Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
scream88
Začátečník
Začátečník

Re: Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od scream88 »

omlouvám se, ale vypadalo to, že tam si toho nikdo ani nevšimne. smazal bych to, kdyby to šlo. každopádně problém vyřešen dalším formátem
Msi Z270 Mortar + i5 7600K + 16GB DDR4 3000mHz, RX480 8GB, Audiotrak Prodigy Cube
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Už jsem to tak nějak řešil v sekci RX470, ale dopracoval jsem se k tomu, že budu kupovat RX480, na TS bohemia mají MSI Gaming 4GB za 6250,- což si myslím je super deal. Je ještě nějaká jinačí / lepší / tišší karta za stejné peníze? Budu to mít v HTPC - bedna Fractal Nano S - viz sekce o skříni zde: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... 9#p9227919
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Za ty penize nic lepsiho nesezenes, takze smele jdi do ni ;-)
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Díky, objednáno.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Tak zatím jsem zkoušel lehké OC na 1350/8000 a frčí to bez problémů. Jen si za boha nemůžu vzpomenout, kde nastavím nějakou default frekvenci pro paměti ve 2D, někde jsem to tu četl, ale nevzpomenu si :sad:

tady zkouším cosi ve wattmanovi ale nějak mi nereaguje. Frekvence paměti dynamická a stejně si to jede ve 2D na 2000 Mhz, co jsem tak četl, tak to dělá 144hz monitor. Verze SW 16.12.2 a ještě mi to píše že FreeSync není k dispozici (kabel je DVI, není nutnost DP?) Sorry, ale AMD grafiku mám po sto letech. Naposledy (když nepočítám zapůjčenou 5770) jsem měl 7950.

edit: Teď jsem objevil novější verzi 17.1.2 pokud se nepletu tak jdu na update, snad se tam k tomu nějak proklikám.. Takže mám nejnovější verzi, dokonce jsem přes MSI aplikaci stáhl a updatoval nejnovější bios a stejně prostě ve 2D mám 2000mhz :evil:
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Dej si na monitor 120Hz a dropnou ti takty pamětí na 300MHz.
Nebo to dělá pokud máš druhý monitor.. 2 monitory = plný takt paměti.

DVI by mělo být OK
Naposledy upravil(a) VeCkO dne úte 7. úno 2017, 23:10, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
killerek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od killerek »

Na Freesync potrebujes DP. Nevim, jestli jiz opravili 144 Hz a full takty VRAM (mela to myslim i Nvidia u nejakych karet). Zkus si nastavit ve Win 120 Hz.

E: Dva monitory by museli mit jine rozliseni pro full takty.
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Hoši, nesmějte se mi, prosím. Posledních pár karet bylo vždy nvidia, 670,960,970,1060. Teď jsem tam hodil RX 480. V ovladačích se absolutně nevyznám, něco tak nepřehledného jsem za roky neviděl. Podle návodu na internetu jsem si nastavil profil na rozlišení 1024x768 aby mi jelo roztažené přes celou obrazovku (streched) - wow. Nicméně nikde nemůžu za boha nastavit frekvenci ve windows, jsou tam akorát vlastní profily, když si vytvořím takový vlastní profil na 120 hz při 1920x1080, tak stejně mi jedou paměti na 2000 mhz. Ten Wattman to je taky věda, můžu hýbat pouze s nastavením jádra, je tam snad 7 položek a u pamětí mám akorát 1, 0, 2-7 nic.. Asi zůstanu u milého MSI Afterburner. Jinak další věc. Stáhl jsem aplikaci z MSI stránek na BIOS, pořád mi to hlásí že jsem stáhl BIOS, ale že je shodný s tím co mám. Což také nechápu. Budu rád za jakýkoliv návod na nastavení 120hz ve windows. Jinak co se týše toho freesync, prdnu tam tedy kabel s DP. (díky za tip)
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

1350/8000 je super, co se ovladačů týče tak u AMD bych doporučil vždy staré ovladače odebrat v nouzáku přes DDU a nainstalovat čistě nový balík, updatovat drivery se mi nějak u AMD neosvědčilo, nadruhou stranu skrz DDU a čistou instalaci je to naprosto bezproblémový, ke starým driverům jsem se vracel kvůli chybě snad jen jednou za těch 10 balíků a ještě kvůli naprosto individuálnímu problému mimo specifikace karty(OC pamětí)

monitory s vysokým refreshem jsem nikdy neměl tak ti nemam jak poradit, ale VeCkO ti určitě poradí

jo a pro ladění karty je nej nástroj WattTool z overclock.net ale ten je spíš pro lidi co chtěj naprosto podrobný nastavení karty včetně informací o teplotách VRM, pro běžný OC se můžeš v pohodě spolehnout MSI afterburner, výhoda WattMana je spíše v profilech, můžeš si pro každou aplikaci nastavit jiný takty, limity sprotřeby a chování chlazení... pro nenáročný hry undervolt a pro náročný OC atd. , nemusíš pak ručně přepínat profily jako v afterburneru, vše funguje automaticky spuštěním té které konkrétní hry, časem se v tom zorientuješ, s tím že je to nepřehledný ale nesouhlasím, je to jen úplně jiný než ovládací panel nVidie
PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Ten update nešel, musel jsem si stáhnout přímo tu novou verzi a nainstalovat to sólo. Jo těch 1350/8000 jelo bez nějakých úprav. Chtěl jsem zkusit 1400/8000, ale to se mi zasekl Ungine Heaven BenchMark, možná když tam napálím větší vcore a ten power limit, ale moc s tím nechci laborovat s ohledem na to, že mám malou skříň a nechci kartu upéct.

Jinak mi nějak umřel test 3D Mark Time Spy, nevím proč, nějak se to zaseklo, pak jsem udělal RR, najel do oken a koukám, frekvence pamětí 300 mhz, tak jsem si na monitoru zapnul měření HZ a 60 ve win a pak 144 ve hře.. jako dočasné řešení to beru, ale trvalé určitě ne.

Jinak těch profilů jsem si všiml, vypadá to šikovně, jen když by to fungovalo tak jak má. Dal jsem si nějaký globální nastavení a pak sólo CS:GO. Jinak v CS:GO FPS nic moc, ale to je tím CPU. To je spíše hra, že stačí low grafická karta a high end CPU, to se projeví dost.

Jinak asi si nějakýho toho spešl wattmana seženu, zajímaly by mě konkrétní teploty, VRM atd.. To samé musím sehnat i na základní desku.. No mám ještě hodně co dělat, než to nastavím k dokonalosti.
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

njn říkali jsme to mockrát že RX 480 není karta co plácneš do slotu, posuneš třema posuvníkama a hotovo :D, nadruhou stranu máš vše více pod kontrolou co se týče správy chování HW
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Hele za ty peníze si asi nemůžu stěžovat, nic lepšího nebylo, za 6250,- si myslím celkem good deal. Potřeboval jsem něco tichého do HTPC a tohle splňuje požadavky na jedničku. Dávat za 1060 od MSI 9k mi přijde jako šílenost... :D Hold se tím budu muset prokousat a doufat že amd na tom SW zapracuje.
kdyrja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kdyrja »

Zdravím mám takovej menší dotázek. Co je v nastavení radeon > globální nastavení učinsot napájení?
Mám to nechat zaplé nebo vyplé? Díky
PC_1: AMD Ryzen 5 1600 ; AMD RX 580 8Gb (Sapphire) ; 8Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 750gb hybrid SSD + 240gb SSD
PC_2: Intel core i5 3570 ; AMD HD 7950 3Gb (Sapphire) ; 2x4Gb RAM ; corsair cx600 v2 ; 1tb HDD + 120Gb SSD
PC_3: AMD A4 6300 + AMD Radeon HD 8370D ; 4Gb RAM, OCZ FirePower CoreXStream 500W ; 500Gb HDD
NB: Intel core i3 370m ; Nvidia geforce GT 540m ; 750gb hdd ; 4gb RAM
NB: Intel core i7 3632QM ; AMD Radeon HD7670M ; 1tb hdd + 128gb SSD ; 8gb RAM
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

vypnuté, je to agresivní nastavení s maximálním důrazem na spotřebu ale občas se to nechová úplně dobře
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

ArgCZ - nedělal jsi náhodou testy v Heaven Benchmarku, abych mohl porovnat výsledky?
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

můžu ti otestovat v heavenu co chceš, ale hlavně neporovnávej výkon s nVidií, Polaris má v heavenu a Valley naprosto tragickej výkon, daleko i za Hawaii
Michal86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michal86 »

Mám nějaké výsledky v sekci benchmarky a diagnostické testy - výsledková listina, tak by jsi mohl něco otestovat? Jinak co jsem zatím testoval, tak vytížení grafiky na 100%, jediné co se mi teď nedaří dokončit je Time Spy, prostě projede první test a nevím co se děje.. stávkuje to. A tam využití GPU padá na 90%
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

Hele kluci, na zakladě ruznych doporučení sem dal přednost AMD a koupil XFX 480 8GB, která má mít 1288Mhz. Nicméně normálně jede na 1150. Když v Afterburneru nastavím Power limit na +30 a temp limit na 90, tak tam vidím 1288 aspon v menu, ve hře ale ani náhodou. Tam to drží tak 1230-1250. I to je od 1150 v BF1 cca 10% rozdíl. Nicméně počítal se a zaplatil sem za 1288 s tím, že to snad dá ještě o něco víc. Ale i takhle se to ve 3D obcas hryzne. A to vubec nemluvim o tom, jaky to drželo teploty. Po změnění křivky ventilátoru to drží aspon cca 70C, ale není slyset ani televize. A když v menu hry zapnu DX12, hned to spadne tak, ze to ani nejde vratit zpet, protoze to skoro ani nenajede do menu. Myslíte, že mi uznaj reklamaci? Udělal sem chybu. Já to nechci. :-(
Naposledy upravil(a) scream88 dne čtv 9. úno 2017, 14:14, celkem upraveno 1 x.
Msi Z270 Mortar + i5 7600K + 16GB DDR4 3000mHz, RX480 8GB, Audiotrak Prodigy Cube
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

Kolik máš nastavený napětí jádra? Zkus se podívat do Wattmana a zkus ho snížit třeba o 50mV co to udělá, 70C pokud máš referák je nesmysl, referák bys měl držet u hranice 80C a měl bys to zvládat s otáčkama kolem 2000rpm. Na křivku nesahej, jen si hraj s napětím jádra.

jinak RX 480 má rozsah frekvencí 1120-1266MHz a přesně ty jsou v recenzích, XFX posunulo jen horní hranici, ale jinak je BIOS stejnej jako klasická referenčka, žádný posunutý limity
scream88
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream88 »

napeti jadra netusim. Default. S tím se v Aftrerburneru nedá hýbat. Wattmana neznam. Ano, kdyz sem pouzival defaultní nastavení fanu, drzelo to 82C v dobre vetrany skrini. Ted sem na 70C, ale otacky tak 4000 a PC zní jak vysavac. XFX na webu u tohohle produktu píše 1288 a v afterburneru to je i jako default. Takže na to mi to neuznají? Myslíš si něco o tom problému s DX12?
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“