Vypadá to dobře na té vodě Pocítil si nějaký rozdíl, když tam máš ještě jeden malej rad vzadu ? Taky se celkem bráním třeba PETG trubkám, pak když chceš něco přehodit nebo vyměnit, tak abys to všechno rozdělal, pak GPU nebo CPU bude mít výstup jinde, třeba monoblok pro jinou desku a si víš kde
Jo to SSD co má chladič, takový ten obrovský plát přes pulku desky a pak to chceš vyměnit je pecka teda, jsem to měl jednou a málem mě z toho mrdlo. Nakonec jsem vybral taichi, ta měla jen takový pasivek a nemusíš nic rozebírat. Co tam máš za ty RAMky, nějak se nemohu rezhodnout, co si mám koupit
Loki5567 píše:
Nevíš prodávají i blok na 80/90 bez kolotočů ?
Myslím, že diody na bloku jsou akorát na tom boku, kde je nápis vektor. Ty jsou tam chycené magenetem a dokážeš je jednodušše sundat po odšroubování toho boku. Ten pak našroubuješ zpět bez nich. Jinak dneska už vsechno s D-RGB, alespon u EK.
CPU: Core i7 12700k MB: Asus Z690 MAXIMUS Formula RAM: Corsair Dominator White 5600MHz GPU: EVGA RTX 3080 Ti FTW3 Ultra PSU: Corsair HX850 Cooling: EKWB D5 pump, Velocity blok, , 2x360mm rad, 6x Corsair LL120 a 3x P12 White CASE: Lian-Li O11 Dynamic White EVO
Samsung g85sb OLED- 3440x1440, 175 Hz
Loki5567 píše:Vypadá to dobře na té vodě Pocítil si nějaký rozdíl, když tam máš ještě jeden malej rad vzadu ? Taky se celkem bráním třeba PETG trubkám, pak když chceš něco přehodit nebo vyměnit, tak abys to všechno rozdělal, pak GPU nebo CPU bude mít výstup jinde, třeba monoblok pro jinou desku a si víš kde
Jo to SSD co má chladič, takový ten obrovský plát přes pulku desky a pak to chceš vyměnit je pecka teda, jsem to měl jednou a málem mě z toho mrdlo. Nakonec jsem vybral taichi, ta měla jen takový pasivek a nemusíš nic rozebírat. Co tam máš za ty RAMky, nějak se nemohu rezhodnout, co si mám koupit
Jinak Radiatory jsem pridal dva. Mel jsem jen 1x 360 na GPU + AIO a už od začátku bylo v planu přehodit na vodu vše po příchodu 5950x jakmile dorazil ještě ten den sem začal makat . Nemám vysokotlaké větráky, mám dobrou zkušenost s 1200ot. Fractal Prisma a ty mám max. na 55% tomu pak odpovídají teploty. Při hraní Dirt 5 kolem 54gpu a 50 CPU. Ale umí to i 64. Záleží na čase zátěži i voda se ti časem zahřeje.
Jako softtubing za mě good. Jak jsem psal už jednou jsem měl něco těžko rozdělatelné a už nechci. To je i jeden z důvodu proč pidi deska jak sem psal. Ale když už nechces utracet je lepší to udělat nerozdělatelné aspon nebudeš utrácet po každé když něco vyjde
RAMky mam Gskill F4-4000C16D-32GTZR ale musim se ještě podivat na to časování se mi to furt nějak nezdá ale postupně taky si chci něco zahrat .
Loki5567 píše:Vypadá to dobře na té vodě Pocítil si nějaký rozdíl, když tam máš ještě jeden malej rad vzadu ? Taky se celkem bráním třeba PETG trubkám, pak když chceš něco přehodit nebo vyměnit, tak abys to všechno rozdělal, pak GPU nebo CPU bude mít výstup jinde, třeba monoblok pro jinou desku a si víš kde
Kolikrat zarok menis komponenty prosimte ? ... mam 4 4x480 +1 3x360 radiatory, dve pumpy, dva okruhy vsechno v mnou naohybanych petg trubkach a pohoda s vymenou .. musis si to jen udelat tak aby se to dobre menilo, trosku zapojit hlavu a kdyz to nepujde tak trubka stoji par korun a ohnuty to je za 5 minut .. zas takova veda v tom neni
CPU: Intel core i9 13900K MB: Asus z790 heroRAM: G.Skill 32gb ddr5 @7800mhz cl36HDD: 2TB SeagateSSD: Corsair Force Series MP510 960GB, Samsung 960 PRO 1TBGPU: TUF 4090PSU: Corsair HX1200iostatní: NZXT internal usb hub, aquaero 6, BT 4.0 nano usb tp-link ub400Vodní chlazení: dva okruhy, dvě pumpy, 5 chladičů a spousta trubekMonitor: Samsung Odyssey G9
Docela často, za tedle rok jsem měnil desku 2x, pár procesorů jsem prohodil a teď jdu na další desku, až dorazí s RAM, pač CPU už je doma. Udělal jsem to tak, jak mi to vyhovuje pro snadný přístup ke všemu. Nic o vědě mi tady vyprávět nemusíš, každému vyhovuje něco jiného
rosta píše:
Kolikrat zarok menis komponenty prosimte ? ... mam 4 4x480 +1 3x360 radiatory, dve pumpy, dva okruhy vsechno v mnou naohybanych petg trubkach a pohoda s vymenou .. musis si to jen udelat tak aby se to dobre menilo, trosku zapojit hlavu a kdyz to nepujde tak trubka stoji par korun a ohnuty to je za 5 minut .. zas takova veda v tom neni
Hardtubing vypada 100% lépe vo tom se ani snad nemusíme bavit. Ale mě se do toho prostě nechce. Nikdy sem stim nedělal a jsem zvyklej na klasický hadice
Čau, vím že tohle je zcela OT, ale měl bych na Vás jednu prosbu, respektive na majitele RTX3090. Mám možnost sehnat levně CoD:Black OPS Cold War, ale jedná se o voucher k RTX3080/3090.
Hra musí být aktivována přes můj GeForce EXPERIENCE a ještě propojena s Battle.NET clientem, proto bych se Vás rád zeptal, jestli by někdo z Vás byl tak laskav a klíč mi vygeneroval na své RTX3090, kde dosud Black OPS neaktivoval. Klidně pošlete i číslo BÚ, ať Vám mohu zaslat alespoň na pivo jako poděkování, až nám zase otevřou hospody a bary.
tá moja aspoň zatial nepíska resp, skrinka to odhluční ale nič rušivé som nepočul ani ked som vopchal hlavu do skrinky
imho voda je na tú GK iný level
PL kleslo cca o 30W , takže stabilne zatiaľ 1900/19800 0,85 na vzduchu proste nie
benchy dokonca 2000MHz ale už to predsa len naráža na PL
Okay, tak jsem zvědavej Voda je pro mne zbytečnost, u RTX 3090 Founders je vzduchový chladič na suprové úrovni a teploty se drží do 70 stupňů, po undervoltu okolo 63 stupňů.
A ty máš founders edici a na tom vodníka? Jaký blok?
to neni founder len štandart
Gainward 3090 Phoenix GS
klasika , EK Quantum Vector Acetal a hlavne bez svetielok
inak prekvapivo voda toho chladí o niečo viac ako vzduch, tuším 4 miesta
Tak to EKWB AIO PHOENIX je docela slušné. Teď tam mám Noctua NH-U12A
Vodu jsem měl 2x docela dobrou, ale jelikož já to často měním vše nebo testuji, tak to rozebírání je moc nic, an to už není moc čas Ale třeba zase někdy vezmu Watercool MO-RA3 420 a něco udělám...
Koukal jsem, že ještě není blok na RTX 3090 founders? Jen na RTX 3080 Founders.
To Ptolemaya: Proč myslíš zdrojem? Co máš za zdroj?
S těma blokama nemáš pravdu hele, minimálně u EKWB U těch tvých strandart edicí ano, tam je jasně psáno 3080/3090, ale u founders edice je tam psáno jen 3080 (a ten blok na founders stojí 276 EUR, docela crazy).
Prosím ťa a to do akej case napchas 4*480+1*360 rad? To máš uložené v skrini?
michalos píše:S těma blokama nemáš pravdu hele, minimálně u EKWB U těch tvých strandart edicí ano, tam je jasně psáno 3080/3090, ale u founders edice je tam psáno jen 3080 (a ten blok na founders stojí 276 EUR, docela crazy).