Asus Commando (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- fab30
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- david.semtex
- Nováček
-
Asus Commando - bez PCIE 1x
Idem kupovat Asus Commando a k tomu aj TV kartu FlyTV Express X1
MST-STA2, ktora sa pripaja cez PCIE 1x. Commando ma iba 1x PCIE x16, 1x PCIE 4x a 4x PCI 2.2 Da sa zapojit tato PCIE 1x karta do PCIE 4x slotu?
MST-STA2, ktora sa pripaja cez PCIE 1x. Commando ma iba 1x PCIE x16, 1x PCIE 4x a 4x PCI 2.2 Da sa zapojit tato PCIE 1x karta do PCIE 4x slotu?
- Jan Machalík
- Mírně pokročilý
Re: Asus Commando - bez PCIE 1x
Ano pujdedavid.semtex píše:Idem kupovat Asus Commando a k tomu aj TV kartu FlyTV Express X1
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
- zeusdr
- Nováček
Zdravím,tak mi dělá problém taktování C2D. Při nastavení FSB na 400MHz a zvýšení napájení na 1,4V mi hlásí chybu v detekci RAM. Tu mám nastavenou na AUTO jak MHz tak i napětí na RAM. Když nastavím Vcore na AUTO,tak je vše v pořádku naběhne WIN,ale po nějaké chvilce se resetne počítač. Mám desku ASUS Commando a BIOS ver.1001 beta. Není třeba ještě někde zvýšit napětí? Nebo proč by hlásil chybu v detekci RAM? Paměti mám AA-Data DIMM 2048MB DDR II 800MHz Extreme Edition.
Děkuji za pomoc.
Děkuji za pomoc.
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- zeusdr
- Nováček
Prosim te,muzes mi vypsat jak to mas nastaveny. Je tam na me moc paramtru na nastaveni. No a kdyz dam pamětem větší napeti tak by to melo byt taky OK, ne? Jen teda staci nastavit to casovani. JoRed Devil píše:Ja musim dat rucne pametem casovani co maji mit,jako kdyby auto detekce zlobila,pak jim dam 1.9V a frekvenci mam na 800Mhz,tudiz defaultni
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- termit256
- Začátečník
-
- zeusdr
- Nováček
- zeusdr
- Nováček
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Skus logocka zapremyslet,co asi znamena cervena barva??zeusdr píše:Jo, chtěl jsem se zeptat,jestli někdo neví co v BIOSu při nastavení, změně napájení se písmo změní na nějakou barvu, jako např: bílá, žlutá, fialová a červená. Neví někdo co to znamená? Nebo jak se mám podle toho řídit?
Asi ze uz to nebude to pravy orechovy
- zeusdr
- Nováček
Dobre,to je jasny,ale co ten zbytek? Kdyz v BIOSu na stavim Vcore na 1,55 tak to je bíle pismo a kdyz nastavim na 1,35 tak je zlutaRed Devil píše:Skus logocka zapremyslet,co asi znamena cervena barva??zeusdr píše:Jo, chtěl jsem se zeptat,jestli někdo neví co v BIOSu při nastavení, změně napájení se písmo změní na nějakou barvu, jako např: bílá, žlutá, fialová a červená. Neví někdo co to znamená? Nebo jak se mám podle toho řídit?
Asi ze uz to nebude to pravy orechovy
- Red Devil
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- zeusdr
- Nováček
- termit256
- Začátečník
-
- Andrejss
- Nováček
-
No a to se me stalo kdyz jsem taktoval - nechal jsem napeti na auto a hle ve widlich sleduju napeti 1.55V (teplota jader 63 stupnu v idle)Red Devil píše:Nevim jak je to presne odstupnovany,ale ja bych do cpu 1.55 urcite nepustil
Tak sjem tam natvrdo zadal 1.36V (napsano zlute) a docela fpoho core e6300 2.87Ghz jinak to mam na pametech 667MHz (Infineon + Kingston 55512) takze docela uspech s touhle deskou takze zadavejte radeji hodnotu napeti CPU napevno....
- termit256
- Začátečník
-
jaka voltaz?
Jake maji byt jednotliva napeti ktere se nastavuji v BIOSu?
jde mi o
1. FSB terminatoin voltage
2. NB VCore
3. SB VCore
4. SB chipset voltage
V manualu o tom neni ani carka
jde mi o
1. FSB terminatoin voltage
2. NB VCore
3. SB VCore
4. SB chipset voltage
V manualu o tom neni ani carka
- Jena_09
- Nováček
-
Re: jaka voltaz?
V manualu o tom nic neni,protože to je indivualni záležitost.Když netaktuješ,tak to můžeš nechat na AUTO,když chceš zvýšit výkon,tak tam pustíš víc.termit256 píše:V manualu o tom neni ani carka
Jinak,byly tu obrázky nasteví BIOSu pár uživatelů,takže se můžeš inspirovat.
- termit256
- Začátečník
-
no jo vic, ale kdyz nevim kolik tam ma byt normalne tezko se to odhaduje. Nebo je to ta nejnizsi hodnota? Nemam s OC temer zadne zkusenosti tak me nekamenujte. Jsem jak bych tak rekl svatecni pretektovavac :-)
Podaril se mi zvednout FSB jen na 475MHz (E6600) pri 480 jiz vubec nic nenajede (tma), LCD poster hlasi hlasku DET DRAM. V com by moh byt problem? Pameti mam GEIL 800 zkusil jsem nastavit delicku niz i vys nez 800 a porad to same.
Napada vas neco? Ty zatracene hlasky LCD posteru nemuzu nikde najit.
Podaril se mi zvednout FSB jen na 475MHz (E6600) pri 480 jiz vubec nic nenajede (tma), LCD poster hlasi hlasku DET DRAM. V com by moh byt problem? Pameti mam GEIL 800 zkusil jsem nastavit delicku niz i vys nez 800 a porad to same.
Napada vas neco? Ty zatracene hlasky LCD posteru nemuzu nikde najit.
- Jena_09
- Nováček
-
Být tebou,tak bych si prošel tuhle recenzi:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=43
Ta ti v lecčem taky pomůže.
Napětí do NB a SB teda já řídím podle teploty,ale ani jsem tomu moc nepřidával (můžeš tam zatím dát tu nejnižší hodnotu a když budeš taktovat,tak asi budeš muset přidat do NB,ale dával bych si pozor na jeho teplotu).FSB musíš zkoušet,aby bylo PC stabilní,ale asi bych se nepouštěl do červenejch čísel.
DET RAM - se mi zdá že znamená,že PC se ti zaseklo při detekci RAM,takže ty už to asi neberou,tak si zkus pohrát s děličkama,nebo zkus trochu přidat napětí.
Ještě bych si stáhl poslední verzi BIOSu,tedy pokud už jí nemáš.
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... &Itemid=43
Ta ti v lecčem taky pomůže.
Napětí do NB a SB teda já řídím podle teploty,ale ani jsem tomu moc nepřidával (můžeš tam zatím dát tu nejnižší hodnotu a když budeš taktovat,tak asi budeš muset přidat do NB,ale dával bych si pozor na jeho teplotu).FSB musíš zkoušet,aby bylo PC stabilní,ale asi bych se nepouštěl do červenejch čísel.
DET RAM - se mi zdá že znamená,že PC se ti zaseklo při detekci RAM,takže ty už to asi neberou,tak si zkus pohrát s děličkama,nebo zkus trochu přidat napětí.
Ještě bych si stáhl poslední verzi BIOSu,tedy pokud už jí nemáš.