TES4 : Oblivion - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

h4__ píše:nerikam,ze ten patch je nejakej supr,me to furt pada,ale nektere do oci bijici bugy jsou opraveny
jinak taky nerikam,ze to hulanovi pada,ale vymluvit se na to,ze mu to npada,kdyz ten patch neni kompatibilni s jeho hrou,dmnc....
To neni o padani hulanovi nebo ne. nekomu to pada (ten at si ho nainstaluje) a nekomu to nepada (ten nema duvod, ale klidne muze). ja jsem ho jen testnul na ciste instalaci a toto prohlaseni na strankach Bethesdy mne opravdu odradilo ... (ja to chapu tak, ze bych mozna musel po vydani final patche obnovit zalohu puvodniho savu, protoze neni zarucena plna kompatibilita beta patche s finalem)

Kód: Vybrat vše

If you do choose to install it, we strongly recommend you backup your save games and understand it may be necessary to re-install the game when the final patch is released. When installing the Beta Patch, please allow the installation to complete naturally.
P.S. samozrejme mam normalni retail colectors edici

Co ovsem momentalne resim je, ze mi po zjisteni puvodu Gray Prince (Grand Champion v Arene) nejde splnit jeho quest. prijdu za nim (v inventari mam tu knihu, ktera o tom vypravi) a on mne pouze posila pryc. paradoxne, kdyz to prejdu a jen ho v arene nasledne porazim, tak mi zustane knizka v inventari viset a nejde ani zahodit.

napadlo mne, jestli se da nejakym zpusobem resetovat script questu, treba by se to chytlo, nejaky prikaz do konzole ci jine reseni ?

diky
---
gugi
Nováček
Nováček

problemek

Příspěvek od gugi »

Mno je normalni ze vzdaleny objekty a vzdáleny plochy atd vidim naprosto neostře jakoby rovnou mazanici? dělá mi to aj na low detaily aj na hight. Bližší objekty sou v poho. Mám MB K8NF-9 nF4U, AMD athlon 64 3200+, MSI NX7600GT-VT2D256E, 2x512MB RAM.....
nevite čim to je?
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: problemek

Příspěvek od J X P »

gugi píše:Mno je normalni ze vzdaleny objekty a vzdáleny plochy atd vidim naprosto neostře jakoby rovnou mazanici? dělá mi to aj na low detaily aj na hight. Bližší objekty sou v poho. Mám MB K8NF-9 nF4U, AMD athlon 64 3200+, MSI NX7600GT-VT2D256E, 2x512MB RAM.....
nevite čim to je?
musis si stahnout aktualizaci textur pro vzdalene okoli, konkretne je to pack nasledujicich textur ...

1. Landscape LOD Normal Map Fix
2. Landscape LOD Replacement
3. Landscape LOD Replacement Outer

pak to bude hezke ;).
---
gugi
Nováček
Nováček

ok

Příspěvek od gugi »

OK a ty baliky musim nahrat vsecky? ted sem nasel na netu ten replacement......
PetoS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetoS »

Planuje sa na tuto hru vydat cesky, prip. slovensky preklad? Ak ano, na kedy je planovany?
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

PetoS píše:Planuje sa na tuto hru vydat cesky, prip. slovensky preklad? Ak ano, na kedy je planovany?
planuje... bude az bude :-)
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

PetoS píše:Planuje sa na tuto hru vydat cesky, prip. slovensky preklad? Ak ano, na kedy je planovany?
oblivion.bonusweb.cz,je tam nejake info
spirit64
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od spirit64 »

Při čtení jednoho dredu, jsem narazil na http://www.oldblivion.com/ . Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli to doopravdy hodně pomůže ? potom bych si mohl dovolit to možná taky zkusit :)
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

spirit64 píše:Při čtení jednoho dredu, jsem narazil na http://www.oldblivion.com/ . Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli to doopravdy hodně pomůže ? potom bych si mohl dovolit to možná taky zkusit :)
v patek to zkusim na svem pekelnem stroji :-D Tulen 1755MHz, 512 MB SDRAM PC 135 CL2 a MSI 4400 Ti :-D a dam ti vedet :))
Mr.Genius
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Oldblivion

Příspěvek od Mr.Genius »

spirit64 píše:Při čtení jednoho dredu, jsem narazil na http://www.oldblivion.com/ . Nemáte s tím někdo zkušenosti, jestli to doopravdy hodně pomůže ? potom bych si mohl dovolit to možná taky zkusit :)
Já to tedka hraju s tímto patchem Oldblivion. Některé nedostatky absence PS 2.0 a DX9.0 jsou na první pohled poznat (např. voda není tak pěkná), ale jinak není nač si stěžovat...Mám postarší GeForce4 Ti 4200 64MB a hraju to na 1024x768 se zhruba 10-30FPS (záleží na lokaci). Akorát ta travička občas pozlobí ale to spíš vypadá na bug v enginu hry.
AMD Athlon XP 2000+, 768MB RAM DDR333 (2.0-3-3-6), MSI GeForce4 Ti TD8x64 (250/513@613), Zalman VF700 AlCu, Gigabyte GA7N-400SL, LAN Realtek RTL8139, 3COM EtherLink XL Combo, CDRW LiteON 52246S0F, Creative Inspire P5800 5.1, Cesko IrDA Receiver, SB Live! 24bit
Othrondir
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Othrondir »

hm. mam mensi problem. neviete niekto ako sa nejakej veci odoberie cez konzolu status Quest Item? Splnil som totiz jednu ulohu ale ostali u mna 2 kluce a nemozem ich zahodit lebo mi to pise ze su to Quest Item veci. konkretne sa jedna o ulohu kedy som mal doniet Gray Foxovi iste topanky od jednoho typka v Imperial City... diky za help

//edit: tak uz som to vyriesil. pozrite si tuto stranku: http://vgstrategies.about.com/od/pcchea ... Citems.htm

na odstranenie veci pouzite prikaz: player.removeitem "kod veci" 1

ak chcete pridat vec staci napisat player.additem "kod veci" 1 :wink:
ale na vasom mieste by som to nerobil nekazte si hru. 8-)
Naposledy upravil(a) Othrondir dne pon 15. kvě 2006, 21:51, celkem upraveno 1 x.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

pomuze to dost.. a nevypada to tak zle.. jen kamarad mel problemy s FX5500 kdy se mu nezobrazovaly textury...
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

tak jsem zkusil oldblivion na svym pekelnym tuleňu... jedu to v 800*600 a celkem v pohode... obcas chybi textury travy :-/ a poblikavaj stromy. ovladace mam posledni whql forcewary...

zabavny bylo, kdyz jsem pustil normalne oblivion... obraz bilej a sem tam nejaky predmet :))
Johana_z_Arku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Johana_z_Arku »

Oblivion mě pěkně štve, asi co půl hodinu mě vyhodí do oken a musím ho potom spustit znovu, zkoušel sem to patchnout, ale výsledek žádný. Neporadí mi někdo jak ho přimět k rozumu?
A64 2800+@2430Mhz, MSI K8N NF4-4X s754, AC FREEZER64, Transcend 512MB CL2,5(3-3-8 ), WD 2000JD 200GB, Gigabyte ATI RADEON X600PRO 128MB
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

Johana_z_Arku píše:Oblivion mě pěkně štve, asi co půl hodinu mě vyhodí do oken a musím ho potom spustit znovu, zkoušel sem to patchnout, ale výsledek žádný. Neporadí mi někdo jak ho přimět k rozumu?
jedna se o problem s kodeky.. u mne to byl audio kodek... pouzivas ffshow?
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Máte někdo vyzkoušený, jakej rozdíl dělá 1,75 GB Ram až 2GB Ram proti 1 GB? Oblivion si bere až 1,3 GB, když tomu připočteme samotný systém a pár současně běžících aplikací, dělá to dalších 300 MB, takže celkem mi vychází náročnost na Ram během Oblivionu cca 1,6 GB Ram.

Myslím, že občas takového to trhnutí není způsobeno ani tak grafickou kartou, jako spíše nedostatekem ram, tedy swapováním, kdy to tahá z disku...
show must go on..
Johana_z_Arku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Johana_z_Arku »

s tím zvukem, nevím to jistě, ale zkusím. Dík
A64 2800+@2430Mhz, MSI K8N NF4-4X s754, AC FREEZER64, Transcend 512MB CL2,5(3-3-8 ), WD 2000JD 200GB, Gigabyte ATI RADEON X600PRO 128MB
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

shadow píše:Máte někdo vyzkoušený, jakej rozdíl dělá 1,75 GB Ram až 2GB Ram proti 1 GB? Oblivion si bere až 1,3 GB, když tomu připočteme samotný systém a pár současně běžících aplikací, dělá to dalších 300 MB, takže celkem mi vychází náročnost na Ram během Oblivionu cca 1,6 GB Ram.

Myslím, že občas takového to trhnutí není způsobeno ani tak grafickou kartou, jako spíše nedostatekem ram, tedy swapováním, kdy to tahá z disku...
mam 1GB DDR450 v dualua je to uplne v poho,nacitani napr interieru trva asi 4 vteriny a zadne trhani nemam,mam vse na max,jen stiny mam off a mam 25-35fps outside a 40 fps inside
Xan
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Xan »

no tak nasem to zkusil na bartoj 2500+ GeForce 5600 ramky mam 256+512 a je to nechutnej sekec i na nejniší detaili
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Tak jsem si nainstaloval "Chuck patch" pro ATIny X1xxx a chtěl jsem vyzkoušet AA+HDR, ale nefunguje mi to.

Měl sem nainstalovaný Catalyst 6.5, přes něj sem nainstaloval ten patch (6.5 beta) a pak sem v Ati Tray Tools zapnul Antialiasing.

Nevíte někdo, kde může být chyba? CCC snad k tomu nepotřebuju, to by mělo fungovat i v ATT, nebo ne?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“