Asus Commando (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
fab30
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fab30 »

Sata/sata2 nieje velky rozdiel, mam asi 125MB/s ale RAID0 nieje moc o tom...
david.semtex
Nováček
Nováček

Asus Commando - bez PCIE 1x

Příspěvek od david.semtex »

Idem kupovat Asus Commando a k tomu aj TV kartu FlyTV Express X1
MST-STA2, ktora sa pripaja cez PCIE 1x. Commando ma iba 1x PCIE x16, 1x PCIE 4x a 4x PCI 2.2 Da sa zapojit tato PCIE 1x karta do PCIE 4x slotu?
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asus Commando - bez PCIE 1x

Příspěvek od Jan Machalík »

david.semtex píše:Idem kupovat Asus Commando a k tomu aj TV kartu FlyTV Express X1
MST-STA2, ktora sa pripaja cez PCIE 1x. Commando ma iba 1x PCIE x16, 1x PCIE 4x a 4x PCI 2.2 Da sa zapojit tato PCIE 1x karta do PCIE 4x slotu?
Ano pujde :-)
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Zdravím,tak mi dělá problém taktování C2D. Při nastavení FSB na 400MHz a zvýšení napájení na 1,4V mi hlásí chybu v detekci RAM. Tu mám nastavenou na AUTO jak MHz tak i napětí na RAM. Když nastavím Vcore na AUTO,tak je vše v pořádku naběhne WIN,ale po nějaké chvilce se resetne počítač. Mám desku ASUS Commando a BIOS ver.1001 beta. Není třeba ještě někde zvýšit napětí? Nebo proč by hlásil chybu v detekci RAM? Paměti mám AA-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition.
Děkuji za pomoc.
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Ja musim dat rucne pametem casovani co maji mit,jako kdyby auto detekce zlobila,pak jim dam 1.9V a frekvenci mam na 800Mhz,tudiz defaultni
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Red Devil píše:Ja musim dat rucne pametem casovani co maji mit,jako kdyby auto detekce zlobila,pak jim dam 1.9V a frekvenci mam na 800Mhz,tudiz defaultni
Prosim te,muzes mi vypsat jak to mas nastaveny. Je tam na me moc paramtru na nastaveni. No a kdyz dam pamětem větší napeti tak by to melo byt taky OK, ne? Jen teda staci nastavit to casovani. Jo
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Jo mam casovani na 5-5-5-14 a napeti na 1.9V
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

Da se nekde najit nejaky podrobnejsi popis tech hlasek LCD posteru.
Manual skromne mlci...
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

termit256 píše:Da se nekde najit nejaky podrobnejsi popis tech hlasek LCD posteru.
Manual skromne mlci...
Jo tak to by mě taky zajímalo
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Jo, chtěl jsem se zeptat,jestli někdo neví co v BIOSu při nastavení, změně napájení se písmo změní na nějakou barvu, jako např: bílá, žlutá, fialová a červená. Neví někdo co to znamená? Nebo jak se mám podle toho řídit?
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

zeusdr píše:Jo, chtěl jsem se zeptat,jestli někdo neví co v BIOSu při nastavení, změně napájení se písmo změní na nějakou barvu, jako např: bílá, žlutá, fialová a červená. Neví někdo co to znamená? Nebo jak se mám podle toho řídit?
Skus logocka zapremyslet,co asi znamena cervena barva??
Asi ze uz to nebude to pravy orechovy
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Red Devil píše:
zeusdr píše:Jo, chtěl jsem se zeptat,jestli někdo neví co v BIOSu při nastavení, změně napájení se písmo změní na nějakou barvu, jako např: bílá, žlutá, fialová a červená. Neví někdo co to znamená? Nebo jak se mám podle toho řídit?
Skus logocka zapremyslet,co asi znamena cervena barva??
Asi ze uz to nebude to pravy orechovy
Dobre,to je jasny,ale co ten zbytek? Kdyz v BIOSu na stavim Vcore na 1,55 tak to je bíle pismo a kdyz nastavim na 1,35 tak je zluta
Red Devil
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Devil »

Nevim jak je to presne odstupnovany,ale ja bych do cpu 1.55 urcite nepustil
zeusdr
Nováček
Nováček

Příspěvek od zeusdr »

Red Devil píše:Nevim jak je to presne odstupnovany,ale ja bych do cpu 1.55 urcite nepustil
Jo tak to mi povidej,ale v BIOSu tam to tak podel neho je jeste mozny a nedavato do cervene barvy, no to je jedno.
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

[quote="Red Devil"]Nevim jak je to presne odstupnovany,ale ja bych do cpu 1.55 urcite nepustil[/quote]

Proc ne? ja tam tohle mam, a naprosto zadny problem, teplota jader pri bezne praci cca 32°C
Andrejss
Nováček
Nováček

Příspěvek od Andrejss »

Red Devil píše:Nevim jak je to presne odstupnovany,ale ja bych do cpu 1.55 urcite nepustil
No a to se me stalo kdyz jsem taktoval - nechal jsem napeti na auto a hle ve widlich sleduju napeti 1.55V (teplota jader 63 stupnu v idle)
Tak sjem tam natvrdo zadal 1.36V (napsano zlute) a docela fpoho core e6300 2.87Ghz jinak to mam na pametech 667MHz (Infineon + Kingston 55512) takze docela uspech s touhle deskou takze zadavejte radeji hodnotu napeti CPU napevno....
termit256
Začátečník
Začátečník

jaka voltaz?

Příspěvek od termit256 »

Jake maji byt jednotliva napeti ktere se nastavuji v BIOSu?
jde mi o
1. FSB terminatoin voltage
2. NB VCore
3. SB VCore
4. SB chipset voltage

V manualu o tom neni ani carka
Jena_09
Nováček
Nováček

Re: jaka voltaz?

Příspěvek od Jena_09 »

termit256 píše:V manualu o tom neni ani carka
V manualu o tom nic neni,protože to je indivualni záležitost.Když netaktuješ,tak to můžeš nechat na AUTO,když chceš zvýšit výkon,tak tam pustíš víc.

Jinak,byly tu obrázky nasteví BIOSu pár uživatelů,takže se můžeš inspirovat. :wink:
termit256
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od termit256 »

no jo vic, ale kdyz nevim kolik tam ma byt normalne tezko se to odhaduje. Nebo je to ta nejnizsi hodnota? Nemam s OC temer zadne zkusenosti tak me nekamenujte. Jsem jak bych tak rekl svatecni pretektovavac :-)
Podaril se mi zvednout FSB jen na 475MHz (E6600) pri 480 jiz vubec nic nenajede (tma), LCD poster hlasi hlasku DET DRAM. V com by moh byt problem? Pameti mam GEIL 800 zkusil jsem nastavit delicku niz i vys nez 800 a porad to same.
Napada vas neco? Ty zatracene hlasky LCD posteru nemuzu nikde najit.
Jena_09
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jena_09 »

Být tebou,tak bych si prošel tuhle recenzi:

http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=43

Ta ti v lecčem taky pomůže.

Napětí do NB a SB teda já řídím podle teploty,ale ani jsem tomu moc nepřidával (můžeš tam zatím dát tu nejnižší hodnotu a když budeš taktovat,tak asi budeš muset přidat do NB,ale dával bych si pozor na jeho teplotu).FSB musíš zkoušet,aby bylo PC stabilní,ale asi bych se nepouštěl do červenejch čísel.

DET RAM - se mi zdá že znamená,že PC se ti zaseklo při detekci RAM,takže ty už to asi neberou,tak si zkus pohrát s děličkama,nebo zkus trochu přidat napětí.

Ještě bych si stáhl poslední verzi BIOSu,tedy pokud už jí nemáš.
Odpovědět

Zpět na „Asus“