Radeon HD2600 PRO/XT (RV630)

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

no-X píše:...
Sice OT ale neodpustím si to :)
GTS 320 dává na frak 7900GTX v CoD2 aneb nevěřme testům. Věřme no-Xovi....
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Hehe, ale uvědom si, že bereš výsledek z testu nižšího mainstreamu, čemuž byl samozřejmě přizpůsoben výběr dem/nastavení/požadavků. Kdo si bude kupovat kartu za 7500, aby si na ní hrál v nastavení určeném pro kartu za 2800?

Pokud použiješ nastavení, které se používá pro cenovou relaci kolem 10k, tak GTS-320 pohoří:

Obrázek

Další pokus? :-)
Nejlepší moderátor ve výslužbě
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

no-X píše:Hehe, ale uvědom si, že bereš výsledek z testu nižšího mainstreamu, čemuž byl samozřejmě přizpůsoben výběr dem/nastavení/požadavků. Kdo si bude kupovat kartu za 7500, aby si na ní hrál v nastavení určeném pro kartu za 2800?
Myslel jsem, že nastavení se používá stejný. Spíš bych to viděl na to jiný demo. Je vidět, že v některých scénách se paměť hodí, ale podívej se třeba na fps HD2900 s 512MB. Nevypadá to, že by ji paměť moc pomáhala. Tímto bych naši OT diskuzi ukončil s tím že se neshodnem. Podle mě je GTS 320 dobrá karta, podle tebe šmejd.
,,Vyhrát v internetové diskusi je jako vyhrát na paraolympiádě.Ať vyhraješ,nebo prohraješ pořád jsi mrzák''
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

Za ty peníze je dobrá, ale podává nevyrovnané výsledky. Co se týče toho grafu... je zajímavé, že Radeony X1900XT a X1900XT 256MB tím samým problémem netrpí :?
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Partyman píše:Myslel jsem, že nastavení se používá stejný. Spíš bych to viděl na to jiný demo. Je vidět, že v některých scénách se paměť hodí, ale podívej se třeba na fps HD2900 s 512MB. Nevypadá to, že by ji paměť moc pomáhala.
Ehm. Posuzovat dostatečnost kapacity paměti karty A postavené na architektuře Y podle výsledků karty B postavené na architektuře Z je s prominutím ho*adina. Je to prostě nesmysl, protože limity HD2900XT jsou v téhle hře a při tomhle nastavení úplně jinde, než limity GTS. GTS640 má v téhle situaci víc než o polovinu vyšší výkon, než GTS320 což znamená, že těhle cca 54% výkonu zmizí donikam čistě z nedostatku paměti. Navíc ani nevíš, jaký výkon by podávala HD2900XT s 256MB paměti...
Partyman píše:Podle mě je GTS 320 dobrá karta, podle tebe šmejd.
Nikdy jsem neřekl, že je to šmejd, ale ta limitace je skártka v některých situacích tak výrazná a v nvoějších hrách se objevuje o tolik častěji, že mi zkrátka ani nižší cena nepřipadá jako adekvátní kompenzace. Stojím si za názorem, že pokud GTS, tak jedině 640MB

Lukfi píše:Za ty peníze je dobrá, ale podává nevyrovnané výsledky. Co se týče toho grafu... je zajímavé, že Radeony X1900XT a X1900XT 256MB tím samým problémem netrpí :?
1. Catalyst 6.8 release notes:
Optimizations made to ATI's graphics memory manager have led to significant gains in DirectX applications that make heavy use of graphics memory on 256MB ATI graphics cards
2. paměťový řadič
rochne
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rochne »

MichiGen píše:Taktovaci potencial? 8600GT s Vmodom aj na 1GHz... 2600XT nejde taktovat skoro vobec, pokial sa objavi nejaky Vmod uvidi sa, vysledky v D3D10 su zatial neobjektivne.
heh, ale musime si uvedomit, ze karta je napajena jenom z PCI-e slotu (az na nejakej unikat - myslim :oops:) Takze jedinej mod, kterej by tu kartu mohl spasit je pripajet nekam konektor pro pridavny napajeni, coz je IMHO blbost .. :(
Nevite bude nejaka HD26xx s pridavnym napajenim ? Uz jenom kvuli tomu OC :oops:
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

Partyman píše:
no-X píše: 2. zde:
Obrázek
Tohle už zavání RH. Tvrdit, že GTS 320 je jenom o čtvrtinu výkonnější jak 2600XT podle dvou her a ještě vybrat ten graf, kterej se nejvíc hodí :?
OT: vsak RH tvrdil ze je GTS 320 mainstream, nakonec se jeste v DX10 ukaze ze mel mozna chlapec pravdu :P
no-X píše:Pokud chceš taktovat, kup si X1950GT.
ja tusil ze no-X neco taji, vzhledem k 65nm jsem cekal ze pujdou RV630 pekne tocit, tohle je tedy celkem sok :cry: ... a ta spotreba :evil:
Naposledy upravil(a) UFo dne čtv 28. čer 2007, 20:35, celkem upraveno 1 x.
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

MichiGen píše:vysledky v D3D10 su zatial neobjektivne.
Pokud jde o Lost Planet, tak to ATi projíždí, R6xx je propadák, výkony v DX10 jsou mizerné. Pokud ale jde o CoJ, kde ATi vede, jsou výsledky neobjektivní... Tohle prostě miluju :D

UFo: karta, jejíž cena ani po půl roce od vydání neklesla pod 7000Kč může být těžko považována za mainstream. Mainstream je segment, jehož produkty si kupuje většina lidí. A to GTS zdalena není :-)
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

rochne píše:heh, ale musime si uvedomit, ze karta je napajena jenom z PCI-e slotu (az na nejakej unikat - myslim :oops:) Takze jedinej mod, kterej by tu kartu mohl spasit je pripajet nekam konektor pro pridavny napajeni, coz je IMHO blbost .. :(
Nevite bude nejaka HD26xx s pridavnym napajenim ? Uz jenom kvuli tomu OC :oops:
Copak se voltmod dá provádět jen na kartách s přídavným napájením?

=>no-X: ale ATi to v Lost Planet neprojíždí... o to je to horší :D
Warran
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od Warran »

rochne píše:heh, ale musime si uvedomit, ze karta je napajena jenom z PCI-e slotu (az na nejakej unikat - myslim ) Takze jedinej mod, kterej by tu kartu mohl spasit je pripajet nekam konektor pro pridavny napajeni, coz je IMHO blbost ..
To s tím omezením v napájení mě taky napadlo. Externí napájení tam asi těžko dáš, pokud nejsi opravdu hodně dobrý v eltech. Navíc napájecí obvody by tu další zátěž možná moc dlouho nevydýchaly.
Já mám desku DFI LanParty CFX3200DR/G (ta poslední pro socket 939) a ta umožňuje přidat do PCI-E 10% navíc, třeba to další desky od DFI umí taky, až tady bude vlastník této karty a této desky, já možná, tak by to bylo zajímavé vyzkoušet.[/quote]
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

UFo píše:OT: vsak RH tvrdil ze je GTS 320 mainstream, nakonec se jeste v DX10 ukaze ze mel mozna chlapec pravdu :P
no jo, ale k cemu ti je mainstream, kterej stoji jako highend? :)
MichiGen
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MichiGen »

no-X píše:
MichiGen píše:vysledky v D3D10 su zatial neobjektivne.
Pokud jde o Lost Planet, tak to ATi projíždí, R6xx je propadák, výkony v DX10 jsou mizerné. Pokud ale jde o CoJ, kde ATi vede, jsou výsledky neobjektivní... Tohle prostě miluju :D

UFo: karta, jejíž cena ani po půl roce od vydání neklesla pod 7000Kč může být těžko považována za mainstream. Mainstream je segment, jehož produkty si kupuje většina lidí. A to GTS zdalena není :-)
Ukludni sa.
1. Kde som napisal ze je R600 prepadak v suvislosti s Lost Planet?
2.Kde som napisal ze su vysledky ATI neobjektivne v COJ?

Bolo to myslene obojstranne aj pre nv aj pre ati, kazda sponzoruje nejake hry a potom tie testy vyzeraju tak ako vyzeraju, teda totalne o nicom a nikto nevie ci je tamten nevyrovnany vykon sposobeny tym ze bola dana hra v optimalizacii pre druhu znacku alebo ma dana karta slaby vykon v D3D10,pripadne bug v driveroch alebo dokonca v HW a je z toho gulas...
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Warran píše:
rochne píše:heh, ale musime si uvedomit, ze karta je napajena jenom z PCI-e slotu (az na nejakej unikat - myslim ) Takze jedinej mod, kterej by tu kartu mohl spasit je pripajet nekam konektor pro pridavny napajeni, coz je IMHO blbost ..
To s tím omezením v napájení mě taky napadlo. Externí napájení tam asi těžko dáš, pokud nejsi opravdu hodně dobrý v eltech. Navíc napájecí obvody by tu další zátěž možná moc dlouho nevydýchaly.
Já mám desku DFI LanParty CFX3200DR/G (ta poslední pro socket 939) a ta umožňuje přidat do PCI-E 10% navíc, třeba to další desky od DFI umí taky, až tady bude vlastník této karty a této desky, já možná, tak by to bylo zajímavé vyzkoušet.
O přídavný napájení nejde, spíš jde o to, že pro dosažení 800MHz stačí relativně nízké napětí, čehož ATi využila, aby snížila spotřebu, nároky na chlazení, ceny chladičů atd. Kdyby použila vyšší napětí, karta by třeba šla přetaktovat, dala by o 5% výkonu víc (to je terno), ale spotřebou by se dostala dost nad konkurenci, vzrostla by cena (chladič) a tím by se ATi připravila o OEM trhy, protože pro ty je spotřeba, cena a feature-set primární.
axloth
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od axloth »

Presne tak, tohle neni karta pro nas. Tohle je karta pro Dell :)
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Ať tak či tak, ty víš o nějaký kartě za 2800, která by byla rychlejší? :-)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

za ty prachy vzhledem ke konkurenci (8500GT,8600GT/GTS) vskutku dobry vykon, i kdyz mozna jsme nekteri doufali v mirne lepsi vysledky
no-X píše: UFo: karta, jejíž cena ani po půl roce od vydání neklesla pod 7000Kč může být těžko považována za mainstream. Mainstream je segment, jehož produkty si kupuje většina lidí. A to GTS zdalena není :-)
este jeden "joke": vyssi cenu GTS 320 ospravedlnoval RH tim ze "NV povznasi trh".. pokud padne vykonove v DX10 hrach na drzku, tak se mu to asi nebude libit

imho to vypada ze na kartach pod 10k nema cenu vubec DX10 resit, tedy pokud clovek neuvazuje o nizkych rozlisenich
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

no-X píše:Posuzovat dostatečnost kapacity paměti karty A postavené na architektuře Y podle výsledků karty B postavené na architektuře Z je s prominutím ho*adina. Je to prostě nesmysl,
To vím taky. Jenom jsem tím chtěl říct, že i přes tu výraznou limitaci oproti dražší sestřičce si GTS 320 nevede vůči konkurenci špatně.
no-X
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od no-X »

Poměr cena/výkon těžko vydedukuješ z jednoho výsledku. Já jsem srovnával technologckou stránku a závislost výkonu na kapacitě paměti u jednoho konkrétního čipu.

Už mě opravdu nudí, jak 90% uživatelů musí do každé diskuse tahat ATi vs. nV.
Partyman
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Partyman »

no-X píše: Už mě opravdu nudí, jak 90% uživatelů musí do každé diskuse tahat ATi vs. nV.
Vždyť si do toho zatáhl nV ty. Do té doby se víceméně diskutovalo o 2600.

///edit
no-X píše:Poměr cena/výkon těžko vydedukuješ z jednoho výsledku.
Předpokládám, že jsi vybral situaci, kde je limitace nejvýraznější. A přesto se celkem drží.
Naposledy upravil(a) Partyman dne čtv 28. čer 2007, 21:34, celkem upraveno 1 x.
Lukfi
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukfi »

pwned :lol:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“