Dyron píše: 8pin EATX? Ja mam jen 4 pin....teda vsiml jsem si ze deska ma 8 pin, z nihž 4 jsou zaslepeny....muj zdroj ma jen ten 4pin...je to problem, musi tam byt ta redukce???
Aky mas preboha zdroj, dufam, ze nie nejaku lacnu "boxovanu" 350 Watt
Aspon 400 Watt na takuto masinu....
A co sa tyka tych chladicov mofsetu, je tam urcite ta "zuvacka", asi sa chystam to cele prehodit, ale to musim si najst cas na vymontovanie celej dosky....
8mi pin je dost podstatnej
mosfety urcite dobre odchladit, jsou dost dulezite na stabilitu
Dyron píše: 8pin EATX? Ja mam jen 4 pin....teda vsiml jsem si ze deska ma 8 pin, z nihž 4 jsou zaslepeny....muj zdroj ma jen ten 4pin...je to problem, musi tam byt ta redukce???
Aky mas preboha zdroj, dufam, ze nie nejaku lacnu "boxovanu" 350 Watt
Aspon 400 Watt na takuto masinu....
A co sa tyka tych chladicov mofsetu, je tam urcite ta "zuvacka", asi sa chystam to cele prehodit, ale to musim si najst cas na vymontovanie celej dosky....
No zdroj mam coolermaster 500W, ma ale jenom ten 4pin...takze musim sehnat redukci na 8pin asi
Inak som zvedavy ,mne to ostava trcat niekde pri 450-460FSB, mam audigy2 v pci a uz ma inak nenapada nic co by mi mohlo vadit... ked budem mat chvilku, tak ju skusim vybrat.
l0k2 píše:Inak som zvedavy ,mne to ostava trcat niekde pri 450-460FSB, mam audigy2 v pci a uz ma inak nenapada nic co by mi mohlo vadit... ked budem mat chvilku, tak ju skusim vybrat.
noo ja max 460 FSB stabilne na 470 sa nerozbehne...pritom viem ze CPU ma rezervu bo ide len na 1.45 v biose... nemam zapojeny 8 pin a audigy 4 je pod grafikou zohnat redukciu zo4 na 8 pin a vyskusat
Pocuvajte ma ludia, podla mna vytahovat z PC zvukovku ako je Audigy je trosku skoda, aj kvoli OC, nemyslite???
Ale to len tak naokraj, ja som uz obetoval TV kartu, ale viac uz nic
Este jedna otazocka na vas vsetky majitelov tejto dosky, ktory bezia na nejakom tom OC
Mate nejake specialne chladenie na chipsetoch dosky, alebo fachate na defaulte(tych pasivoch)???
Skusali ste rukou chytit tie chipsety?Nemam este nejake vysoke napatia nastavene a zda sa mi ze dost hreju, oba, trosku viac ten spodny bez heatpipe, nemam v umysle zhodit ten pliesok ani nejako upravovat uchyty tych pasivov(diky za radu "h4", naozaj uprimne dakujem), ale pokial to nebude fakt nutne, neurobim to, stejne si myslim ze ani ty co tuto dosku dohnali do vyssich vysok(co sa FSB a OC celkovo tyka)tak nedavali nejake Special chladenie na chipsety, takze to musi vydrzat
kupovat na tuhle desku chlazeni typu Thermalright HR-xxx je imho blbost, pokud tam nemas Vmch mod/Vich mod tak to def. chlazeni uchladi v poho, to ze je tak teplej je dobre, aspon vis, ze dobre ten pasiv vede teplo, muj NB ma teplotu 35C v burnu, 31C idle a to na pasivu neudrzim skoro prst...jinak mosfety taky hodne topjej, a to je hlavni rozdil mezi P5B Dlx a P5B-E, ta -E nema chlazeni mosfetu a tim padem ma i MNOHEM nizsi stabilni OC...
Takze dalsi skvely, vynikajuci poznatok, odvolavam povodne zistenie, ze k vyssiemu OC mi pomohlo vybratie TV karty, bolo to tym ze som vypol AUTO nastavenie pamati, ale dal som manual a dal som defaultne hodnoty 5-5-5-15, a odvtedy uplna pohoda, neprikladal som tomu vyznam ze to mohlo ovlyvnit, ale pravda je ze aj tento ukon som vykonal pred tym vydarenym OC, ked neratam len to vybratie karty, teraz mam uz TV kartu spat v PC a fachci to rovnako stabilne, tu este prikladam screenshoty z BIOS: http://img296.imageshack.us/img296/1565/img5002iz0.jpg http://img91.imageshack.us/img91/7400/img5004hh6.jpg http://img215.imageshack.us/img215/7610/img5007rh0.jpg
No a tu je to osudne nastavenie pamati, predtym som to mal na AUTO(resp. enabled)trebalo dat iba disabled a nastavit to manualne a uz to facha: http://img226.imageshack.us/img226/8353/img5006fk6.jpg
Takze a teraz ked uz si videl moje nastavenia v BIOS-e a aj napatia na jednotlivych veciach, povedz ako to mam zhruba nastavit, resp. co si mozem dovolit za napatia na tych ktorych veciach aby som sa dostal na 3.0Ghz, pretoze pri nastaveni FSB na 420 mi to uz nenabootovalo, ale niekde pri zistovani Diskov to seklo, takze skus hrknut daku dobru radu
PS: Momentalne ficim pri danych nastaveniach na 2800Mhz stabilne, presiel som vsetky marky 01,03,05,06 a pohoda, Diky "h4"
mate v tehle desce nekdo celerona ? mam s nim klasickej vypinaci asus problem misto restartu... pri non OC pohoda, pri manualnim zvyseni fsb se to zacne vypinat jako par asusu predtim co sem mel... s c2d to dela to samy? nejake reseni na to nebo smirena? mam v tom 3 hdd a newim jak se postavej k tomu on off on off syndromu ;]
Mossad píše:mate v tehle desce nekdo celerona ? mam s nim klasickej vypinaci asus problem misto restartu... pri non OC pohoda, pri manualnim zvyseni fsb se to zacne vypinat jako par asusu predtim co sem mel... s c2d to dela to samy? nejake reseni na to nebo smirena? mam v tom 3 hdd a newim jak se postavej k tomu on off on off syndromu ;]
Skusil si novy BIOS???
Ak ano, ako myslis vypinanie?Tak ze ked nastavis vyssie FSB, tak vtedy pri restarte vypne, mne to vyplo iba vtedy ked som zmenil nejake dolezite nastavenia CPUm alebo tak, a potom vypnuti to automaticky za par sekund nabehlo, vypinalo mi to stale iba vtedy ked som mal nastavenie parametrov pamati na AUTO, teraz ked som ich nastavil manualne tak je to OK.
Skus a uvidis, nastavenia z mojho BIOS-u su o par threadov vyssie, ale pozri si len to nastavenie pamati, pretoze tie mam na defaulte, ale ostatne uz podla svojho procesora a tak
EDIT: Este ma napadla jedna vec, ako mas nastaveny IDE radic a SATA radic, v akom mode?V AHCI,IDE alebo AUTO?
Pretoze mne to nechce chodit v inom ako IDE, skus aj to ak to mas inak ako na IDE
h4__ píše:nastav napeti pameti 2.1V, CPU 1.45V, FSB 1.4V, NB 1.45V, SB 1.6V,Ich 1.2V PCIE 102MHz
Takze nic, max. FSB pri ktorej to ide este ako tak OK, je 2915Mhz(FSB 415), neviem kde je problem, nebude treba nastavit ine casovanie pamati, alebo nieco ine, zda sa mi ze to nezvlada PCI-e , pretoze pri boote ten obrazok ASUS........ bolo na nom par taky divnych bodiek, takze asi nebolo nieco OK nastavene, ta frekvencia PCIe
zrejme nebola idealna alebo co
Inak teplota procesora pri tych 2800Mhz je 40°C Idle a 45°C Burn, ake su to teploty?(Merane v CoreTemp)
Naposledy upravil(a) Streethawk dne sob 18. lis 2006, 16:12, celkem upraveno 2 x.
pameti mam manualne urcite, neco jako 533mhz 5-5-5-15 , jsou to naky goodramy 667mhz takze prozatim to s tim funguje.. casem neco poridim... na ten bios se radsi jeste podivam neni li tam nejaka verze z roku krale klacka... satu mam v raidu, na ide mam jen cdromu v jakym rezimu jede se taky musim mrknouti...
h4__ píše:nastav napeti pameti 2.1V, CPU 1.45V, FSB 1.4V, NB 1.45V, SB 1.6V,Ich 1.2V PCIE 102MHz
Takze nic, max. FSB pri ktorej to ide este ako tak OK, je 2915Mhz(FSB 415), neviem kde je problem, nebude treba nastavit ine casovanie pamati, alebo nieco ine, zda sa mi ze to nezvlada PCI-e , pretoze pri boote ten obrazok ASUS........ bolo na nom par taky divnych bodiek, takze asi nebolo nieco OK nastavene, ta frekvencia PCIe
Inak teplota procesora pri tych 2800Mhz je 40°C Idle a 45°C Burn, ake su to teploty?(Merane v CoreTemp)
to je imho blbost, neco delas spatne...to bys musel mit kurna blbej kus kremiku,aby to slo tak malo
Streethawk píše:
tohle je imho blbost, kdyz das disk na SB radis a das PCIE 120MHz, tak akorat oddelas disky, navic je to uplne vsechno zbytecne "maxed out"...da se z toho vyvodit nejake OC? ale rozhodne to neni 24/7 overclock...me jede muj allandale na 3.5GHz pri 1.6V stabilne, a mam i Ich a Mch na plny V, i FSB je na 1.45V a pameti na 2.3V, ale myslis, ze kdyz je to stabilni, ze bych to tak nechal bezet?? NE!, jedu na 460x7 pri 1.35V, protoze aspon nemam tolik prebytkoveho tepla, az bude Scythe Infinity, nebo Tt BT, tak mozna 3.5GHz bude 24/7 OC...