Zjistil jsem jednu takovou zajímavou věc a zajímalo by mě, jestli něco takového taky pozorujete?
Vím že v X2 CPU jsou dvě jádra a každé z nich je unikát a každé jde jinak taktovat a každé jinak topí atd... Ale očekával bych, že když např. jedno jádro víc topí v IDLE, tak bude víc topit i v LOADu. Jenže já právě pozoruji přesný opak. Moje Core#0 je v klidu teplejší než Core#1. Zatímco v zátěži je Core#0 chladnější a Core#1 teplejší. To teplejší jádro je ale také výkonnější. Běží-li 2x Prime, tak vždy Core#1 má příslušnou sadu testů hotovou dřív. Nebo když spustím SuperPI s afinitou na jedno a pak na druhé jádro, tak Core#1 je vždy o něco rychlejší. Zvláštní že?
Jak to mám právě s teplotama jednotlivých jader viz:
ZDE
//edit: Vrátím se ještě k tomu, co jsem tu řešil dříve (viz. pár postů výše). Co si mám myslet o tom, když nechám běžet 2x Prime téměř 8 hodin a celou dobu bez chyby. Teploty jak ve SmartGuardianu tak v CoreTemp uplně v pohodě a najednou se mi po bezmála osmi hodinách počítač vypne.
Tohle chování mě dost děsí (já už chtěl poč. prohlásit za téměř rock stable a pak tohle). Čím by to mohlo být (můj HW viz. podpis)?
Jediný co mě ještě napadá je, jestli by to nemohly způsobovat výkyvy v napájení ze sítě (mám sice UPSku, ale starou a blbou)?
//EfineSS: Slouceny dva posty, priste pouzij funkci EDIT, diky..