No áno, to je na tom obrázku čo som linkoval.DOC_ZENITH píše:Nemluvilo se náhodou o tom, že až to Intel udělá, tak jádra budou odseparovaný? Tzn že jádra se budou vyrábět po quadech a připojovat na centrální NB kde bude řadič paměti, cache a PCI-E. Na to se napojí tolik quad bloků kolik bude třeba. Samotná NB část a jádra můžou bejt i na jinym procesu. Pokud vim tak Intel plánuje toto.
K ďalšiemu príspevku: Ako presne si Intel prácu s cache zachová? Však dnes ju má zviazanú s jadrom a komunikuje cez ring. Ak ju dajú na iný die tak to bude architektúrou ako SPARC. Jedna obria L3 veľkosťou nezávislá na tom, koľko jadier je aktívnych, a jadrá (skupiny jadier) sa k nej pripájajú. Podľa mňa dosť rozdiel.
Jasné že to je núdzovka. Podobne ako AMD. Opakujem koľko rokov ubehlo medzi vydaním mobilných a serverových Broadvelov?LastPCgamer píše:Takže Intel spraví svoje vlastne zlepence? Mne osobne to nepríde veľmi pokrokové skôr mi to pripomína z núdze cnosť...
Keby mali peňazí ako Nvidia a výťažnosť ako TSMC tak by nemali problém s 800+mm2 obrami na procese ktorý ani nieje poriadne ohlásený.
A optimalizácie prídu, toho by som sa nebál. Akurát doteraz nemali veľa dôvodov tlačiť to do mainstreamu, lebo jadrá mali širšie a AMD pomáhať nechceli.
edit. @-Vladimir-: Mal som sa asi vyjadriť jasnejšie. Intel má vyšší príjem aj tržnú kapitalizáciu ale zase vyhadzuje veľa peňazí za nezmyselné akvizície, kupovanie si priestoru na nových trhoch, držanie pri živote stratových divízií... A to čo mu ostane musí tiež ďalej deliť. Na druhej strane, to čo minie Nvidia ide celkom určite do nových grafík. Tak ako TSMC investuje len do procesov. Dokonca aj AMD v tomto funguje efektívnejšie.