej narocnejsi :)
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Skuste napsat co mate za procak a esli vam to jde taktnout, ja i kamos mame semprona , ja mam 2800+ a on 2500+ a obou nam to jde vpohode na 300FSB, v patek budu skladat komp s Athlonem 3000+ na tedle desce tak to prubnu, jestli to nedela fakt ten procesor ;)
Jooo a oba mame revizi 1, ja ji dokonce mam asi mesic a pul po reklamacce, pravdepodobne mi ji vymenili, ale nevim to jiste,ale mam porad revizi 1 :)
Pokud jste nekdo z okoli ostravy nebo tak, tak by se dalo ze byjste prijeli s fosnou a skusili bychom meho semprona, mam brigadu taxe mi v 6vecer nikam jezdit nechce :) Museli byjste vy :D
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

BTW taxem zkousel taktnout tu revizi 2 s athlonem3000+, a dalo to jen asi 213FSB, pamet byla kingmax 1GB, ale delicku jsem dal tak aby frekvence pameti byla min jak 400, HT na 1x, no proste ta revize 2 je fakt totalne marna. Newim ale jestli by trebas na tom ten sempron nesel lip.

Mate nekdo semprona a revizi dve? jde vam to FSB nejak vice?

Jsem tak rad ze jsem trefil tu dobu kdy byla jen revize 1 :)
pan.streda
Nováček
Nováček

Prekrocil jsem 210Mhz.

Příspěvek od pan.streda »

Uz jsem tady popisoval, ze se nemuzu dostat prez 210Mhz. A včera se stal zázrak a já překlenul hranici 210Mhz :)

Mám K8-NE (rev.1):
Pameti mam Kingmax 433Mhz 2.5 512MB
Sempron 2800+ 64
Grafika 6600 128/128
Zroj Fontron 400W

a vcera jsem po nekolika mesicich zase snazil zataktovat.

Dal jsem HTT na 2x ( pak jsem zkusil i 3x)
Ale paměti jsem dal na 2:1 (to jsem asi nikdy neudělal, protože jsem nechtěl jít tak nízko)
A zvednul FSB na 300Mhz a ono to jelo !:)

Takže ted jedu na 2,4 Gzh s procákem, jenom ty RAMky jsou podtaktované :(
Ale když dám jinou děličku paměti(2:1,33 ů 2:1,5 , 2:1,6 ) a hraju si s FSB , tak už mě to zase nejde.

Zkuste někdo dát děličku pamětí na 2:1, snad vám to taky pujde...
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Tak jsem na týhle desce (rev. 2)postavil poč bratrancovi...tejden jsem ho měl doma a dával jsem mu zabrat všim možnym, abych ho otestoval a vše šlapalo OK...dovezl jsem ho bratrancovi a po čtrnacti dnech ho mám zase zpátky, pže to totalně blbne...nejdřív to kravlo tim stylem, že když jsem chvíli hrál Far cry, tak se to zaseklo a bylo nutné tomu utnout šťávu (což je dost divoký)- nepomáhal ani tuhej restart..po opětovném spuštění byl rozhašenej bios (nesmyslně přeházený písmenka, slova nedávala smysl, atd.) a WINy se zasekly při startu- když jsem tomu dal chvíli klid, tak to po cca deseti minutách nabíhalo bez problémů s tim, že po chvíli hraní to zase kravlo stejným způsobem...celý to vypadalo na to, že se přehřívá chipset, nebo grafika - je tam 7600GS s pasivem a vzhledem k tomu, že na chipsetu je taky pasiv a to hned těsně pod grafikou, který totálně pálí, tak už jsem se chystal to zkusit nějak chladit pomocí nějakýho fanu...JENŽE teď už mi bios blbne hned po startu poče (bez toho, aby systém měl nějakou možnost se zahřát)....WINy už nenaběhnou...což zase vyvrací možnost přehřívání :( ...Takže teď se chystám flashnout bios...moje otázka zní : nesetkal se tu někdo s podobnym problémem?...

EDIT : vše jsem měl od začátku na default...
soso
Nováček
Nováček

Příspěvek od soso »

tiez my to vyvadzalo nieco podobne(rozne ciari a artefakty-stvorce uz v biose),zaujimave bolo ze ked som vytiahol napajaci kabel zo zdroja(pri vypnutom pc samozr.) bios aj win potom nabehli korektne,avsak neprisiel som na to co to presne robilo pokial definitivne neodisla grafika 6600gt,ak teda mas moznost skus pc zapnut a skusit s inou VGA....
No pesos no Juanitas
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

soso píše:tiez my to vyvadzalo nieco podobne(rozne ciari a artefakty-stvorce uz v biose),zaujimave bolo ze ked som vytiahol napajaci kabel zo zdroja(pri vypnutom pc samozr.) bios aj win potom nabehli korektne,avsak neprisiel som na to co to presne robilo pokial definitivne neodisla grafika 6600gt,ak teda mas moznost skus pc zapnut a skusit s inou VGA....
Takže v Tvym případě byla chyba v grafice? ...Jinou kartu do PCI-e nemám...teď jsem si stáhnul bios (oficiální verze FD) u který byl na stránkách výrobce popis: supports graphic cards NV 7900 serie...snad tomu pomůže (i když tomu moc nevěřim)
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

skus to s jakoukoli grafikou, klidne do PCI, a potrap trochu procak nejakym programem,tim by se mohl potrapit i chipset a tudiz muzes potvrdit/vyvratit ucast desky v tomhle spiknuti :D,
mi trebas ta moje deska (revize1) uz jednou odesla, ani newim co se stalo, ale bylo to vystavene moc nepriznivym podminkam, jsem to mel rozlozene na zemi (bez CASE) a prasilo se na to nehorazne :)
Ale za mesic jsem mel novou :D

//EDIT: tak takhle, nasel jsem tohle
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... &start=200
takze se na to mrkni, a na ty fotky co jsou asi v 1/3 te stranky
uzivatel b.@RT jak to tak vypada ma stejny problem jako ty.Prej je to grafika, konkretne pametma :)
NORMIK
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Prekrocil jsem 210Mhz.

Příspěvek od NORMIK »

pan.streda píše:Uz jsem tady popisoval, ze se nemuzu dostat prez 210Mhz. A včera se stal zázrak a já překlenul hranici 210Mhz :)

.
.
.
Zkuste někdo dát děličku pamětí na 2:1, snad vám to taky pujde...
Takže jsem to u své rev. 2.0 zkusil a opět nic.
.
.
Ale, je velmi zajímavé, že u mých pamětí Elpida DDR400 - CL3 - 1024MB - oboustranné, mi to při osazení obou slotů nastaví rychlost 400MHz, což je
k podivu, protože by to mělo dle specifikací jet jen na 333MHz.
Oboustranné Kingmax DDR433 - CL2,5 - 512MB jeli jenom na 333MHz
(což jsem předpokládal), jednostranné OCZ v obou slotech pak jeli
na 400MHz.
Otázka: Zlobí vás někoho RAMky ve dvou slotech a nejdou (manuálně)
na 400MHz?

N. 8)
Ahlon 650MHz Slot A; Gigabyte GA-7IX chipset AMD Iron Gate; Ati Rage Fury MAXX 64MB ...
fanATIc...
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

ja mel v revizi 1, 2x512 Corsair, takove ty obycejne, a jelo to zda se mi na 408MHz :)
Mi to prijde ten socket 754 jako sazka do loterie stim ze revize 1 mela vetsi sanci na vyhru :D
Rajče
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Rajče »

Tak to skutečně vypadá na grafiku...sice tam nemám artefakty, jako takové (jsou jenom zmršený písmenka), ale zkusil jsem tam frknout starou Ati rage XL do PCI a šlo to...takže buď grafika, nebo blbne samotný PCI-E, nebo je to nějaká nekompatibilita grafiky a desky...budu moudřejší pozítří, co tam zkusim 6600-ku :)

EDIT : takže to bude skutečně grafika ... teď jsem tu 7600gs zkoušel v jinym systému a blbne to úplně stejně...dokonce nejsou už jen zpřeházený písmenka, ale už se objevily i určité artefakty, takže hurá do CC s reklamací...to jentak pro info, že desce nic nebylo...
mostík
Nováček
Nováček

skvělá deska

Příspěvek od mostík »

mám ji týden a je super zatím jsem netaktoval,jediný s čím si nevím rady jak vypnout myš když se vypne pc stále mě svítí pokud nevypnu na zdroji vypínač.Měl jsem prd tím msi a tam to bylo bez problémů.Díky všem za rady.
agassi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agassi »

Me uz to fakt štve mam tuto desku a sempron 2600+ bios f6 mel jsem to na 2.0ghz ale dvacekrát restart nez se mi to rozjede me fakt uz sralo!Nemate nejaky dobry způsob jak to pretaktovat a nacetlo to napoprve po kazde jak zapnu počítač kdyby mi nekdo chtel pomoct tak se mi ozvete na icq 324 803 196 diky moc
MB:GI
Gigabyte GA-K8NE CPU: AMD SEMPRON 2800+ 1.6GHZ FAN:Box RAM: 512 Mb DDR 400 VGA:Gibabyte nvidia 6600 450,5O1
HDD: Seagate 120GB 8MB DVD DVDR/RW ASUS DRW-1608P2S Zdroj:300W OC Mouse:Microsft laser mouse 6000 , Monitor: 17" Samsung Sync Master 710TM
Palec123
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Palec123 »

agassi píše:jo taktoval jsem to podle tohoto navodu http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=57
No to je pekne, ale jak se tak koukam na tvuj zdroj z podpisu, chtelo by to neco kvalitnejsiho..

300W neznamena kvalitni zdroj :wink: (aneb watty nejsou vse)
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“