Manuální objektivy na DSLR - Rady s výběrem
- no-X
- Středně pokročilý
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Re: M42 objektivy na DSLR
Pěkná obluda
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- Holda
- Středně pokročilý
Tohle kdybych si přivezl na Ruzyni, tak asi za pár minut sedím v Guantanámu
Ale ty samply co si postnul vypadají dost dobře, když nehledím na bokeh, který ale stejně na modré obloze jaksi nevadí
Ale ty samply co si postnul vypadají dost dobře, když nehledím na bokeh, který ale stejně na modré obloze jaksi nevadí
.
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
heh, já mam ztebe dost
už máš odhadlé parametry? Světelnost a ohnisko, docela by mě to zajímalo . Raděj nechci ani vědět kolik stálo poštovné, to musí vážit pěknou pálku
už máš odhadlé parametry? Světelnost a ohnisko, docela by mě to zajímalo . Raděj nechci ani vědět kolik stálo poštovné, to musí vážit pěknou pálku
All I know is that I know nothing.
Intel Pentium II 233 MHz, Nvidia GeForce2 MX 200, 192 MB RAM
- Sinpa
- Mírně pokročilý
Mám takové tušení že no-X to nekupoval
AMD RYZEN 5 3600/Noctua NH-U12P, ASUS TUF B450-PRO GAMING, Patriot Viper 4 Series 16GB KIT DDR4 3200Mhz CL16, Sapphire NITRO+ Radeon RX 5700XT 8G, Corsair RM750x, Samsung 970 EVO 500GB, Samsung 860 EVO 500GB, Intel SSD 530 120GB, WD AV Green Power 2TB, Chieftec Mesh LCX-01SL-SL-B silver, FiiO E10k OLYMPUS 2, EDIFIER R1280T WOOD , Sennheiser HD 4.40 BT, Dell Alienware Low-profile RGB Mechanical Gaming Keyboard AW510K Dark Side of the Moon, Logitech G502 Proteus Spectrum
- no-X
- Středně pokročilý
Vůbec by mi nevadilo něco tkaového mít. Ještě si k tomu nechat udělat odpružený podvozek s vlastním pohonem... a nechápajícím kolemjdoucím odpovídat: "víte, jen si jedu k rybníku fotit racky…"
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- JvtDeSiGn
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
...na luxusních jachtách, v adamově roušeno-X píše:"víte, jen si jedu k rybníku fotit racky…"
//Trinom: LOL!
All I know is that I know nothing.
- HentaiRush
- Začátečník
- no-X
- Středně pokročilý
Nevím, kam bys tu luxusní jachtu chtěl upíchnout - jestli do bahna v rybníku (který mám 10 minut od bytu směrem doleva), nebo do Vltavy - kterou mám deset minut do prava. Jenže tam by asi žádný zazobaný rodiny "jen tak" nejezdily, protože by na ně čuměli lidi z mostů
Každopádně zrcadlové objektivy mají ještě jednu zásadní výhodu - barevná aberace je několikanásobně nižší, než u skleněných objektivů (může být prakticky nulová).
Každopádně zrcadlové objektivy mají ještě jednu zásadní výhodu - barevná aberace je několikanásobně nižší, než u skleněných objektivů (může být prakticky nulová).
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že je způsobená jen průchodem "krycími" skla na koncích...
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- no-X
- Středně pokročilý
V podstatě ano. Některé typy ale tuším 1 nebo dvě čočky obsahují.
- no-X
- Středně pokročilý
V souvislosti s tématem - na Paladixu se objevila Tokina 500/8 za 2500:
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=78188
a ještě pro zajímavost - skleněná alternativa: Astro-Berlin Fernbildlinse 1000/6.3:
http://www.paladix.cz/bazar/index.php?adid=78188
a ještě pro zajímavost - skleněná alternativa: Astro-Berlin Fernbildlinse 1000/6.3:
- Holda
- Středně pokročilý
Díky za tip, zkusim ho kontaktovat, ale nejdřív se stejně radši podívám do té Celetné, jak si mi říkal
.
- no-X
- Středně pokročilý
- Holda
- Středně pokročilý
- no-X
- Středně pokročilý
Je to teda o 2-3 generace starší záležitost než M42 objektivy, ale netušíte někdo, jestli jsou u starých měchových středoformátů ty objektivy odnímatelné? Mám po dědovi tenhle Certosport s objektivem Meyer-Görlitz Trioplan 10,5cm f/2,9 na závěrce Compur. Viděl jsem fotky pořízené podobnými, ale není mi jasné, jestli se dá z aparátu sejmout, aniž by došlo k poškození. Netušíte někdo?
- HentaiRush
- Začátečník
No, teoreticky by to snad šlo.. Neznám nikoho kdo by to kdy rozebíral, ale rozebrat lze ledacos..
Wannabe dickface... :]
- no-X
- Středně pokročilý
Dostal jsem tip na jiném fóru - lze ho odšroubovat povolením kroužku, který je zevnitř měchu. Zatím to asi nechám plavat, nerad bych ho poškodil
- HentaiRush
- Začátečník
Jestli ho poškodíš, tak dostaneš pěknou čočku.. Já tu mám starou Flexaretu a tu poškodit tak si hodím mašli..no-X píše:Zatím to asi nechám plavat, nerad bych ho poškodil
Wannabe dickface... :]
- no-X
- Středně pokročilý
To jako od tebe osobně? No tak to se budu těšit