muzes mit povedet jak jsi meril teplotu CPU uvnitr jadra laserovym bezdotykovym teplomerem ?Marcel Koci píše:Tak jsem vcera zkompletoval PC.Deska AsRock 775Dual VSTA + E4300+1950Pro/Agp,2GbRam Kingmax DDR400.Zatim se mi podařilo se dostat na procesoru bez zvednuti napeti na 1,8 @ 2,6Gb.Vykon grafiky v 3dmark05..10300bodu na default(grafika).PcMark99...370 bodů.Mam chladic Zerotherm Cf 800 a teplota na procesoru v klidu 35 stupnu a v idle 45 stupnů.Měril jsem to i laserovým bezdotykovym teplomerem a odpovida to.Teplota grafiky s chladicem Thermaltake je v klidu 42 stupnu a pri hrani cca.60 stupnů.Chipset ma pri pretaktovani cca.37 stupnů.Zatim jsem velice spokojen vzhledem k tomu ze jsem procesor a desku sehnal z druhe ruky,takze jsem vyrazne usetril.Jinak instalace windows xp probehla az raketove rychle oproti memu staremu A64300+/soc.754.Jinak muj poznatek je ,ze Intel bohuzel nedokaze využít casovaní a praci s pametmi lepe nez AMD a dohani to vyssimi frekvencemi.Ze starym A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad.V celku vi m ,ze tak za rok budu zase pc menit,ale pockam si az vychytaj chyby ve Vistach a poradne doladi DX10.Plno novych her ma na Vistach problemy a cekat az nahodou vyjde oprava se mi moc nechce.takze vydržím s timhle hybridem co mam a do roka a do dne se ukaze.
Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie
- Luděk
- Začátečník
-
Re: E4300
- Marcel Koci
- Začátečník
E4300
Kdo říká ,že jsem to měřil uvnitř?Meril jsem to samozřejmě na povrchu.I tak si myslim,že jsou to dobre teploty(jadro bude mit tak max.+5 az 10 stupnů).
jako celek je to stabilni,hraje to,sviti to ,pipa to,vypaluje to,pise to, tak proc to resit.
jako celek je to stabilni,hraje to,sviti to ,pipa to,vypaluje to,pise to, tak proc to resit.
CPU:CoreDuo2/E6750/2,66/Deska:Asus P5N-E SLI - nForce 650i (rev.1.01g)/ Ram Patriot,A-Data 4x1GB/DDR 800@830,CL5/Mechaniky:LG GH20LS15/Grafika:Saphire HD3870 775/2225/OC:800/2400/HDD:Segate 7200.10 250Gb SATAII /Zdroj:LC Power 550W/LCD-ASUS PM17TU
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
Marcel Koci píše:...A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad...
S deskou, jakou máš (tedy s chipsetem, který není od Intelu) nemůžeš chtít dobré latence. Já mám s DDR2-800MHz a Intel P965 latence okolo 50ns při defult časování, což, vzhledem k vyšší frekvenci, je velice dobré.
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
ja mam latenci 60msh4__ píše:Marcel Koci píše:...A643000+ jsem mel latenci pameti 45 ns a s Core2Duo mam 96ns ,což je sakra propad...
S deskou, jakou máš (tedy s chipsetem, který není od Intelu) nemůžeš chtít dobré latence. Já mám s DDR2-800MHz a Intel P965 latence okolo 50ns při defult časování, což, vzhledem k vyšší frekvenci, je velice dobré.
ale s AMD s 400MHz A-DATA (566mhz) CL1.5 sem mel kolem 15-20ms. Intel to podle me srazi az taky zabuduje Radic primo do jadra
- Chcip
- Začátečník
-
Tak jsem ten program zkusil píše mi to 39°C ale tvurce píše, že to asi není správně. jinak TAT mi hlásí:Error Enumerating On Demant Clock Modulation Support. Terminating ToolsLuděk píše:hmm ale on pise ze mu TAT nejede tak nevim proc tohle postujes ..Bomba píše:intel thermal analysis
muzes zkusit program Rayera daval na nej link na tehle strance http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=5
Co to je? a čím to opravit? myslel jsem, že ten program nezna procesor, ale ostatní píší že s TAT normalně měří.
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
- Luděk
- Začátečník
-
v tomhle ti neporadim , netusim kvuli cemu ti to nejede. jinac ja taky merim teplotu CPU TATChcip píše:Tak jsem ten program zkusil píše mi to 39°C ale tvurce píše, že to asi není správně. jinak TAT mi hlásí:Error Enumerating On Demant Clock Modulation Support. Terminating ToolsLuděk píše: hmm ale on pise ze mu TAT nejede tak nevim proc tohle postujes ..
muzes zkusit program Rayera daval na nej link na tehle strance http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=57484&page=5
Co to je? a čím to opravit? myslel jsem, že ten program nezna procesor, ale ostatní píší že s TAT normalně měří.
- Chcip
- Začátečník
-
a kde jsi to stahnul? ja to hledal na netu a zkoušel asi 12 verzi(myslim tím stašení) a většina psala tohle a asi dva,že nemam kompatibilní procesor, že je to jen pro mobilní zařízení
Intel C2D 4300 1800@2400,Chladič Gigabyte 3D Rocket PCU22-SE, Abit AB9 Pro 965P, 2x A-DATA 512MB DDR2 800MHz, Gigabyte Radeon 2600XT 256MB, SB live 24bit, 250GB WD Caviar 16MB SATA2, Zdroj Fortron 400W PNF
- Luděk
- Začátečník
-
http://www.techpowerup.com/downloads/392/mirrors.phpChcip píše:a kde jsi to stahnul? ja to hledal na netu a zkoušel asi 12 verzi(myslim tím stašení) a většina psala tohle a asi dva,že nemam kompatibilní procesor, že je to jen pro mobilní zařízení
- coltcha
- Nováček
-
Intel Core 2 Duo E4x00 - rady, problemy, taktovanie
Zdravim, kamarad mi nataktoval E4300 na 2.7GHz - vsechno bezi jak po masle. Ale mam nasledujici problem:
Kdyz rano zapnu PC, pocitac zacne nabihat - cca po 3 vterinach se jakoby restartuje (podle hluku - do monitoru vubec nejde signal) , chvili chrochta a pak nic (jak rikam - nepoznam nic do monitoru nic nejde, takze vpodstate nevim co se deje). Pridrzim vypinac a pak uz to nomalne najede - ale na defaultnich hodnotach - http://sajrajt.cz/default.JPG .
Kdyz je znovu nastavim na to co mi nastavil kamarad - http://sajrajt.cz/oc.JPG - ulozim bios, PC se restartne a vse zas bezi jak ma.
zajimave je ze se to deje pouze, kdyz je PC delsi dobu vypnute (kdyz to pustim rano). Po klasickem restartu XP nebo po vypnuti a zapnuti cca po minute to zustane na pretaktovanch hodnotach a okna normalne najedou
sestava:
Core2duo 4300
Gigabyte GA-965P-S3
RAM 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Radeon X1900 GT
Dekuji za rady a napady
Kdyz rano zapnu PC, pocitac zacne nabihat - cca po 3 vterinach se jakoby restartuje (podle hluku - do monitoru vubec nejde signal) , chvili chrochta a pak nic (jak rikam - nepoznam nic do monitoru nic nejde, takze vpodstate nevim co se deje). Pridrzim vypinac a pak uz to nomalne najede - ale na defaultnich hodnotach - http://sajrajt.cz/default.JPG .
Kdyz je znovu nastavim na to co mi nastavil kamarad - http://sajrajt.cz/oc.JPG - ulozim bios, PC se restartne a vse zas bezi jak ma.
zajimave je ze se to deje pouze, kdyz je PC delsi dobu vypnute (kdyz to pustim rano). Po klasickem restartu XP nebo po vypnuti a zapnuti cca po minute to zustane na pretaktovanch hodnotach a okna normalne najedou
sestava:
Core2duo 4300
Gigabyte GA-965P-S3
RAM 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Radeon X1900 GT
Dekuji za rady a napady
- rFx
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- Mossad
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Satiriasis
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Proc baterku, kdyz PC urcite nevytahuje ze zasuvky?rFx píše:Tohle je asi trefa vedle. Ale vypadato ze by si mel skusit novou baterku v biosu.
Mas nahrany nejnovejsi BIOS? Tyhle desky mely problemy se studenym startem,ale poslednima BIOSama se toho vzdy dost vyresi,ale k dokonalosti to ma samozrejme daleko.
- coltcha
- Nováček
-
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Ještě se mi nestalo,abych měl na koupené desce new bios. To teda fakt ne. Zkontroluj to!!coltcha píše:Forton 400W
bios ocekavam ze je tam nejnovejsi - je to uplne nova sestava
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- kupca
- Začátečník
- izerS18
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
nahoře si psal,že vše běží oka a i orthos atd?coltcha píše:tak bios mam aktualni verze - F8, nejaky napad??
zkusil bych přidat napětí na CPU, možná i RAM, fsb a chipsetu. Nikde sem tu nenašel,jaké máš hodnoty teď,tak nevím,kde se pohybuješ teď
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
- coltcha
- Nováček
-
kamarad co to stavel, rikal ze to bezelo pres noc v prime bez jediny chyby, jinak napeti je nastaveno na auto - http://sajrajt.cz/oc.JPG. co takhle ctu, tak lidi mi radi ze do napeti radsi nezasahovat...izerS18 píše:nahoře si psal,že vše běží oka a i orthos atd?coltcha píše:tak bios mam aktualni verze - F8, nejaky napad??
zkusil bych přidat napětí na CPU, možná i RAM, fsb a chipsetu. Nikde sem tu nenašel,jaké máš hodnoty teď,tak nevím,kde se pohybuješ teď
- Partyman
- Mírně pokročilý
-
Lepší je nastavit si pevnou hodnotu, než nechat nastavování napětí na biosu desky. Mám nastaveno 1,4V a když dám napětí na AUTO tak deska nastaví 1,55V. Pokud tomu moc nerozumíš, tak si napřed něco přečti o taktování, abys si ten procesor neodpálil.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''