!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Luks
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy
amd trim neumí a jestli máš utilitu od výrobce na vyvolání trim tak sem s ní
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- grigi
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
-> to jsem potreboval vedet.. Takze dam MS driver a je bude to nejlepsi volba (za prepokladu stejneho vykonu)
tu utilitu jsem myslel WIPER.
tu utilitu jsem myslel WIPER.
- Luks
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Rychlost je na msahci větší,já mám akorát problém s hrozně dlouhým bootováním systému (mám hodně disků).AMD ovladač to řeší,ale zase nemá trim a je to pomalejší
//ten wiper asi funguje jen na nesystemovym disku ne?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
- hazo
- Začátečník
-
Zdravim Vas,
nasiel som novy FW pre moje SSD Patriot Inferno...
http://www.patriotmemory.com/software/i ... 03_6_3.rar
Len nedavno som vsak reinstaloval PC a nerad by som to zase robil znovu. Otazka : mozem updatovanim FW na SSD nejako poskodit OS na disku? (moze tym vzniknut nejaka porucha, poskodenie OS?)
Dakuijem za odpoved, Hazo
nasiel som novy FW pre moje SSD Patriot Inferno...
http://www.patriotmemory.com/software/i ... 03_6_3.rar
Len nedavno som vsak reinstaloval PC a nerad by som to zase robil znovu. Otazka : mozem updatovanim FW na SSD nejako poskodit OS na disku? (moze tym vzniknut nejaka porucha, poskodenie OS?)
Dakuijem za odpoved, Hazo
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008
- oneill_sx1
- Začátečník
To se může stát, proto se taky doporučuje zálohovat.
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
wiper iba zapíše 0 na prázdne miesta, čiže funguje na všetky patričné diskyLuks píše:Rychlost je na msahci větší,já mám akorát problém s hrozně dlouhým bootováním systému (mám hodně disků).AMD ovladač to řeší,ale zase nemá trim a je to pomalejší
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- Luks
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Netestoval někdo nový AMD 12.1 drivery jestli podporují TRIM?
- hit.man
- Začátečník
-
zdar všem, tak se mi pravděpodobně už vykašilo ssd jako systemovy disk. V sobotu se mi sekl pc, musel sem dát tvrdý reset a už mi systém nenaběhl, když jsem se pokusil stahnout system z ssd přes acronis, tak mi to napsalo chyba čtení pravděpodobně v důsledku vadnych sektorů. Mám udělat secure eraser, nebo rovnou dát na reklamaci? Jinak mám OCZ Vertex 2 60Gb s rychlejšími paměti než tento disk zmršili.
- Hladis
- Moderátor
Okamzita reklamace.
- hit.man
- Začátečník
-
OK zkusím reklamovat, ale bojím se že dostanu disk s pomalejšími pamětmi. Každopádně můj kamarád má taky OCZ Vertex 2 60Gb, ale s pomalejšími paměťmi. Někde v předchozím příspěvcích jsem četl, že je to možné reklamovat? Že výrobce svou chybu uznal a je možné SSD vyměnit. Kamarád napochodoval s SSD do obchodu a ty tam na něho koukali jak vrata odchlíva a že to v životě neslyšeli a chcou po něm nějaký odkaz kde to výrobce tvrdí. Pomůže mi stím někdo?
- zombux
- Odborník PCT
rychlejší nebo pomalejší paměti neřeš, u téhle kategorie SSD je to úplně jedno, podstatné je že to funguje.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Hladis
- Moderátor
Nevim o tom ze by OCZ u Vertexu 2 osazoval pameti podle nalady (ikdyz u nich je mozny vse).........Nemyslis Vertex 3 kde se osazovalo min modulu a bylo aktivnich min kanalu ?
- hit.man
- Začátečník
-
Už jsem si to našel, tady se o tom píše http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... a-tim-vezi
a když jsem disk testoval v porovnání s mým ssd tak byl skutečně o polovinu pomalejší!.
a když jsem disk testoval v porovnání s mým ssd tak byl skutečně o polovinu pomalejší!.
- Hladis
- Moderátor
Ah uz mi to mizi z pameti. Tak to bylo jeste u dvojky.
- hit.man
- Začátečník
-
Takže SSD může kamarád bez problémů reklamovat?
- Hladis
- Moderátor
Ano a nekupujte OCZ. Jednak odchazej a ta firma nema dobry pristup k zakaznikum.
- hit.man
- Začátečník
-
Před rokem a půl to byla dobrá koupě. Každý rok nový ssd nekupuji.
- hit.man
- Začátečník
-
Tak kamarád s reklamací u ALFACOMPU.CZ neuspěl. Řekli mu, že ssd běhá bez problémů a výceméně je nezajímalo, že ssd běhá o 60% pomaleji. Co ted stím?
- Hladis
- Moderátor
Hmm reklamace tehda se na to uznavali pokud se nepletu (teda aspon v Recku to menili) ,protoze modely nebyli nijak rozlisene a bylo to klamani zakaznika. Jinak asi ma kamarad smulu.
- niemand
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Měl bych otázku ohledně mSata SSD od OCZ. Můžou se některé problémy objevit třeba u OCZ Nocti 60GB ? Chtěl bych si koupit SSD do notebooku a není moc z čeho vybírat. Rozhodoval jsem se mezi OCT Strata a OCZ Nocti (oba 60GB), Strata pomalejší, Nocti rychlejší ale se SandForce.
Nevím který vybrat a nevím, jestli vůbec něco takového vybírat. Bojím se následných problémů, protože mi připadá, že snad není člověk s SSD, aniž by neměl nějaké problémy Pro mě je to celkem dost peněz.
Nevím který vybrat a nevím, jestli vůbec něco takového vybírat. Bojím se následných problémů, protože mi připadá, že snad není člověk s SSD, aniž by neměl nějaké problémy Pro mě je to celkem dost peněz.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422