Asus A7N8X /-E /Deluxe (nF2 /Ultra 400) - zkusenosti

Pro procesory AMD Athlon, Athlon XP, Duron a Sempron.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ovladace na desku nainstalovane mas?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mountin »

Hele mám takovej problémek chtěl bych vyměnit cladič northbridge ale ten původní jesm nepochopil jak sundat silou to řešit nebudu helpne mi někdo
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Ten "kolik" na uchyceni pasivu vypada nejak takhle:
Obrázek

Ty zobacky uvidis na zadni strane zakladni desky, ve smeru sipek je zmacknes a "kolik" vyskoci.

//edit: Je potreba nejdrive ten kolik shora pritlacit..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mountin »

Takže vyndávat celou ZD jo tak na to nemam mmt nervy nějak jinak to nejde?
Veldys
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veldys »

EfineSS píše:Ovladace na desku nainstalovane mas?
Mam...mam vsechno nainstalovane...
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Veldys píše:Mam tuto desku a mam problem...Zapojil jsem na tuto desku HDD SATA2 Hitachi 250 Gb..Vim ze deska umi jen SATA ale i SATA2 umi, ale kdyz mam pustenou hudbu (s internetu, nebo jineho HDD je to jedno) seka se mi hudba a ruzne spomaluje...rychlost kopirovani je dobra vyuziti CPU minimalni..
Nevim kde je chyba..?Jestli to nezvlada Chipset?
Zapni si v biosu CPU Spread spectrum na 0,25% pak to jede v pohode. Ja mel problem, ze kdyz jsem drzel klavesu,tak se mi sekalo vsechno... A 0,25% spread to vyresil :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mountin píše:Takže vyndávat celou ZD jo tak na to nemam mmt nervy nějak jinak to nejde?
Bohuzel, jinak to nejde.. Myslim ze sundat MB z case neni nic tezkyho..
Mountin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mountin »

njn ale předtím vyndvání všech komponentů... a pak zandávánízase zpět ne fakt díky
robik
Nováček
Nováček

Příspěvek od robik »

Nevíte někdo link na testy nových grafik (6700,X1600) se starýma procákama.Chci si koupit novou ale nevím jestli to má cenu.
AMD Athlon XP 2500@3200,MB ASUS A7N8X deluxe rev. 2.x1Gb RAM,GeForce 6600GT,HDD SATA 200Gb
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

mam tuhle desku A7n8x-xe, revize je napsana 1.01. Problem je v tom, ze nejde v biosu nastavit ani nasobic ani voltaz na procesoru. Existuje nejaky bios, ktery by to dovedl???
WiRuZik
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WiRuZik »

Tak mam tuto desku a jsem naprosto spokojeny! Zatim nemam jediny problem! Vsechno facha jak ma.. jen mi obcas praska ve zvuku, kdyz mi jde icq message.. nevim cim by to mohlo byt?
CPU: AMD Barton 2500+@2123Mhz (11*193MHz), MB: ASUS A7N8X-Deluxe, RAM: 2*512MB DDR400 A-Data 2,5-3-3-6, HDD: Seagate SATA 120GB, VIDEO: Sapphire Radeon 9500np 128MB @ R9700 (349/316) CAT 4.7, DVD: Pioneer, MON: 17" ADI Dynaflat, WINDOWS XP SP1
3DMark01 / 03 .....16.104b / 5.446b
Wilik
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Wilik »

bober píše:mam tuhle desku A7n8x-xe, revize je napsana 1.01. Problem je v tom, ze nejde v biosu nastavit ani nasobic ani voltaz na procesoru. Existuje nejaky bios, ktery by to dovedl???
Pokud vim, tak to umi kazdy z BIOSu na tuhle desku, stahni posledni ze stranek Asusu.
jjanysk1
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjanysk1 »

Zdravim, vcera sem koupil A7N8X-XE a byl sem nemile prekvapen. Bohuzel musim Wiliku souhlasit s Boberem ohledne nastaveni BIOSu. Stahnul sem posledni BIOS 0204 a opravdu tam neni nastaveni voltaze, nasobice atd. Jedine co tam je, tak je zmena FSB a to jeste musis kombinovat s jumperovanim na desce. Jinak je vse auto a nejde zmenit jinak. Byl sem hodne prekvapen, ze u takoveto, podle me, kvalitni desky je takovyto omezeny BIOS. To bych od ASUSU necekal. Hledal sem modifikovane BIOSy, ale nenasel nikde. Ani na zahranicnich forech o nich nic nevi. Hlavne ta voltaz a pomery FSB:RAM mi fakt hodne chybi :sad:
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Ja mam revizi 2.0 a opravdu si stezovat nemuzu. V Biosu verze 1008 mam vse nastaveni, od voltaze pres spread spectrum u cpu i agp a dalsi tuny nastaveni.
Bios 0204 je nejaky divny, kdyz posledni officialni byl 1009 :)
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
jjanysk1
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjanysk1 »

To Mike.Ace: Na ofic. strankach je k sehnani jen verze 0204 a 0114. Nemohl bys mi prosim poslat ty BIOSy? (jjanysk1@visteon.com) A je v te tvoji verzi 1008 opravdu manualni nastaveni voltaze a pomeru FSB:RAM? Promin, ze se ptam, ale je to nejake podivne, v manualu o tom neni ani zminky...Predem dik...Vyzkousim....
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.Ace »

Tady máš link:

http://support.asus.com/download/downlo ... age=en-us#

Jsou tam vsechny oficialni biosy a jak vidis, posledni je 1009 na verzi revize 1.x a 1008 na revizi 2.x :)

V tom BIOSu je opravdu všechno nastavení, jak řikáš :) Prostě máš nějaký divný BIOS :)

//EDIT:

Uz na to koukam, ty mas desku -XE a ja porad, ze mas verzi deluxe :) Takze ti moc neporadim.
bober
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bober »

takže s touhle deskou jsem šlap vedle...sem z toho sklamaný. Při koupi sem vubec neuvažoval (ani mě to nenapadlo), že by to tahle deska neuměla. V biosu je važně houbelec. PS: Chybama se člověk učí :(
jjanysk1
Nováček
Nováček

Příspěvek od jjanysk1 »

Díky za snahu, ale ja si myslel ze mas jinou nez -XE verzi. :sad: Opravdu nechapu proc na takovou desku dali tak hrozny BIOS!!!! Byt jiny BIOS, tak je ta deska v klajdu...
seuss
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seuss »

chci se zeptat, mam tedka tuhle desku, ale ani s nejnovejsima driverama nejsem schopnej spravne zprovoznit Sitovy adapter Ethernet patice PCI 9 a Sitovy adapter patice PCI 10. Jaky ovladac pouzivate vy?
1. PChomemade cpu AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800+ (2009MHz) non OC, mb Epox 9NPA+Ultra-nForce4 Ultra s939, gpu Gainward BLISS 7600GS PCX 512MB DD Silent FX pci-e , ram 2*1024 MB A-Data, hdd 250 GB Maxtor sata + 320 GB Seagette sata II + 20 GB Western Digital (gnu testing), dvd DVD-R/RW: LG GSA-4120B, zdroj ZM-400HP 400W, crt 17´Compaq V710. + LCD os Win XP SP3 Professional 2.Notebook: HP Pavilion tx2000 tablet PC, cpu AMD Turion 64 X2 Dual Core TL-66 2.3GHz, ram 2GB DDR2, gpu nVidia GeForce Go 6150, hdd 250GB, lcd 12.1" WXGA touchscreen display (1280x800 resolution) os Ubuntu Karmic Koala 9.10 Kernelem 2.6.31-19, Gnome 2.28.1 + (virtualizace XP SP2) &dual boot& Windows Vista Home SP1
Alfi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alfi »

Nazdar chlapi. Mam taky problem, ze mam dosku ASUS A7N8X Deluxe a kupil som SATA II disk Hitachi 160GB, lenze neviem ho spojaznit. Vedeli by ste mi s tym pomoct? Pretoze vidim, ze niektori tu mate jeden SATA disk zapojeny bez problemov.
Odpovědět

Zpět na „Socket A a Slot A“