+ ještě přidávám obrázek z OC teploty vysoký i díky tomu že v bytě bylo velké teplo http://2imgs.com/2i/i/53ce12e3/8659176d ... d80b.f.png
Nevíte někdo kde by se dala koupit tahle redukce

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

No, to by mě taky zajímalo.PET5 píše:@RAD-X: ... Co bylo za problém s AMD u Valley?

Neni tam problém, jen spotřeba při stejnym výkonu vs Geforce je 50-60W jinde...což mi přijde ujetý. V jiných testech je to cca podobný jako v Heavenu, BF4 kterej mastim často je cca něco mezi Valley a heavenem, zhruba 30 možná 40W rozdíl ale nehraju abych sledoval Wattmetr....každopádně múžu zkusit třeba online výcvikovku a pozorovat wattmetr...pokud vás napadaj jiný benchmarky (free který se dají stáhnout) tak nemám problém to zopakovat.Krteq píše:No, to by mě taky zajímalo.PET5 píše:@RAD-X: ... Co bylo za problém s AMD u Valley?

Jo, ten efekt je stejnej, když jsem měl jednu z těch GTX780 na vodě, tak to žralo o poznání méně, přesný číslo ti neřeknu...je to už nějakej pátek co jsem to zkoušel. Múžu zkusit ještě jeden test, stejný podmínky akorá u radeona s Accelerem přidám na chlazení a udělám rozdíl v teplotě třeba 20°C. Pokud dnes zbyde trocha času, můžu zkusit ještě nějaký test...postněte link klidně i na jiný benchmark, já to sosnu a provedu...zejtra příjde druhá 290X tak bych mohl udělat i test SLI vs Crossfire...spotřeba vs výkon.0martas0 píše:Je dobrý, že to testuješ pro stejný podmínky ( např. teplota ). Když se 290(X) pořádně schladí, pod 70° tak jde dolů i dost podstatně spotřeba, zajímalo by mě jestli tak dolů půjde i u Nvidie.

Jo, bohužel ano. Nejnižší číslo který jsem viděl pak mimo test nakonec bylo 186W, to ale není moc velkej rozdíl...PET5 píše:Díky chlapi za testy! Asi by jsme pomocí Unigine benchmarků mohli do budoucna vytvořit nějakou metodiku, kterou by se grafiky napříč spektrem mohly porovnávat a potom k tomu účelu založit samostatné vlákno.
@sam_217: Opravdu máš spotřebu sestavy bez monitoru v klidu 190 W? Není to překlep?

Používám i 3 LCD a včteně korektních idle taktú teda takový problémy na Geforcu nemám, tohle co popisuje on mi dělá pouze 290X, smířil jsem se s tím...neřeším to, beztak ta karta běží v záložním PC na 1 LCD. Nějaký problémy s driverama...WOT na 290X problémy dělá, hra často padá, defektní textury...taková klasika, nic neočekávanýho...u posledního Wolfa třeba nefunguje MSI AB onscreen, je tam místo něj prostě černá plocha. V crysis 3 na posledních WHQL jsou artefakty v některých místech. BF4 od doby příchodu mantle má pořád více FPS oproti direct X, né že by to dělalo v Mantle víc FPS, FPS sou nižší a nižší patch od patche v DX....asi vycházeli špatně recenze. Jinak myslim že s těm driverama trochu pohnuli, dříve těch problémú bylo mnohem víc...to by vydalo na mnoho a mnoho odstavcú. Dokonce mi už funguje i vnucení RR a když smáznu driver pomocí DDU, funguje i ULPS...takže trochu se to poslední dobou zlepšilo. Trochu mě štve chování karty při přehrávání online full HD ale od doby co mám na ní to Accelero o ní nevim...nicméně ten pohled na wattmetr...nic moc teda. Každopádně od dob HD5000 je to celkem pokrok, už se to dá tak nějak strávit a používat, něco se dá obejít, něco vynechat...použít to jako primární kartu bych ale stejně dost váhal.oneb1t píše:1. tohle se mi na win 8.1 nedeje coz me teda ale spis vadi protoze kdyz si odpojim druhej monitor tak nektery okna ktery tam jsou pusteny tam zustavaj a nejdou pretahnout na hlavni monitor.. (ale tenhle problem ma i nvidia dela mi to stejnou vec i na notebooku)
2. tohle resi novej bios zkus najit 15.042 a flashnout

Mám a hraju všechny tyhle hry a ani při OC tam žádný artefakty nemám (WoT, C3), můžeš to trochu víc specifikovat? Ve Wolfovi mi AB monitoring jede, zkus se podívat do nastavení RTSS jestli tam nemáš nějakou botu.RAD-x píše:Nějaký problémy s driverama...WOT na 290X problémy dělá, hra často padá, defektní textury...taková klasika, nic neočekávanýho...u posledního Wolfa třeba nefunguje MSI AB onscreen, je tam místo něj prostě černá plocha. V crysis 3 na posledních WHQL jsou artefakty v některých místech.

vystřídal jsem snad všechny dostupný verze z tech power up ale zustal jsem u 015.042.000 *** *** tušim nějakej referenční, jeden z posledních.Krteq píše:Mám a hraju všechny tyhle hry a ani při OC tam žádný artefakty nemám (WoT, C3), můžeš to trochu víc specifikovat? Ve Wolfovi mi AB monitoring jede, zkus se podívat do nastavení RTSS jestli tam nemáš nějakou botu.RAD-x píše:Nějaký problémy s driverama...WOT na 290X problémy dělá, hra často padá, defektní textury...taková klasika, nic neočekávanýho...u posledního Wolfa třeba nefunguje MSI AB onscreen, je tam místo něj prostě černá plocha. V crysis 3 na posledních WHQL jsou artefakty v některých místech.
Jaký BIOS vlastně máš na té kartě? Už tady o tom jednou byla řeč, ale nenapsal jsi verzi.