AMD do sc. AM2

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Co blázníte pořád s těma DDR3??? a.) kompatibilita - je to 240 pin jako DDR2, ale má nižší napájení, tušim o 0,3V - to by nemusel být problém, desky by to napěťově měly zvládnout b.) výkon - má to být od 1GHz až někam nad 1,6GHz, ale CL má být od 5ti nahoru, mainstream osobně tipuju na CL 6,5-7, takže se frekvencí leda smaže špatná latence, u lepších ( ~ dražších ) modelů získáme pár % k dobru.

V podstatě to bude jako přechod z DDR na DDR2: přínos = nula nula nic...
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

Nemyslím si že DDR3 moduly budou fungovat ve stávajících deskách které podporují DDR2 paměti. Ikdyž jsou pinově kompatibilní, nejsou dnešní desky testované na vysoké frekvence GDR3 pamětí....
Podle specifikací elpidy CAS latency (CL) 5, 6, 7, 8, 9, 10 clock http://www.elpida.com/en/products/ddr3.html což není zas tak strašný na tak vysokých frekvencích.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Conroe

Příspěvek od Sheep-Master »

Tak to asi koupim conroe s DDR3. ten to už má podporovat ne? jen nevim za jak dlouho bude.....
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Conroe

Příspěvek od wector »

Sheep-Master píše:Tak to asi koupim conroe s DDR3. ten to už má podporovat ne? jen nevim za jak dlouho bude.....
Za hodně dlouho, nejprve vyjede s DDR2, DDR3 až později. Je taky otázka, jestli je pak zasadíš do stejný desky ( imho i kdyby to prakticky šlo, tak to nějak přes BIOS ošéfujou, o dlouhověkosti MB jako měl třeba socketA už si můžeme nechat leda zdát ).
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

wector píše:Za hodně dlouho, nejprve vyjede s DDR2, DDR3 až později. Je taky otázka, jestli je pak zasadíš do stejný desky ( imho i kdyby to prakticky šlo, tak to nějak přes BIOS ošéfujou, o dlouhověkosti MB jako měl třeba socketA už si můžeme nechat leda zdát ).
pocul som ze pamate DDR3 maju mat velku latenciu,az CL5-CL7,no ale ta frekvencia od 800Mhz-1600Mhz je celkom dobra
mozek007
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mozek007 »

wector píše: o dlouhověkosti MB jako měl třeba socketA už si můžeme nechat leda zdát ).
Sockekt A ještě žije u mě doma :D Jinak k tomu čekání. Čekat se nevyplatí, čas je drahý. To by se mohlo čekat do nekonečna. Také se nevyplatí čekat na noviku, která bude nepřiměřeně drahá. Podle mě je dobré kupovat PC tak jednou za 2 roky. V průběhu roku postupně dokupovat lepší. Já si takle ušetřil na RAM a HDD. Koupil jsem jednu a později dokoupil za polovic, to samé s HDD. Proč čekat na něco, co se může ještě spozdit... 8)
Věř tomu. Píšu na osobní blog Mozek tě vidí.net. Osobní fotografické stránky: OldaSalek.cz.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

I kdyby ty DDR3 do AM2 pošéfovali, což určitě neudělají, běžely by tam stejně jako DDR2. Viz napětí - frekvence.

Teď jsem si všiml: Na asi 11. straně téhle diskuze je celkem poděl, je tam citát Aros napsal: ... Prostě věc, kterou jsem vůbec nepsal já!!!

Sacrifice : Proř máš za tou hodnotou Tcase Max 55 u tvého Opterona smutný smajlík, to by mě vážně zajímalo... Chceš jako říct, že bys sehnal Opteron s nižší hodnotou Tcase Max???
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

Aros píše:Sacrifice : Proř máš za tou hodnotou Tcase Max 55 u tvého Opterona smutný smajlík, to by mě vážně zajímalo... Chceš jako říct, že bys sehnal Opteron s nižší hodnotou Tcase Max???
to myslis jak ? dyt cim vyssi TCase tim lepe a 55 je snad nejmin co sem videl ... nevym proc by teda nejakej nizsi mel hledat :oops:
kvoco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kvoco »

rochne píše:
Aros píše:Sacrifice : Proř máš za tou hodnotou Tcase Max 55 u tvého Opterona smutný smajlík, to by mě vážně zajímalo... Chceš jako říct, že bys sehnal Opteron s nižší hodnotou Tcase Max???
to myslis jak ? dyt cim vyssi TCase tim lepe a 55 je snad nejmin co sem videl ... nevym proc by teda nejakej nizsi mel hledat :oops:
55 neni najnizsia, inak ten flame ze cim vysia tym vyssie OC neplati vo vsetkych pripadoch, ja mam 57C a nejde viac ako jemu...

inak k tym ddr3....nechapem takych ludi, AMD teraz iba vydalo ddr2 a vy uz pozerate ci budu dosky podporovat aj ddr3...osobne si myslim ze nie a je mi to uplne jedno, ajtak si kazdy kupi novu dosku...bude hypertransport 3...nove pci-e, takze nova doska bude nevyhnutna
AMD Ryzen 7 9800X3D+ARCTIC Liquid Freezer III 280 A-RGB, ASUS TUF GAMING B650-E WiFi, KINGSTON Fury Beast 64GB 6000 MHz CL30 RGB EXPO, GIGABYTE GeForce RTX 5070Ti GAMING OC 16G, Patriot VIPER VP4300 Lite 2 TB, NZXT H5 Flow RGB, GIGABYTE AORUS Elite P850W, GIGABYTE AORUS FI32Q
medas
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od medas »

X2 4000+ je vechto testech propadak
je lepší i X2 3800+ cena-výkon
nechápu jednu věc 2*512kb L2 cache je stejná jako 2*1Mb nárust výkonu je takřka nulový možná ještě horší
http://www.tomshardware.com/2006/05/23/ ... age42.html
Oblak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oblak »

radekhulan píše:
rochne píše:Rikejte si co chcete uz objednavam dily na AM2 sestavu :-D Az to slozim a zachodim tak vam sdelim dojmy :oops: ...
Já bych na to jen řekl, že každý má své nezadatelné právo na špatné rozhodnutí :razz:
ano, a na svůj názor :) Podle mého se rozhodnul správně.
Jaký je tu bez papamobila klídek....
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

kvoco píše:55 neni najnizsia, inak ten flame ze cim vysia tym vyssie OC neplati vo vsetkych pripadoch, ja mam 57C a nejde viac ako jemu...
To je jasny, zalezi na kusu :roll:, nebylo to mysleno doslovne a romany rozepisovat nebudu :oops:
Oblak píše:
radekhulan píše: Já bych na to jen řekl, že každý má své nezadatelné právo na špatné rozhodnutí :razz:
ano, a na svůj názor :) Podle mého se rozhodnul správně.
ale ja si nejsem jistej, je tu moznost koupit AM2 3200+ (vic nez na 2,8 ho urcite nedostanes) za stejny prachy jako D805 (dava 4GHz i vic, ale to neni stable, vzduchem neuchladis, stable by mel chodit na 3,7) a to je uplne liga ... asi spis ted nahodim a casem, se toho zbavim, protoze obcas nekomu postavim PC, tak bych to nekomu soupnul a sobe poridil AM2 65nm :razz:
Je me to docela lito, uz to AMDK6-2 (350@450MHz) sem vernej AMD :sad:

EDIT: BERU AM2 :wink: - viz muj nasledujici prispevek:
Naposledy upravil(a) rochne dne ned 28. kvě 2006, 22:10, celkem upraveno 1 x.
sacrifice
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sacrifice »

preco? lebo som chcel aspon Tcaemax 57, aby na 2.8 Ghz som do neho nemusel davat tolko V...
AMD X2 3800+ AC Freezer 64 PRO | MSI K8N Neo4 F | A-DATA 2 x 512 MB RAM PC500 | Asus EN7900GT 256 MB + Zalman VF900-Cu |
WD 2500KS 250 GB SATA II + Silentmaxx | Chill Innovation CP-450A2 | Thermaltake Shark Silver | Samsung 710T DVI
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

Promazáno OT.
Procesory Intel se tu neřeší! Od toho je tahle sekce, případně tahle.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

AM2

Příspěvek od rochne »

Uz to jede domu (viz podpis), tesim se jak malej kluk :oops: (a nechci od radka slyset nic jako ze to asi sem, kdyz sem si koupil AM2 a ne PD na 775 :wink:)
DrakeN732
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sestava na AM2

Příspěvek od DrakeN732 »

No.. ja jsem se rozhodoval, jestli postavit novy PC na 939, nebo AM2, ale nejspis se rozhodnu pro AM2.Sestavu bych videl asi takhle - AMD Athlon 64 3200+,MB MicroStar K9N Platinum (nVidia nForce 570 Ultra),Geil 2GB DDR2 800MHz (2x1GB,CL5),MicroStar NX7600GT 256MB PCIe,HDD Western Digital Caviar XL WD3200KS - 320GB 16MB cache SATAII. Akorat u pameti si nejsem jistej v kompatibilite.Sestava by vysla asi na 23tis.Sice by se hodily pameti s nizsi latenci,ale jejich cena je vysoka.Kdyztak prosim okomentujte,popr. poradte,co na sestave zmenit,ale abych se vesel do tech 23tis.Doufam,ze deska od MSI bude bezproblemova a alespon trochu OC-friendly a bude kompatibilni s temi pametovymi moduly.:) Taky jeste nevim,co vybrat za case/zdroj,abych se vesel do te castky.:) diky moc ... zdravim
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

800 s cl5 imho moc smyslu nema, ddr400 cl2 je cca to same jako ddr800 cl4 pokud to tak jakoze zaokrouhlime... nicmene amd radeji mene latenci, takze co trebas nejake kingstone 750mhz cl4, dat je jako 667 po oc cpu by ti ta delicka nejako 750 trebas i vysla a bylo by to imho lepsi nez ddr800 cl5, pokud by ty 800 cl5 sli alespon na 900 - 950 dejme tomu ;]

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
DrakeN732
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AM2, DDR2 800MHz

Příspěvek od DrakeN732 »

Mno,nevim no,snad se ty Geily na 800MHz a CL5 nechaj pretaktovat taky dobre :) .Ale nevim...nemam s tema pametma zadny zkusenosti.Ty Kingstony...jsou urcite dobry...ale ta frekvence na 750MHz,myslis ze by sel pak dobre OC?A koukal jsem na testy a spis CL5 se vyrovna CL2 DDR400 jakz takz.Ale vis co,to je par FPS ve hrach...ani to nepoznas. ;)
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

Sorry, s tou TCaseMax jsem to podělal... :)

No, z toho jak to vypadá usuzuji, že si prostě ještě nějakou tu chvíli počkám než pudu do novýho kompu... Akorát mě teda solidně brzdí to AGP. Můžu to teda snad ještě vyměnit za 7800GS, ale to už je úplný maximum a mě už se do toho nechce vrážet další prachy...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
volkovski
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od volkovski »

No som zvedavy na rochne - ho ako to fici na AM 2 :-D
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“