!!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: !!! SSD s řadiči SandForce – optimalizace výkonu a problémy

Příspěvek od Luks »

amd trim neumí a jestli máš utilitu od výrobce na vyvolání trim tak sem s ní :)
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
grigi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od grigi »

:) -> to jsem potreboval vedet.. Takze dam MS driver a je bude to nejlepsi volba (za prepokladu stejneho vykonu)

tu utilitu jsem myslel WIPER.
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Rychlost je na msahci větší,já mám akorát problém s hrozně dlouhým bootováním systému (mám hodně disků).AMD ovladač to řeší,ale zase nemá trim a je to pomalejší :x

//ten wiper asi funguje jen na nesystemovym disku ne?
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,3TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra NtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: PS5 2TB TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
hazo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hazo »

Zdravim Vas,

nasiel som novy FW pre moje SSD Patriot Inferno...
http://www.patriotmemory.com/software/i ... 03_6_3.rar

Len nedavno som vsak reinstaloval PC a nerad by som to zase robil znovu. Otazka : mozem updatovanim FW na SSD nejako poskodit OS na disku? (moze tym vzniknut nejaka porucha, poskodenie OS?)

Dakuijem za odpoved, Hazo
ASUS P5K SE; Dual E2160@2700Mhz AC Freezer7 Pro; 4x1GB DDRII A-DATA EE Vitesta 800+dual 160GB SATA HDD IBM 8MB cache; 80GB SATA HDD IBM 8MB cache; ASUS EAH3870 (850/2500) 512MB DDR4 Zalman VF900Cu cooler; DVD-ROM:LG sata ; DVD-RW:LG sata; LG 20" LCD L206WTQ-WF 2ms DVI; 2,5" 20GB HDD IBM Travelstar-USB2.0; TV Tuner WinFast 2000XP DeLuxe; 8x8 glacial silent fan OUT on back, 12x12 glacial silent fan IN on side POWERED BY ThermalTake PUREPOWER 420W Silent W0008

oneill_sx1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneill_sx1 »

To se může stát, proto se taky doporučuje zálohovat.
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Luks píše:Rychlost je na msahci větší,já mám akorát problém s hrozně dlouhým bootováním systému (mám hodně disků).AMD ovladač to řeší,ale zase nemá trim a je to pomalejší :x

//ten wiper asi funguje jen na nesystemovym disku ne?
wiper iba zapíše 0 na prázdne miesta, čiže funguje na všetky patričné disky
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Netestoval někdo nový AMD 12.1 drivery jestli podporují TRIM?
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

zdar všem, tak se mi pravděpodobně už vykašilo ssd jako systemovy disk. V sobotu se mi sekl pc, musel sem dát tvrdý reset a už mi systém nenaběhl, když jsem se pokusil stahnout system z ssd přes acronis, tak mi to napsalo chyba čtení pravděpodobně v důsledku vadnych sektorů. Mám udělat secure eraser, nebo rovnou dát na reklamaci? Jinak mám OCZ Vertex 2 60Gb s rychlejšími paměti než tento disk zmršili.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Okamzita reklamace.
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

OK zkusím reklamovat, ale bojím se že dostanu disk s pomalejšími pamětmi. Každopádně můj kamarád má taky OCZ Vertex 2 60Gb, ale s pomalejšími paměťmi. Někde v předchozím příspěvcích jsem četl, že je to možné reklamovat? Že výrobce svou chybu uznal a je možné SSD vyměnit. Kamarád napochodoval s SSD do obchodu a ty tam na něho koukali jak vrata odchlíva a že to v životě neslyšeli a chcou po něm nějaký odkaz kde to výrobce tvrdí. Pomůže mi stím někdo?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

rychlejší nebo pomalejší paměti neřeš, u téhle kategorie SSD je to úplně jedno, podstatné je že to funguje.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Nevim o tom ze by OCZ u Vertexu 2 osazoval pameti podle nalady (ikdyz u nich je mozny vse).........Nemyslis Vertex 3 kde se osazovalo min modulu a bylo aktivnich min kanalu ?
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

Už jsem si to našel, tady se o tom píše http://pctuning.tyden.cz/component/cont ... a-tim-vezi

a když jsem disk testoval v porovnání s mým ssd tak byl skutečně o polovinu pomalejší!.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ah uz mi to mizi z pameti. Tak to bylo jeste u dvojky.
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

Takže SSD může kamarád bez problémů reklamovat?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ano a nekupujte OCZ. Jednak odchazej a ta firma nema dobry pristup k zakaznikum.
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

Před rokem a půl to byla dobrá koupě. Každý rok nový ssd nekupuji.
hit.man
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od hit.man »

Tak kamarád s reklamací u ALFACOMPU.CZ neuspěl. Řekli mu, že ssd běhá bez problémů a výceméně je nezajímalo, že ssd běhá o 60% pomaleji. Co ted stím?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Hmm reklamace tehda se na to uznavali pokud se nepletu (teda aspon v Recku to menili) ,protoze modely nebyli nijak rozlisene a bylo to klamani zakaznika. Jinak asi ma kamarad smulu.
niemand
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od niemand »

Měl bych otázku ohledně mSata SSD od OCZ. Můžou se některé problémy objevit třeba u OCZ Nocti 60GB ? Chtěl bych si koupit SSD do notebooku a není moc z čeho vybírat. Rozhodoval jsem se mezi OCT Strata a OCZ Nocti (oba 60GB), Strata pomalejší, Nocti rychlejší ale se SandForce.

Nevím který vybrat a nevím, jestli vůbec něco takového vybírat. Bojím se následných problémů, protože mi připadá, že snad není člověk s SSD, aniž by neměl nějaké problémy :( Pro mě je to celkem dost peněz.
Intel Core i9-14900K + Be quiet! Pure Loop 2 ARGB 360mm; Gigabyte Z790 AORUS MASTER; MSI RTX 4090 GAMING X SLIM 24G; Corsair Vengeance Black 64GB DDR5 6600MHz; Crucial T700 2TB; Samsung 860 EVO 1TB; Kingston A400 240GB; Be quiet! PURE POWER 12 M 1200W; 49" Samsung C49RG90; EVOLVEO Laserwire ML-507B; Valve Index; HyperX Alloy Elite; ASUS ROG Strix Helios; Logitech Z623; Audio-Technica ATH-T500 + MAONO AU-PM422
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“