Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
Luděk
Začátečník
Začátečník

Re: E4300

Příspěvek od Luděk »

Marcel Koci píše:Tak jsem vcera zkompletoval PC.Deska AsRock 775Dual VSTA + E4300+1950Pro/Agp,2GbRam Kingmax DDR400.Zatim se mi podařilo se dostat na procesoru bez zvednuti napeti na 1,8 @ 2,6Gb.Vykon grafiky v 3dmark05..10300bodu na default(grafika).PcMark99...370 bodů.Mam chladic Zerotherm Cf 800 a teplota na procesoru v klidu 35 stupnu a v idle 45 stupnů.Měril jsem to i laserovým bezdotykovym teplomerem a odpovida to.Teplota grafiky s chladicem Thermaltake je v klidu 42 stupnu a pri hrani cca.60 stupnů.Chipset ma pri pretaktovani cca.37 stupnů.Zatim jsem velice spokojen vzhledem k tomu ze jsem procesor a desku sehnal z druhe ruky,takze jsem vyrazne usetril.Jinak instalace windows xp probehla az raketove rychle oproti memu staremu A64300+/soc.754.Jinak muj poznatek je ,ze Intel bohuzel nedokaze využít casovaní a praci s pametmi lepe nez AMD a dohani to vyssimi frekvencemi.Ze starym A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad.V celku vi m ,ze tak za rok budu zase pc menit,ale pockam si az vychytaj chyby ve Vistach a poradne doladi DX10.Plno novych her ma na Vistach problemy a cekat az nahodou vyjde oprava se mi moc nechce.takze vydržím s timhle hybridem co mam a do roka a do dne se ukaze.
muzes mit povedet jak jsi meril teplotu CPU uvnitr jadra laserovym bezdotykovym teplomerem ?
Marcel Koci
Začátečník
Začátečník

E4300

Příspěvek od Marcel Koci »

Kdo říká ,že jsem to měřil uvnitř?Meril jsem to samozřejmě na povrchu.I tak si myslim,že jsou to dobre teploty(jadro bude mit tak max.+5 az 10 stupnů).
jako celek je to stabilni,hraje to,sviti to ,pipa to,vypaluje to,pise to, tak proc to resit.
CPU:CoreDuo2/E6750/2,66/Deska:Asus P5N-E SLI - nForce 650i (rev.1.01g)/ Ram Patriot,A-Data 4x1GB/DDR 800@830,CL5/Mechaniky:LG GH20LS15/Grafika:Saphire HD3870 775/2225/OC:800/2400/HDD:Segate 7200.10 250Gb SATAII /Zdroj:LC Power 550W/LCD-ASUS PM17TU
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Marcel Koci píše:...A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad...

S deskou, jakou máš (tedy s chipsetem, který není od Intelu) nemůžeš chtít dobré latence. Já mám s DDR2-800MHz a Intel P965 latence okolo 50ns při defult časování, což, vzhledem k vyšší frekvenci, je velice dobré.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

h4__ píše:
Marcel Koci píše:...A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad...

S deskou, jakou máš (tedy s chipsetem, který není od Intelu) nemůžeš chtít dobré latence. Já mám s DDR2-800MHz a Intel P965 latence okolo 50ns při defult časování, což, vzhledem k vyšší frekvenci, je velice dobré.
ja mam latenci 60ms
ale s AMD s 400MHz A-DATA (566mhz) CL1.5 sem mel kolem 15-20ms. Intel to podle me srazi az taky zabuduje Radic primo do jadra
Chcip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chcip »

Luděk píše:
hmm ale on pise ze mu TAT nejede tak nevim proc tohle postujes ..
muzes zkusit program Rayera daval na nej link na tehle strance http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=5
Tak jsem ten program zkusil píše mi to 39°C ale tvurce píše, že to asi není správně. jinak TAT mi hlásí:Error Enumerating On Demant Clock Modulation Support. Terminating Tools
Co to je? a čím to opravit? myslel jsem, že ten program nezna procesor, ale ostatní píší že s TAT normalně měří.
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Chcip píše:
Luděk píše: hmm ale on pise ze mu TAT nejede tak nevim proc tohle postujes ..
muzes zkusit program Rayera daval na nej link na tehle strance http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=5
Tak jsem ten program zkusil píše mi to 39°C ale tvurce píše, že to asi není správně. jinak TAT mi hlásí:Error Enumerating On Demant Clock Modulation Support. Terminating Tools
Co to je? a čím to opravit? myslel jsem, že ten program nezna procesor, ale ostatní píší že s TAT normalně měří.
v tomhle ti neporadim , netusim kvuli cemu ti to nejede. jinac ja taky merim teplotu CPU TAT
Chcip
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Chcip »

a kde jsi to stahnul? ja to hledal na netu a zkoušel asi 12 verzi(myslim tím stašení) a většina psala tohle a asi dva,že nemam kompatibilní procesor, že je to jen pro mobilní zařízení
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Chcip píše:a kde jsi to stahnul? ja to hledal na netu a zkoušel asi 12 verzi(myslim tím stašení) a většina psala tohle a asi dva,že nemam kompatibilní procesor, že je to jen pro mobilní zařízení
http://www.techpowerup.com/downloads/392/mirrors.php
coltcha
Nováček
Nováček

Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie

Příspěvek od coltcha »

Zdravim, kamarad mi nataktoval E4300 na 2.7GHz - vsechno bezi jak po masle. Ale mam nasledujici problem:

Kdyz rano zapnu PC, pocitac zacne nabihat - cca po 3 vterinach se jakoby restartuje (podle hluku - do monitoru vubec nejde signal) , chvili chrochta a pak nic (jak rikam - nepoznam nic do monitoru nic nejde, takze vpodstate nevim co se deje). Pridrzim vypinac a pak uz to nomalne najede - ale na defaultnich hodnotach - http://sajrajt.cz/default.JPG .

Kdyz je znovu nastavim na to co mi nastavil kamarad - http://sajrajt.cz/oc.JPG - ulozim bios, PC se restartne a vse zas bezi jak ma.

zajimave je ze se to deje pouze, kdyz je PC delsi dobu vypnute (kdyz to pustim rano). Po klasickem restartu XP nebo po vypnuti a zapnuti cca po minute to zustane na pretaktovanch hodnotach a okna normalne najedou

sestava:
Core2duo 4300
Gigabyte GA-965P-S3
RAM 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Radeon X1900 GT

Dekuji za rady a napady
rFx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rFx »

Tohle je asi trefa vedle. Ale vypadato ze by si mel skusit novou baterku v biosu.
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

dopis zdroj pro ouplnost kdyztak...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

rFx píše:Tohle je asi trefa vedle. Ale vypadato ze by si mel skusit novou baterku v biosu.
Proc baterku, kdyz PC urcite nevytahuje ze zasuvky?

Mas nahrany nejnovejsi BIOS? Tyhle desky mely problemy se studenym startem,ale poslednima BIOSama se toho vzdy dost vyresi,ale k dokonalosti to ma samozrejme daleko.
coltcha
Nováček
Nováček

Příspěvek od coltcha »

Forton 400W

bios ocekavam ze je tam nejnovejsi - je to uplne nova sestava
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

coltcha píše:Forton 400W

bios ocekavam ze je tam nejnovejsi - je to uplne nova sestava
Ještě se mi nestalo,abych měl na koupené desce new bios. To teda fakt ne. Zkontroluj to!! :wink:
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
coltcha
Nováček
Nováček

Příspěvek od coltcha »

aha az prijdu z prace mrknu na to... dik
kupca
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kupca »

Jinak myslim, ze to patri spis do sekce MB, jelikoz problem neni v cpu, ale v desce.
coltcha
Nováček
Nováček

Příspěvek od coltcha »

tak bios mam aktualni verze - F8, nejaky napad??
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

coltcha píše:tak bios mam aktualni verze - F8, nejaky napad??
nahoře si psal,že vše běží oka a i orthos atd?
zkusil bych přidat napětí na CPU, možná i RAM, fsb a chipsetu. Nikde sem tu nenašel,jaké máš hodnoty teď,tak nevím,kde se pohybuješ teď
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
coltcha
Nováček
Nováček

Příspěvek od coltcha »

izerS18 píše:
coltcha píše:tak bios mam aktualni verze - F8, nejaky napad??
nahoře si psal,že vše běží oka a i orthos atd?
zkusil bych přidat napětí na CPU, možná i RAM, fsb a chipsetu. Nikde sem tu nenašel,jaké máš hodnoty teď,tak nevím,kde se pohybuješ teď
kamarad co to stavel, rikal ze to bezelo pres noc v prime bez jediny chyby, jinak napeti je nastaveno na auto - http://sajrajt.cz/oc.JPG. co takhle ctu, tak lidi mi radi ze do napeti radsi nezasahovat...
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

Lepší je nastavit si pevnou hodnotu, než nechat nastavování napětí na biosu desky. Mám nastaveno 1,4V a když dám napětí na AUTO tak deska nastaví 1,55V. Pokud tomu moc nerozumíš, tak si napřed něco přečti o taktování, abys si ten procesor neodpálil.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“