Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
skyfire
Nováček
Nováček

Příspěvek od skyfire »

U mě to taky při zátěží (třeba benchmark v sisoftsandre) skočí o 15 stupňů během sekundy. Jinak C2D 6420 taktlé na 3,2 GHz s box chladičem v klidu 45 stupňů a při zátěži 65 stupňů, takže pohoda a nechápu na co všichni kupujou Freezery 7 pro, zalmany a podobné blbosti. V biosu stačí nastavit ať jede chladič pořád na max. otáčky a uchladí to naprosto s přehledem. A tolik diskutovaný hluk? Nevím, ale žádný extra hluk neslyším a stejně mám vždy na PC puštěny Mp3, filmy, hry apod. a ať mi někdo neříká že při normální hlasitisti těchto aplikací je chladič slyšet. Jinak mám to vše v kejsu Coolmaster Elite 330 s 12 cm větráky vpředu i vzadu a se super větraným Fortronem 500 W. Jo a teploty měřeny v Core Temp.
pierooo1
Nováček
Nováček

Příspěvek od pierooo1 »

skyfire píše:U mě to taky při zátěží (třeba benchmark v sisoftsandre) skočí o 15 stupňů během sekundy. Jinak C2D 6420 taktlé na 3,2 GHz s box chladičem v klidu 45 stupňů a při zátěži 65 stupňů, takže pohoda a nechápu na co všichni kupujou Freezery 7 pro, zalmany a podobné blbosti. V biosu stačí nastavit ať jede chladič pořád na max. otáčky a uchladí to naprosto s přehledem. A tolik diskutovaný hluk? Nevím, ale žádný extra hluk neslyším a stejně mám vždy na PC puštěny Mp3, filmy, hry apod. a ať mi někdo neříká že při normální hlasitisti těchto aplikací je chladič slyšet. Jinak mám to vše v kejsu Coolmaster Elite 330 s 12 cm větráky vpředu i vzadu a se super větraným Fortronem 500 W. Jo a teploty měřeny v Core Temp.
No otvorene ti poviem ze je to dost velky rozdiel BOX chladic a ten Frezer ten boxovany huci ako slak a este ked mam mat nastavene na MAX otacky tak to by som nezniesol.
SWE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SWE »

To: Skyfire.
Nejspise ti huci cely komp, tak to ani nepostrehnes, jinak si to nedovedu vysvetlit. Zkousel jsem BOX na maximalni otacky a jeste na 65°C mu BIOS prida trochu vice - katastrofa, uz nikdy vice, z me strany...

Vicemene kdyz koupim sobe, nebo nekomu jinemu CPU, tak skoro automaticky i jiny chladic - a u AC je podle me pomer cena/vykon nejlepsi
Delarock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarock »

Dneska mi dojde zdroj a otestujem zlepsenie ucinkov chladenia s Noctuo.
mam C2D E6300 DS4 dosku atd.
Predtym som mal s NH12UF v blbo odvetranej skrinke pri zatazi na 1.425 okolo 78 stupnov:)

Vymenil som skrinku za TT Soprano ,davam collaboratorry liquid pro(fakt este nikdy som neznasal daku latku viacej ako tu pastu) a namiesto povodnych fanov som nahodil 12cm Noctuiii.Tak uvidime.
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Delarock píše:Dneska mi dojde zdroj a otestujem zlepsenie ucinkov chladenia s Noctuo.
mam C2D E6300 DS4 dosku atd.
Predtym som mal s NH12UF v blbo odvetranej skrinke pri zatazi na 1.425 okolo 78 stupnov:)
.....
Tý jo...když dám v BIOSE vCore 1,5,tak mám teplotu s tou Noctuo max 71C.
To jsem zvědav,jaké budeš mít výsledky. To pak sem hoď :wink:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Marek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek »

No ale vychadzajuc z poznatku ze IHSko je vyrobene z plechu o konstantnej hrubke a IHS je prehnuty zvonka, bude urcite krive aj zvnutra kde sa dotyka jadro IHSka. Z toho plynie ze ani tam neni 100 percentna stycna plocha. Ja nechapem ako mozu takuto zhovadilost spravit. Na co potom kupovat drahe chladice ked to teplo sa nema ako poriadne dostat ani z jadra na IHS a hned na to narazi na dalsiu vzducovu bublinu medzi IHS a pasivom. To je snad sen. A niekto tu pisal ze len vyplnenie tej priehlbiny pastou je k nicomu lebo v strede kde je pasta bude tato posobit skor ako tepelny izolant. Aka kolvek vsrtva vzduchu ma cca 30 mensiu tepelnu vodivost ako bezna biela pasta. 100x ako kvalita strieborna a cca 1000x ako coollaboratory. A pre zaujmavost Med ma teplnu vodivost 400WmK co je 16000x viac ako vzduch. Takze urcite prve co clovek chce je dotyk kok-kov, ale ked uz tam ma byt insie tak radsej aspon pasta ako vzduch.
AMD Athlon XP 1700+ @ 2400MHz(11,5*209) + Zalman 7000AlCu || ABIT NF7 || 1GB RAM || INNO 6600GT || HDD 320GB ||M-Audio revo 5.1 + Sennheiser HD595 || Logitech G5 mouse
Satrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Satrej »

Marek píše:No ale vychadzajuc z poznatku ze IHSko je vyrobene z plechu o konstantnej hrubke a IHS je prehnuty zvonka, bude urcite krive aj zvnutra kde sa dotyka jadro IHSka. Z toho plynie ze ani tam neni 100 percentna stycna plocha. Ja nechapem ako mozu takuto zhovadilost spravit. Na co potom kupovat drahe chladice ked to teplo sa nema ako poriadne dostat ani z jadra na IHS a hned na to narazi na dalsiu vzducovu bublinu medzi IHS a pasivom. To je snad sen. A niekto tu pisal ze len vyplnenie tej priehlbiny pastou je k nicomu lebo v strede kde je pasta bude tato posobit skor ako tepelny izolant. Aka kolvek vsrtva vzduchu ma cca 30 mensiu tepelnu vodivost ako bezna biela pasta. 100x ako kvalita strieborna a cca 1000x ako coollaboratory. A pre zaujmavost Med ma teplnu vodivost 400WmK co je 16000x viac ako vzduch. Takze urcite prve co clovek chce je dotyk kok-kov, ale ked uz tam ma byt insie tak radsej aspon pasta ako vzduch.
Přesně tak , nechce se mi do draheho chladice kdyz vidim tohle. Asi nejdřív zkusím tu pastu coollaboraty. Máte s ní někdo už nějakou zkusenost ? Jak se pouziva ?
Vodnik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vodnik »

skyfire píše:U mě to taky při zátěží (třeba benchmark v sisoftsandre) skočí o 15 stupňů během sekundy. Jinak C2D 6420 taktlé na 3,2 GHz s box chladičem v klidu 45 stupňů a při zátěži 65 stupňů, takže pohoda a nechápu na co všichni kupujou Freezery 7 pro, zalmany a podobné blbosti.
Stejná zkušenost, ani při max. zátěži ten boxovaný chaldič neslyším, v klidu jsem na 41st, Orthos to vytáhne na 65st. Stejné CPU i takt jako skyfire :-)
vss Vodnik DrC+ (kp)
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Vodnik píše:U mě to taky při zátěží (třeba benchmark v sisoftsandre) skočí o 15 stupňů během sekundy. Jinak C2D 6420 taktlé na 3,2 GHz s box chladičem v klidu 45 stupňů a při zátěži 65 stupňů, takže pohoda a nechápu na co všichni kupujou Freezery 7 pro, zalmany a podobné blbosti.
Protože já jsem měl na E6300 s boxem na základních 1.86Ghz při burnu 65st. takže o nějakém taktování s boxem v mém případě nebylo možné.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
ErnieCZ
Nováček
Nováček

Příspěvek od ErnieCZ »

Zdravím všechny, ja měl jsem podobný problém...Mám Core2Duo E6300 a smažílo mi to v pohodě 65 a více stupňů.... teď jsem si koupil "Arctic-Cooling Freezer 7 Pro" a teplota je na 60 stupních. Podotýkám, že je na základním Taktu 1,86GHz. Není to trochu divné? Co s tím? Prosím poraďte...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

ErnieCZ píše:Zdravím všechny, ja měl jsem podobný problém...Mám Core2Duo E6300 a smažílo mi to v pohodě 65 a více stupňů.... teď jsem si koupil "Arctic-Cooling Freezer 7 Pro" a teplota je na 60 stupních. Podotýkám, že je na základním Taktu 1,86GHz. Není to trochu divné? Co s tím? Prosím poraďte...
No nevím , maš něco špatne . Protože já mám ted na 2.94 Ghz teplotu idle pod 40 st. a v burnu max 55. Podívej se jestli maš dobře upevněný chladič , jestli dobře dolehá , prostě jestli pevně drží. Jestli jo , tak doporučuju ho sundat , očistit procesor i chladič od pasty , nanést novou kvalitní pastu a potom znovu nasadit chladič. A ještě se nejdříve podívej jaké maš napětí na procesoru , v biosu nebo třeba Cpu-z nebo podobný program. Na 1.86Ghz by tam mělo být napětí hodně malé, tak 1.2V odhadem.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Pokud máš čas tak je taky dobrý testovat na jakým nejmenším napětí to bude stabilní. Já například jedu v idle 6x400 takže výsledná frekvence je 2,4GHz na 1,13V idle teplota s Freezerem je 35-37C.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Satrej
Nováček
Nováček

Příspěvek od Satrej »

Tak jsem se rozhodl pro resení Scythe SCASM-1000 Andy Samurai Master + Coollaboratory Liquid Pro a musím říci že se to vyplatí ! Chladič špička a pasta taky . Idle 30 st a v TATu 54 st , Core Duo 6420 3,3MHz def. napětí. Jinak někdo psal že s Coollaboratory Liquid Pro se spatne pracuje ale musím říct že je to právě naopak. použil jsem štěteček a perfektní. Předtím jsem mnel box chladič idle 48 st TAT 75st. Jinak skok teploty tam zustal ale pak uz se to nezveda a na chladici kdyz vypnu vetrách je perfektne poznat jak se zahriva a ze prenos teploty z procesoru je dobry.
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

Ludia tak mam problem, s "uzasnym" FuZion blokom a mizernou pumpou eheim1048 a 2 kadetmi paralelne mi teplota na C2D E6600 3800MHZ 1.6Vcore lezie az k 65-67 stupno. Testoval som programom orthos. Teplota vody bola 36 stupnov :cry: . Vidim to na nedostatocne chladenie .radiatory nestihaju :sad:
Aka teplota s cca 1.6V real Vcore je dlhodobo bezpecna ?
Inak na tych 3600 s 1.41V real mam vodu studenu, na radiatoroch mam AC 120vetrak(podobny tomu na freezerovi ) s cca 800-900o tackami. Teplota je potom do 52. Skace to od 47 po tych 52 :)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Tak to mám taky problém, nevím proč se mi to tak hřeje. Mám taky pumpu eheim1048 a teplotu vody mi to ukazuje kolem 33 stupnu,ale tepltou na procesoru v zátěži mám kolem 68-70 stupnu a ten je Vcore je default a frekvence je 3,2GHz Neví te, kde by mohla být chyba. Jinak v klidu 35 stupnu. Měřeno Core tempem.
Díky za rady
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Oprava teplota vody v zátěži je 31 stupnu při minimálních otáčkách ventilátorů na radiátorech. Jinak teplota CPU v zátěži je 67 - 70 stupnu. Core Temp i SpeedFan ukazuji stejně. Jinak to testuju na Super PI společně s Prime95. Bude chyba ve špatným dotyku mezi vodním blokem a CPU?
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Co mas za blok na tom cpu? Ale asi by videl problem v krivem IHS :(
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

kupca píše:Co mas za blok na tom cpu? Ale asi by videl problem v krivem IHS :(

Top je co to IHS?
Mam tam blok od Zalmana
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

zeusdr píše:
kupca píše:Co mas za blok na tom cpu? Ale asi by videl problem v krivem IHS :(

Top je co to IHS?
Mam tam blok od Zalmana
Tenhle tam mám
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39683
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

IHS...ten rozvadeč tepla na CPU,kde dáváš pastu...když je křivý,je to problém...pač je tam více pasty = horší přenos tepla.
http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... f704ecfba3
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“