ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Re: ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd

Příspěvek od blekota je boss »

Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

Hodne pekne... Lepsi pomer cena vykon nez vetsina GeForce vcetne GTX260 SLI a zaroven... Ve vysokych rozlisenich s detaily o 60-90% vyssi vykon, nez GTX280... A ten fungujici CrossFire, to je parada. Spotreba v IDLE o 60W nizsi nez 4870CF.

Zajimalo by mne, co na to rADo, OBR apod... Mimo ty blbosti o spotrebe a teplote, ktere u highendu nikdo neresi. A take mimo dnes tolik moderni vec pro NVIDIaky - Microstuttering... (Ktery se projevuje pouze u FPS<60...)

Assassins Creed 2560x1600 4xAA/16xAF - 80FPS anyone?

the HD4870 X2 2GB is the absolute undisputed king of the single-card hill and probably will be for some time. It steamrolled over every single one of Nvidia’s offerings like a runaway freight train and made the GTX 280 look like nothing more than an also-ran in the grand scheme of things.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Robin_CG píše:Hodne pekne... Lepsi pomer cena vykon nez vetsina GeForce vcetne GTX260 SLI a zaroven... Ve vysokych rozlisenich s detaily o 60-90% vyssi vykon, nez GTX280... A ten fungujici CrossFire, to je parada. Spotreba v IDLE o 60W nizsi nez 4870CF.

Zajimalo by mne, co na to rADo, OBR apod... Mimo ty blbosti o spotrebe a teplote, ktere u highendu nikdo neresi. A take mimo dnes tolik moderni vec pro NVIDIaky - Microstuttering... (Ktery se projevuje pouze u FPS<60...)

Assassins Creed 2560x1600 4xAA/16xAF - 80FPS anyone?

the HD4870 X2 2GB is the absolute undisputed king of the single-card hill and probably will be for some time. It steamrolled over every single one of Nvidia’s offerings like a runaway freight train and made the GTX 280 look like nothing more than an also-ran in the grand scheme of things.
Hlavně v Crysis na computerbase, tam ten cross funguje genialne :-D .Crysis na very high opet nehratelne. Pro mě mírné zklamaní, když gtx 260SLI je v polovině her rychlejší...
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Radeon HD 4870 X2 and CrossfireX review - Guru3D
Hilbert Hagedoorn píše:Final Thoughts
...Here's where I land at my CrossFireX tail. See, my experiences with CrossFireX where a bit of a mixed bag really. At this very point I can not really recommend it as the price will not justify the benefits. Granted, where the four GPUs kick in, they kick in hard. But the fact was that a good number of games did not take advantage of the quad multi-GPU setup whatsoever. Frontlines: Fuel of War crashed, GRAW2 showed no scaling, Crysis as always with Crossfire was an issue and GRID funnily enough was CPU limited. Make no mistake though, on the other hand an average 137 FPS @ 2560x1600 in Call of Duty 4 with everything maxed out, that surely didn't suck :) ...

...So that is where my conclusion will head to. Here at Guru3D we favor single-GPU based products, but clearly we can not ignore what incredible power the X2 has harbored under that hood of hers. The R700, is an extremely powerful graphics solution that will offer much better overall performance than anythin currently available on the market...

...Money aside, what a true pleasure it has been testing the 4870 X2 cards. Personally I play my games at 2560x1600, I'm one of those lucky bastards to own a 30" Dell screen, and playing games like Call of duty 4 or Mass Effect with framerates over 80 FPS in that resolution with the highest Image Quality settings available .. that's just amazingly impressive .. well even that might be a slight understatement. Astounding is likely the right word for this product.

Obrázek
Více na Guru3D
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

mokrejbandita píše:když gtx 260SLI je v polovině her rychlejší...
A o 2000Kč dražší. Čemu se divíš? :roll: GTX 260TriSLI je v polovine her taky rychlejsi a kdyz si koupis 3x GTX 280, tak to bude panecku jeste o kus rychlejsi. hm to je zklamani... :lol:

//edit Don: To by stacilo... zadny flame se tu vyvolavat nebude
Pavel.P.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Pavel.P. »

Lagy (MS) zůstávají

HD4870X2 není špatná karta, ale pořád se jedná o multi-gpu řešení propojené CF... :|
Pokud karta přežije v dobrém Mirkovo testování, tak ji můžem označit za celkem dobrý kousek :)

...
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

Pavel.P. píše:....
Pokud karta přežije v dobrém Mirkovo testování, tak ji můžem označit za celkem dobrý kousek :)
řekl bych, že má Mirek nebezpečně velký vliv :D
Jinak 4870X2, pane jo, výkon naprosto paráda
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Přehled recenzí HD 4870X2
Nejsou obsaženy odkazy z předchozích postů... samozřejmě nejsou všechny, ale zatím to myslím stačí :wink:
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Asi prvni ceska recenze, na oblibenem DDworldu :)
http://www.ddworld.cz/graficke-karty/at ... amd-2.html
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Baneshee píše:Asi prvni ceska recenze, na oblibenem DDworldu :)
Skvělý test ... mám k němu několik připomínek ...

Hra Mass Effect obsahuje 60 fps lock, a jak je tedy možné že v tomto "testu" se fps přehouplo přes 80?

Téměř v žádném testu CrossFire v Crysis nefunguje, jak to že v tom "testu" funguje?

jak to, že v Supreme Commander se druhá karta (druhé jádro) nikdy neuplatní, jak to že je skóre vyšší?

Mikrostuttering prý neexistuje, ale to jenom proto že ten debílek tu kartu v životě neměl v počítači, měl ji pouze na prostěradle k focení a všechny výsledky si opět vymyslel (opsal z jiných serverů). Což také dokazuje uvedení testu, kdy čekal až se na webu objeví testy ab měl odkud výsledky opsat.
sharker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharker »

OBR-e tos myslel vazne ze on tu recenziu fake-oval .. ?

Je to vobec mozne ?
Fakovat recenzie ... kedysi davno som sa s par ludmi na tuto temu bavil :-D
Sak oni sami vedia o koho ide :oops: :lol:

Ale ze by to uz zacal delat i "digitaldoom" .. ????
Pripadne vsetky jeho recenzie su fake ? :twisted: :lol:

Ako mne to pride ako uplne ubohe a primitivne trapne.. ako moze vobec niuekto takl hlboko klesnut .. fakovat receznie ... ak je to pravda a digitaldoom to skutocne urobil .. je mozne ho za taku spinavost zazalovat ? :D Cucatsi vysledky testov z prstu to dokaze snad len naprosty idio.... :idea:

Joa by som nebol uplne OT .. OBR-e bude ta recenzia uz v piatok ci pondelok ?

Mohol by si aspon rozpisat testovaciu zostavu a hry na ktoryx sa to bude testovat, a co to z toho co mas uz namerane prezradit. ?
Qke mas z tej karty dojmy pripadne .. mno proste nake male preview ;-)
*Zeny ,vino, auta, zpev to je moje :-D
Pc1: * C2D E6600 @ 3600~1.35v & 3900~1.5v ~ WaterCooled * D-Tek FuZion & Eheim1048 & 2x Swiftech MCR320-QP * Asus P5K Deluxe * CORSAIR DOMINATOR CM2X2048-8500C5D * Samsung F3 1TB * 7K250 120GB * T7K250 250GB * HIS X1900XTX IceQ3 Turbo ~ WaterCooled * Asus DRW-2014L1T * Logitech Z-5500 Digital & X-Fi XtremeMusic * HP LP2475w * ASUS TVFM-7135 * Thermaltake Armor & Corsair HX520W *
WorkStation1: * iMac 7.1 * Intel C2D T7300 * 3GB DDR2 1066 * 22" iMAC 1680 x 1050 * ATI Radeon HD2600 256 * WD 3200 AAJS * OPTIARC AD-5630A *
WorkStation2: * C2D E8400 * Asus P5E3-WS-Pro * 4x1GB DDR2 1066 * nV Quadro FX 570 * WDC WD2500AAJS * HL-DT-ST GSA-H58N * FSP 400-60HLN *
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

[PR] Asetek jako první vypouští "vodní chlazení" pro Radeon HD 4870 X2
Asetek's industry-leading, LCLC liquid cooling solution is now available for AMD's much anticipated multi-GPU cards, the ATI Radeon HD 4870 X2 family of graphics cards (codenamed R700). The unique, liquid cooling approach is exactly what OEMs need to extract the highest performance from the graphics card and produce top-of-the-line gaming and entertainment products...

...Tests indicate that Asetek's highly integrated, liquid cooling solution lowers the GPU temperatures found on the 4870 X2 by as much as 28 degrees. This enables the cards to have optimum overclocking potential for the extreme applications, but to also run completely silent. Only the system heat exchanger fan that typically runs at a very quiet 30 dB(A)—equivalent to a loud whisper—can be heard...
Obrázky pouze pro ilustraci
Obrázek Obrázek

Více na TechPowerUp
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

OBR píše:...Hra Mass Effect obsahuje 60 fps lock, a jak je tedy možné že v tomto "testu" se fps přehouplo přes 80?...
Jak je tedy možné, že se webu s tak výbornou reputací jako je Guru3D.com podařilo naměřit 100+ FPS? Nemají tam žádnou zmínku o patchi či úpravě configu...

Nic to nemění na tom, že recenze na DDworldu vypadá opravdu nějak divně, řekl bych až "zfušovaně"...

//edit: právě jsem narazil na větu, kterou jsem předtím přehlédl ...a framerate cap was removed... :oops:
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, u toho Supreme Commandera na DDho webu me nejdou dohromady ty hlasky:
DD píše:Jedna z aktuálních strategií jistě potěší fanoušky žánru. Moderní grafické technologie. Hra bohužel neobsahuje DX10 rozšíření.
DD píše:Oblíbená strategická hra je v DX9 přibližně o polovinu méně náročnější než v DX10, ale když už to DX10 tam máme, proč ho neotestovat.
Hmm, nepripada vam, ze si trosku protireci?? Jednak tvrdí, ze hru testuje v pro ni neexistujicim DX10 a do grafu da DX9, zvlastni. A keca o ovladacich, kdyby HD 3870 X2 testoval s Cat 8.7, fungovalo by mu v GRIDu CF.

OBR:

ad Crysis: http://www.computerbase.de/artikel/hard ... itt_crysis

ad SupCom: http://www.tomshardware.com/reviews/487 ... 992-6.html

Co je na tom divneho? Trochu se rozepis.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

OBR píše:
Baneshee píše:Asi prvni ceska recenze, na oblibenem DDworldu :)
Skvělý test ... mám k němu několik připomínek ...

Hra Mass Effect obsahuje 60 fps lock, a jak je tedy možné že v tomto "testu" se fps přehouplo přes 80?
ty locky vetsinou jdou softwarove obejit, ne? V tom bych problem nevidel...
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

OBRe prosim te zanech toho jo..sapphire HD 4870 X2 mame v redakci jiz dva tydny...
testy jsem zatim neprohlizel tak ze se nebudu knim vyjadrovat.
twe urazeni konkurence je opravdu trapne.neudelas lepe kdyz ji budes ignorovat a budes delat jako by zadna nebyla??!!

ackoliv jsem OT jak prase tak musim z toho udelat mensi OT :-D
dle recenzi co jsem zatim videl tak mazec chtel jsem jit puvodne do dvou do CF ale jak vidim tak i jedna je az az dostacujici.skoda jen te ceny v cr :( jiz se nemohu dockat jak cena spadne pod 9k coz by melo byt jiz velice brzy :) brutalni karticka kdyby nebyla dvoucipova tak zde mame plnohodnotneho nastupce 8800GTX :twisted:
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

digitaldoom na DD webu píše:No co k tomu dodat, když je někdo blbej tak je blbej ...

O žádném locku na Mass Efecttu nevím, hra přes 60FPS normálně jde. Stejně jako v jiných recenzích, kde alespoň tuší co měří namátkou: Odkaz nebo Odkaz .... žádnej lock FPS neexistuje, to má OBR asi lock v hlavě ...

Tak je pěkné že v téměř žádném testu CF v Crysis nefunguje, když se namátkou podívám jinde - Odkaz nebo Odkaz ... takže opět OBR lže ...

V Supreme Comander druhé jádro neuplatní, ale kdeže .... jen tam prostě nemá CF skoro žádný přínos , respetivě má, ale minimální ... škoda.

Že Mikrostuttering neexistuje? kde jsem to řekl? Ale existuje, v mnou testovaných hrách jsem si ho ale nevšiml jinde než v Crysis, ale jen při podrobném zkoumání výsledků, jinak v běžném hraní se nijak neprojevil. No co se týká toho závěru, OBR klesnul na úroveň ubožáka, kartu mám už tejden v PC, už jsem se na ní něco natestoval. Co se týká opisování výsledků nenapadá mě jak bych to ve vší slušnosti komentoval jinak než ubohost, narozdíl od něj já vím co měřím a proč to měřím, takže když už tu kartu mám tak si ji rád vyzkouším ... co se týká uvedení testu, pokud tohle považuje za důkaz něčeho tak snad jen za to, že mám práce jak na kostele, mám na starosti celý web a vše okolo a tyk mám nějaký život mimo web, takže vážně sorry že dělám i něco jiného ...

Takže kdyby raději OBR zametal před vlastním prahem a vysvětlil mě, proč když po něm občas dostanu nějaké věci na testy, tak jsou pomalu na odpis. Možná kdyby dělal testy tak pečlivě jako na děláme na DDworldu nemlel by kraviny o FPS locku atd. Myslím, že netřeba dalších komentářů ... takže další komenty na toto téma považuji za SPAM. THX za pochopení ...
=>
Počkám na jiné recenze (třeba od Mirka Jahody na EXH). Nevím, kde je pravda, ale tyto "výpady bez důkazů" mně se*ou. :sad:

Já osobně věřím spíš testům M.Jahody, než J.S. :)
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

potřebuju rychle odpovědět...

musí být zapojen 8 pin i 6 pin, když dávám kartu do pci-e 1.1 ?
na ddworld je napsané že musí být, na czc stratos píše že ne...
mám na zdroji jenom 6piny a redukce se ke kartě nedodává..
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

ked zapojis 2 6-piny miesto 6+8 tak to bud pojde alebo nie :)
neboj sa, nic nemozes odpalit
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

fmx rider: imho musi byt zapojeny 8pin, ale je to celkem jedno, protoze karta u sebe ma redukci na 8pin.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“