Krteq píše:60 000 ks je podle mne i tak nereálných.
Proč by měl být ten počet nereálný?
Sobo píše:Proto počet karet založených na Fermi není možné z množství HD5xxx extrapolovat.
Proč to není možné odvodit?
Jestliže AMD dokázala prodat 2 mil. DX11 karet za 3 měsíce, tak ty čipy musela u TSMC vyrobit. Kdyby je vyráběla 6 měsíců (!), tak to je cca 330 tis. za měsíc. Jestliže je plocha GT100 3x (!) větší než průměrný DX11 čip AMD, tak to je cca 110 tis. za měsíc. Jestliže je výtěžnost GT100 3x menší než u AMD (ta určitě nebyla větší než 60%), tak to je cca 35 tis. funkčních čipů za měsíc. Jestliže se vyrábějí už více než 2 měsíce, tak jich mají více než 70 tis. Tak co je na počtu 60 tis. ks nereálného?
A to jsem vzal v úvahu čísla, jež jsou ty nejnepříznivější. Je fakt, že by v tomto případě neměla Nvidia z TSMC žádné jiné čipy než GT100, ale i to je reálné.
Z toho také vyplývá, že 1700ks pro ČR by mohlo být i reálné (narozdíl od AMD tu přece máme svého PR Nvidia).
Samozřejmě, jsou to vše jen spekulace, ale označovat to hned za nesmysly nebo nereálné věci může jen člověk, který vidí "rudě" nebo který není schopen provést na kalkulačce pár jednoduchých výpočtů (jde to i zpaměti, ale tam je nutné mít alespoň část 2. stupně základní školy

).
Edit: 1700 ks pro ČR a SR. Tímto se všem Slovákům na fóru omlouvám, že jsem je vynechal.