V podstatě jsem na OC jel dohromady tak měsíc za celou dobu co tuhle sestavu mám (rok a 10 měsíců)
Teď jsem začal hrát BF4 tak jsem to popohnal a jen tak z hecu zkouším IBT a ehjhle, throtluje to..

A si si istý že to nie je práve ten moment kedy sa prepína na ďalší cyklus ? U IBT je to normálne že sa na cca 3-5 sekund zníži záťaž a aj teploty klesnú aj o 20°C. Jediné čo je divné že tam hodí takt 3,4GHz, ja som u seba videl zatial len 1600 alebo plný OC takt. žeby to bolo doskou, driverom, verziou CPU-Zthorgal píše:A teď jsem místo ironických poznámek pro změnu zvědavý na nějakou dobrou radu nebo vysvětlení, proč se to děje, když teploty jsou na IB víc než luxusní a power limit je nastavený na 500W přitom reálná spotřeba dosahuje 160W, LinX prošel opakovaně několik hodiny bez chyby, výkon by byl konzistentní, kdybych se nehrabal na netu a přesto kolísá frekvence jako při throttlování.

Mám ARC Midi, 2x 140mm vepředu intake, 1x140mm vzadu outtake a 1x 140mm nahoře outtake. Průvan tam je slušnej, až z toho studí ruka. Bohužel teď nemám vůbec čas to vyzkoušet, snad o víkendu.thorgal píše:To Riku: Bez ventilátoru na vrchu skříně, který odsává teplý vzduch od napájení jsem s přetaktováním bez throttlování končil taky kolem 4,0GHz. S ventilátorem jsem se dostal na 4,4GHz a s vodním blokem na 4,6GHz. Ono se to začne obvykle projevovat až skoro po hodině provozu, kdy se uvnitř skříně naakumuluje teplý vzduch. Takže první testy za studena klidně projdou bez throttlování.