-!- Radeon X1950 GT/PRO - problémy a jejich řešení #2 -!-
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- SpeedyGT
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Já koupil GT a přataktoval na 634/1566 tzn. ještě lepší než PROBBS píše:Dobrý den potřebuju poradit vyplatí se koupit x1950pro nebo x1950gt pro agp a nechci novej pc ani nic jinýho mam k tomu duvodi rozdíl mezi tima cenami je 1000kč
děkuju
budeš li taktovat vem GT - na frekvence PRO by jsi si měl v pohodě dostat
jestli taktit nebudeš vem PRO
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- birkof2
- Nováček
[quote="Sinpa"]Musíš to psát do tolika vláken?
V čem jsi taktil? Je možné že se ti změnilo časování pamětí, odinstaluj ATT (nobo co tam máš) reinstaluj ovladače a dej vědět [/quote]
Za ty vlákna sry, nějak sem to pomotal. Příště se zlepším. Problém vyřešen. pomohla důkladná reinstalace ovladačů. Díky moc za radu.
V čem jsi taktil? Je možné že se ti změnilo časování pamětí, odinstaluj ATT (nobo co tam máš) reinstaluj ovladače a dej vědět [/quote]
Za ty vlákna sry, nějak sem to pomotal. Příště se zlepším. Problém vyřešen. pomohla důkladná reinstalace ovladačů. Díky moc za radu.
Asus P8P67 PRO, Intel Core i5-2500K, Kingston HyperX XMP Genesis Grey 2x4GB, MSI N570GTX Twin Frozr III Power Edition/OC, Seagate Barracuda 7200.12 1TB + 2x 320GB SATAII RAID0, SSD Cruical M4 128GB, Corsair AX-750, zabaleno do Fractal Define R4 Black
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
hele já měl třeba v 3dmark03 8000 bodů a catalyst 7.4... zkusil jsem na radu jednoho uživatele nainstalovat catalyst 7.3 bez catalyst control centra ale s ATi Tray Tools.. a výsledek je cca 13500, dnes jsem to zase zkoušel a měl ještě víc,,, cca 13750MireC22 píše:Ste vsetci pekne mimo CPU test score nema ziadny vplyv na koncove score v 3Dmarku 2005. tam je to hlavne o grafike ano moze tam byt rozdiel +-1000 bodov ale urcite tam nemoze mat 2000 bodikov , to skor cca. 7500+ bodikov. Takze chlapci nabuduce , najskor hlava a az potom bludy.
http://xtreview.com/images/cpu-chart/gr ... raphic.jpg
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Malo bodu u X1950 GT
zkus tune up utilities 2007 a tam čistič registrů.. použil jsem hodně čističů registrů a po pár čištění mě to ukozovalo 0 chyb,, jak jsem ale pustil tune up utilities 2007 tak mě to našlo přes 700 chyb a komp je tedka rychlejší...zajímavý co? taky jsem na to koukalmrtvolka píše:Tak jsem se na to dival, uplne vypnout to nejde jenom tam jde zvolit podle nastaveni aplikace. zkousel jsem tam davat u AA 2x nebo 6x a u AF az 16x a vysledek v 3D Marku byl stejny +/- 50 bodu, coz je take divne, to by melo dat vic ne?Hosenfeld píše: Rozdíl v 3DMarku mezi High Quality a High Performance ve výkonu je pár bodů, to fakt nemá vůbec vliv, jenom obrazovka při nabíhání testů je rozmazaná. Fakt bych to viděl jedině na ten AA či AF jak psal no-X
Pritom jsem zkousel odebrat ovladace, pouzil jsem i utilitu DriverCleaner, BIOS na zakladni desce jsem aktualizoval a vysledek mam ted nejaky nizsi. Nevim co presne nastavit v BIOSu i kdyz jsem zkoukaval stranky PC Tuning, kde to tam popisuji. Zvysily se mi hodnoty jenom u procesorovych testu v 3D Marku.
V BIOSu me prekvapila hodnota AGP slotu jako auto, ktera nejde zmenit, drive se tam dalo nastavot 4x, 8x.
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
no nemůžu si pomoct ale kdyby tu kartu ten procák nedokázal nakrmit tak by byl ve hrách na 100% ne? já tam vidím max 80% a to už musím mít všechno nastavený naplno(třeba v karbonech) navíc můj slabej výsledek 8000 bodů v 3dmarku03 vyřešili jiný ovladače vga... ted mám + - 13500 bodíků a to je dobrý,, počkej až to všechno nataktuju :DDgarcia píše:Jsi na 100% omezenej hlavně procákem, hlavně vyměň ten hroznej prescott do 478, do nějakého LGA, já to musel udělat taky, mimochodem LGA775 a desku s DDR1 a AGP seženeš, je to sice podivný hybrid ale začli se dělat a dnes stojej pár korun, taky jsem kdysi takle přecházel, ale s P4e fakt moc nevymyslíš.. To je nejlepší procák do 478 že ?? P4 3.0E je to tak ??holotrop5 píše:ještě bych dodal že pochybuju o tom že bych byl třeba limitovanej procákem... když se přepnu ze hry nebo z 3dmarku tak na grafu vždy vidím max 80% vytížení CPU.. na ploše mám 3 zástupce a jinak si komp udržuju pořád čistej,,, žádný zaplněný TEMPy apod...
a x1950pro ti to nekrmí ani do půlky.
EDIT: zajímavý taky je že s catalyst 7.4 při testu wings of fury jsem měl max 85 frejmů a výš to nešlo... s catalyst 7.3 při tom stejným testu to lítalo i kolem 1000 frejmů...
Naposledy upravil(a) holotrop5 dne sob 9. čer 2007, 15:09, celkem upraveno 1 x.
- no-X
- Středně pokročilý
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Coololooser
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- holotrop5
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
- Byte
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj lidickove potrebuji poradit, nejde u ati zaostrit obraz jako u karet od Nvidie. u karet od nvidie je soupatko po kterem se obraz zaostruje. Jde mi o to ze ve hre Cod 2 mam rozmazany obraz a nevidim do dalky, jinak karta super neprehriva se dobra koupe. Pls jen opravdove rady ne pokus omyl to resim uz 3ti den
- no-X
- Středně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
- Flegy
- Mírně pokročilý
-
- no-X
- Středně pokročilý
- MireC22
- Začátečník
-
zeby tipek myslel Digital vibrance ci ako sa to u nvidie menuje a je tam vari i sharpening.
pokial viem tak ATI daco take nemaju - ja pouzivam stary CP , je mozne ze to do noveho CCC inmplementovali.
pokial viem tak ATI daco take nemaju - ja pouzivam stary CP , je mozne ze to do noveho CCC inmplementovali.
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
- mrtvolka
- Nováček
-
Re: Malo bodu u X1950 GT
Je to VIA (byla) a vic nez 2300 bodu se z toho vytahnout nedalo, zkouseli jsme cisty Windows, nejnovejsi drivery a nic nepomohlo. Pomohla az vymena zakladni desky od stejneho vyrobce ale s jinou cipovou sadou. Tedka to je K7N2 Delta2-FSR a vytahne to 6345 bodu. Ostatni komponenty byly zachovany.MireC22 píše:tak neviem kde je tu spomenute 2003 ???mrtvolka píše:prosim vas, nevite cim muze byt zpusobeno, ze moje karta X1950 GT (AGP) dava jenom 2200 bodu v 3D Marku 2005.
Puvodni karta, hodne stara 9600Pro davala 1600 bodu.
Moje sestava je:
Atlon 2600+
RAM 1GB
2 disky 80GB, 320GB
deska: MSI KT6 Delta
Dik
co sa tyka 2003ky tak tam je to dost zavisle od celkoveho bandwidthu systemu i ked nie az tak ako tomu bolo v 3d 2001.tipek ma KT6 Deltu takze to bude asi daka VIA a ked nemas na VIA doske VIA chipset driver tak sa ani nemozes cudovat preco to tak shitne ide.
- Byte
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Jo takove rady jsem cekal. V ovladacich na grafice je zalozka s nazvem korekce barev a na ni se nachazi: 1 Posuvnik: Digitalni rezonance
2 posuvnik Jas
3 posuvnik Kontrast
4 Gama
5 Zaostreni obrazu
A prave timto posuvnikem se da zaostrit rozmazany obraz.
Majitele Ati karet asi nevi jak ma vypadat jasny zaostreny obraz a take to nevi pan radoby moderator, jak je vidno low odborniku je stale dost.
Takze jestli nekdo vi jak se tento problem da vyresit na kartach Ati byl bych rad za korektni napovedu.
Diky MireC22 jediny kdo poradil.
2 posuvnik Jas
3 posuvnik Kontrast
4 Gama
5 Zaostreni obrazu
A prave timto posuvnikem se da zaostrit rozmazany obraz.
Majitele Ati karet asi nevi jak ma vypadat jasny zaostreny obraz a take to nevi pan radoby moderator, jak je vidno low odborniku je stale dost.
Takze jestli nekdo vi jak se tento problem da vyresit na kartach Ati byl bych rad za korektni napovedu.
Diky MireC22 jediny kdo poradil.
Athlon 3000+ 3gb ram vga x1950 pro agp
- bmX
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Mam mensi problem.Kdyz hraju CoD1 a minimalizuju to tak mi stmavne obrazovka a musim se odpojit aby to prestalo.Nevite co to muze byt?
CPU: C2D E6420@MB: Gigabyte 965P-DS3RAM:2x1024MB 800Mhz,A-DATA Extreme Edition GK: Asus EAX1950PRO, 256Mb HDD: WD,250GB,7200.16Mb
Zdroj: : Forton 500 W Chladic: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro
Zdroj: : Forton 500 W Chladic: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro